שמחה מוזסון
משתמש רשום
אתה אמרת שבהתבסס על זה זו לא פירמידהלא יודע אם ע"ז הם מסתמכים, כך שמעתי.
אתה אמרת שבהתבסס על זה זו לא פירמידהלא יודע אם ע"ז הם מסתמכים, כך שמעתי.
בתחום התעסקותי אני נפגש רבות עם רו''ח, והיו שיחות על הגמ''ח המרכזי.אתה בטח מבין שאתה לא מגיע לרו"ח ואתה אומר לו:
משה אני צריך חוות דעת על הגמ"ח שלי, כמה יעלה ?
משה: זה 25,000 ש"ח.
אני: סגור. לא משנה מה ייצא בחוות דעת אני סוגר איתך...
נשמע מצחיק, נכון ?
אז זה עובד אחרת.
משה אני צריך חוות דעת חיובית על העמותה שלי, כמה יעלה ?
משה: 25,000 ש"ח
או קיי משה, אני נותן למזכירה הוראה להעביר לך את הכסף.
רונית, תעבירי למשה 25,000 מתקציב פרסום. איך זה נשמע ?
1. מאוד מעניין כמעט כל ההכנסות מוקדשות להוצאות,1. כל פירמידה עובדת עד שהיא קורסת...
2. אם היא מסודרת ואחראית למה יש כזה בזבוז של הוצאות ? צירפתי צילום מסך לנוחותך https://www.guidestar.org.il/organization/580403533/finances צפה בקובץ המצורף 1595719
3. כנ"ל סעיף 1 אני פשוט מנסה לראות אינדיקציות לפני הקריסה בפועל ח"ו
4. רוב האנשים נותנים שם כדי לקבל הלוואות לא כדי לעזור לאחרים לקבל הלוואות
בטח פירמידהפירמידה משמעותה שאני לוקח ממך ומחזיר לשני, ואז לוקח מהשלישי ומחזיר לך.
בגמ''ח המרכזי אין פקדונות, יש רק תרומות.
כמובן ככל שיהיו יותר תרומות יהיה יותר אפשרות לתת הלוואות, ואל תשכחו שבינתיים יש כאלה שכבר מסיימים להחזיר הלוואות - מגדיל שוב את מעגל המזומנים.
ככה גמחים עובדים!
יש המון אנשים ששמו שם פקדונות כדי לעזור לאברכים, וזה היה הבסיס להתחלת הגמ''ח,יש אנשים שמקיעים שם את כספם ?
1. אף אחד לא יתרום להם אם הם לא יעמידו את ההלוואות בזמן. אתה מבין את זה, נכון ?הגמ''ח המרכזי הוא קודם כל גמ''ח, ולכן לא יהיו לו קשיי נזילות, כיון שאם אין כסף - הוא לא מחויב לתת הלוואה, ומצד שני - אין לו פקדונות שהוא ''חייב'' לאחרים (בניגוד לבנק/ קרן השקעות)
דבר שני, הגמ''ח מבוסס על על תרומות ולא על השקעות. כך שצעירים שרוצים להשקיע, זה לא סותר את המעשרות שנותנים.
שלישי ואחרון - כבר כמה שנים טובות שהגמ''ח מאפשר לתורמים שתרמו מעל תקופה מסויימת להקדים את ההלוואות וככה להגיע להשקעות.
דבר זה מראה א. על יציבות כלכלית. ב. על חשיבה לטווח רחוק - לעזור לאנשים להשקיע ולא לחנך לעניות כמו שכתבו קודם.
לא נראה לי מנכון ברור שלפחות 95% מהיחידות ממומשות.להבנתי כ'כ מסובך לקבל הלוואה (על כל יחידה עוד ערבים) כך שיש הרבה יחידות שלא ממומשות בסוף ולכן זה לא פירמידה.
שוביש המון אנשים ששמו שם פקדונות כדי לעזור לאברכים, וזה היה הבסיס להתחלת הגמ''ח,
אני זוכר בתחילת הדרך שלהם, את אחד מעשירי ארה"ב ששם שם סכום הגון מאד, ועד כמה שידוע לי הם כבר החזירו את רוב רובו, כי היו יציבים מבחינה כלכלית.
לא נראה לי מנכון ברור שלפחות 95% מהיחידות ממומשות.
דווקא הקטע של ערבות מרגיע אותי שהם רציניים ודאגים שהכל יוחזר.
או שאתה לא מבין או שאתה מיתמם.
ההוצאות זה ההלוואותת שהם נתנו.
1. זה שאתה נפגש עם רו"ח. בסדר. זה לא עונה על השאלות החמורות שהעליתי כאן.בתחום התעסקותי אני נפגש רבות עם רו''ח, והיו שיחות על הגמ''ח המרכזי.
כמובן שהכי קל להעלות ספקות, ולומר הם עומדים לקרוס וכו',
אבל מצד שני כבר כשהתחלתי לחסוך שם לפני יותר מעשרים שנה אמרו את זה,
ובנתיים עשרות אלפי משפחות נהנו מהגמ''ח,
ולכן לפני שאתה מעלה ספקות, תבדוק.
אני יותר ממבין בחשבונאות, ורחוק מלהיתמם.או שאתה לא מבין או שאתה מיתמם.
ההוצאות זה ההלוואותת שהם נתנו.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: