מחיר למשתכן הגרלות מחיר למשתכן

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
עדכון מהדיון (ותודה לכמה מחברי הפורום כאן שהגיעו לדיון וגיבו אותי מול הסוללה האדירה של עורכי הדין ונציגים מטעם המדינה).

רוח השופטים הייתה מאוד נגדנו. באופן קיצוני ביותר. אני לא זוכר כזה דיון והשתתפתי במאות רבות! מהרגע הראשון הם היו אנטי באופן חסר היגיון, כולל בדברים שכתובים שחור על גבי לבן. לדבריהם הם אינם רוצים כלל להתערב בהחלטות שלטוניות (כאשר השבוע הם צפויים להוציא את פסק הדין המסעיר ביותר בתולדות המדינה, תוך התערבות לראשונה בחוקי יסוד).
הם הציעו לנו להודיע עד יום ראשון על עמדתנו.
אנחנו מתכוונים לבקש להמתין להחלטת שר השיכון (הוא הודיע לבימ"ש שתוך 30 יום יחליט האם להקטין את בני המקום). אנחנו נבקש ונראה מה יהיה. ולהשם הישועה.

הגולם החולם

משתמש מקצוען
לאחר קריאת החומר כאן ובעוד מקומות, נדמה לי שכל הדיונים הם על שתי הערים מלבד קרית גת, משום שהסיכויים בה גבוהים במיוחד, וגם ההנחה טובה. סביר להניח גם שכל חרדי נרשם לאלעד באופן טבעי. כך שכל הדיון הוא רק על העיר השלישית. האם אני טועה?
צודק לגמרי
הייתי מארגן אם היה בכוחי שכל חרדי ירשם לעיר שלישית לבני עייש או משהו בסגנון
שהרי בכל מקרה אין הרבה ביקוש לעיר שלישית...

משהו לא מסתדר לי עם הבג"ץ הזה, העתירה היא נגד גולדטקנוף כאילו? שאנחנו כביכול החברים שלו? מישהו יכול להסביר איך זה קרה?

הגאון הצדיק

משתמש חדש
לגבי קרית גת שימו לב שיש רק בסביבות 450 דירות לא לבני מקום ולכאורה מתוך בני המקום רוב לא חרדי ומתוך לא בני מקום יש הרבה לא חרדי שימו לב שיש כמעט אותו מספר נרשמים יש סיכו גדול שזה יהיה איזור מעורב עם הרבה אנשי פריפריה

מצויינת

משתמש פעיל
לגבי קרית גת שימו לב שיש רק בסביבות 450 דירות לא לבני מקום ולכאורה מתוך בני המקום רוב לא חרדי ומתוך לא בני מקום יש הרבה לא חרדי שימו לב שיש כמעט אותו מספר נרשמים יש סיכו גדול שזה יהיה איזור מעורב עם הרבה אנשי פריפריה
ממש לא נכון
יש 1742 לא לבני המקום
ומאמינה שיש שם גם בני המקום חרדים

אחת מיוחדת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה לכל העונים...
מה זה אומר מענק של 60000 צילום מסך 2023-12-28 141046.png

אחת מיוחדת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

יהודה מנרה

משתמש חדש
לגבי המכרזים על רכסים ובית שמש שעודכן כאן אתמול שזכו בהם
האם נראה את אותם מכרזים משתתפים בהגרלה העכשווית?

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
כזה זול? גם אחרי ההגבלות החדשות?
כך יצא לי. השומות הן: 2020 - 22,960 למ"ר (כולל מע"מ). ושומה עכשווית - 26,081 למ"ר (כולל מע"מ).
במכרז הזה, ההנחה על שומת 2020 היא 25% (ולא 20%), וההגבלה היא עד 500K מהשומה העכשווית.
דירת 80 מ"ר (שמחושבת 87 מ"ר עם מרפסת ומחסן) - אמורה לעלות לפי ההנחה משומת 2020 כ1.5 מיליון. מכיון שהמחיר הזה משקף הנחה של למעלה מ500K מהמחיר העכשווי (העומד על 2.27 מיליון = 87 *26081), התמחור הוא 2.27 מיליון מינוס 500K, והתוצאה היא 1.77 מיליון. ובדירת 100 מ"ר (שמחושבת 108 מ"ר) התמחור הוא 2.8 מיליון (108*26081) מינוס 500K והתוצאה היא 2.3 מיליון.

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
לגבי המכרזים על רכסים ובית שמש שעודכן כאן אתמול שזכו בהם
האם נראה את אותם מכרזים משתתפים בהגרלה העכשווית?
בבית שמש עדיין לא זכו, אלא ברמות.
המכרזים הללו לא ישתתפו בהגרלה העכשווית אלא אולי בהגרלה הבאה

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
לאחר קריאת החומר כאן ובעוד מקומות, נדמה לי שכל הדיונים הם על שתי הערים מלבד קרית גת, משום שהסיכויים בה גבוהים במיוחד, וגם ההנחה טובה. סביר להניח גם שכל חרדי נרשם לאלעד באופן טבעי. כך שכל הדיון הוא רק על העיר השלישית. האם אני טועה?
אתה צודק לגמרי שקריית גת ואלעד הם אכן שתי הערים שבראש סולם העדיפויות מהסיבות שמנית - סיכויים גבוהים במיוחד, הנחה טובה, מקום מותאם לחרדים (אלעד, וחלק מקרית גת, ואולי גם קצת בחלק השני).
הנקודה היא שיש כאלו שהשיקולים הללו אינם בראש מעייניהם, והם מחפשים רק איפה יש את הרווח הגבוה ביותר, ולכן הם מעדיפים להירשם למקומות אחרים שהרווח באמת גבוה יותר, כגון, ירושלים, פתח תקווה, מודיעין, בית דגן וכו'.
מה שהם לא לוקחים בחשבון זה שהמקומות הללו עם סיכויי זכיה כמעט אפסיים, מה שגורם לכך שכמעט תמיד לא מצליחים לזכות, ואז אחרי כמה שנים של נסיונות עקרים מתייאשים וקונים בשוק החופשי...
צריך לשים את הדברים על השולחן. יש בהגרלה הזו פחות מ7,000 דירות, כאשר שיעור ההשתתפות הצפוי הוא כ100K זכאים! מה שאומר במלים אחרות, שבעוד מספר שבועות, 7,000 איש יחגגו, ו93,000 איש יתאכזבו...
מי שרוצה למקסם את הסיכויים שלו להיות חלק מה7,000 ולא מה93,000, אז חוץ מלהתפלל לקב"ה (זה מועיל תמיד) כדאי לו מאד לשקול היטב את צעדיו ולנהוג בחכמה ולהירשם למקומות בעלי סיכויים טובים יותר, גם אם הם פחות נוצצים...

GBSA

משתמש סופר מקצוען
אתה צודק לגמרי שקריית גת ואלעד הם אכן שתי הערים שבראש סולם העדיפויות מהסיבות שמנית - סיכויים גבוהים במיוחד, הנחה טובה, מקום מותאם לחרדים (אלעד, וחלק מקרית גת, ואולי גם קצת בחלק השני).
הנקודה היא שיש כאלו שהשיקולים הללו אינם בראש מעייניהם, והם מחפשים רק איפה יש את הרווח הגבוה ביותר, ולכן הם מעדיפים להירשם למקומות אחרים שהרווח באמת גבוה יותר, כגון, ירושלים, פתח תקווה, מודיעין, בית דגן וכו'.
מה שהם לא לוקחים בחשבון זה שהמקומות הללו עם סיכויי זכיה כמעט אפסיים, מה שגורם לכך שכמעט תמיד לא מצליחים לזכות, ואז אחרי כמה שנים של נסיונות עקרים מתייאשים וקונים בשוק החופשי...
צריך לשים את הדברים על השולחן. יש בהגרלה הזו פחות מ7,000 דירות, כאשר שיעור ההשתתפות הצפוי הוא כ100K זכאים! מה שאומר במלים אחרות, שבעוד מספר שבועות, 7,000 איש יחגגו, ו93,000 איש יתאכזבו...
מי שרוצה למקסם את הסיכויים שלו להיות חלק מה7,000 ולא מה93,000, אז חוץ מלהתפלל לקב"ה (זה מועיל תמיד) כדאי לו מאד לשקול היטב את צעדיו ולנהוג בחכמה ולהירשם למקומות בעלי סיכויים טובים יותר, גם אם הם פחות נוצצים...
מה עם המקום השלישי?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה