לא נורא. העיקר הכוונה.לא הצלחתי
לא נורא. העיקר הכוונה.לא הצלחתי
אגב ערכתי אבחון חובבני לפי האינטואיציה שליאשמח לקבל אבחון
יהודית, ילדה בת 11
שאלות שקיבלתי ותשובות- על אבחוני בזק לילדים:
1. כולם יקבלו אבחון?
לא. תהיה הצפה ואין לי איך לגרפלג את כולם עד ראשון בערב,
אבל כמה ילדים יזכו בהגרלה על אבחון בזק, נעדכן בהמשך מספר מדוייק.
2. עד מתי אפשר לשלוח חומר?
עד יום ראשון בערב. האשכול ינעל ביום שלישי הקרוב, נצטרך להספיק...
3. מה צריך לשלוח?
ציורים (לפחות 3) שיגיעו בהקדם כאן לאתר, בציון שם וגיל, יקבלו אבחון חמוד בשיתוף כולנו.
מגיל 8 יש לצרף גם כתב של הילד.
האבחונים מיועדים לבנות עד גיל 12 ולבנים עד 13.
במקרה של הפרעות קשב וריכוז יש לציין האם הציור התבצע תחת השפעת תרופה , כן יש לציין כל קושי מוטורי/פיזי
4. לאיפה לשלוח?
כאן, ע"ג האתר באשכול הזה
5. איזה אבחון נקבל?
קליל וחמוד. בהחלט לא מעמיק, אבל יתן כמה קוים כללים, ויתכן ויעלה על מצוקות שתרצו לדעת.
6. ואם אני רוצה אבחון מלא לילד שלי?
אתה מוזמן לקבל אבחון מלא, מעמיק, עם כל הנתונים, ידע ונקודות שתרצה לדעת, והדרכה מקצועית להמשך.
יש לפנות אלי במייל, עד יום שלישי תרוויח את הנחת 10% לאבחון דרך פרוג.
מחכים לחומרים של המתוקים שלכם, הורים מסורים : )
אפשר שאלה?אבחון של ילדים לפחות עד גיל 9 מתבסס כמעט רק על ציורים, וילד בן 4 בריא מוטורית מסוגל כבר לשרבט היטב, יש שכבר מציירים (בעיקר מציירות) ממש בגיל הזה. בכל מקרה אין שום בעיה לאבחן בגיל 4. ואפילו בגיל צעיר יותר הקשקושים מספרים המון על המתוקים.
בציורים ילדים מתבטאים הרבה יותר בחופשיות בספונטניות ובאופן טבעי ופשוט 'שופכים' עצמם על הדף. עו"ס פסיכולוגיים וחוקרי משטרה של ילדים משתמשים כולם באבחון ציורים, ללא יוצא מן הכלל
בכלל הוא שאין מאבחנים פעוטות לפני גיל שנתיים. אבל ראיתי דברים מדהימים אצל קטנטנים ממש.אפשר שאלה?
הילדה שלי בת שנה ועשרה חודשים.
עד לפני חודשיים היתה מציירת כמו גדולה:
אוחזת בצבע בצורה הנכונה, ומעטרת את הדף בקשקושים קטנים עם רווחים ביניהם.
בחודשים האחרונים היא עברה לגן חדש,
ופתאום התחילה לקשקשששששששששש, מריחות צבע על כל הדף,
והאחיזה שלה השתנתה לאחיזה מלמעלה.
(משתמשת הרבה בצבע שחור :O ).
אני יודעת שבגן החדש, הגננת ממש שותפה לציורי הילדים, וחלק מהיצירות הן עבודה אישית שלה כמעט
יתכן גם שהיא לימדה את הילדונת איך לצבוע שטחים, ושככה מציירים. נקודה.
ומה עוד יתכן?
זו השאלה שלי.
(לוקחת בחשבון שלא תהיה לך תשובה בעל פה,
אבל לא שמרתי את הציורים הישנים, כך שלא תהיה לנו השוואה בכל מקרה)
ועוד שאלה אחת -
העיטורים הקטנים האלה הדהימו אותי בכל פעם מחדש.
האם הם מורים על משהו, חוץ ממוטוריקה עדינה טובה?
באבחון ילדים הילד מאובחן ולא ההורים, כן? אלא שהשפעת החממה הביתית על הילד היא רבה מאד, מסיבה זו אני עומד על הכרת כתבי היד של ההורים גם . ואתן דוגמה ליתר הפשטה: נניח שהילד מצייר את עצמו קטן רחוק ומדוכא, מה שיכול לספר יל תחושה של ילד "מיותר", מוזנח, מקופח . האם יש בסיס לתחושה הזו, או שזו תוצאה של מצב רגשי קשה אצלו, שמושלך על ההורים? זה א. מלבד זאת, ההורים בשונה מה'מטפלת' שאולי תעבוד עם הילד על הדימוי העצמי, נמצאים עימו יומיום במשך שעות, התועלת שלהם יכולה להיות עצומה, כמו פגיעה בתהליך הטיפולי חלילה. וכאן נשאלה השאלה: האם ההורים הלו כשירים? רגישים? יש עם מי לעבוד? במקרי מצוקה קיצוניים הכתב יכול לחשוף הורה אלים/מאים/קשוח מאד, ואז יש לערב גורמים סוציאליים.@שושי בורד
כמה אמין יכול להיות אבחון לילדים בלי אבחון להורים?
והאם אפשר באבחון בזק לזהות מצוקות חברתיות קשות?
?
סתם לדעת מה הכללים בדברים האלו מתי מותר לאבחן כתב של מישהו שלא הוא הביא לך אותו?מקרים כאלה לא מגיעים כמעט אף פעם מההורים, אלא מהמוסד/המטפלת
שאלה טובה.סתם לדעת מה הכללים בדברים האלו מתי מותר לאבחן כתב של מישהו שלא הוא הביא לך אותו?
הכוונה בלא הסכמת הכותבאסור לאבחן כתב שאינו של הכותב!!!!
אין בזה משהו מאוד מסוכן(הלכתית בעיקר), לרב שמכירים ואפשר לסמוך עליו אני מבין שלא ישתמש במידע אלא באופן מצומצם לתועלת העניין, אבל כאן אתה מוסר מידע למישהו שאתה לא יכול לסמוך עליו איך יתגלגל המידע, מה גם ח"ו שבלי להמעיט כי הוא זה במקצוע אבל....או במקרים של התיעצות לשידוך מעל גיל 18
בשידוכים חשוב מאד לקבל הסכמה מפורשת מהצד השני, וקורה שהצד השני מגביל את האינפורמציה רק ל... או ל...הכוונה בלא הסכמת הכותב
אין בזה משהו מאוד מסוכן(הלכתית בעיקר), לרב שמכירים ואפשר לסמוך עליו אני מבין שלא ישתמש במידע אלא באופן מצומצם לתועלת העניין, אבל כאן אתה מוסר מידע למישהו שאתה לא יכול לסמוך עליו איך יתגלגל המידע, מה גם ח"ו שבלי להמעיט כי הוא זה במקצוע אבל....
אם האופן הוא ע"י שהגרפולוג מוכן לקבל את שני הכתבים של המיועדים ולהביע את דעתו לפי מה שהוא רואה בלי לפרט יותר מידאי מובן, או באופן שהמידע גם כאן עובר לרב פיקח והוא כבר ידע איך להוריד את העניין(ויכול להיות שבאמת כך זה נעשה), אבל למסור ישירות להורים את תוצאות האבחון של הכתב של זה שכנגד זה בעיה לא?
אשמח לקבל אבחון
יהודית, ילדה בת 11
הן אחיות. האם גם בת ה-6?ילדה בת 8.5
כןהן אחיות. האם גם בת ה-6?
לכאורה בעיה אצלך. נכנסתי ממייל אחר וכל הציורים הוצגו.חסום חלק מהציורים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: