תחפשו
היה אשכול פה בעבר שגם העלו הרבה טענות
ומישהו שם טרח והלךאליהם וישב איתם והעלה פה את הנתונים
ותכלס הגיעו למסקנה שזה הגיוני ומתבסס על מודל איתן
(אשכול עם עשרות עמודים)
כאחת שקראה את כל האשכול בשלמות אז מומלץ מאוד לקרוא אותו
וכאן הוא כותב @בזנס מן שהוא דיבר עם הרו"ח שלהם:
מעתיקה:
אז זהו שהיום החלטתי שכדי לסיים את הויכוח ביני לבין
@אליהו ליכטנשטיין ו
@ארי בכרמים
אתקשר להגמ"ח המרכזי ואדבר עם הרו"ח שלהם צבי זאבי (הוא המנהל כספים ליתר דיוק)
צלצלתי למזכירות והיפנו אותי לשלוחה 205 תוך פחות משלוש דקות ענה לי צבי זאבי (בשונה ממה שכתבו פה שמחכים לו מלא זמן ולא משיגים אותו מציע לכם פשוט לצלצל שלוחה 205 בשעות העבודה הוא עובד במשמרת כמעט מלאה והוא עונה)
דיברתי איתו באריכות רבה ממש על כל שאלה הוא ענה(לא שאלתי שאלות מקנטרות כמו למה לא הגישו דוחות ל... כי לבנתיים אני לא עובד ברשם העמותות)
הוא ממש בנאדם מקצועי
מה שיצא לי איתו למעשה תחשיב הגמ"ח אינו בנוי שיצטרכו פתאום מלא הלוואות ואז יצטרכו מלא הפקדות
אלא על כמות תורמים קבועה שנתית לשם הדוג' 1000 תורמים בשנה והגמ"ח יחזיק מעמד ולא בשנה ה20 פתאום יצטרכו יותר מאלף תורמים
עכשיו עבר 19 שנה והם ראו בכל ה19 שנה שבאמת הצטרפו 1000 תורמים (הכל לשם הדוג')
אז יכולים לומר: (זה לא הם זה העתק ממה שהם מביאים בBDO)
המודל הכלכלי שנבנה אשר כולל את כל נתוני העבר של הגמ"ח … וכן תחזית תזרים מזומנים ל-50 שנים החל מיום 1 בינואר 2016, עומד בכל הכללים שעל בסיסם נבנה המודל ובהתאם לכך … הגמ"ח יוכל לעמוד בכל התחייבויותיו.
כי בעצם הם ראו שבכל ה19 שנה הצטרפו אלף אנשים חדשים
עכשיו הבנו שזה לא פירמידה כי פירמידה משמעותה היא שכל שנה צריך שיותר אנשים יצטרפו משנה קודמת כדי לכסות את אלו שנכנסו שנה קודמת, אבל בהגמ"ח לא צריך שבשנה 2 יכנסו יותר כדי להחזיק את שנה אחד אלא זה מודל מסויים שכל שנה ישנם מצטרפים 1000 (כמובן שיש להם רזבות שגם אם יהיה פחות מאלף לא יקרסו)
עכשיו מה קורה אם שנה אחת אין אפילו מצטרף אחד אז זה בדיוק אותו דבר אם בחברת אוסם פתאום אף אחד לא קונה שום מוצר שלהם אז שנה אולי שנתיים והם קורסים וככה גם בנק שכולם באים למשוך את כספו ביום אחד יוכל לקרוס (בתיאוריה כי כיום ממשלה נורמלית לא תתן לבנק לקרוס)
אז באמת מישהו פה נראה לי
@אליהו ליכטנשטיין טען שהרו"ח שלהם טוען שזה יכול לקרוס אם אף אחד לא יפקיד אז איך הם כותבים בשם BDO שהגמ"ח יוכל לעמוד בכל ההתחייבות, אז התשובה לזה היא פשוט מאוד שבאמת אין שום תרחיש כזה במצב נורמלי כיוון שזה לא פירמידה אלא צריך רק 1000 כל שנה, ולא בשנה 1 אלף ובשנה 2 אלפיים שיצטרפו, וככה היה כבר 19 כמו BDO אומרים ומה שאליהו טען בשם הרו"ח צבי זאבי זה על תרחיש כמו בכל חברה כגון אוסם שאם אף אחד לא יקנה ממוצריה כמה שנים היא תקרוס,
וגם לתרחיש בלתי הגיוני זה הגמ"ח ערוך שלא כמו בחברת אוסם שאם תקרוס לא תחזיר כלום למשקיעה אלא הגמ"ח יוכל לעמוד בהחזר התרומה לכל מי שתרם.
וגם היה לנו בשיחתנו הענין של הלוואות מוקדמות שהוא אישר לי את הענין שהגמ"ח נותן הלוואות גם למי שלא עבר לו 20 שנה להצטרפות וזה מוגדר כהלוואה מוקדמת וזה התשואה שהזכרתי לעיל
כמובן וכמו שכתבתי רבות אני יחזור שרק מי שרבו לא התיר לו להשים את המעשרות בשוק ההון והתיר להשים בגמ"ח המרכזי הוא זה שצריך להשים שם
כל זה כתבתי לפי הבנתי אותו בלבד אין להתייחס לזה כדעתו, אלא כהבנתי האישית את דעתו וייתכן ולא הבנתי אותו נכון
אחרי שיחה ארוכה איתו (כנראה הוא ראה שהחברה מפרוג קצת משופשים) הוא נתן לי את הטלפון האישי שלו ואת המייל האישי שלו וסיכמנו לדבר עוד בענין ע"כ אשמח לתגובות עניינית בלבד
זה מהאשכול הזה:
למה נראה לך? דווקא כשדיברתי איתו לא היה נשמע ככה דבר ראשון כשאני דיברתי אייתו התחלתי את השיחה עם זה שיש וויכוח כאן, דבר שני אני יביא ציטוט שלך. כל זה כתבתי לפי הבנתי אותו בלבד אין להתייחס לזה כדעתו, אלא כהבנתי האישית את דעתו וייתכן ולא הבנתי אותו נכון אחרי שיחה ארוכה איתו (כנראה הוא ראה שהחברה...
www.prog.co.il