השקעות הגמח המרכזי, מה היחס אליו פה?

מצב
הנושא נעול.

רינהרינה

משתמש מקצוען
@גדול מרבן שמו
לא כ"כ הבנתי את החישוב,
אתה מראה שבעצם גם אנחנו נותנים להם הלוואה למשך שנים ולכן צריך לחשב ריבית יותר גדולה?

ועליהם שילמת רבית של 3,200, שהם כ5%

למה 3,200 ש"ח? על כל יחידה משלמים 3,200 ש"ח סה"כ לכל 10 שנות ההלוואה, איך החישוב של 3,200 ש"ח לשנה?

• תודה
Reactions: ISO

גדול מרבן שמו

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
@גדול מרבן שמו
לא כ"כ הבנתי את החישוב,
אתה מראה שבעצם גם אנחנו נותנים להם הלוואה למשך שנים ולכן צריך לחשב ריבית יותר גדולה?

למה 3,200 ש"ח? על כל יחידה משלמים 3,200 ש"ח סה"כ לכל 10 שנות ההלוואה, איך החישוב של 3,200 ש"ח לשנה?
אני מקזז את ההלוואה שאנחנו נותנים להם מההלוואה שהם נותנים לנו, ומה שנשאר בסוף שהם נותנים לנו הלוואה של 60,000 לשנה, שעליה אנו משלמים רבית של 3,200.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
את מפקידה 50 ש"ח ליחידה למשך 192 חודש, שזה 16 שנה, וזכאית לקבל הלוואה של 40,000 ש"ח אחרי 17 שנה.
זה אומר שההפקדה הכוללת שלך בסך 9,600 שכבה בגמ"ח המרכזי במשך 9 שנים, (חצי מ16, ועוד שנה שלמה)
מפקידים 40 שח ליחידה בתוכנית הקלאסית:

אני אעשה את החשבון מחדש : שילמתי בסך הכל 4800 על יחידה,
וקבלתי הלוואה של 34,200 ל7.8 שנים .
תמורתם אני משלמת 2400 שח תרומה.
מקביל ל2% על ההלוואה שנתי .

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אם אני משקיעה את ה160 החודשיים של הגמח המרכזי בשוק ההון עם תשואה של 8% נניח, אחרי 15 שנה יהיו לי 56 K
בהנחה ואני חייבת הלוואה של 160K לפחות, זה תלוי באופציות החילופיות שיש לי.

אם ההלוואה החילופית היא לא גמ"ח, הריבית היא בוודאי יותר מ10K שאני משלמת לגמ"ח המרכזי.

האופציה האחרת היא לגלגל גמ"חים , למי שזה מתחביביו.
או להעצים את החיסכון עכשיו ולהשקיע כפול 3 כל חודש, גם לא ריאלי לרוב הציבור.

בקיצור, נשמע לי מאד כלכלי לשלם 10K על הלוואה של 100K ,
גם בריבית הקטנה ביותר הקיימת בשוק - משכנתא של 3% , לפריסה של 5 שנים משלמים 15,927.41 על הריביות נטו.
יש לי פה טעות בחישוב.
כמובן שיש לחשב את ההחזר על ה50 אלף שירדו.
בהנחה ויש לי 50 אלף מהשקעה, ואני צריכה לקחת 100K בריבית יקרה יותר, זה עדיין לא מגיע ל20 אלף .
אז במידה ויש אפשרות להלוואות אחרות יקרות יותר גם ב7% , עדין משתלם יותר להשקיע את הכסף בשוק ההון,
כמובן למי שזה מתאים .

גדול מרבן שמו

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
מפקידים 40 שח ליחידה בתוכנית הקלאסית:

אני אעשה את החשבון מחדש : שילמתי בסך הכל 4800 על יחידה,
וקבלתי הלוואה של 34,200 ל7.8 שנים .
תמורתם אני משלמת 2400 שח תרומה.
מקביל ל2% על ההלוואה שנתי .
ראשית, אני דיברתי על תוכנית פריסה מורחבת
שנית, נראה שלא ממש טרחת לקרוא את ההודעה במלואה,
בכל מקרה לתוכנית הקלאסית, זה יוצא רבית של 3.4 לשנה בערך

• תודה
Reactions: ISO

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
שנית, נראה שלא ממש טרחת לקרוא את ההודעה במלואה,
בכל מקרה לתוכנית הקלאסית, זה יוצא רבית של 3.4 לשנה בערך
קראתי הכל. לא הבנתי בדיוק את חישוב היחידות לשנה שהיה לא ברור.
לכן בצעתי חישוב לתכנית הקלאסית בעצמי.
זה יוצא ריבית של 2% בדיוק.
הנה צילום מסך ממחשבון הלוואות שמחשב כמה משלמים ריבית של 2% שנתי עבור אותו מספר חודשים
אני אשמח להערות ממוקדות אם יש . ולא להערות כלליות בנוסח לא קראת.
2 אחוז.PNG

גדול מרבן שמו

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
לא הבנתי בדיוק את חישוב היחידות לשנה שהיה לא ברור.
בגדול מה שאני עושה זה מקזז את ההלוואה שאנו נותנים להם, מההלוואה שהם נותנים לנו.
כי התכנית מתחילה בכך שאת מלווה לגמ"ח כסף למשך תקופה מכובדת מאד מאד.
ולאחמ"כ הגמ"ח מלווה לך כסף לתקופה מכובדת.
אז במקום להעריך כמה שווה ההלוואה שנתתי לגמ"ח, אני פשוט מקזז אותה מההלוואה שקיבלתי מהגמ"ח

עכשיו אם לצורך העניין הם הלוו לי 10,000 ש"ח ל6 שנים, אני הופך זאת ל60,000 ש"ח למשך שנה.

מעתה, היות ובתוכנית קלאסית, השלב הראשון הוא שאת מלווה להם 5,000 ש"ח למשך 12 שנה, או 60,000 ש"ח למשך שנה.
והם הלוו לך 35,000 ש"ח למשך 7.3 שנים (כי התשלום החודשי הוא 400 ש"ח ואז ב87 תשלומים כבר החזרת את כל ה35,000) שהם למעשה רק 3.6 שנים (כי בחודש הראשון 'שכבו' אצלך 35,000 במלואם ובחודש האחרון היו אצלך רק 400 ש"ח, אז במשך חצי מהזמן 'שכבו' אצלך ה35,000 במלואם)
אז הם הלוו לך 127000 לשנה, בערך.
עכשיו נקזז את ה60,000 ש"ח שאת הלוית להם, ונותרנו עם 67,000 ש"ח לשנה שקיבלת מהם הלוואה.
על זה שילמת 2,400 ש"ח, שהם 3.4% בקירוב

• תודה
Reactions: ZX

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
בחישוב שלך לא קיזזת את ההלוואה שאת הלווית להם.
קיזזתי, אבל אני לא מתיחסת לזה כהלוואה אלא כתשלום ריבית מראש.
כתבתי שהסכום שאני מקבלת כהלוואה הוא 34,200 שזה 40K פחות 4200 ששלמתי. (אפילו חישבתי מעט מידי אמור להיות 35,800 )

החישוב שלי מתיחס לאנשים שהיו חוסכים את הכסף הזה בעצמו נטו.
אם אנחנו מחשבים כהלוואה, ורוצים להשוות לתשואה אלטרנטיבית שהכסף יכל לעשות בזמן הזה - אפשר להסתכל על החישוב השני של השקעת הכסף בשוק ההון בינתיים.
אני מתיחסת אליו כאל ריבית שמשולמת מראש במקום תוך כדי ההחזר.

גדול מרבן שמו

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
קיזזתי, אבל אני לא מתיחסת לזה כהלוואה אלא כתשלום ריבית מראש.
כתבתי שהסכום שאני מקבלת כהלוואה הוא 34,200 שזה 40K פחות 4200 ששלמתי. (אפילו חישבתי מעט מידי אמור להיות 35,800 )
ראשית קצת טעויות בסכומים התרומה היא 4,800 וההלוואה היא 35,200
שנית
אם אנחנו מחשבים כהלוואה, ורוצים להשוות לתשואה אלטרנטיבית שהכסף יכל לעשות בזמן הזה - אפשר להסתכל על החישוב השני של השקעת הכסף בשוק ההון בינתיים
אין אופציה אחרת מלבד לחשב את זה כהלוואה, כי זה מה שקרה בפועל, הלווית להם את הכסף למשך הרבה מאד מאד זמן.
אז אם נלך רחוק ונחשב את הסכומים שהיו מרוויחים בשוק ההון בינתיים, העסק נעשה כבר הרבה פחות כדאי.
אבל אני בחישוב שלי לא הלכתי עד כדי כך רחוק, ורק קיזזתי את ההלוואה שנתתי להם מההלוואה שהם נותנים לי, וזה הביא אותי לתוצאה שכתבתי לעיל

אידישע מאמע

משתמש מקצוען
מצורף תוכנית שעבדתי עליה פעם, רעיון די דומה רק שמי שמקבל בהתחלה משלם ריבית שתחזור אליו בסוף.
התוכנית מחושבת לפי יחידת הלוואה של מאה אלף ב200 תשלומים, ש"ח וההפקדה לחודש היא 150 ש"ח ל200 חודשים.
מי שמקבל יותר מאוחר ההחזר החודשי שלו יותר נמוך וככה זה יוצא משתלם לכולם.
עד חודש 300 כולם מקבלים את ההלואה ומשם ואילך ההחזר של כולם הוא 350 לחודש שהולך להחזר הריביות.

קבצים מצורפים

• תכנית הלוואות.pdf
    KB 411.3 · צפיות: 42

דיתי חן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
סתם שאלה -
איך עובד עניין ההלואה על חשבון הילד?

ז"א
אם אבא שלי היה לוקח הלואה (ב"ה לא!)
הייתי מחוייבת לשלם אותה?
איך בדיוק?

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
יש 'הטבת קורונה' בגמח המרכזי למעוניינים
דחיה של 3 חודשים בתחילת תשלומים למצטרפים כעת

• תודה
Reactions: ZX

עפולה

משתמש מקצוען
אשר יגורנו.

היום מתפרסם ביומונים על יוזמת גמ"ח חדשה שמזכירה מאוד את הגמ"ח המרכזי. מטבע הדברים יוזמה חדשה מביאה איתה הצעות יותר אטרקטיביות וכו'.

חוששני שככל שהיוזמה החדשה תצליח כך כנגד זה תיפול היוזמה 'הישנה' של הגמ"ח המרכזי.

כפי שנאמר לא פעם, יוזמות מעין אלו מבוססות על מצטרפים חדשים בכל עת. התחרות על ליבם של המצטרפים החדשים עשויה להרוס את המיזם כולו.

נחכה ונראה.

רינהרינה

משתמש מקצוען
אשר יגורנו.

היום מתפרסם ביומונים על יוזמת גמ"ח חדשה שמזכירה מאוד את הגמ"ח המרכזי. מטבע הדברים יוזמה חדשה מביאה איתה הצעות יותר אטרקטיביות וכו'.

חוששני שככל שהיוזמה החדשה תצליח כך כנגד זה תיפול היוזמה 'הישנה' של הגמ"ח המרכזי.

כפי שנאמר לא פעם, יוזמות מעין אלו מבוססות על מצטרפים חדשים בכל עת. התחרות על ליבם של המצטרפים החדשים עשויה להרוס את המיזם כולו.

נחכה ונראה.
מה היוזמה החדשה?
איפה התפרסם?

אבי. י.

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה תורנית
אשר יגורנו.

נחכה ונראה.
בכלל לא בטוח
יכול שההפך הוא הנכון,
שכאשר יהיה תחרות יהיה יותר הצלחות,
כאשר יש בלעדיות לגמח אחד, הלווים - הציבור נדפק
כשיש תחרות - דבר זה יוצר יותר פתרונות לציבור הלווים.

זעירא

משתמש פעיל
ממבט חטוף... היה נראה שעיקר הבידול שלהם מהגמ"ח המרכזי זה הכשרות ההלכתית בנושא רבית... כך זה היה נראה שמשווקים את זה... (וגם הגילים... אבל זה דבר שהגיוני שירד עם הזמן)

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
ממבט חטוף... היה נראה שעיקר הבידול שלהם מהגמ"ח המרכזי זה הכשרות ההלכתית בנושא רבית... כך זה היה נראה שמשווקים את זה... (וגם הגילים... אבל זה דבר שהגיוני שירד עם הזמן)

וגם שאפשר להצטרף כמעט בכל גיל,
ולא רק עד גיל 3.

מצב
הנושא נעול.
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה