השקעות הגמח המרכזי, מה היחס אליו פה?

מצב
הנושא נעול.

ש.ב.

משתמש פעיל
התגובות צריכות לבוא מאלו שטרחו מערב שבת, כן, אלו שחסכו והשקיעו, ושמחתנים את הילדים מכסף שיש להם!! ולא מכסף שאין להם. [ואני מכירה כמה וכמה כאלו, שהם אברכים פשוטים אבל חכמים!! שככה התנהלו]
לעומת כאלו שחסכו שנים בגמ"ח המרכזי, וממשיכים לשלם אלפי שקלים בחודש עד זקנה ושיבה.
מי מחתן את הילדים יותר בנחת? האם זה שהתנהל בחכמה וחסך והשקיע בתבונה?
או זה שטמן את הראש בחול, וחשב שאם הוא יקבל הלוואה עוד 20 שנה מגמ"ח כלשהו אז הוא מסודר?
@מקצועי בלבד
תוכלו בבקשה לתועלת הציבור לתת דוגמה כדי להגיע למשל לחסכון של 240000 ש"ח כמה צריך להשקיע כל חודש ולמשך איזה תקופה, (עדיף באקסל שאפשר לשחק עם הנתונים) וכמה אופציות לאיפה בדיוק מומלץ להשקיע (או לחילופין איפה אפשר ללמוד איך להשקיע לבד בשוק ההון) ? כי תכלס אנשים מבינים את הרעיון הכללי שזה נשמע טוב.. אבל נעצרים בשלב של מה עושים בפועל ואיך לעשות תוכנית ולחשב כמה להשקיע ולמשך איזה תקופה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
@@מקצועי בלבד
תוכלו בבקשה לתועלת הציבור לתת דוגמה כדי להגיע למשל לחסכון של 240000 ש"ח כמה צריך להשקיע כל חודש ולמשך איזה תקופה,
כבר הביאו פה בתחילת האשכול דוגמה לזה.
אבל אכתוב שוב, בהשקעה של 500 ש"ח לחודש למשך 19 שנה ובתשואה ממוצעת של 7% לשנה כולל ריבית דריבית, מגיעים לסכום הזה.

עכשיו איזה השקעה בפועל לעשות זה דבר שמאד משתנה בין אדם לאדם, לא מה שהכי מומלץ לאחד, זה גם מה שהכי מומלץ לשני, וכתיבת מאמר מקיף בנושא, זה יותר מורכב, אבל אולי כשיהיה לי זמן והרבה רצון.

כוס קש

משתמש צעיר
4. לא כל אחד בנוי להשקעות. או יותר נכון רוב העולם לא בנוי להשקעות!! (
זה לא השקעה! זה תכנית!!תכנית איך לעבור את הפרק הזה בשלום!!;)
2. צא וראה מה קורה בחוץ. איך אנשים מחתנים עם הגמ"ח המרכזי ואיך אנשים מחתנים בלי הגמ"ח המרכזי. 2 עולמות!!
לצערי אני לא צריכה לצאת החוצה ולראות ..אני יכולה להסתכל פנימה ולראות איך הורי ששילמו שנים לגמח המרכזי כדי לקבל את ה'תכנית' מגולגלים עד הצוואר כדי להחזיר...
3. כפי שציינו פה זה מכספי מעשרות בשונה מהשקעה
דעתי שעדיף לתת מעשרות לצדקה ולא לקנות בכסף הזה את הזדקנותכם בטרם עת...
5. אני חושב שזה לא סותר! צריך לשים בגמ"ח ובמקביל מי שמסוגל לכך גם להשקיע. לצערנו צריכים היום גם וגם!
אני חושבת שזה סותר!אבל גם אם לא אז הסדר צריך להיות הפוך ...צריך להשקיע! ומי שמסוגל ורוצה גם לתרום שיפקיד 300 ש"ח בגמ"ח שמלווה כסף לנזקקים...

רינהרינה

משתמש מקצוען
לצערי אני לא צריכה לצאת החוצה ולראות ..אני יכולה להסתכל פנימה ולראות איך הורי ששילמו שנים לגמח המרכזי כדי לקבל את ה'תכנית' מגולגלים עד הצוואר כדי להחזיר...
בעבר היו יכולים להשקיע בגמ"ח המרכזי 160 ש"ח לחודש כדי לקבל הלוואה של 160,000 ש"ח.
אם ההורים שלך היו משקיעים את הסכום הזה בתוכנית עם ריבית דריבית כמו שכתבו כאן של 7% הם היו מקבלים בסוף התקופה (10 שנים בהשוואה לשנים ששילמו לגמ"ח המרכזי) כ30,000 ש"ח, את היתרה היו אולי משיגים מגמ"חים אחרים בתשלומים מטורפים ומגלגלים לא עד הצוואר אלא הרבה מעבר.
ההורים שלך מגלגלים עד הצוואר לא בגלל הגמ"ח המרכזי אלא למרות הגמ"ח המרכזי, בגלל ההוצאות המטורפות בנישואי הילדים.

דעתי שעדיף לתת מעשרות לצדקה ולא לקנות בכסף הזה את הזדקנותכם בטרם עת...

אפשר מכספי צדקה בגלל שהכסף משמש להלוואות לאנשים אחרים, כך אני הבנתי.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
בעבר היו יכולים להשקיע בגמ"ח המרכזי 160 ש"ח לחודש כדי לקבל הלוואה של 160,000 ש"ח.
למה רק בעבר?
כמדומני שזה גם היום המסלול הקלאסי לילדים עד גיל 3, תורמים במשך 10 שנים מדי חודש 160 ש"ח [4 יחידות], ובני הזוג מקבלים הלוואה בסכום של 160 אלף ש"ח, אותה צריך להחזיר בתשלומים של 1600 לחודש במשך 100 חודשים, ומקבלים מענק של 9600 [חצי מסכום התרומה].

כשמחשבים את זה כהלוואה של 160,000 למשך 8.33 שנים עם ריבית של 9600 סך הכל, זה יוצא משהו כמו 0.72 אחוזי ריבית לשנה. יש מישהו שמכיר גוף כלשהו שמלווה סכום כזה בריבית כזו?

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
ניקח את 'תוכנית הפריסה המורחבת', אף היא לילדים עד גיל שלוש [לא כולל].
בארבע יחידות, תורמים בכל חודש 200 ש"ח למשך 16 שנים, בסך הכל 38,400 ש"ח, ועל זה מקבלים הלוואה של 160,000, בתשלומים של 1040 ש"ח לחודש, למשך 12.82 שנים. מתוכם מקבלים מענק של 25,600 ש"ח.

בסך הכל יוצא סכום התרומה - 12,800 ש"ח. כשמחשבים את זה כריבית עבור הלוואה של 160,000 למשך 12.82 שנה, אחוז הריבית יורד, ומגיע ל-0.625 אחוז לשנה.

ושוב אני שואל, האם יש שחר לטענות שהריבית בבנק יותר זולה מהריבית העקיפה של הגמ"ח המרכזי?
בבנק
ואפשרי גם יותר
לשעבד את הנכס שיעבוד שני עד 50% (70% בתקופת קורונה) בשביל הלוואה לכל מטרה
ועד כמה שהיא יקרה
היא יותר זולה מהריבית העקיפה של הגמ"ח המרכזי ודומיו

יעל שטיין

משתמש רשום
עכשיו איזה השקעה בפועל לעשות זה דבר שמאד משתנה בין אדם לאדם, לא מה שהכי מומלץ לאחד, זה גם מה שהכי מומלץ לשני, וכתיבת מאמר מקיף בנושא, זה יותר מורכב, אבל אולי כשיהיה לי זמן והרבה רצון.
[/QUOTE]
@מקצועי בלבד מחכים למאמר שלך!!

אידישע מאמע

משתמש מקצוען
יש מישהו שמכיר גוף כלשהו שמלווה סכום כזה בריבית כזו?
ושוב אני שואל, האם יש שחר לטענות שהריבית בבנק יותר זולה מהריבית העקיפה של הגמ"ח המרכזי?
ושוב יענו פה, בתוכנית פריסה מורחבת מפקידים 200 שקל 192 חודשים, בחישוב של ריבית 5% בהשקעה (הערכה שמרנית), היו מקבלים רווח של 19670 בסוף התקופה, יותר כסף ממה שתעלה ריבית בנקאית על ההלוואה.
נ.ב. היות שלא מיד לוקחים את ההלוואה הרווח עוד יגדל בהרבה

יעל שטיין

משתמש רשום
לדבריך @כוס קש : דעתי שעדיף לתת מעשרות לצדקה ולא לקנות בכסף הזה את הזדקנותכם בטרם עת...

[/QUOTE]
גם במעשרות אפשר לפזר. חלק לצדקה וחלק לגמ"ח המרכזי.

הבאת דוגמא לאנשים שמתקשים לעמוד בהחזרים.
אבל אני מכירה מקרוב דווקא אנשים שההלוואות מהגמח המרכזי מאד עזרו להם.
(לא רק בהיבט של החזר בלי ריבית, אלא בעיקר בגמישות שגילו..)

כמו בהשקעות - אדם צריך להכיר את עצמו. ידוע מראש מה תהיה ההלוואה ומה גובה ההחזר.
אני אישית מפקידה מכספי המעשרות שלי לגמ"ח המרכזי ולא מצטערת על כך כלל.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
ושוב יענו פה, בתוכנית פריסה מורחבת מפקידים 200 שקל 192 חודשים, בחישוב של ריבית 5% (הערכה שמרנית) בהשקעה, היו מקבלים רווח של 19670 בסוף התקופה, יותר כסף ממה שתעלה ריבית בנקאית על ההלואה.
חוששני שריבית בנקאית על הלוואה מסוג זה תעלה יותר.

למאי נפקא מינה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
רבותי, מישהו מוכן לעזור לאומה?
פשוט לעבור על כל האשכול, לנפות את ההתלהמויות ולהגיש סיכום ממצה וברור של הדעות והעדויות?
אולי @מקצועי בלבד? [אבל את כל הדעות שהיו כאן]
תודה רבה רבה מראש
מבטיח ללייק ;)

רינהרינה

משתמש מקצוען
ושוב יענו פה, בתוכנית פריסה מורחבת מפקידים 200 שקל 192 חודשים, בחישוב של ריבית 5% בהשקעה (הערכה שמרנית), היו מקבלים רווח של 19670 בסוף התקופה, יותר כסף ממה שתעלה ריבית בנקאית על ההלוואה.
נ.ב. היות שלא מיד לוקחים את ההלוואה הרווח עוד יגדל בהרבה

לדעתי לא נכון לחשב ריבית עקיפה- כביכול כמה יכלנו להרוויח אם היינו בינתיים משקיעים את הכסף ולחשב את זה כחלק מהעלות.
הרי אפשר לעשות את זה על כל הוצאה,
לדוג' אם קנית לפני 5 שנים פריט כלשהו ב500 ש"ח- את לא תחשבי היום שהוא עלה לך 640 ש"ח כולל הריבית העקיפה שהיתה נצברת אם היית חוסכת את זה...
בפרט 1 שכפי שכבר נכתב גם אם נשקיע את אותה השקעה במקום אחר לא נגיע לסכום ממשי,
ובפרט 2 שבמקרה של הגמ"ח המרכזי הכסף מולווה בינתיים "אלו דברים שאדם אוכל פרותיהם... והקרן קיימת..."

ברור שמי שיכול להשקיע בקופת גמל וכו' ולהגיע בסופו של דבר ל240,000 ש"ח לילד זה עדיף, הגמ"ח המרכזי מיועד לרבים רבים שאין להם סיכוי להגיע לזה.

אידישע מאמע

משתמש מקצוען
לדעתי לא נכון לחשב ריבית עקיפה- כביכול כמה יכלנו להרוויח אם היינו בינתיים משקיעים את הכסף ולחשב את זה כחלק מהעלות.
לדוג' אם קנית לפני 5 שנים פריט כלשהו ב500 ש"ח- את לא תחשבי היום שהוא עלה לך 640 ש"ח כולל הריבית העקיפה שהיתה נצברת אם היית חוסכת את זה...
ובפרט 2 שבמקרה של הגמ"ח המרכזי הכסף מולווה בינתיים "אלו דברים שאדם אוכל פרותיהם... והקרן קיימת..."

ברור שמי שיכול להשקיע בקופת גמל וכו' ולהגיע בסופו של דבר ל240,000 ש"ח לילד זה עדיף, הגמ"ח המרכזי מיועד לרבים רבים שאין להם סיכוי להגיע לזה.
פה אנחנו משווים מה אפשר לקבל תמורת אותם 200ש"ח לחודש
וזה לא נראה לי כזאת מצווה גדולה של הלוואה כי זה יותר דומה לבנק

יעל שטיין

משתמש רשום
ב

יש להם סיכוי להגיע לזה - אם הם משקיעים את הכסף. כפי שכבר פרטה פה @מקצועי בלבד ואחרים.
העניין המרכזי פה הוא נקודת ההסתכלות. האם אתם מפקידים לגמ"ח מכספי מעשרות ומכניסים את אלמנט החסד שבעניין (ובעיניי יש פה חסד!), או מנסים להשקיע את כספכם בגמ"ח המרכזי..
מי שמכוון להשקעה - כנראה שיש אפיקים מוצלחים יותר... :)

עדיין חושבת שמכספי מעשרות - זה נפלא וטוב! ויכול להיות לעזר רב.

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
ושוב יענו פה, בתוכנית פריסה מורחבת מפקידים 200 שקל 192 חודשים, בחישוב של ריבית 5% בהשקעה (הערכה שמרנית),
שמרני זה בין 3% ל4% וזה אם מנהלים לבד בלי דמי ניהול (כמובן שבמניות הריאל זה 7% אבל זה אם סיכון)
אז לפני שאומרים נתונים כדאי לבדוק אותם

רינהרינה

משתמש מקצוען
פה אנחנו משווים מה אפשר לקבל תמורת אותם 200ש"ח לחודש

בהשוואה היבשה מה מקבלים תמורת 300 ש"ח:
בהשקעה עם ריבית דריבית מקבלים בסוף התקופה כ90,000 ש"ח.
בגמ"ח המרכזי מקבלים הלוואה של 240,000 ש"ח בתשלומים סבירים, כשמתוך זה 38,400 ש"ח לא צריך להחזיר (במילים אחרות- מקבלים חזרה 38,400 ש"ח ועוד הלוואה נוחה של 202,000 ש"ח).

וזה לא נראה לי כזאת מצווה גדולה של הלוואה כי זה יותר דומה לבנק
אם הכסף משמש להלוואות בינתיים ולא להשקעות ורווחים אז כן, זה מצווה, גם אם זה נראה דומה לבנק.

רינהרינה

משתמש מקצוען
ב

יש להם סיכוי להגיע לזה - אם הם משקיעים את הכסף. כפי שכבר פרטה פה @מקצועי בלבד ואחרים.
העניין המרכזי פה הוא נקודת ההסתכלות. האם אתם מפקידים לגמ"ח מכספי מעשרות ומכניסים את אלמנט החסד שבעניין (ובעיניי יש פה חסד!), או מנסים להשקיע את כספכם בגמ"ח המרכזי..
מי שמכוון להשקעה - כנראה שיש אפיקים מוצלחים יותר... :)

עדיין חושבת שמכספי מעשרות - זה נפלא וטוב! ויכול להיות לעזר רב.
פרטו על סכומים גדולים יותר ולמשך תקופה ארוכה יותר, בסכומים שמשלמים לגמ"ח המרכזי אין סיכוי.
ואגב, על הרווחים מהשקעות משלמים מיסים (במקרה שמושכים את זה לנישואי הילדים אין פטור), זה מתקזז מהרווח.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
ואגב, על הרווחים מהשקעות משלמים מיסים (במקרה שמושכים את זה לנישואי הילדים אין פטור), זה מתקזז מהרווח.
לא תמיד.
בהחלט יש אפשרות גם שזה יהיה ללא מס.

מצב
הנושא נעול.
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה