השתלמות האשכול הגדול לקרנות השתלמות

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אודה מאוד לעידכון ככל וקיים בקשר לקרן השתלמות מנייתית כשרה במגדל.
יש לי שם קרן עם דמי ניהול נמוכים מאוד. וחבל לי להעביר אותה. אך מעוניינת בקרן מנייתית כשרה.
תודה מראש לכל המגיבים
למגדל אין כרגע קרן השתלמות מנייתית עם הכשר.

הוא היה אומר

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
א. אסור להמליץ ללא רישיון ובלי לדעת את הנתונים הספציפיים.
ב. אין בזה משהו שמתאים לכולם, אלא לכל אחד משהו אחר.
עזרה פרטנית, אפשר או בפרטי, או במייל שבחתימה שלי.
נכון מאד.
רציתי רק להגיד לכאן לציבור שיש ניק נפלא ומדהים בשם @ארי בכרמים שפניתי אליו לעזרה בענינים האלו.
הוא עזר לי בלב רחב ובנפש חפצה ממש. (לא לקח גרוש)
באמת זו הזדמנות כאן על הבמה המכובדת הזו להודות לו קבל עם ועדה. יישר כח @ארי בכרמים .

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
@מקצועי בלבד
יש היגיון לפצל קרן השתלמות לשתי חברות, כשאני מייעד את הכסף לשני עניינים שונים?
קשה מאד לענות תשובה חד משמעית בלי לדעת יותר נתונים.
אבל באופן כללי, יש מקרים שיש בזה בהחלט היגיון, ויש מקרים שזה מיותר לחלוטין ואפי' יכול למנוע רווחים מסוימים.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אני יודעת שיש הרבה שמחכים לבשורה הזאת, אז בבקשה.
בשורה משמחת לכל המשקיעים שרוצים דווקא גלאט הון.
חברת הראל קיבלה גם את הכשרות של גלאט הון על המסלולים שלה שמחכים את מדד S&P 500.
והנה תעודת הכשרות
1644941528991.png

יוחנן 1

משתמש מקצוען
קשה מאד לענות תשובה חד משמעית בלי לדעת יותר נתונים.
אבל באופן כללי, יש מקרים שיש בזה בהחלט היגיון, ויש מקרים שזה מיותר לחלוטין ואפי' יכול למנוע רווחים מסוימים.
תודה על התשובה!
אז אני אפרט לך במייל את המקרה שלי.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
נכון מאד.
רציתי רק להגיד לכאן לציבור שיש ניק נפלא ומדהים בשם @ארי בכרמים שפניתי אליו לעזרה בענינים האלו.
הוא עזר לי בלב רחב ובנפש חפצה ממש. (לא לקח גרוש)
באמת זו הזדמנות כאן על הבמה המכובדת הזו להודות לו קבל עם ועדה. יישר כח @ארי בכרמים .
תודה על הקומפלימנט
שמחתי לעזור :)
כל מי שפונה לתיבת המייל שלי אני משתדל לעזור.
למרות שלא בקש שקל.
אני ישלם לו בעזרת ה'.
לדעתי ראוי לתת לו.
תודה על הרצון.
אין צורך.

ד.ר.

משתמש רשום
יש 4:

1. אינפיניטי השתלמות מניות בחו"ל 1537 (מחקה מדד MSCI) - בכשרות תשואה כהלכה.
  2. השתלמות מחקה מדד S&P 500 במיטב דש - מקווה שבקרוב בכשרות גלאט הון.
  3. השתלמות מחקה מדד S&P 500 במור - בכשרות בד"ץ העדה החרדית.
  4. השתלמות מחקה מדד S&P 500 בהפניקס - בכשרות תשואה כהלכה.
@מקצועי בלבד @ארי בכרמים

בררתי עם אינפיניטי, הם אמרו שמסלול ההלכה בחסכון לכל ילד עוקב אחרי מדד MSCI
אבל הם אומרים לגבי השתלמות 1537 , שזה לא עוקב אחרי המדד הזה והם לא אומרים מה כן הרכב הנכסים של המסלול,
הם אומרים שהוא גם משתנה כל הזמן.
(הם רק אמרו את מה שמופיע באתר הרשמי : מסלול מניות בחו"ל – נכסי המסלול יהיו חשופים למניות שנסחרות בחו"ל, בשיעור חשיפה שלא יפחת מ-75% ולא יעלה על 120% מנכסי המסלול. חשיפה לנכסים כאמור תושג באמצעות השקעה במישרין, בנגזרים, בתעודות סל, בקרנות נאמנות או בקרנות השקעה. יתרת הנכסים תושקע בכפוף להוראות הדין, ובכפוף לשיקול דעתה של ועדת ההשקעות.)

1. איך אפשר לדעת מה הרכב הנכסים בפועל, כדי לדעת אם לבחור במסלול הזה. אני בחרתי בזה כי הבנתי פה בפורום שהוא עוקב אחרי מדד הMSCI שהוא יותר מפוזר מהS&P500 (ואגב, הקרן שלי במסלול הזה ירד לאחרונה ואני כרגע בהפסד)

2. איך יתכן שבאתר הזה : https://gemel.funder.co.il/gemel/1537 מופיע שהמסלול הזה כן עוקב אחרי מדד MSCI ובאינפיניטי טוענים שזה לא נכון ושהמידע שם מוטעה, (או שאני לא יודע איך לקרוא נכון את הנתונים בפאונדר..)

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
@מקצועי בלבד @ארי בכרמים

אבל הם אומרים לגבי השתלמות 1537 , שזה לא עוקב אחרי המדד הזה והם לא אומרים מה כן הרכב הנכסים של המסלול,
(הם רק אמרו את מה שמופיע באתר הרשמי : מסלול מניות בחו"ל – נכסי המסלול יהיו חשופים למניות שנסחרות בחו"ל, בשיעור חשיפה שלא יפחת מ-75% ולא יעלה על 120% מנכסי המסלול. חשיפה לנכסים כאמור תושג באמצעות השקעה במישרין, בנגזרים, בתעודות סל, בקרנות נאמנות או בקרנות השקעה. יתרת הנכסים תושקע בכפוף להוראות הדין, ובכפוף לשיקול דעתה של ועדת ההשקעות.)

1. איך אפשר לדעת מה הרכב הנכסים בפועל, כדי לדעת אם לבחור במסלול הזה. אני בחרתי בזה כי הבנתי פה בפורום שהוא עוקב אחרי מדד הMSCI שהוא יותר מפוזר מהS&P500 (ואגב, הקרן שלי במסלול הזה ירד לאחרונה ואני כרגע בהפסד)

2. איך יתכן שבאתר הזה : https://gemel.funder.co.il/gemel/1537 מופיע שהמסלול הזה כן עוקב אחרי מדד MSCI ובאינפיניטי טוענים שזה לא נכון ושהמידע שם מוטעה, (או שאני לא יודע איך לקרוא נכון את הנתונים בפאונדר..)
התשובה לכל השאלות האלו שהנציג/ת שירות לקוחות שאמר/ה את התשובה אין לה את הנתונים הנכונים!!
הקרן מחקה את מדד MSCI ללא כל ספק!

eli3434

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
@מקצועי בלבד @ארי בכרמים

כמו ש @מקצועי בלבד כתבה הם פשוט לא יודעים.
מצורף הרכב הנכסים לרבעון האחרון של הקרן הזו.

קבצים מצורפים

• 513621110_g1537_0421.xlsx
    KB 46.9 · צפיות: 33

אאי

משתמש פעיל
אני צריכה לבחור קרן להפקדת קרן השתלמות, איפה כדאי לי לבחור, מה לבדוק?
מישהו יכול לתת לי קצת רקע בבקשה?
תודה רבה!

אאי

משתמש פעיל
אני צריכה לבחור לאיזה קרן להפריש קרן השתלמות, איפה הכי שווה לי עכשיו לפתוח? שכירה, עובדת בהייטק
תודה רבה!

נערך לאחרונה ב:

basis20

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
אני צריכה לבחור קרן להפקדת קרן השתלמות, איפה כדאי לי לבחור, מה לבדוק?
מישהו יכול לתת לי קצת רקע בבקשה?
תודה רבה!
ראשית כל, את עובדת בהוראה או משהו אחר?
שנית, יש צפי למשיכה של הכסף אחרי 6 שנים או יציאה ל"השתלמות"?

Panda

משתמש מקצוען
הדעה הרווחת כרגע אם ההשקעה הוא לטווח רחוק לשים אותו במסלול עוקב מדד sp500 בחברה שתתן לך את דמי הניהול הנמוכים ביותר. לא המלצה

bini boo

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
יש
במיטב ד"ש אומרים 0.8 אחוז מצבירה, שווה/ לא שווה?
יש הרבה פרמטרים לבחירת מקום לקרן השתלמות.
מעבר לדמי ניהול יש גם תשואות, ובחירת מסלול השקעה.
היום מאד הולך לעשות באנליסט ואלטשולר. לשתיהן יש תשואות מעלות ודמי ניהול טובים.
קחו בחשבון שאנליסט- קשה להשיג אותם טלפונית והאתר שלהם עוד לא ממש בנוי, לעומת אלטשולר- שהשירות טוב, יש להם אתר שאפשר בכל רגע נתון לראות את מצב הצבירה ולבצע פעולות.
לשיקולכם..

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה