זה אומר שיהיה הגרלה טובהאחרי החגים באזור אמצע חשוון אמורה להיפתח הגרלה חדשה.
אי אפשר לדעת עכשיו מה יהיה כלול אך די ברור שאלעד יהיה "כ ברשימה.
כנראה שגם שחלק מהמכרזים בקרית גת יהיו גם בפנים.
זה אומר שיהיה הגרלה טובהאחרי החגים באזור אמצע חשוון אמורה להיפתח הגרלה חדשה.
אי אפשר לדעת עכשיו מה יהיה כלול אך די ברור שאלעד יהיה "כ ברשימה.
כנראה שגם שחלק מהמכרזים בקרית גת יהיו גם בפנים.
בעזרת ה'.זה אומר שיהיה הגרלה טובה
איך אתה מתעדכן כ"כ מהר?בדימונה שווק ברובו בהצלחה
באלעד הצליח ב"ה
בבאר שבע נכשל ברובו הגדול
במגדל העמ כרגע עוד לא הוכרז זוכה
אפשר לפרט משמעות למחירים בהנחה?הבדלים מטורפים בין המקומות:
בדימונה - כ18K ליח"ד
בבאר שבע כ277K ליח"ד
ובאלעד - כ711K ליח"ד...
המחיר לדירות בהנחה כבר קבוע מראש.אפשר לפרט משמעות למחירים בהנחה?
בדקת את המסחרי ?המחיר לדירות בהנחה כבר קבוע מראש.
המשמעות היא לשוק החופשי.
בדימונה יהיה אפשר למכור כמעט במחיר עלות בניה, בעוד שבאלעד הולך להיות יקר מאד.
על איזה מכרז אתה מדבר?בדקת את המסחרי ?
ככל שידוע לי יש בטבלת זכויות כמה מספרים שיכולים להגדיל את הרווחיות של הקבלן מאד
התכוונתי אכן לחישובים של הקבועים מראש בדימונה ואלעד, כמה יוצא. אין לי עכשיו כח לחשב.המחיר לדירות בהנחה כבר קבוע מראש.
המשמעות היא לשוק החופשי.
בדימונה יהיה אפשר למכור כמעט במחיר עלות בניה, בעוד שבאלעד הולך להיות יקר מאד.
באלעד זה יצא די יקר. כי מחירי השומה גבוהים. השומה של 2020 היא 15,161 למ"ר לא כולל מע"מ, שזה 17,738 כולל מע"מ (לפני הנחת 25%). והשומה של 2023 היא לא פחות מ20,981 למ"ר לא כולל מע"מ, שזה 24,547 כולל מע"מ.התכוונתי אכן לחישובים של הקבועים מראש בדימונה ואלעד, כמה יוצא. אין לי עכשיו כח לחשב.
אם אתה צודק בחישובים יש כאן עיוות מסוים, כי בשוק חופשי אין תשלום על חניה מחסן מרפסת, ולכן מחיר של 24K למ"ר נטו הוא הגיוני, אבל זה עיוות להוציא מכך מחיר למ"ר בדירה בהנחה, שמשלמים גם על חניה מחסן ומרפסת.באלעד זה יצא די יקר. כי מחירי השומה גבוהים. השומה של 2020 היא 15,161 למ"ר לא כולל מע"מ, שזה 17,738 כולל מע"מ (לפני הנחת 25%). והשומה של 2023 היא לא פחות מ20,981 למ"ר לא כולל מע"מ, שזה 24,547 כולל מע"מ.
עכשיו, לפי החוק החדש ההנחה (הנגזרת משומת 2020) לא יכולה להיות גדולה מ500K משהשומה הנוכחית, אך המחיר למ"ר גם לא יכול להיות גבוה יותר משומת 2020 ללא הנחה, כך שהמחיר למ"ר ברוב הדירות ייקבע ככל הנראה על 17,738.
לפי זה, דירה 3 חד' של כ85 מ"ר (עם מרפסת, מחסן וחניה) תעלה בסביבות 1.7 מיליון, ודירת 4 חד' של כ100 מ"ר תעלה כ2 מיליון.
זה אחד הקאצ'ים בתוכנית, שמשלמים גם עבור המרפסת החניה והמחסן, אמנם לא תשלום מלא, אבל משלמים לפי יחס מסויים. לכן רואים מדי פעם (כמו עכשיו בנתניה) דירות במחירים מאד גבוהים, כי יש להם חצר או גינה ענקיים...אם אתה צודק בחישובים יש כאן עיוות מסוים, כי בשוק חופשי אין תשלום על חניה מחסן מרפסת, ולכן מחיר של 24K למ"ר נטו הוא הגיוני, אבל זה עיוות להוציא מכך מחיר למ"ר בדירה בהנחה, שמשלמים גם על חניה מחסן ומרפסת.
הגינות הגדולות זה דברים של פעם, היום כבר סידרו את העניין ואין דברים כאלו (גינה מעל מ"ר מסוים לא משלמים עליה).זה אחד הקאצ'ים בתוכנית, שמשלמים גם עבור המרפסת החניה והמחסן, אמנם לא תשלום מלא, אבל משלמים לפי יחס מסויים. לכן רואים מדי פעם (כמו עכשיו בנתניה) דירות במחירים מאד גבוהים, כי יש להם חצר או גינה ענקיים...
בפרסומות של ברזאני באלעד (אחד הפרויקטים האחרונים החדשים) מופיע ארבעה חדרים (מתאר לעצמי שבערך 100 מ"ר+-) עולה 2.3.לדעתי השמאי הגזים בשומה הנוכחית של אלעד, כי נראה לי שהמחיר שם יותר קרוב ל22K מאשר ל24.5K, אבל אולי אני טועה.
לא רק בשומה הנוכחית, השמאי דוחף בכל הכח את מחירי הדירות לגובה, זה שקוף שהוא עושה הכל על מנת להעלות את מחירי השוק.לדעתי השמאי הגזים בשומה הנוכחית של אלעד, כי נראה לי שהמחיר שם יותר קרוב ל22K מאשר ל24.5K, אבל אולי אני טועה.
נכון מאד.הגינות הגדולות זה דברים של פעם, היום כבר סידרו את העניין ואין דברים כאלו (גינה מעל מ"ר מסוים לא משלמים עליה).
אתה צודק. זה באמת עיוות מסויים.אני לא מדבר על הנקודה שמשלמים על מחסן מרפסת חניה, אלא על זה שאת המחיר למ"ר בשוק חופשי מחשבים לפי מ"ר נטו בלי מחסן מרפסת חניה, ואת המחיר בהנחה מחשבים לפי מ"ר ברוטו כולל מחסן מרפסת חניה, מה שיוצר עיוות שכביכול יש הנחה של יותר מ500K, כשהאמת לא כך.
אז אני צודק במה שאמרתי שהשמאי הגזים כלפי מעלה. חבל מאד שזה קורה. כי אם הוא היה נותן מחיר נוכחי של 19K או אפילו 21K, הדירות היו יוצאות בהנחה הרבה יותר גדולה ומשמעותית.בפרסומות של ברזאני באלעד (אחד הפרויקטים האחרונים החדשים) מופיע ארבעה חדרים (מתאר לעצמי שבערך 100 מ"ר+-) עולה 2.3.
וכאמור זה לא כולל מחסן מרפסת חניה. מחיר למ"ר כולל מחסן מרפסת חניה לכאורה בערך 19K. כלומר דירת שלשה חדרים 90 מ"ר עם מחסן (7 מ"ר), מרפסת (13 מ"ר), וחניה (ס"ה לפי מחשבון דירה בהנחה נחשב שיש כאן 100 מ"ר) עולה בערך 1.9.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: