אם כבר עלה כן
אולי
@עו"ד נתן רוזנבלט שדואג לרווחת הציבור החרדי ורוצה לסייע ולעזור, יוכל להסביר משהו בענין
חבר שלח לי את הפרטים של ההצעה הנ"ל מחריש
שאלתי האם מדובר קבוצת רכישה? ואם כן כמה מנהל הקבוצה לוקח עמלה
ענה לי שבינתיים רק קונים קרקע ביחד, ואין מנהל ממילא אין עמלה לבינתיים
ואז שאלתי כמה עמלה לוקח מי שמארגן את זה? אמר לי כלום זה לטובת הציבור
אבל אז העמקתי להתבונן
וראיתי שהעורך דין לוקח שכר טרחה של 15,000 ש"ח זאת אומרת שאם יהיה מספיק נרשמים מדובר על שכר טרחה של
3,240,000 ש"ח
שכפי שיודע לי יש עו"ד שלוקחים שכר טרחה כזה על ליווי מלא של קבוצת רכישה, אבל כאן מדגיש העו"ד שלא מדובר על שכר טרחה לקבוצת רכישה, אלא רק להגשת הצעה ועד מכירה לצד ג' (מה זה אומר?)
אולי
@עו"ד נתן רוזנבלט יוכל להסביר על מה ולמה לוקח העו"ד שכר טרחה כזה גבוה בשביל סך הכל להכין את המסמכים להגשת המכרז, ובפרט שאין שום סיכון מצידו, הרי 400 ש"ח + הוצאות, העו"ד הנ"ל לוקח מכל נרשם
מודה לך מאוד מקרב לב על השאלה המצויינת, ותודה ששאלת כאן ולא פנית אליי אישית, מתוך כוונתך הטהורה והצרופה.
להלן תשובתי:
הכסף הזה הוא רק במקרה של זכייה, והוא עבור כל הליווי המשפטי המסובך והמורכב, עד למימוש הרווח.
מימוש הרווח יכול להתבצע באמצעות מכירה לקבלן ויכול להתבצע באמצעות בנייה.
זה הרבה הרבה פחות מכל סכום שכל עו"ד מתחיל לוקח על ליווי של קבוצות רכישה (המקובל הוא 2-3% שזה פי כמה מהסכום הנ"ל).
השכר הוא עבור הליווי המשפטי ולא כמנהל קבוצה, וזה הודגש יפה בהודעתך.
זהו, כל שאר הרווחים שיש בפרוייקט, שייכים לכווווולם שוה בשוה.
ומכיוון שאתה חרד מאוד לרווחתי הכלכלית, נחשב ביחד את שכרי המבוקש:
אין לי שאיפה להגיע לקבוצה של כל שלושת המכרזים, אין לי גם אפשרות לכך לצערי. כולי תיקווה כי אחרים יתחרו גם ויזכו בשני המתחרים האחרים. אנחנו נתמודד כנראה רק על אחד המתחמים - לפי מספר הנרשמים.
נניח שיהיו לנו לצורך הדוגמה 49 נרשמים (הקבוצה הקטנה), אם המכרז לא הצליח - יצא שעשיתי את כל העבודה וההשקעה העצומה בתמורה ל9800 ש"ח - איני בטוח שזה מכסה לי אפילו את ההוצאות.
אם נצליח, זה אומר שבשלוש שנים הקרובות אהיה עסוק עם הדבר הזה באחריות על כמעט מאה מיליון ש"ח, כולל החזקת פרוייקטור מיוחד במשרד לצורך כך.
שכרי אמור להיות במקרה כזה כעשרים אלף ש"ח לחודש (אם הכל יצליח בע"ה, אם חלילה יימשך נניח חמש שנים תעשה את החשבון לבד) מתוך זה יש להוריד הוצאות משרד והחזקת עובד לפחות 12 אלף שח.
כלומר, אם הכל יצליח אני אמור להרוויח סכום עצום של 8000 ש"ח ברוטו לחודש, שהם (אני משלם מסים כמו טטאלה) בערך 5000 ש"ח לחודש.
תעביר את זה בבקשה לשולחיך ותשאל אותם אם יש להם עו"ד במחיר הזה, (אל תשאל אותם כמה הם מרוויחים, זה לא יפה להיכנס לכיס של השני). אם כן, אשמח שיחליף אותי כבר מעכשיו. אני אעזור לו ככל יכולתי אבל האחריות תהיה עליו וגם "הרווחים" הללו.