האברך שיושב חצי שנה בכלא בגלל כתב אישום מזוייף ועל לא עוול בכפיו

געפילטע פיש

משתמש פעיל
צר לי שמחו
אבל מכיר סיפור של אישה שחיה תחת אלימות כבדה ומסכנת חיים
כשאזרה אומץ ללכת להתלונן אמר לה אדם יקר שמסייע לנשים במצבה: עכשיו כל הרבנים יגידו לך ללכת להגיש תלונה אבל בשעת מעשה כיון שבעלך בא ממשפחה חשובה ישתקו ולא יספרו על מה שראו עיניהם ממעלליו (וראו עיניהם)
וכמו שניבא האיש- כך היה
כל אחד בדיוק לא הרגיש טוב כשקראו לו להעיד, לא זכר מה היה אז כי כבר חלפה שנה ואיך הוא יכול לזכור

שמחו

משתמש מקצוען
נכתב ע"י pnina912100;1986038:
נמה, אני כבר מפחדת להגיב...
רק מענין שכשאנשים כותבים בצורה כל כך לא יפה את דעתם, זה לא מפריע לך,
וכשמישהי עונה להם תגובות, זה מה שמזיק לקבלת תרומות...

כבר יומיים מנסים לרכוש כאן את לב הציבור, והציבור מסביר לכם שאתם טועים ומטעים.

עם ישראל רחמנים בני רחמנים, אבל לא מוכן שיפילו אותו עם סיפורים לא מוצלחים.

ואין דבר כזה שארגוני הצדקה לא עוזרים, על כל מקרה הם שם. הם עסקנים עם לב חם לכל סיפור בכל טרגדיה שהיא.
יש לנו כאן סיפור, כהגדרת הפרקליטות "המדובר במשיב מסוכן שאינו מודע למצבו וחומרת דבריו"
אז לא שהפרקליטות קודש קדשים, רחוק מכך הוא הנכון.
אבל כשמנסים למכור לנו סיפורים על הרחמים שלנו, ולא מוכנים להסביר בצורה הגיונית היכן כאן האנשים שאמורים להיות בתמונה, זה עושה רושם שהפעם הפרקליטות דיברה אמת.

שמחו

משתמש מקצוען
נכתב ע"י געפילטע פיש;1986049:
צר לי שמחו
אבל מכיר סיפור של אישה שחיה תחת אלימות כבדה ומסכנת חיים
כשאזרה אומץ ללכת להתלונן אמר לה אדם יקר שמסייע לנשים במצבה: עכשיו כל הרבנים יגידו לך ללכת להגיש תלונה אבל בשעת מעשה כיון שבעלך בא ממשפחה חשובה ישתקו ולא יספרו על מה שראו עיניהם ממעלליו (וראו עיניהם)
וכמו שניבא האיש- כך היה
כל אחד בדיוק לא הרגיש טוב כשקראו לו להעיד, לא זכר מה היה אז כי כבר חלפה שנה ואיך הוא יכול לזכור

סיפורים מוכרים, קורה בכל חברה נורמלית

ומה זה מוכיח? מה זה מראה לנו? שכל ארגוני הצדקה עובדים לפי קשרים?
פשוט עלילת דם [תרתי משמע], מרושעת.
עם ישראל, ימשיכו לתת צדקה, גם אני אשתדל בל"נ לתת צדקה, לכל פונה בלי שום הבדל, שמצדיק את קבלת הצדקה כדת וכהלכה. ובמיוחד דרך ארגונים כמו קופת העיר, שהם כמו תקנת קופות הצדקה של חז"ל, כמו דברי גדולי הדור שליט"א.
כל נסיון אחר, הוא הטלת רפש בכל הציבור החרדי. דיינו.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אין צדק בעולם,
וגם לא יהיה.

סכסוכי משפחה הם מהדברים הכואבים כי כל צד רואה עצמו צודק (באמת) ואיזה דין שלא יפסק התחושה היא של עוולה, ואם צד אחד מקושר יותר במקומות הנכונים אז הצד השני באמת לוקה יותר.

זה לא משנה לקהל,
אם אתם רוצים תרומה תנסו בערוצים משכנעים יותר:
- תוכן בהיר ללא סופרלטיבים והאשמות הצד השני,
- המלצות מרבנים מוכרים הדרים באזורינו (ולא מעבר לים) כשהמעורבות שלהם רלוונטית לצורך התרומה. (ולא ממכירת הדירה וכד')
- דיוק בפרטים, ואי ערוב פרטים לא רלוונטים.

הרבה הצלחה.

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י שמחו;1986055:
כבר יומיים מנסים לרכוש כאן את לב הציבור, והציבור מסביר לכם שאתם טועים ומטעים.

עם ישראל רחמנים בני רחמנים, אבל לא מוכן שיפילו אותו עם סיפורים לא מוצלחים.

ואין דבר כזה שארגוני הצדקה לא עוזרים, על כל מקרה הם שם. הם עסקנים עם לב חם לכל סיפור בכל טרגדיה שהיא.
יש לנו כאן סיפור, כהגדרת הפרקליטות "המדובר במשיב מסוכן שאינו מודע למצבו וחומרת דבריו"
אז לא שהפרקליטות קודש קדשים, רחוק מכך הוא הנכון.
אבל כשמנסים למכור לנו סיפורים על הרחמים שלנו, ולא מוכנים להסביר בצורה הגיונית היכן כאן האנשים שאמורים להיות בתמונה, זה עושה רושם שהפעם הפרקליטות דיברה אמת.

אז למה אני כאחת באמת רחמנית אבל מצד שני האחרונה שמאמינה לסיפורים,
יכלתי בצורה הכי נורמלית שמתבקשת מבן אדם שבאמת רוצה לתרום,
להרים טלפון, לשאול כל מה שאני רוצה, לקבל תשובות לכל מה שרציתי,
ולברר טוב טוב לפני שאני תורמת?
למה לא כל אחד יכול לעשות את זה?
התשובה היא- כי לא מענין אתכם באמת לתרום, מענין אותם לדון בנושא מענין.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י pnina912100;1986067:

כי אנחנו עסוקים,
כי אנחנו תורמים לאלף ואחד דברים אחרים שדגדגו את ליבנו קודם,
כי יש לנו קרובים מדרגה ראשונה שזקוקים לעזרה,
כי אנחנו בעצמינו מחכים לעזרה,
כי...
כי...
כי...

אם רוצים באמת להשיג משהו, צריך לנהוג באופן שיווקי לפי כל הכללים,
כך שכבר מהחשיפה הראשונה הלב יתעורר ברצון למרות כל המניעות לתרום.

ולא רק אי אלו בודדים שיתאמצו.

ולדעתי האשכול הזה צריך לעבור לשיווק ופרסום יש הרבה מה ללמוד ממנו.

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י y&m;1986086:
כי אנחנו עסוקים,
כי אנחנו תורמים לאלף ואחד דברים אחרים שדגדגו את ליבנו קודם,
כי יש לנו קרובים מדרגה ראשונה שזקוקים לעזרה,
כי אנחנו בעצמינו מחכים לעזרה,
כי...
כי...
כי...

אם רוצים באמת להשיג משהו, צריך לנהוג באופן שיווקי לפי כל הכללים,
כך שכבר מהחשיפה הראשונה הלב יתעורר ברצון למרות כל המניעות לתרום.

ולא רק אי אלו בודדים שיתאמצו.

ולדעתי האשכול הזה צריך לעבור לשיווק ופרסום יש הרבה מה ללמוד ממנו.

כי אנחנו עסוקים???????
באמת??
שאלתי על כל אלא שהגיבו כאן בשאלות ובקושיות, הם עסוקים? הם בזבזו פי 10 זמן ויותר על כתיבת כל השאלות.

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י pnina912100;1986067:
אז למה אני כאחת באמת רחמנית אבל מצד שני האחרונה שמאמינה לסיפורים,
יכלתי בצורה הכי נורמלית שמתבקשת מבן אדם שבאמת רוצה לתרום,
להרים טלפון, לשאול כל מה שאני רוצה, לקבל תשובות לכל מה שרציתי,
ולברר טוב טוב לפני שאני תורמת?

רוב האנשים לא טרחו להרים טלפון, מהסיבה הפשוטה, שהאדם שפתח את האשכול חסר ידע משפטי.
מי שנותן כאן פרטים לא אמינים, לא ייתן בטלפון פרטים משכנעים או ברורים יותר. הוא פשוט לא מבין מה שהוא אומר. הוא מדבר על תחום שאין לו שום הבנה בו.
הוא אפילו לא יודע מה ההבדל בין מושגים בסיסיים כמו מעצר בית וצו הרחקה. ואין לי את כל היום כדי לתשאל אותו ולנסות להבין מה הסיפור פה.
אני בכל אופן פרשתי מהסיפור אחרי שהבנתי שאין סיכוי שאקבל פרטים יותר הגיוניים.
מי שביקש את הפרוטוקול- עשה בחכמה.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י pnina912100;1986093:
כי אנחנו עסוקים???????
באמת??
שאלתי על כל אלא שהגיבו כאן בשאלות ובקושיות, הם עסוקים? הם בזבזו פי 10 זמן ויותר על כתיבת כל השאלות.

1. א. ב. זלזול באנשים לא מניע אותם לתרום...

2. כן, הם עסוקים, זה שהם מגיבים לא נותן אפשרות כלל לשפוט אותם מנין ואיך הגיבו ובאמצע מה הם עוסקים עכשיו, הנה גם אני עכשיו כמו טיפשה מגיבה כשאני בכלל חייבת לסיים עכשיו כמה דברים דחופים...

נמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י pnina912100;1986038:
נמה, אני כבר מפחדת להגיב...
רק מענין שכשאנשים כותבים בצורה כל כך לא יפה את דעתם, זה לא מפריע לך,
וכשמישהי עונה להם תגובות, זה מה שמזיק לקבלת תרומות...

מאוד מפריע לי כשמדברים בצורה לא יפה על כל יהודי.

באותו הזמן מפריע לי כשמבקשים צדקה בצורה שגורמת בושה ונזק למי שצריך את הצדקה, ושלא מכבדת את האינטלגנציה ושיקול הדעת של מי שמבקשים ממנו.

מתחילת הדיון בנושא הזה פורסמו כאן מדי הרבה פרטים אישיים, ושכנועים שלא לצורך.
היה עדיף פי מאה לכתוב את הבקשה, לצרף המלצה ודרך לברר פרטים וזהו!
ואח"כ לומר תודה על תרומות שהתקבלו.

במקום זה קיבלנו סיפור שעורר חשד ולא היה מסופר בצורה הגיונית, ואחר כך אשכול תלונה על מיעוט תרומות, ומוסר על איך אפשר להתעלם מפדיון שבויים, וביקורת לאנשים ששאלו שאלות הגיוניות (לא חטטניות) כדי לברר אם ראוי לתרום.

אני לא מכירה את המקרה הספציפי, אבל זכותו וחובתו של כל מי שנותן צדקה לשאול למי ומה הולך הכסף שלו. לא אני המצאתי את 'כבדהו וחשדהו'
(וח"ו שלא נגיע למצב שנהפוך למסייעים לעוברי עבירה מרוב תמימות)

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י נמה;1986106:
מאוד מפריע לי כשמדברים בצורה לא יפה על כל יהודי.

באותו הזמן מפריע לי כשמבקשים צדקה בצורה שגורמת בושה ונזק למי שצריך את הצדקה, ושלא מכבדת את האינטלגנציה ושיקול הדעת של מי שמבקשים ממנו.

מתחילת הדיון בנושא הזה פורסמו כאן מדי הרבה פרטים אישיים, ושכנועים שלא לצורך.
היה עדיף פי מאה לכתוב את הבקשה, לצרף המלצה ודרך לברר פרטים וזהו!
ואח"כ לומר תודה על תרומות שהתקבלו.

במקום זה קיבלנו סיפור שעורר חשד ולא היה מסופר בצורה הגיונית, ואחר כך אשכול תלונה על מיעוט תרומות, ומוסר על איך אפשר להתעלם מפדיון שבויים, וביקורת לאנשים ששאלו שאלות הגיוניות (לא חטטניות) כדי לברר אם ראוי לתרום.

אני לא מכירה את המקרה הספציפי, אבל זכותו וחובתו של כל מי שנותן צדקה לשאול למי ומה הולך הכסף שלו. לא אני המצאתי את 'כבדהו וחשדהו'
(וח"ו שלא נגיע למצב שנהפוך למסייעים לעוברי עבירה מרוב תמימות)

נכון, אולי עשו כאן בקשת התרמה לא חכמה,
אולי אותו אדם שבכלא ביקש שיפרסמו את הסיפור כדי לקבל תרומות?
אני גם לא יודעת, כמוך,
וחובתו של כל מי שהולך לתת צדקה לשאול הכל! וזה מה שאני עשיתי,
רק מה שהיה נראה לי (ואני בטוחה בזה בנתיים) שאותו אדם ששואל לא היה בכוונתו לתרום, כי שוב, אם באמת ובתמים הוא היה רוצה תשובות לשאלותיו הוא היה מרים טלפון.

מקופלת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י y&m;1986104:
1. א. ב. זלזול באנשים לא מניע אותם לתרום...

2. כן, הם עסוקים, זה שהם מגיבים לא נותן אפשרות כלל לשפוט אותם מנין ואיך הגיבו ובאמצע מה הם עוסקים עכשיו, הנה גם אני עכשיו כמו טיפשה מגיבה כשאני בכלל חייבת לסיים עכשיו כמה דברים דחופים...

נראה לי שבאמת כדאי שיחזרו לעיסוקיהם.
כל מי שיתקל באשכול וישקול תרומה יראה גם את הדעות המתנגדות.
לא באמת בדקתם הכל כך שלא בטוח שאתם צודקים, אז תשאירו קצת שיקול דעת לאחרים.

שמחו

משתמש מקצוען
לגופו של האשכול

אם פותח האשכול, שהוא יהודי צדיק ונכבד, היה כותב ככה:
"נטלתי על עצמי חובות של 150000 ש"ח למטרה נעלית של מצוות פדיון שבויים לפי הכרעת רבנים, ואני צריך סיוע מהציבור, וכל סיוע יתקבל בברכה"
חושבני שהוא היה מתקבל בהרבה יותר אהדה ובלב פתוח.
כל הנסיון לערב אותנו בסיפור הבלתי מוצלח של היהודי הנכבד שהושיבו אותו בכלא, על מה שלא יהיה, וכל הסיפורים על הקשרים של הצד של האשה בחלונות הגבוהים שלכן אנחנו צריכים לרחם, גורמים את ההיפך הגמור.

הרב שליט"א פותח האשכול, תבין אותנו, אנחנו לא כאלה רעים. [אגב, באשכול הראשון שפתחת, הייתי הראשון להכריז שבל"נ אתרום, וקראתי לכולם לתרום. רק שכל תגובה בהמשך גרמה את ההיפך. לא חבל?]

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י מקופלת;1986145:
נראה לי שבאמת כדאי שיחזרו לעיסוקיהם.
כל מי שיתקל באשכול וישקול תרומה יראה גם את הדעות המתנגדות.
לא באמת בדקתם הכל כך שלא בטוח שאתם צודקים, אז תשאירו קצת שיקול דעת לאחרים.

יש כאן בעיה בתפיסה,
על כל אחד שמגיב יש עשרות שלא מגיבים,
על כל אחד ששואל בקול יש עשרות ששואלים בשקט,
צורת המענה התוקפנית, הנמנעת מלענות לגופם של דברים ובורחת לגופם של שואלים לא משרתת את המטרות שלכם.

ואם תשימי לב בתגובותי לא נקטתי עמדה בעד או נגד המקרה כי פשוט אין לי דעה בענין.
רק רציתי להעיר את תשומת לבכם לשרות הדב שאתם עושים לעצמכם, וחבל.

יואל רוזנברג

יעוץ וטיפול אישי - זוגי, סדנאות הרצאות
מנוי פרימיום
לא מתאים

בס"ד

לא מתאים לפורם כזו להשמיץ סתם. במקום לעודד בן אדם שעושה מעשה טוב ולחזק אותו ולברך אותו

יש פה סיפור שבן אדם השאיר כתובות איימל וכוכ' לבדיקה.
אולי אין לא הכישרון הכי טוב להוציא סיפור אם גרפיקה אבל הלב שלו כותב וכנראה אם הרבה דמעות בעניים ועל זה לכתוב ולהשמיץ וכו'
לא ראיתי אחד שכותב שהתקשרתי ובדקתי ושה שטיות וכו'
יש לי הרבה מה לכתוב אבל בינתיים.....
חזק ואמץ
ביינתים אני מאחל שלא נצטרך להגיע לידי מתנת בשר ודם ולא לידי הלוואתם

ובע"ה אני תורם

f0527134596

משתמש צעיר
אברך יושב חצי שנה בכלא -כתב אישום מזוייף עם הכשר מהדרין

נכתב ע"י דניאל נ;1985349:
[QUOTE=יעל ויעל;1985248]לא ביקשו לפרט שמות..
רק כמה דברים..
א. למה אין המלצות מקופת העיר וכדו..
ב. כל מיני פרטים לא מובנים שאפשר להסביר בלי לפרטי שום שם
ממש לא בושה .. יש אנשים שבאמת רוצים לעזור ולא סתם לצלצל והם מעדיפים לתת את הכסף למטרה שהיא 100 אחוז נכונה ..
ועם כל הכבוד ... כבדהו וחשדהו

אתה מחפש תעודת אחריות לתרומה שלך?? מה הסיכון בלתרום??
אם אתה תורם למצוות פדיון שבויים, קיימת מצוה גדולה!
מה זה משנה מה יעשו בסוף עם הכסף???
לא נראה לי שמתבקש מאיתנו להבין את כל פרטי הסיפור.
וחוצמיזה, שגם אם לבנאדם הזה לא מגיע שיעזרו לו מכל מיני סיבות, עצם זה שאנשים
עוזרים לו ולוקחים חסות על הסיפור, יש לנו אחריות כלפי אותם אנשים צדיקים...[/QUOTE]

אם יש לי 5000 ש"ח לתרום בחודש אז כן.. אני מחפש לתרום ולהתרים רק למטרה טובה ואמיתית .
ולגבי השאלה השניה.. אתה רציני???
מה אכפת לי מה יעשו בסוף עם הכסף ???????????????
וודאי שאכפת לי .. המינימום שאני רוצה זה המלצה מקופת העיר .. לא מעניין אותי חוץ מזה לא את השם שלו ולא אם הוא התקלח חודש ולא שום פרט אישי מהחיים שלו .. סך הכל להבין ולהיות בטוח שאני לא זורק כסף לפח ..
ולא.. ממש אין לי אחריות כלפי צדיק שעוזר לבן אדם מ2 סיבות .
א. בלי לפגוע אני לא מכיר את הצדיק
ב. אם הצדיק נפל לפח של איזה נוכל למה שאני יעזור לו להפיל עוד אנשים ??
ג. אם הצדיק כ"כ טורח לעזור אז בבקשב שיטרח עוד קצת ויענה על 3 שאלות ממש לא אישיות או לפחות יביא המלצה מקופת העיר ...( ולא משום רב אחר שנשנים לא מכירים )
אני מכיר אישית רב צדיק שהמליץ על צדקה לאדם מסוים ובסוף התברר שעבדו עליו .. בדיוק בשביל זה יש את קופת העיר שזו המומחיות שלהם ..
אני לא מצליח לקלוט מה ההתעקשות שלכם לטעון שאנשים מקררים את העניין וכדו במקום להביא המלצה פשוטה וזהו[/QUOTE]

מתוך כל הדברים שכתבת עד כה, אני מבין דבר אחד!!!

אמר פעם דרשן מפורסם בתחילת דרשתו "אין מילים בפי" ואז שתק, מה שהיה טוב ו"השפיץ" בדרשה שלו שהוא שתק!!!

במקום לכתוב כל כך הרבה שטויות, בפורום, כאילו מדובר עלי באיזה אדם פושע גנב ונוכל ועוד ועוד ביטויים של אנשי הפורום, לא יותר פשוט להרים אלי טלפון כמו שעשה אחד שבאמת רצה לתרום ותרם לי הרים טלפון קיבל את הפרטים המלאים קיבל שמות של רבנים בארץ ישראל (כאילו שזה משנה מה מקום המגורים של הרב, את הרב משה פיינשטיין זצוקללה והרב אהרן קוטלר מוכר לך??) ולא באמריקה (שלדעת מי הוא אבי שליט"א תוכל להיכנס לאתר "ויקיפדיה " ולדעת מי הוא הרב מאמריקה על קצה המזלג... אלא אם כן גם על זה אתה צריך אישור מועד הרבנים כי אתה מכיר גם רב אחד שכתב על עצמו את הנאמר בויקיפדיה...
דבר אחד אני מוכן לספר רק בכדי שתדע על מי מדובר, הרב אהרן פלדמן מאמריקה, אבי שליט"א ועל ר' חיים קניבסקי שליט"א סיפור שהיה לי כשנסעתי לבני ברק בכדי להתייעץ לאחר שאשתי לחצה אלי לגשת לר' חיים להתייעץ בקשר לאיזה סמינר לשלוח את ביתי האם לסמינר של הרב ליברמן או אחר ואז שאל אותי ר' חיים שליט"א "איזה פלדמן אתה, הבן של ה"יד לפאה" (ספר שאבי שליט"א הוציא לפני כ50 שנה על ירושלמי על מסכת פאה) אתה בא להתייעץ איתי???? תיגש לאבא שלך ותשאל אותו מה אתה בא אלי, אבא שלך יכול יותר טוב ממני אני לא עונה לך עד שתשאל את אבא שלך..." ולא ענה לי!!!
במקום לשלוח לועד הרבנים או קופת העיר שאינני רוצה לפגוע לכן אינני מגיב אך אישית קיבלתי תיאור שאינני רוצה לפרסמו כאן בפורום חוץ מהמילה "מזעזע".
במקום לקרר את אנשי הפורום הצדיקים על ידי הקשות במקלדת שלך יותר פשוט להרים טלפון אלי ולברר לקבל את המידע ולראות שכל השאלות שלך הקשות כביכול מתבררות שלא היתה כאן שום שאלה אפילו קטנה, והכל חלק וברור,
כל מה שאני עושה הוא לשם שמיים, ולפני דקות אחדות התקשר אלי אחד מחברי הפורום עם בקשה "לקנות" ממני קצת מהבושות שעשו לי כאן ב"פרוג" ובקושי רב הסכמתי למכור לו שניות אחדות מהבזיון שיש לי כאן בגלל שאני איש חסד, ואין לי אגורה רווח מזה גם את הדלק לנסיעות מהר נוף לקרית שמונה לבית משפט אף אחד לא שילם לי, גם את הזמן שאני יושב ומגיב במקום לעבוד בעבודתי בשיחזור דיסק קשיח כרגע אף אחד לא משלם לי. ואני שוב עושה הכל לשם שמיים וללכת להעליל עלי כביכול כל הסיפור הוא שקר או לא ברור או חשוד או כל מה שתענה על מכתבי זה לא מתאים ליהודים רחמנים בני רחמנים.

ד.א. קופת העיר מעונינת לשוחח אתך לברר פרטים על המקרה... לקופת העיר כשהם מבקשים צדקה ממך אתה כן נותן צדקה או נותן הקלדות במקלדת...???

מאד מאד נפגעתי, וסליחה אם פגעתי, בשיחת טלפון אחד מקלידים הרבה פחות הקלדות במקלדת ומקבלים תוצאות שחוסכים מליוני הקלדות שווא, אשמח לספר לך את כל הסיפור ולענות לך על כל השאלות שרק עולים על דעתך אך בבקשה אל תחשוד בכשרים, וגם אם החלטת לחשוד בכשרים אנא ואנא השאר את החשדות אצלך, ואל תכתוב זאת בפורום זה, זכור את אשר עשה לך עמלק אשר קרך-קירר אותך. שיהודי לא ירחם ולא יעזור לא מקובל אבל אפשר לסלוח, שיהודי יעשה מעשה עמלק אי אפשר להעלות על דל שפתיים!!!
ושוב סליחה על המילים היוצאות מלב יהודי שבור שעוזר ליהודי שבור ואביון שיושב בכלא מעל חצי שנה על לא עוול בכפיו.

חישוקים

מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
נכתב ע"י דניאל נ;1985007:
ג. מה הקשר אבא שלו ?? אבא של מי ??? אני שואל שאלה פשוטה : למה לא להביא המלצות כמקובל בכל מקום של וועדת הרבנים או קופת העיר ???

נכתב ע"י f0527134596;1984507:
יש לי מכתבים מנשיא מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל בארה"ב וראש ישיבת נר ישראל בבלטימור הרב אהרן פלדמן שליט"א -אבי שליט"א וחמיו של ראש ישיבת באר התורה הגאון גבריאל יוסף לוי שליט"א (ראש ישיבת "באר התורה" - גיל -גיסי שליט"א)

השאלה בעניין הרבנים מחו"ל חוזרת שוב ושוב על עצמה.
פשוט תקראו שוב.

נכתב ע"י שמחו;1985981:
בטח שמצוה לעזור לאדם שבצרה, אבל אין מצוה לעזור לאדם שעושה צרות...

ואח שלנו, של כל אחד מאיתנו, לא היה במצב כזה, כי אף אדם שמתנהג כהוגן לא מגיע למצב כזה. אין. ושלא ימכרו תותים.
בלי להכיר את המקרה הנוכחי, הרגשתי כאב פיזי לקרוא את המשפטים האלו.
מצטרפת לברכתה של ארבע: שלא תדעו מצרות.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י f0527134596;1986188:
[/U]

מאד מאד נפגעתי, וסליחה אם פגעתי, בשיחת טלפון אחד מקלידים הרבה פחות הקלדות במקלדת ומקבלים תוצאות שחוסכים מליוני הקלדות שווא, אשמח לספר לך את כל הסיפור ולענות לך על כל השאלות שרק עולים על דעתך אך בבקשה אל תחשוד בכשרים, וגם אם החלטת לחשוד בכשרים אנא ואנא השאר את החשדות אצלך, ואל תכתוב זאת בפורום זה, זכור את אשר עשה לך עמלק אשר קרך-קירר אותך. שיהודי לא ירחם ולא יעזור לא מקובל אבל אפשר לסלוח, שיהודי יעשה מעשה עמלק אי אפשר להעלות על דל שפתיים!!!
ושוב סליחה על המילים היוצאות מלב יהודי שבור שעוזר ליהודי שבור ואביון שיושב בכלא מעל חצי שנה על לא עוול בכפיו.
[/U][/B]

הרב פלדמן, אתה פועל לשם שמים וגדול יהיה שכרך משלם.

הבעיה שאנחנו כאן בעולם, ולצערינו האמת נעדרת לא רק מבתי המשפט אלא גם מהשיח, קורים היום הרבה סיפורים... ולכן אנשים חשדנים, לא בגללך, לא בגלל המסכן שנחלצת לעזרתו, בגלל דברים שקרו והם שמעו בעבר.

לך, זה לא משנה כי אתה רוצה כסף, המלצה חמה בקש הסרה של האשכול ונסה לפנות לקופירייטר או כל אחד אחר שיציג את הדברים באופן מקצועי, שווה אפ' לשלם על זה כי בשורה התחתונה זה מה שיביא את הכסף.

הבעיה של רבנים מחו"ל, זה לא פקפוק בגדולתם התורנית או בצדקותם, אלא פשוט החשש שהמרחק מונע מהם לרדת לשורשם של הדברים, ורב שנמצא כאן קרוב הוא יותר בעניינים.

אני לא תוקפת או רוצה להרפות ידיים, אלא פשוט לכוון אתכם לדרך פעולה יותר יעילה, ואפ' עושה את זה בחינם.

שמחו

משתמש מקצוען
נכתב ע"י f0527134596;1986188:
[/U]

במקום לכתוב כל כך הרבה שטויות, בפורום, כאילו מדובר עלי באיזה אדם פושע גנב ונוכל ועוד ועוד ביטויים של אנשי הפורום, לא יותר פשוט להרים אלי טלפון כמו שעשה אחד שבאמת רצה לתרום ותרם לי

כל מה שאני עושה הוא לשם שמיים, ולפני דקות אחדות התקשר אלי אחד מחברי הפורום עם בקשה "לקנות" ממני קצת מהבושות שעשו לי כאן ב"פרוג" ובקושי רב הסכמתי למכור לו שניות אחדות מהבזיון שיש לי כאן בגלל שאני איש חסד, ואין לי אגורה רווח מזה גם את הדלק לנסיעות מהר נוף לקרית שמונה לבית משפט אף אחד לא שילם לי, גם את הזמן שאני יושב ומגיב במקום לעבוד בעבודתי בשיחזור דיסק קשיח כרגע אף אחד לא משלם לי. ואני שוב עושה הכל לשם שמיים וללכת להעליל עלי כביכול כל הסיפור הוא שקר או לא ברור או חשוד או כל מה שתענה על מכתבי זה לא מתאים ליהודים רחמנים בני רחמנים.

[/U][/B]

חס וחלילה, חלילה וחס.
אף לא אחד, גם לא אחד, אמר על הרב פלדמן מהר נוף שליט"א את המילים החמורות שהוא הוציא כאן כאילו נאמרו עליו.
אני חושב שכולם, אבל כולם, מסכימים, שהרב פלדמן שליט"א הוא יהודי צדיק יסוד עולם, והלוואי מחלקו יהי חלקנו. הלב הרחום שלו, ומסירות הנפש שלו, מול צרה של יהודי, ממש כמו על רמ"ל סאסובער זי"ע.
לא זה הנושא.
וכבר אמרתי קודם, אם הרב פלדמן שליט"א היה מגיע ומספר לציבור, שהוא מסר נפשו כוחו ואונו והונו בכדי להציל נפש יהודי יקרה מצרה צרורה, ובגלל זה הוא צריך לעזרת הציבור על חובות שנטל על עצמו, אף אחד לא היה שואל מה הצרה, ולמה דווקא הוא היה צריך לעשות זאת.
אנשים נותנים, לב ישראל פתוח, נתבעים ונותנים.
הבעיה התחילה כשהבקשה היתה לתרום לסיפור, והסיפור עורר בעיות כבדות וקשות.

לתרום לרב פלדמן שליט"א אישית, על כך שנטל על עצמו חובות בהוראת אביו הגאון הגדול חבר מועצגה"ת שליט"א הנודע לתהלה בהיכלי התורה מזה שנים רבות, פשוט וברור, שמצוה רבה לסייע לו ככל האפשר. בלי קשר לבירור על הסיפור. זה הכל.
ולמצוה רבה ייחשב

נאם הכותב בצער רב, ומבקש מחילה מאת כבוד הרב הצדיק ר' יחיאל בן הגאון ר' אהרן שליט"א, וגם מבקש מאחרים לפתוח את הלב לעזרה להרב הצדיק הזה, שנטל על עצמו חובות גדולים בלא עזרה וסיוע מאף אחד.

מקופלת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י y&m;1986172:
יש כאן בעיה בתפיסה,
על כל אחד שמגיב יש עשרות שלא מגיבים,
על כל אחד ששואל בקול יש עשרות ששואלים בשקט,
צורת המענה התוקפנית, הנמנעת מלענות לגופם של דברים ובורחת לגופם של שואלים לא משרתת את המטרות שלכם.

ואם תשימי לב בתגובותי לא נקטתי עמדה בעד או נגד המקרה כי פשוט אין לי דעה בענין.
רק רציתי להעיר את תשומת לבכם לשרות הדב שאתם עושים לעצמכם, וחבל.

אז זהו הערת את תשומת ליבם של כל קןראי האשכול, מעכשיו תשאירו לאחרים לחשוב לבד.
תארו לכם כל המפקפקים שהספור נכון ויש כאן עוול, רוצים לקחת על אחריותכם את המשך ישיבתו בכלא, ע"י מניעת אחרים מתרומה?
(ושוב, לא בדקתם, אתם רק מעלים ספקות לא מאומתות. אז רק תזהרו שלא תצא תקלה תחת ידכם)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה