תוהה פתאום:
מה בין בריונות רשת בפורום למסדר הזדהות של שישים ניקים חברי פורום אחד.
יש כאן עוד 30,000 רשומים עם פוטנציאל בריונות, וגם השישים או המאה המזוהים יוכלו להחזיק באין מפריע בניכפול חופשי ובריוני להחריד.
אם הבריונים מטילים את חיתתם דרך הודעות פרטיות,
בדיוק עבור מקרים כאלו יש את כפתור 'חסום' שמחסל את מכת הבריון טרם הפציעה.
שאלה טובה. חיכיתי לה.
אענה לך כדרכם של יהודים בשאלה:
בסקר סמוך שאלו על בריונות ותופעות שליליות אחרות שנתקלתם בהם דרך פורום כתיבה. עשרות השיבו שהם נתקלו.
מה הקשר לפורום כתיבה? מדוע הם לא מגדירים את הבריונות ככזו שהם חוו דרך איש-את-רעהו?
אז התשובה פשוטה.
אם סתם ניק עלום שולח הודעה פרטית, קל הרבה יותר לחסום, לדווח, לא לענות וכל מה שכולם יודעים להציע בקלות.
אבל כשמדובר בחבר לפורום, לפעמים חבר מוערך וכישרוני - זה הרבה פחות נעים. ואם הוא גם כזה שיכול מחר לגרום לסיפור שהעלית להיות מוקצה מחמת ביקורת, או סתם לפרגן פחות, להתווכח על כל נושא, להציג דעה הפוכה וכן כל כדומה - זה כבר הרבה יותר קשה ומורכב.
ותופעה כזו הכי חשוב למנוע בפורום מקצועי, חרדי וכשר.
עוד -
כשניק חבר בפורום, הוא תמיד יכול להתחיל שיחות תמימות "בהמשך למה שכתבת פה ושם ואני הגבתי", ומשם לגלוש הלאה ולפעמים סתם להפריע בפינג-פונג מטריד שלא מסתיים.
את כל זה אני מספר לך על סמך מקרים שהיו ונתקלתי בהם, והיות שאיני נביא אני יכול רק לשער שיש עוד מקרים דומים שלא נתקלתי בהם
כל זה בנוגע להודעות פרטיות.
בנוסף יש לנו כאמור את צורת ההתבטאות
על גבי הפורום, שיחות בינמגדריות, הזדהות בכתיבה בפורום בניק מגדרי שונה, וכל מה שפירטנו לעיל.
אז תנו את הצ'אנס לנסות לשפר זאת דרך הזדהות מינימלית.
וכך המלך לא יהיה ערום.
(אתמול יצא לי ללמוד את הגמ' בשבת ש"לבוש" הוא מלשון לא-בוש. אולי גם ניק אנונימי הוא סוג של לבוש, שבו הכותב לא בוש להתנהג בצורה שלילית...)
*
מודה לך על ההודעות הכתובות בחוכמה וביושרה. לכאן או לכאן.
ההודעות הללו מדגישות את מה שאנחנו עלולים לאבד...
נשמח לשמוע שאתה עדיין שוקל.