אפשר לומר שהיחסים שלי עם הרשת הם זהירים, ומחושבים. איני נותנת מה שאיני מעוניינת, ונזהרת מאד שהרשת לא תיקח ממני את מה שחשוב לי.
זה אומר שאם אני מרגישה שנשרף לי הזמן פה, אני אקח כמה ימי צינון, זה אומר שאם לא מתאימה לי התכתבות כלשהיא בפרטי- אומר זאת בכבוד ואעצור אותה.
וזה גם אומר שאם מבקשים ממני להזדהות, אני ארצה לדעת בדיוק מה זה אומר ובשביל מה.
למה? יחסים זהירים כמו שאמרתי.
זו התנהלות נכונה מאוד ברשת.
מומלץ לכל אחד לנהוג כך.
כמו שכתבתי כאן בעבר, מאמין שהכלל הזה נכון כמעט לכל דבר בעולם הווירטואלי. אל תגרור את האדם צעד מעבר למה שבחר לעשות בעצמו בלי לקבל את רשותו לפני כן.
זה אומר למשל אפילו לא להעביר את כתובת המייל שלו לאנשים אחרים בלי רשותו (אם זה לא מייל מסחרי שיש לו אינטרס שיעבירו...)
וכמה מעניין, הדרישה לכלול כאן בפורום רק אנשים המזוהים בשמם בצורה כלשהי - היא עצמה חלק מכללי הזהירות ברשת. אנו מאמינים שהדבר יסייע למנוע הטרדות בתיבה הפרטית; שיחות חולין והתנצחויות אישיות בין המגדרים על גבי הפורום; התחזות למגדר השני וכל התנהלות וירטואלית בלתי ראויה אחרת, מהסוג שלצערנו צומח דווקא מסביבות הפורום שלנו בתור פורום שאחוז האנונימיות בו הוא הגבוה ביותר מבין כל הפורומים המקצועיים, ושלא בערך לאחרים.
למעשה, אין לנו כלל עניין לדעת מי האדם העומד מאחורי הניק, מה גם שברוב המקרים השם בכל מקרה לא אומר כלום. שלום ירושלמי מקרית ספר זהה מבחינתי לקלמי סיסי מבלגיה.
כן חשוב לנו לדעת שמאחורי הניק יש אדם, אחד, שיודע שיש מי שיודע מי הוא.
(לצורך זה יכולנו גם לסמוך על המלצה של ניק אחר שמכיר, אבל זו הצורה הנוחה ביותר להחדרת ניכפולים...)
*
עוד כתבתם לעיל שבפורום מעורב ראוי לא להזדהות בשם מלא בשם הניק.
לפי עניות דעתי להיפך, הצורה של פורום מעורב שמתנהל בו נשף מסיכות שאין לך דרך לדעת מי הוא מי ואפילו האם הוא אכן מהמגדר ממנו הוא מציג את עצמו - היא חוסר צניעות גדול בהרבה. דווקא מי שמזוהה בשמו יכתוב בכבוד, בצניעות, בידיעה שהדברים מיוחסים ישירות אליו כאדם ולא לדמות מסיכה שיצר לעצמו.
וניתן לראות זאת כבר היום, אצל כל הניקים המזוהים בשמם.
ובכל זאת - אנו לא דורשים זאת (כמו שדורשים בכמה פורומים סמוכים). אך מי שירצה להחליף את שמו לשם מלא, הדבר רצוי וראוי ואף ניתן לקבל תמיכה מההנהלה להחלפת השם גם במקרה שכבר עבר את מכסת השינויים המותרת וכדומה.
*
לגבי הבעיות הקונקרטיות - אולי רותי רפפורט היא חמות של מישהי ואני גיס של מישהו.
ובכן - אנחנו מזוהים בשמותינו. מי שיודע כבר כעת על בעיה כזו, יכול לפנות בתיבה הפרטית וננסה לסדר לו אישור הזדהות מול מישהו שגם הוא וגם אנחנו סומכים עליו. לא בטוח שזה יעבוד אבל ננסה.
*
חשוב לי להדגיש אחרי כל זה:
גם מי שבוחר לא להזדהות, זה לא אומר שהוא מטרידן או מתנהל לא נכון וירטואלית. יכולות להיות סיבות טובות מאוד לכך ואנחנו מכבדים ותומכים, גם אם יהיה לנו ממש חבל להפסיד אותו.