מחיר למשתכן הגרלות מחיר למשתכן

מדבר נדל"ן

משתמש חדש
שלום וברכה אני כעת ברשימת המתנה מקום 10 בפרויקט עם 70 דירות בבני עיש מה הסיכוי שלי שיבטלו 10 אנשים ובמידה וכן כמה זמן לוקח לאנשים להתחיל לבטל?
תודה רבה
במהלך השנים נראה כי ברוב הפרויקטים יש אחוז ביטולים של 10 אחוז+ .
יש פרויקטים לא משתלמים שיש שם אחוז ביטולים גבוה במיוחד (בדר"כ כשיש דירות גדולות מידי וכדו')
ויש פרויקטים עם אחוז ביטולים אפסי, (מכיר אברך יקר שהיה מקום 1 ברשימת המתנה בבית שמש, ולא התקדם עד סוף בחירת הדירות)
לא מצאתי פרויקט בבני עיש עם בדיוק 70 דירות, אז באופן כללי כשליש מהדירות בבני עיש הם 5 חדרים מחירם ינוע בין 1.950 ל2.200
קח בחשבון המתנה ארוכה לדירה גדולה, אבל גם זה לא בטוח כי אתה צריך 15% ביטולים.

צחי קרמר

משתמש פעיל
יש פרויקטים לא משתלמים שיש שם אחוז ביטולים גבוה במיוחד (בדר"כ כשיש דירות גדולות מידי וכדו')
ויש פרויקטים עם אחוז ביטולים אפסי, (מכיר אברך יקר שהיה מקום 1 ברשימת המתנה בבית שמש, ולא התקדם עד סוף בחירת הדירות)
לא מצאתי פרויקט בבני עיש עם בדיוק 70 דירות, אז באופן כללי כשליש מהדירות בבני עיש הם 5 חדרים מחירם ינוע בין 1.950 ל2.200
מקום אחד ברשימת המתנה מרגע הזכיה ?
ממליץ לך לבדוק
אלי פנה מישהו שברשימת המתנה מקום 1
לאחר שבדקנו התברר שהפרוייקט כבר מאוכלס
תבדוק מיקום זכייה בהגרלה

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
מקום אחד ברשימת המתנה מרגע הזכיה ?
ממליץ לך לבדוק
אלי פנה מישהו שברשימת המתנה מקום 1
לאחר שבדקנו התברר שהפרוייקט כבר מאוכלס
תבדוק מיקום זכייה בהגרלה
היה לי כמה סיפורים כאלה
שיכתוב פה את מספר הגרלה ואשמח לבדוק לו

זאדה

משתמש חדש
תודה רבה על העזרה
אני מדבר על הגרלה מספר 2497
אני מספר 10 בתור כלומר זוכה מספר 76 מתוך 66 דירות
מה הסיכויים שלי ?
ואשמח לדעת תוך כמה זמן כבר יהיה אפשר לראות אנשים מבטלים האם זה עניין של ימים או של שנים?
תודה רבה

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
תודה רבה על העזרה
אני מדבר על הגרלה מספר 2497
אני מספר 10 בתור כלומר זוכה מספר 76 מתוך 66 דירות
מה הסיכויים שלי ?
ואשמח לדעת תוך כמה זמן כבר יהיה אפשר לראות אנשים מבטלים האם זה עניין של ימים או של שנים?
תודה רבה
אם יהיה בטולים זה רק בבחירת דירה

משפחה מאושרת

משתמש פעיל
מה ההון העצמי הנדרש לדירה בבני עייש וכמה תכלס תעלה הדירה
עדין אין היתרים. אבל בגדול המחיר התקף למטר יהיה המחיר לפני הנחה שזכה במכרז. שזה בסביבות 14-15 אש"ח למטר כולל מעמ, תלוי בהגרלה הספציפית (מרפסות פתוחות מתומחרות נמוך יותר למטר וכנ"ל מחסן). אם לוקחים 75% משכנתא זה כ-375 אש"ח משכנתא לדירה של כ100 מ"ר.

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
כן ב"ה זכיתי לחלוק קצת מהידע שלי עם אחרים ולסייע לרבים מהם לזכות בדירות, ועי"ז התפרסמתי קצת בציבור.
אם אתה רוצה לדעת. אז בסביבה הקרובה שלי (משפחה, חברים קרובים וכו') הרוב מודעים לכך שזה אני (אם כי לא כולם), אבל בציבור הרחב יותר כנראה שלא כל כך.
היתה לי לפני כחצי שנה אנ קדוטה מעניינית (סיפרתי כאן בעבר עליה), שישבתי בחתונה בשולחן של אברכים צעירים, וזה היה בדיוק בתקופה של רישום להגרלה, והנושא בשולחן נסב על ההגרלה ועל כדאיות הרישום לכל הערים. כששאלתי את אחד האברכים מאיפה הבקיאות שלו הגדולה כ"כ בענין, הוא ענה לי בפשטות "מה זאת אומרת? 'בית שמשניק' כתב כך בפרוג בפירוש"....
איך אפשר להתיעץ איתך בפרטי? יש לך מייל?

smart guy

משתמש רשום
מתי בוחרים דירות?
בחירת הדירות היא בדר"כ אחרי הוצאת היתר בניה ולפעמים גם אחרי תחילת בניית קומה ראשונה ,התהליך הוא שהקבלן עושה כנס זוכים שבו מסבירים על הפרוייקט ולאחר זמן קצר של כמה ימים/שבועות הזוכים מוזמנים לבחירת דירה ,שבה יש כ45 דקות לכל זוכה לבחור דירה על פי סדר הזכיה כלומר זוכה ראשון בוחר ראשון וכן הלאה, הבעיה היא שעד שמוציאים היתר לוקח מלא זמן בין שנה וחצי לשנתיים וחצי ולפעמים אפילו יותר.

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
איך אפשר להתיעץ איתך בפרטי? יש לך מייל?
תבדוק אם אין פה תשובה לשאלתך
טוב, זה היה צפוי, אבל אני מקבל בימים האחרונים מתקפה של עשרות רבות של מיילים.
מבין באופן אישי את התופעה, באמת יש לציבור הרבה שאלות, אבל רוב השאלות חוזרות על עצמן, ורובן כבר גם נשאלו כאן, כך שממש קשה לי לענות פרטי לכולם.
בגדול, ניתן לחלק את השאלות ל8 סוגים שונים, ואכתוב כאן בקצרה כמה נקודות שאולי יהיו לעזר לרוב השואלים בעז"ה.
לעורכים: אולי אפשר לנעוץ את ההודעה הזו במקום כלשהו בפורום, וכך כולם ימצאו אותה בקלות (ולא אצטרך לכתוב אותה מחדש כל יומיים לשואלים חדשים...)
נ.ב. חשוב לי לציין שכל הנכתב כאן הוא על דעתי האישית בלבד, וכמובן ללא שום אחריות וטרוניות מאף אחד, ובעז"ה תזכו כולם להצלחה רבה וסייעתא דשמיא עד הגיעכם לקורת גג משלכם בכמה שיותר מנוחת הנפש והדעת.

1. לכל הזוכים בכל ההגרלות - בשום פנים ואופן לא לבטל את הזכיה בשביל מקום יותר אטרקטיבי בהמשך. בכל ההגרלות הנוכחיות הרווחים נאים מאד, וכבר לימדונו חז"ל ש"אין ספק מוציא מידי ודאי", בפרט שספק הזכיה בהגרלות הבאות נמוך מאד מאד ועומד על אחוזים בודדים. (נ.ב. יש הגרלות בודדות שנערכו בעבר ששם הרווחים אולי לא מספיקים בעיקר לעומת גודל ההשקעה, ושם זה מקרה אחר. אבל הפעם אין נושא כזה).

2. לכל אלו שקרובים לזכיה באחת ההגרלות ומתלבטים מה לעשות בהמשך. אז ככה, המצב כיום הוא שבדרך כלל אין הרבה ביטולים (הרבה פחות מהעבר) עקב הפער המשמעותי בין מחיר ההגרלות למחיר השוק והמודעות הגבוהה לתוכנית. כך שלדעתי אם צריך יותר מ10% ביטולים בפרוייקט מסויים לא כדאי לבנות על זה, אלא להמשיך ולהשתתף רגיל. אם נצרך פחות מ10% ביטולים זה משהו אחר, וצריך לשקול כל מקרה לגופו. (שוב, יש הגרלות עבר בודדות שפחות משתלמות וגם יקרות, ובהם אולי יש אחוז ביטולים גבוה יותר, אבל זה לא מעיד כלום על ההגרלות הנוכחיות שמשתלמות יותר).

3. ועכשיו לשאלה הקשה מכולן - דילמת ההגרלות - הרבה מאוכזבים שואלים אם להמשיך להשתתף בהגרלות או לקנות משהו בשוק החופשי (בדרך כלל בפריפריה). רבותי, אין לי תשובה ברורה בנושא, וגם אף אחד לא יוכל להכריע לכם. הכל תלוי אם תזכו בהמשך או לא, ואף אחד לא יכול להבטיח כלום. מה שכן, חשוב לקחת בחשבון שהסיכויים פחתו לאחרונה משמעותית (גם למי שמשתתף בתבונה ובוחר בערים המומלצות עם הסיכויים הגבוהים - אחרת כמעט אין סיכוי כלל), ולכן אין כאן אפשרות להכריע בבירור. מה שכן, אני יכול להמליץ שלמי שאין הון עצמי כלל, או הון עצמי מאד נמוך, לכאורה אין הרבה ברירות, והסברא נותנת שימשיך להשתתף. למי שיש הון עצמי גבוה, אני אישית ממליץ לנסות את ההגרלות, אבל אולי לתקופה מוגבלת עם דד ליין - נגיד משהו כמו 3-4 הגרלות, או שנה (אפשר כמובן גם יותר), ואז לעשות חישוב מסלול מחדש.

4. מחירים צפויים בהגרלות - יש הודעה נעוצה בראש פורום קורת גת ששם מופיעות טבלאות טל זכריה לגבי המחירים הצפויים בכל ההגרלות ובכל סוגי הדירות. נא לעיין שם. ולהפסיק לשאול על זה בין בפרטי ובין באשכול כאן.

5. רווחים צפויים - קשה מאד לענות על זה, בפרט ביישובים כמו בני עי"ש שאין שם כרגע בניה חדשה, אבל גם בשאר המקומות קשה לדעת בדיוק את הרווח. בגדול, לפי דעתי, בכל ההגרלות הנוכחיות ובכל סוגי הדירות יש רווח של מינימום 500K, ובמקרים רבים גם יותר.

6. הגרלות צפויות - ההגרלה הבאה צפויה בסוף דצמבר. רשימת הערים עדיין לא נקבעה, אבל העליתי טבלה באחד העמודים הקודמים של דירות במאגר שמשם יוגרלו הדירות (ספוילר: בית שמש בפנים, עם כ240 דירות ברמה ה'2 ועוד כ200 דירות בשכונת בעדיה ליד רחוב הגפן. אבל יתכן שלא הכל ייכנס הפעם).

7. בחירת דירות - הרבה שואלים איזה דירות עדיף לבחור, בין בהגרלה הנוכחית (שזה ממש "דבר שלא בא לעולם"...) ובין בהגרלות אחרות שעומדים לזמן אותם. (בכלל השאלה הזו, יש הרבה ששואלים גם אילו דירות יישארו להם גדולות או קטנות). רבותי, אני מודיע כאן מעל במה זו שאני לא מתעסק בזה, יש בענין הזה הרבה מאד שיקולים ונתונים חסרים, ומי שצריך ייעוץ כדאי שישלם למישהו שעובד בזה, כגון @ירמי וולדמן או @עו"ד נתן רוזנבלט.

8. פוילעשטיקים וקומבינות - יש כאלו ששואלים שהם כבר קנו דירה שרשומה על שמם, ואיך הם יכולים לקמבן את המערכת ולהמשיך להשתתף בהגרלות. זהו, שאי אפשר, ואל תקשיבו לסיפורים בכולל. ב99% מהמקרים אין אפשרות כזו, ומי שבכל אופן מנסה, מסתכן בקנס כספי גדול של כחצי מיליון ש"ח.
נסכם בקיצור, קניתם דירה על שמכם, מזל טוב ותודו לה', ותעזבו את ההגרלות.

עד כאן בשלב זה, ושוב בהצלחה רבה לכולם.
הכותב תחת עומס בלתי הגיוני של מיילים והודעות,
נאם, בית שמשניק
פה, בית שמש תובב"א (שמסתמנת כעיר המבוקשת בארץ...)

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
השאלה היא הכי חכם לעשות?
האם לחכות עכשיו שנתיים ולראות עם אנשים מבטלים?
אגב אם אני נרשם להגרלה חדשה אני מפספס את ההמתנה שלי בתור?
לא
אבל תירשם רק למקומות שווים

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
לא הבנתי
אני יכול להרשם להגרלות אחרות ועדיין להשאר ולשמור על התור שלי בהמתנה?
אם תיזכה במקום אחר טוב זה עדיף
כי תזכה במקום יותר בהתחלה ויהיה לך אופציה לקחת גם דירה קטנה יותר

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה