במקרה דנן, לצערינו עצמת הטרגדיה, תתבטא גם בעלות שלה, אתה יכול להתכחש אבל טרגשיה אנושית הזו, תעלה גם תעלה , וכבר פרטתי למעלה, ה רק מה שעלה בדעתי באותו הרגע..ברור שמבחינת מערכה צבאית אין שום השוואה למלחמת יום הכיפורים שהייתה מול צבאות סדירים של כמה מדינות ערביות, שהיו להם טנקים מטוסים וכו', לעומת המערכה הנוכחית שהיא מול ארגון טרור חמאס שיש לו רק רובים וטילים.
מבחינת הטרגדיה, אכן ייתכן והמתקפה הזו היא יותר ממלחמת יום הכיפורים. אבל עוצמת הטרגדיה לא בהכרח קשורה לעלות התקציבית של המלחמה.
וכיוון שמעולם לא עמדה המדינה במצב כזה, לא ניתן להקביל את המצב החדש המזעזע הל למקרים קדמים , שפשוט לא קרה בהם הדבר הזה....
למה שבעלי העסקים יפסידו?בשביל שזוגות צעירים לא ירויחו???אף אחד. בעלי העסקים מפסידים (לא מדבר על תוך 7 ק"מ לרצועה שאכן לכאורה יש החזר מלא מהמדינה גם על הפסד הכנסות).
ולענין בעלי העסקים, העסקים הקטנים לא יפסיד אלא יתמטטו, והעסקים הגדולים פשוט יפטרו עובדים בהמונים... מה שיגרום לריסוק הכלכלה, שגם ככה מדשדשת, דבר שיגרום לעליה בריבית שגם אתם זגות צעירים ירגישו בכיס, אז גם דירה בהחה לא תכל לעזור אם הריבית כאן תעמד על 15% (זרקתי מספר אבל זה יתכן שיקרה...)
לדעתי באמת זו הייתה טעות להשבית לימודים במקומות שיש מרחבים מוגנים.
הטעות כבר נעשתה- צריך להבים שבימים הראשוים שחשש החדירה של המחבלים היה בשיא יתן להבין את ההוראה....
בהמשך - הבעיה היתה ועדיין שלרוב רובם ש המוסדות , המקםו הממוגן צר מלהכיל את כל הלמדים, שלא לדבר על גניםמעונות שלרובם אין ממד בכלל, ולחלקם הקטן יש ממד שמספיק לחמישית מהילדים,...
אתה באמת חושב ששואלים בחר בן 18, האם הא מכן לקלף 3 שים תפו"א? (אגב ביררתי את זה צהל קונה תפוא קלופים. ורק במקרים דירים יש לקלף ...אבל לא נרד לדגמא הספציפית)דבר ראשון הוא לא "תרם" כלום למדינה, כי היה יותר זול לקנות תפו"א קלופים, מאשר להחזיק חייל כולל להאכיל אותו לדאוג לו למקום לינה וכו' (למה באמת עושים את זה? בשביל "כור ההיתוך הישראלי").
דבר שני אני לא מזלזל במי שמקלף תפוחי אדמה, אני רק אומר שזה לא סיבה שהוא יקבל דירה, ואחרים לא יקבלו.
תכלס הא מגויס בגיוס חובה , וצער הרב!! (כי זה גם משפיל, גם מייאש ועוד כמה דברים) הוא לא בחר לקלף תפו"א, זה התפקיד שלו , ועל כך הוא תורם שלוש שנים מחייו, בהחלט מאכזב, אבל זה מה שהחליטו עבורו בצבא, והוא לא יכל להתנגד, המענק מבחינת ו(ושוב לא בעין חרדית) זה שבכך הוא תורם את חלקו..... ותורם מחייו, ולכן מגיע ל תגמול כלשהוא על המאמץ.... לפחות יותר ממישהו שלא הכריח אתו לקלף תפו"א 3 שנים...
בכל מקרה אני חשבת שהדיון כאן לא רלוונטי, נחיה ונראה בעז"ה מה יעלה בגורל המכרזים הבאים, שכבר הכיזו עליהם, ויותר מכך באלו שעוד לא באו לעולם....
נערך לאחרונה ב: