כל מילה!!
איך הגעת למשפט??!! מישהו מאשים אותם?
זו לא האשמה, אלו תוצאות של הנפש. הנפש שלנו עדינה ומורכבת, ולכל אחד היא פועלת שונה,
אז כתוצאה מפגיעה/ השפלה וכו' (כל הרשימה) כל נפש לוקחת את זה למקום אחר (וזה תלוי גם בעוד הרבה דברים ונתונים סביבתיים). אז יש כאלו שלא מודעים, או שהם מודעים אבל לא חושבים שזה לא בסדר (והכל כיסויים על כיסויים) והם יעתיקו בדיוק את מה שהם קיבלו - וכך הם יתנהגו גם בבית שלהם / בכיתה שלהם. אבל, יש את אלו - שזה פלט אותם, שהנפש שלהם לא היתה מסוגלת לסבול את זה והם פשוט ברחו, בעטו בהכל. החזירו בעיטה. רע להם. לא שעכשיו טוב להם, אבל הם בבריחה.
ויש אופציה שלישית (והיא כמובן הטובה בעיני, וגם על דעת הפסיכולוגיה) - זו דרך האמצע. אדם שמודע, ושם את הכל על הדף, וחשב על זה, ועיבד, ועבד על עצמו והחליט - אני לא הולך לקיצוניות הזו ולא לקיצוניות הזו, אני מבין שזו לא דרך טובה ושזו לא דרך טובה ואני נוהג בשיקול הדעת ובחכמה. (וזה נכון אגב לכל תחום בחיים, לא רק למכות וענישה ואלימות מכל סוג...)
ברור שיש נושרים מכל סוג הבתים, כתבתי, יש את הסוג שגילו עולם וכו (תסתכלי בהודעה..) והם יכולים להיות מבתים הכי עוטפים!! ואני ראיתי לפחות 2 כאלו. ואז ההבדל הוא בתגובה - אני נדהמתי ובכיתי מהתרגשות לראות! אבא שהבן שלו חזר בשאלה והוא פוגש אותו ואוהב אותו באותה מידה!! ללא הצגות, את רואה נפש בריאה שאומרת הבן שלי בוגר, הוא אחראי לעצמו ולחייו, אני לא יכול לכפות עליו להיות חרדי, אני חינכתי אותו ונתתי לו כל מה שאפשר וצריך כדי שיהיה כזה ויגדל טוב לתורה ומעש"ט, עכשיו זה לא בשליטה שלי, אני רק רוצה שיהיה לו טוב. והילד מחזיר אהבה, והכל שונה. הוא לא מתחצף, מכבדים אותו ואת הדרך שלו למרות שהוא שונה - אז הוא מחזיר אהבה וכבוד.
לא אמרתי שכך התנהגו בסמינר שלמדתי, ולא כולם דגלו בשיטה הזו, רק כתבתי שאותי לימדו כך - וזה מה שקנה אותי! ואני מאמינה בזה וחושבת שזה נכון. מבינה??!! לא מתכחשים לשכר וענש, אבל אנחנו גם לא יודעים חשבונות שמים. ומה יחזיק אותנו?! זה. האהבה והקרבה. לא לחיות כל החיים בפחד מאלוקים כאילו הוא איזה מישהו שאורב לנו בפינה ומחכה שניפול, להיפך, להבין ולדעת שהוא אבא שלנו שאוהב אותנו יותר מכל אבא שקיים בעולם, והוא עושה לנו הכל מאהבה. זו דרך חיים ועל זה אני לא נכנסת לויכוח, כל אחד שיחיה איך שטוב לו - זה לא סותר, אני מכבדת גם את אלו שחיים כך, אבל לי - זה מרגיש נכון ועובד עלי הרבה יותר טוב מהשיטה השניה. מבינה?!
וואיי יצא ארוווך.