הכל משוקלל תקראו בכתבות שהבאתי לעיל. חוץ מזה שלא את כל "ההפסדים למשק" האוצר משלם.
לא הם כתבו במפרש שיעלה הרבה הרבה יותר,
אתה מתעקש להשוות מלחמת לבנון, שו מלחמה טקטית, למלחמה בסדר גודל שהמדינה לא ידעה כמותה (כן אף יותר ממלחמת יו"כ)
היום היתה על זה כתבה בכלכליסט, שטענה דברים אחרים לחלוטין...
אבל אתה מתעקש להאיחז ב2 כתבות , שעצם הכתבה, ועצם ההשוואה בין המלחמות
זה פשוט בורות, או כתבה ממומנת...
אין לי מושג בן כמה אתה, אבל כל מי שהיה בוגר מספיק אז, גם היום, לא צריך הסבר אחד נוסף...
חוץ מזה שלא את כל "ההפסדים למשק" האוצר משלם.
אז מי משלם?הכל יוצא מתקציב זה או אחר......
ואם אתה מתכון לגירעון , המצב כבר עכשיו לא מרנין, ואחנ משלמים עליו בריבית דריבית....
הכל משוקלל תקראו בכתבות שהבאתי לעיל. חוץ מזה שלא את כל "ההפסדים למשק" האוצר משלם.
במלחמת לבנון השניה היו הרבה נזקים לרכוש, לא פחות מהמלחמה הנוכחית (לא מבחינת נרצחים).
תן לי דוגמא, ליישוב/ עיר אחת שנהרס כליל עד היסוד, מתחיל בבתים, עבר דרך עסקים , ומגיעה עד להרס מחלט של כל מערכת הניקוז והמים....
מעבר לכך, גם אם תיטען , שבארי כפר עזה, הם ישבים קטנים, הם נכס אסטרגי, יהיו חייבים לשקם שם את הכל, זה יעלה המון.....
אז עוד לא הייתה כיפת ברזל.
אכן , אבל גם יכולות האויב השתכללו לצערינו, חמאס מצליח לשגר עד חיפה, שלא דבר על לבנון....
חמאס הצליח להשבית לימודים במשך שבועיים +!!! ביותר
מחצי מדינה!!
שזה אומר הורים בבית שלא הולכים לעבודה (מלחמת לבות כולה , מתחילתה ועד סופה להיתה 44 יום,!!!
לתת דירות למשפחות נפגעי טרור זה רעיון מעניין, אבל לתת רק ליוצאי צבא ולא לחרדים זה רעיון אווילי. כאילו חרדי שלא עבר שום עבירה פלילית בזה שלא התגייס לצבא, הוא התייצב וקיבל דיחוי לפי חוק-לא יכול לגור תחת קורת גג, ואילו חייל שקילף תפוחי אדמה בצבא (ויותר זול להזמין ממפעל תפו"א קלופים, הבעיה שיש לצבא חיילים משועממים שצריך למצוא להם תעסוקה) יקבל דירה בהנחה.
יפה, אז זה העמדה שלך, ואני כולה לקבל אתה כי אחנו חולקים אידאולוגיה זהה,
אבל לזלזל בחייל שקילף תפו"א במשך 3 שנים (וזו כמובן גם הגזמה שלך כי יכול להיות שהא קילף תפוא בקו הגבול, ואכן יכול להיות שהוא ישב בקריה בתל אביב עישן סיגרה, אבל הרבה הרבה - לא כאלו.... כמו גם שיש אחו מסוים של תלמידי ישיבה שלא ממש יושבים ולומדים.... לצערינו הרב)
בכל מקרה הוא "תרם" למדינה 3 שנים יקרות מחייו, מה שאתה לא עשית... (שוב כי אתה נחשבת ל"תרתו אומותו", אבל זה היה מבחירה, ואצלו זה היה בכפיה....)
לא עברת על אף חוק, אבל מבחינת המדינה בעיניים לא דתית הגיוני שחשבים שמגיע לו יותר....