זה נותן זכאות עתידית לרכישת הדירה?
מידיעה?
אני יודע איפה הוא היה גר לא נראה לי שזה היה בית פחות מ 2
וואו!!אני לא בדיוק מבין את הענין לטחון את עצם הבן אדם, הרי מישהו שלח אותו לכנסת ולתפקיד הזה, יש לך בעיה איתו תכנס אליו תדבר איתו, אולי תצליח לשכנע שזה טעות מעיקרה, אולי....
וכך גם עם כל ח"כ חרדי אחר, למה לטחון אותם בפורומים ציבוריים? הם לא בני אדם כמונו? אולי נתחיל לטחון כאן אחד את השני? איפה אתה גר, כמה חדרים, כמה כסף, וכו' וכו', קצת הגיון.
כעת, להמשך הדיון הפורה והמחכים.
יש בבני ברק לבד כ45 אלף משפחות [115 אלף בעלי זכות בחירה] ובני ברק היא כחמישית מהציבור החרדי [מספר הקולות שם הוא פחות מחמישית ליהדות התורה] כך שמספר המשפחות הוא 200-250 אלףלא עשרת אלפים אבל לא מאוד רחוק מזה. אך זה המווון.
אחוד לך חידה?
כמה משפחות חרדיות בכלל יש לדעתך?
תשובה: לפי נתוני יתד של יום ג' (חבדניקים מתקזזים עם דתיים וחילונים שגרים אצלינו) 125,000 ביום בהיר במיוחד.
כך שאם אנחנו מדברים על קרוב ל15,000 אנחנו מדברים על עשרה אחוז מהציבור, וזה רק הולך וגדל כל יום ברוך השם
לא אני הכנסתי את מצבו האישי לסיפור,אני לא בדיוק מבין את הענין לטחון את עצם הבן אדם, הרי מישהו שלח אותו לכנסת ולתפקיד הזה, יש לך בעיה איתו תכנס אליו תדבר איתו, אולי תצליח לשכנע שזה טעות מעיקרה, אולי....
וכך גם עם כל ח"כ חרדי אחר, למה לטחון אותם בפורומים ציבוריים? הם לא בני אדם כמונו? אולי נתחיל לטחון כאן אחד את השני? איפה אתה גר, כמה חדרים, כמה כסף, וכו' וכו', קצת הגיון.
כעת, להמשך הדיון הפורה והמחכים.
עו"ד רוזנבלט הדברים שלך נכונים
הייתי מוסיף עוד נקודה חשובה שגורמת למצוקת מחירי הדיור
וזה ההטבה של משרד השיכון לקבלנים לשכירות לטווח ארוך עם הטבות מס
אצלנו בחריש יש מאות {ואולי אלפי} דירות לקבלנים שמשכירים אותם לטווח ארוך ולכן ההציע של הדירות אזל והמחירים קפצו
רק לשפיר יש כ 300 דירות מושכרות לדונה עוד כמה מאות וכו' וכו'
שמשרד השיכון יבטל את ההטבות הנ"ל !!
@אאאא.... זה כנראה הפתרון לחידה שכ''כ מעסיקה אותך - למה הקבלנים מחזיקים מלאי ולא מוכרים, (או שמוכרים למשקיעים שיכולים להיות "משכיר ממשיך") כי למה לא לקבל את הטבות המס המדהימות (11% במקום 23%)מה שקורה זה כפי שתיארת - בונים כמויות עצומות של דירות, הקבלנים לא משחררים אותם למכירה אלא "לשכירות" , מחכים שנים שהמחירים יעלו עוד ועוד ואז מוכרים בהטבות מס)
1. זה 2-3 חדרים,הנה למשל, מודעה שפורסמה מטעם עמידר בירוחם (שמישהו ילמד אותי איך מעלים לכאן דברים, או שיעשה טובה וייכנס לאתר של עמידר ויביא את זה לכאן. יהיה לו מצווה גדולה) שם מציעים לציבור לבוא לקחת דירות בשכירות, ליד החרדי, ב700 שח לחודש, ואף אחד לא מגיע להירשם...
מסתבר שלא גולדקנופף המציא את המושג "מצוקת המחירים"אין מצוקת דיור אלא יש מצוקת מחירים
כלומר להגביל שהסיוע רק לדירות שימכרו עד מחיר מסוים למ"רבלת"ק, דווקא מאיש חסידות ששייכים חזק לפריפריה ייתכן ויפתור את הבעיה דרך הפריפריות וזה בהחלט רעיון לא רע בכלל.
במקום המחיר למשתכן וההגרלות שכולם מתמקדים בהתחלות בניה וסחבת קבלנית ומדדים, תמיכת המדינה תעזוב את הקבלנים ותגיע בצורת מענק משמעותי ישיר לקונים בפריפריה עד לסכום מוגבל שייקבע לכל עיר לפי מטר ובייתור הצורך להון אישי, כך ש75% משכנתא על הקונה ו25% למדינה (קיים בקניית דירות לעולים חדשים בתנאים מסויימים). וכך כל הזוגות צעירים יתחילו 5 שנים ראשונות בדירות יד 2 בפריפריות והקבלנים שיחכו....
בצורה זו אין ספק שהמשקיעים בפריפריות ימכרו מהר (שהרי המחירים הופכים למוגבלים)
חזק ביותרוממילא גם לדירות במרכז יירד הביקוש לקניה. (זה ברור שאחרי שכל הזוגות הצעירים מושקעים בפריפריה המקומות ייתפתחו ורבים יגורו שם ויהיו מרוצים, וגם אם לא, אחרי כ5 שנים לא באמת כולם רצים למכור ורבים 'התרגלו' למצב וכו')
העניין המרכזי שצריך לשנות תפיסה, זוגות צעירים שמתחתנים היום אמנם מגיע להם יכולת להגיע לדירה משלהם אך מדוע במרכז ומדוע בבנינים חדשים????
צריך לזכור!! דירה חדשה מהניילונים שייכת לעשירים!! אין שום סיבה בעולם לבכות על כך, רוב הזוגות הצעירים בשכונות החדשות מחזיקים בדירות יותר יקרות כיום משל הוריהם, למה זה צודק?
ממש לא נכוןקראת אולי לאחרונה על עדכון שכר החכ"ים /שרים/שופטים וכו'?
אף אחד שם לא חי מצוקה....
אבל יאמר לשבחו של גולדקנופף שאכן הוא איש עשיר מאוד, אבל אדם שמדבר עם כולם בגובה העיניים
גם אם אנשים פשוטים וכו' (עד לפני שנתיים היה גר בדירה צפופה וישנה בי-ם)
העדכון האחרון הוא מלפני 6 שנים, וכנראה שהיום המצב הרבה יותר גרוע.ניתן לראות בירור בגרף דלהלן שה"השוק חופשי" באמת פועל:
מצ"ב תרשים על בעלות על בתים בישראל. ניכרת תזוזה ברורה בין ירידה בין בעלי הבתים למשקיעים
ככל שאין אפליה מכוונת לטובת האזרח הפשוט, העשירים ייקחו את כל המשאבים לעצמם. וזה יתעצם מדור לדור...
צפה בקובץ המצורף 1265818
אותו דבר קיים היום, רק עם הבדל אחד, בין כל חדר וחדר מפריד קיר, ולכל אחד יש כניסה פרטית מהבנין.בחדר אחד הוא גר, בחדר השני בתו עם משפחתה, ובחדר השלישי משפחה זרה לחלוטין, גויים גמורים עם זיקה נכדית לסבא מתבולל (מה שיצר המון בעיות במטבח המשותף) בעל אשה וילדים, כל זה בדירת 3 חדרים קטנטנה. זה מה שהמדינה נתנה לו, וכשניסיתי לדבר עם עסקני השכונה אמרו לי שאין מה לעשות, יש מצוקת דיור וככה חייבים לגור.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: