לא בעד מה שהולך בציבור הכללי, רק ציינתי עובדה.
העובדות מוכיחות שהדור שלנו הוא אחרת מכל הדורות.
ולא אני המצאתי את זה.
מכירה אישה מדהימה מדהימה שגידלה (ועדיין) הרבה ילדים, ויכולה להעיד על עצמה שבחיים (!) לא הרימה יד על ילד שלה, ואת צריכה לראות את הילדים שלה - מאחלת לכל עמ"י כאלו ילדים טובים, ממושמעים, מדהימים. והיא ממש לא היחידה.
דברת על נושרים, אני אגיד לך משהו, למה שמישהו יצא בשאלה?!
למה שמישהו שבטוח בדרך שלו, שטוב לו במקום שהוא נמצא - ילך ויחפש דרך אחרת?!
כי לא טוב לו! כי הוא סובל! תעשי בירור קטן ותגלי שרוב מקרי הנשירות זה כל מיני סיפורים כאלו ואחרים, כי הכל שותקים, והכל בסדר אצלינו (אלימות למשל), והכל מעבירים, והכל אסור שידעו ולא מדברים.
יש הרבה שמאלימות, יש הרבה שנפלו קרבנות.... ועוד סיבות.
(ולא שאני חושבת שאח"כ טוב להם, אבל הם פשוט בורחים.
וכמובן יש את אלו שיוצאים בשאלה כי הם פשוט גילו עולם והעולם הזה קורץ להם מאוד. וזה ניסיון גדול שהם לא עמדו בו.)
הדור חלש כי יש ירידת הדורות. מה לעשות.
אני מסכימה עם זה שמי שמתמודד - מתחזק ומתחשל, אבל מכות?! זו ההתמודדות??!!
גם אני לא תמיד מבינה את הקב"ה, לכל אחד יש את השליחות שלו בעולם, ואנחנו לא יודעים מהי, אבל משהו אחד פספסת - שאותי מחזיק -
הקב"ה לא מכה כי מעניש (לא הכל בעולם זה תוצאות ותגובות), אותי לימדו בסמינר שהקב"ה רוצה אותי קרובה אליו, הוא רוצה שאתפלל אליו, שאדבר איתו, וזה מקרב. וניסיונות מחשלים ומקרבים אותי אליו.
את רואה את זה כמכה, אחר יראה את זה כקריאה. מבינה?!
זה הרבה עניין של השקפה, וגלשנו מנושא האשכול...
מלכי מסכימה מאד מאד עם מה שאמרת.
מכירה באופן אישי משפחה שאחד ההורים היה מכה והשני לעולם לא הרים יד אלא חינך בנועם באהבה והרבה הרבה מוסר בדרך נכונה.
כל הילדים מכבדים אותו פי כמה מאת ההורה המכה, וכל הילדים אם הקשיבו למישהו בבית זה היה להורה שלא הרים יד. לשמוע בקול הורה שכן מכה - זה רק מפחד ולא שום דבר אחר.
והחוכמה היא מי ציית בגיל 15 ולא בגיל 8-9!!
וBBR , עם כל הכבוד לשיטה שלך,
אני לא מסכימה.
משמעת לא צריכה לבוא באלימות.
מענין אותי לשמוע איזה רמה של אלימות מגיעה אצלך כשהילד מתחצף מלכתחילה , בלי מצב של חוסר אונים.
ומה תעשי כשהבן שלך יהיה בן 14 ויקלל אותך איזה קללה או אין לי מושג משהו גרוע יותר (ואם את חושבת שתחנכי אותם בשיטתך והם לא יגיעו גם לזה , אף אחד לא ערב לך. הדור של היום נוראי, את יכולה לחנך הכי טוב שיכול להיות ויבוא חבר אחד ותאמרי לילד שלך שלום. חס וחלילה.)
מה תעשי אז? אם בגיל חמש נתת לו שתי סטירות על זה שהתחצף , מה תעשי בגיל חמש עשרה??? את חושבת שהסטירות הן אלו שיחנכו אותו אז?
את טועה.
זה ירחיק אותו פי כמה ממה שאת מדמיינת.
לכי תראי את סבתא שלי , היו מרביצים פעם , אוהווווווו , שלא תדעי.
ויצא חלק חרדים חלק חצי חצי ויותר חילונים לגמרי.
אז איפה הדרך הזו עובדת , באיזה כדור הארץ?
באיזה שהוא גיל הפחד הזה מתרופף , ולא נשאר שם כלום רק החינוך שהשרשת בהם בנועם ואהבה.
יש ילדים שהדרך שלך יכולה לעבוד עליהם , ילדים פחדניים עדינים ולא מופרעים מטבעם
ויש ילדים שלא. זה מקומם אותם , מתסכל אותם , מכעיס אותם בפנים, מרתיע אותם
והם צוברים את הכעס השקט הזה עד גיל ההתבגרות,
ואז? ניפגש.
הכל תלוי באופי , חנוך לנער על פי דרכו. ויש ילדים שזו טעות חמורה לחנך אותם עם אלימות מכל סוג שהוא.