יש לי ניסיון אישי עם האמינות של המקצוע.חלילה. יש כאן התנגחות במקצוע. לגיטימי להחזיק במקצוע ולגיטימי לפנות לבעל המקצוע ולשלם על כך כסף, כמו שלגטימי גם לפקפק ביעילות.
יש לי ניסיון אישי עם האמינות של המקצוע.חלילה. יש כאן התנגחות במקצוע. לגיטימי להחזיק במקצוע ולגיטימי לפנות לבעל המקצוע ולשלם על כך כסף, כמו שלגטימי גם לפקפק ביעילות.
אם את רוצה לסמוך על הנסיון האישי - זכותך המלאה. אבל נסיון אישי הוא חסר משמעות, כי הוא סובל מאלף ואחת הטיות. אני מעדיף לסמוך על עשרות מחקרים וכמה מטא-אנליזות שבדקו את אמינות הגרפולוגיה בצורה מדעית, והראו שהיא לא יעילה יותר מניתוח של הדיוט בעל ביטחון עצמי גבוה.יש לי ניסיון אישי עם האמינות של המקצוע.
סליחה שאני מתערבתאם את רוצה לסמוך על הנסיון האישי - זכותך המלאה. אבל נסיון אישי הוא חסר משמעות, כי הוא סובל מאלף ואחת הטיות. אני מעדיף לסמוך על עשרות מחקרים וכמה מטא-אנליזות שבדקו את אמינות הגרפולוגיה בצורה מדעית, והראו שהיא לא יעילה יותר מניתוח של הדיוט בעל ביטחון עצמי גבוה.
דרך אגב, אותה שיטה נכונה גם לגבי יעילות או נזקי החיסונים; יש לבדוק את הקבוצה כולה בעזרת כלים מדעיים, ולא להסתמך על סיפורים מפחידים (ואמיתיים).
טוב, אני די הרבה שנים לא הייתי כאן, אבל חושבת שכשהייתי, הניק שלי נחשב אמין.בנוסף, מזמינה את חברתי @לבן לתת עדות אופי..
אני לגמרי לא יכולה להגיד על עצמי שכל משימה שאקח על עצמי תסתיים באופן מושלם. או שאוותר על שעות שינה. לעומת זאת לגבי @לאלי הדברים מדויקים. היא ביצועיסטית קצה ממש כמותאר באבחון וגם יזמית ענקית.לגבי רוב הנקודות באבחון אני יכולה להגיד שזה קולע בול עלי . ואני מכירה לפחות עוד 15 נשים שזה יכול להיות גם עליהם. כך שממש לא נדהמתי מהדיוק הספציפי.
לפי עדותה של @לאלי וגם מהכרות שוטפת איתה - לא נכון. היא לא עברה פגיעה חברתית בשנים האחרונות. וזה בעיניי מטיל צל על אמירות של גרפולוגים מסוג "היא עברה פגיעה". אפשר להגיד שהתפיסה של "אם אין אני לי מי לי" היא נכונה, אבל שוב, זה הגיוני נוכח האישיות היוזמתית והאסרטיבית שאין הרבה שמסוגלות להגיע לרבע מהביצועים שלה. להניח שעברה פגיעה ולכן יש בה צד מיוסר, זה מסוכן. זו אחת הסיבות להתנגדות שלי לגרפולוגיה. הורים שיקבלו כזה אבחון יתחילו לחפש את הפגיעה החברתית שלא קרתה.. את מודעת לצד הכאוב והמייסר שלך שאינו חדש, יושב על פגיעה חברתית מהשנים האחרונות
לא נכון. @לאלי לגמרי לא סובלת מכאבים והתכווצויות. יש לה מתח פנימי כמו לכל ביצועיסט קצה פרפקציוניסט אבל זה לא משפיע עליה פיזית. אז אם ראית השפעה פיזית בכתב, זה שגוי. אם רק הנחת שיש השפעה פיזית - זה עוד יותר שגוי!את מוצאת עצמך נאבקת במתח פנימי ככל שאת מתקדמת בניהול המשימה, שרירי הגוו מתכווצים ולא פלא אם כאבי שכמות וגב מוכרים לך
קשה מאד יהיה להניא אותך מעמדתך. ואז את רותמת את מקסימום האנרגיה שלך , ההתלהבות הרגשנות שעד עתה הודחקה אך קיימת משניתנת לה הרשות, משתמשת בכישרונותייך המגוונים והרב היקפיים, בפרקטיקה, קיצורי דרך יעילים תקשורת טובה והשגת מידע וביצירתיות נפלאה למימוש מיטבי של המשימה
עליי לדוגמא, אי אפשר להגיד שאני שומרת את תפיסותי הליברליות לעצמי... כל מי שמכיר אותי מכיר גם את תפיסותי... @לאלי היא אכן אשת קהילה סגורה במיוחד וכנראה המאבק הפנימי שלה מול הגבולות והבחירה מרצון בהשארות במסגרת מאד שמרנית ניכרים מאד בכתב היד שלה.ת שומרת את דעותייך ותפיסותייך הליברליות לעצמך, כשבשטח את מתפקדת כאם רעיה וחברת קהילה למופת. אנשי סודך הבודדים יודעים שאת לא כזו באמת, ולנוכח אוזנם הכרויה את מרשה לעצמך להתבטא מתוך כאב ותסכול לעיתים.
אוקי.לגבי רוב הנקודות באבחון אני יכולה להגיד שזה קולע בול עלי . ואני מכירה לפחות עוד 15 נשים שזה יכול להיות גם עליהם. כך שממש לא נדהמתי מהדיוק הספציפי.
תודה רבה ללאלי@ וללבן@ וכמו שכולנו רואים אינן חוסכות את שבט לשונן.טוב, אני די הרבה שנים לא הייתי כאן, אבל חושבת שכשהייתי, הניק שלי נחשב אמין.
אז ככה. האבחון מדויק מאד מאד. למרות שהאמון שלי בגרפולוגים שואף לפחות אפס ואפילו זכור לי שהייתי שותפה כאן באיזה אשכול עם חוות דעת ממש נחרצת נגד גרפולוגיה...
@שושי בורד מדברת על טיפוס מלא יוזמה מצליח ומלא תכניות שחלקן עתידניות - ניתוח מדויק
אשת מעש שלא נחה לשנייה והצלחות על מלא, פרקטיקה, ניהול זמן ויזמות- מדויק עד הקצה.
יש דיוקים מסוימים שהם ספציפיים ולא ניתנים לאמירה של:
אני לגמרי לא יכולה להגיד על עצמי שכל משימה שאקח על עצמי תסתיים באופן מושלם. או שאוותר על שעות שינה. לעומת זאת לגבי @לאלי הדברים מדויקים. היא ביצועיסטית קצה ממש כמותאר באבחון וגם יזמית ענקית.
לעומת זאת יש אמירות לא נכונות ואפילו מסוכנות בהנחה שמאבחנים ילד או מישהו זר למטרות שידוכים
לפי עדותה של @לאלי וגם מהכרות שוטפת איתה - לא נכון. היא לא עברה פגיעה חברתית בשנים האחרונות. וזה בעיניי מטיל צל על אמירות של גרפולוגים מסוג "היא עברה פגיעה". אפשר להגיד שהתפיסה של "אם אין אני לי מי לי" היא נכונה, אבל שוב, זה הגיוני נוכח האישיות היוזמתית והאסרטיבית שאין הרבה שמסוגלות להגיע לרבע מהביצועים שלה. להניח שעברה פגיעה ולכן יש בה צד מיוסר, זה מסוכן. זו אחת הסיבות להתנגדות שלי לגרפולוגיה. הורים שיקבלו כזה אבחון יתחילו לחפש את הפגיעה החברתית שלא קרתה.
והנה עוד אמירה שגויה.
לא נכון. @לאלי לגמרי לא סובלת מכאבים והתכווצויות. יש לה מתח פנימי כמו לכל ביצועיסט קצה פרפקציוניסט אבל זה לא משפיע עליה פיזית. אז אם ראית השפעה פיזית בכתב, זה שגוי. אם רק הנחת שיש השפעה פיזית - זה עוד יותר שגוי!
לעומת זאת, אמירות מדויקות עד להדהים שאני לגמרי לא יכולה להגיד על כל אחד:
עליי לדוגמא, אי אפשר להגיד שאני שומרת את תפיסותי הליברליות לעצמי... כל מי שמכיר אותי מכיר גם את תפיסותי... @לאלי היא אכן אשת קהילה סגורה במיוחד וכנראה המאבק הפנימי שלה מול הגבולות והבחירה מרצון בהשארות במסגרת מאד שמרנית ניכרים מאד בכתב היד שלה.
מה שכן פוספסו שתי תכונות מרכזיות מאד באישיות, שקריטיות למטרת אבחון תעסוקתי ושידוכים ואי אפשר לפספס אותן בכלל בהכרות ולו קצרה עם @לאלי שהן : חוש סדר מוקפד שהוא ראשוני ומאד מאד משמעותי בחייה האישיים. כושר שיווק יוצא דופן שחשוב מאד לשוק התעסוקתי. וגם זריזות וחריצות לא סטנדרטיים.
בהחלט קביל בבתי משפט,אם הגרפלוגיה כל כך אמיתית למה המדע לא מכיר בגרפלוגיה וזה לא קביל בבתי משפט וכו וכו
נראה לי יותר נכון לומר שיש אחוזי סטיה מסוימים בגרפולוגיה מאשר להפיל את הענין באופן אבסולוטי על חוסר מודעות של הפצינט.זכות הקורא שלא לקבל את מה שאכתוב, אבל מנסיון הכתב חושף קשיים פיזיים עצביים ונפשיים עוד לפני שהכותב חש בהם.
מעניין ששתים מהתכונות שציינתי כאן אכן אינם נכונים, דבר המקטין את הצלחת האיבחון ב75 אחוז.לעומת זאת יש אמירות לא נכונות ואפילו מסוכנות בהנחה שמאבחנים ילד או מישהו זר למטרות שידוכים
תכונות בסיס לחוקר ומאבחן שאובייקטיביות היא קריטית בעבודה שלו.@שושי בורד לא מביעה את דעתי לגבי גרפולוגיה. קטונתי
אבל כן נדהמת מהאיפוק, האורך רוח והמענה האינטליגנטי לאורך האשכול, ולמרות ההתקפה
אחוזי סטיה קיימים בכל חקירה שהיא, והתשובות הן לאחר נטילתן בחשבון כמובן מאליו.נראה לי יותר נכון לומר שיש אחוזי סטיה מסוימים בגרפולוגיה מאשר להפיל את הענין באופן אבסולוטי על חוסר מודעות של הפצינט.
או לכל הפחות לתת משקל שווה לחוסר מודעות כמו לסטיה אפשרית.
כלומר: אתה החלטת מה כולל ה100% בהתבסס על ארבע שאלות מסוימות שאתה בחרת, ועל פיהן אתה נותן ציון באחוזים. אם תהיה הוגן, שב נא וכתוב את כל הממצאים ופלח לפי רמת חשיבות, תכונות בסיס, עומק, תפקוד, מיומנויות חברתיות בינאישיות וכו'. או אז תראה ש100% כוללים לפחות עשרים פרמטרים חשובים ואישיים באבחון הנ"ל, כשחלק מהתכונות כוללות בתוכן כמה, כמו למשל:מעניין ששתים מהתכונות שציינתי כאן אכן אינם נכונים, דבר המקטין את הצלחת האיבחון ב75 אחוז.
על שתי התכונות האחרות שציינתי לא ברור אם הם אכן קיימות, ומעניין ששתי תכונות בולטות מאוד לא צויינו.
בקיצור,
המחקר של ענת רפאלי וריצר'ד קלימובסקי חוזר ובגדול.
הקצב המהיר מספר על זריזות כמובן. וכך גם המשפט הבא:שהדמיון הקצב המהיר והליברליות יגברו יותר ויותר,
הואל נא לעיין ממקום פתוח ולא ביקורתי מלכתחילה, להצליב עם המידע שנכתב פה אודות המדוברת לאחר מעשה, ולבדוק כמה אחוזי הסטיה ה"עצומים" שגילית....מרכז העיבוד במוחך עובד על אוטוסטרדה
קודם לא קראתי לה מדע, אלא כתבתי המדע בתחום, אבל אשמח להבין מה הקפיץ אותך שטרחת להעיר על זה(כמדומה לי ההקדמות שלך למילה מדע ולי הם שונות לחלוטין, ויש למילה מדע אצלך מאוד משמעותשמשום מה אתה מכנה אותה "מדע")
ולפי זה יוצא שאם בחנו את השיטה הקיימת ולא הניבה תוצאות מספקות נסתר הנחת היסוד של השיטה ואפשר לזרוק אותה לפח זבל של ההיסטוריה? אתה מבין לבד שזה שטות, ואעפ"כ אני חותם שהרבה אנשים דרך אגב אפילו חכמים יגיעו למסקנא הזו כי זה לא היה בראש מעיינהם ולא שמו לה אם נסתרה ההנחת היסוד של השיטה, או השיטה הקיימתמשנה האם הנחות היסוד של השיטה, קרי: האם ניתן לאבחן אדם באמצעות איזשהי מתודה לפענוח כתב יד. המתודה שצריכה להיבחן היא זאת הקיימת, לא איזשהי שיטה מפותחת שעוד לא באה לעולם
קורא ויקפדיה(או לא משנה מה) מצטט אותו כנתון עובדתי כאילו אתה ישבת וחקרת לעומק, והשוואת את המקורות האחרים שהציגו לך, והגעת למסקנא, ובכמה שורות באת לסתור אנשים חכמים לא פחות ממך שהשקיעו הרבה זמן יותר ממךוהשיטה היעילה ביותר (גם אם לא המושלמת) לבדוק אותן זה מחקר מדעי ניסויי והשוואתי, שלא תומך בגרפולוגיה, בלשון המעטה.
היכן אמרתי שצריך לזרוק לפח? מי שרוצה יכוןל לאפסן בבוידעם ולבדוק עוד 20 שנה, ולבדוק אותה שוב. נכון לעכשיו אין לי שום סיבה להתייחס לזה ברצינות, ואין לו לדיין אלא מה שעיניו רואות.ולפי זה יוצא שאם בחנו את השיטה הקיימת ולא הניבה תוצאות מספקות נסתר הנחת היסוד של השיטה ואפשר לזרוק אותה לפח זבל של ההיסטוריה? אתה מבין לבד שזה שטות,
ורא ויקפדיה(או לא משנה מה) מצטט אותו כנתון עובדתי כאילו אתה ישבת וחקרת לעומק, והשוואת את המקורות האחרים שהציגו לך, והגעת למסקנא, ובכמה שורות באת לסתור אנשים חכמים לא פחות ממך שהשקיעו הרבה זמן יותר ממך
רבינו, מה שנה את העובדות זה לא חכמתם של האנשים ולא הזמן שהם השקיעו. היתלות במומחים לא מזוהים או בגופו של טוען היא חסרת טעם. מה שמשנה הם הנתונים האמפיריים והניתנים לבדיקה, והגרפולוגיה לא מציגה כאלה. מה לעשות. ואף אחד לא סיפר לי על מחקרים כי כאלה לא קיימים. בעיקר ניסו לפקפק במהימנות של המחקרים הקיימים.רק שאיני מבין למה מחקר שלך(לפי התפיסה שלך מה ישכנע אותך שיש דברים בגו) לא עדיף ממחקרים שמספרים לך עליהם ואתה לא יודע עליהם דבר חוץ מלקבל כתורה מסיני ממקור המידע שלך שהיה מחקר ובאמת הוא היה מחקר טוב
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: