רואי חשבון מומחים ישבו איתם וחולקים עליךהמסקנה שלי: המודל עם היתכנות נמוכה מאוד מבחינת חשבונאות.
אמרת להם את החישוב שלך? מה הם הגיבו?
רואי חשבון מומחים ישבו איתם וחולקים עליךהמסקנה שלי: המודל עם היתכנות נמוכה מאוד מבחינת חשבונאות.
בעיקרון לזוג שלא רוצה להתעסק המון בהשקעה מומלץ לפתוח קופת גמל להשקעה באחד מחברות הביטוח במסלול כגון s&p 500 ולשים בהפקדה חודשית בסביבות 300-400 ש''ח למשך 20 שנה לכל ילדאז מה אתה ממליץ לזוג צעיר תמים שלא גולש בפרוג וכל הידיעות שלו הם מהמקומונים והשבעונים/יומיים?
איך אפשר לעשות אפילו בתור הדרכת חתנים מה הדרך הנכונה ביותר לחסוך מיום אחרי החתונה, בלי להיכנס לראש של הלוואות כשמחתנים את הילדים.
אולי לא רואה חשבוןמה הוא עובד אצלם?
לאמה הוא עובד אצלם?
הוא לא מפחיד אף אחד.לא
אבל אם אתה רוצה לטעון כנגד מישהו אתה צריך לשמוע את דעתו
בטח ובטח שאנשים רצינים טוענים שזה בסדר ובטח ובטח שמדובר על עשרות אלפים שמפקידים שם
סכומים נכבדים של כסף מידי חודש
ולזרוק הפחדות בלי שישבת איתם בצורה רצינית זה חוסר אחריות
בודאי כשזה בא ממישהו שאנשים רואים בו מבין במספרים..
לא דיברו על התועלת שבהשקעה מול הפקדה בגמ"חהוא לא מפחיד אף אחד.
הוא רק אמר שאפשר לשים את ה 300 ש''ח לחודש למשך 16 שנה (כמו המסלול המורחב שלהם) בהשקעה טובה ולקבל כמעט 160,000 ש''ח במתנה ללא הלוואה.צפה בקובץ המצורף 1596764
בגדול החשבון נכוןהוא לא מפחיד אף אחד.
הוא רק אמר שאפשר לשים את ה 300 ש''ח לחודש למשך 16 שנה (כמו המסלול המורחב שלהם) בהשקעה טובה ולקבל כמעט 160,000 ש''ח במתנה ללא הלוואה.צפה בקובץ המצורף 1596764
אם אנשים יבינו שלהפקיד כסף זה להכנס למעגל העוני אז לכאורה הם יפסיקו עם זה, נכון?לא דיברו על התועלת שבהשקעה מול הפקדה בגמ"ח
דיברו על הסיכון ועל האפשרות שהגמ"ח יקרוס
והוא כתב שההיתכנות מאוד נמוכה ובלתי אפשרית לגמ"ח להתקיים
וזה בפירוש הפחדות והם מאוד לא אחראיות
דמי ניהול זניחים.בגדול החשבון נכון
רק לא לשכוח שיש דמי ניהול ומע''מ של 25%
אכן, היה אז אשכול עם נציג הגמח (רובין מביתר) שנתן תשובות לכל שאלה.אכן אחת מאלו שעשו בזמנו את הבדיקה על היתכנות התוכנית של הגמ"ח המרכזי היא רו"ח @Ruty Kepler
אז אני סומכת עליה שיש לזה היתכנות כלכלית.
כמובן שזה לא אומר כלום על העתיד שלהם והאם הם אכן יחזיקו מעמד עוד עשרות שנים או לא, אבל זה אומר שהתוכנית היא בסדר.
לא צריך להבין בכלכלה
הציבור מוזמן לחשב. אני לא התעצלתי וחישבתי.
המסקנה שלי: המודל עם היתכנות נמוכה מאוד מבחינת חשבונאות.
כלכלה ואנליזה זה עוד תחום שצריך להיבדק
ולא ראיתי שהגמ"ח המרכזי מפרסם שהוא נבדק.
תוצאות החישוב שלי מראות שהגמ"ח צריך לגדול ב18% בשנה כדי לשרוד.
דא עקא שהגידול של ציבור החרדי עומד על כ 4%.
גידול של 18% אינו אפשרי (הנחת גדילה 18%, היא זהה להנחה שלכל זוג יהיה כ 280 ילדים!)
מה הפירוש במקביל ובלי סתירהבמקביל ובלי סתירה, ברור שעדיף לשים כסף בהשקעה טובה כל חודש.
הבעיה היא בעיקרה פסיכולוגית, אנשים עלולים למשוך את ההשקעה בתקופות קשות, או להפסיק להפקיד, אם אין התחייבות שתאלץ אותם להמשיך.
את טועה. חושב בקובץ הקדמת הלוואות.ברפרוף מלמעלה, דוגמה לנתון שייתכן והיה חסר בקובץ שלכם - התחלתם מ17 שנים ’ריקות’ שבהן הכסף של ההפקדות עומד בקופת הגמח וממתיו להלוואה הראשונה שתצא.
במקביל ובלי סתירה להיתכנות הכלכלית של תוכנית כמו הגמח המרכזי.מה הפירוש במקביל ובלי סתירה
אם אני יכול לחסוך כל חודש 300 ש"ח לכל ילד
האם עדיף לי להירשם ל6 יחידות בגמ"ח המרכזי
או להשקיע אותם?
הדמי ניהול לא כל כך זניחיםדמי ניהול זניחים.
המס זה רק מהרווח ואפשר להיפטר ממס ע"י פתיחת קרן השתלמות או אפ' ע"י נקודות זיכוי.
כאן אפשר לראות
11% זה התשואה שהנסדאק עשה ב10 שנים האחרונות.הדמי ניהול לא כל כך זניחים
בחישוב שעשיתי על פי הנתונים שהצגת (של 11% תשואה שזה אופטימי יותר מהממוצע.)
דמי ניהול של 0.8% שזה בערך הממוצע בקופת גמל להשקעה, מורידים מההשקעה 12,000
והמס מוריד עוד 18,000 ש"ח
צפה בקובץ המצורף 1596866
וחוץ מזה לא תמיד אפשר להיפטר מהדמי ניהול
אדם לא יכול לפתוח לעצמו קרן השתלמות, רק המעסיק יכול,
ולא לכולם יש נקודות זיכוי פנויות.
איך ואיפה?את טועה. חושב בקובץ הקדמת הלוואות.
לא, היתרה בבנק מחושבת להלוואה שנה הבאה.בגוגל שיט עליו הגבתי, נשארה יתרה בסוף כל שנה.
הקובץ מחשב יחידות התחייבות של הלוואה בסך 40,000(ובכל מקרה לא הבנתי איך הוא מוכיח אי היתכנות. גם אם משנים בו אחוזי צמיחה לאפס.)
ומה משמעות עמודת המענקים?הקובץ מחשב יחידות התחייבות של הלוואה בסך 40,000
כמה התחייבות יש לגמ"ח לעומת מה שיש בידו לתת ו/או נתן בעבר.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: