אני מעונינת להיות בעלים של אתר מורכב, משהו כמו אתר להנהלת חשבונות, יש לי כבר אפיון מדויק, ואין לי מושג למי לפנות...
וזה מה שאני צריכה:
כללי- נדרש:
1. מערכת בענן עם API מפותח בהתאם לצרכים המדויקים שיפורטו בהמשך.
2. אבטחה- האתר שיוקם יהיה מאובטח ברמה גבוהה ביותר, עם גיבוי מלא של כל הנתונים
3. אפשרות להוספת משתמשים עם דרגות גישה שונות לנתונים באתר, נדרשים 4 דרגות גישה שונות:
צד ספק: אדמין- עם גישה מלאה לכל הנתונים, עובדים- עם גישה מוגבלת ללקוחות שהם משרתים
צד לקוח: אדמין- גישה לכל הנתונים בעמותה כולה, עובדים- גישה מוגבלת לנתונים לפי בחירת הלקוח
4. זכויות יוצרים- זכויות יוצרים מלאות יימסרו למזמין הפרויקט- על פי מחיר מוסכם מראש.
5. סודיות- בונה האתר יתחייב לשמור על סודיות המידע בכל שלב, ויתחייב עפ”י חוק זכויות יוצרים
שלא לשכפל את האתר לשום גורם.
6. במידת הצורך, בונה האתר יתחייב למסור את כל המידע על השרתים, אמצעי הבניה, סיסמאות
וכל הנדרש במידה ויתעורר צורך לפנות למפתח אחר.
7. האתר יפותח באמצעים מתקדמים אשר יאפשרו הוספת פיתוחים בעתיד ככל שיידרשו.
חשוב: לא לגרור את הפרויקט על פני זמן ארוך ובלתי נגמר... אני רוצה את זה מוכן תוך 2-3 חודשים..
אז מה אתם ממליצים? מתכנת פרילנס? בית תוכנה? איזה בית תוכנה? איך אדע שהם לא חאפרים?
קראתי רוב התגובות אבל לא יכולתי הכל. מחילה אם חוזר על מה שכתבו.
אני חושב שיש שני מצבים שונים לגמרי:
1. מדובר במוצר קיים ועובד שצריך שכתוב מאקסל לאתר מעוצב. והתוצאה קבועה ולא דורשת ניהול מעבר לתשלום ותחזוקה מנימלית.
במקרה כזה הייתי סבור שכדאי למצוא מתכנת מנוסה שיבנה זאת או בית תוכנה מומלץ.
2. מדובר במוצר שדרוש שיוכל להתפתח. בעסק שעתיד לגדול, כלומר הקוד ידרוש שינויים באופן תמידי, תכנון מוצרי, ניהול כלכלי, וכו'
כאן עבודה רציפה מול מתכנת חיצוני עלולה להיות מקור לבלאגן ואי הבנות (מה שנראה לאדם מבחוץ עניין קטן, תיקון פשוט, המתכנת יגיד שיעלה מליון שקל וייקח שנה) ובכל מקרה זה עלויות אסטרונומיות. במקרה כזה לכאורה הכי מתאים לגייס צוות מקצועי. החל מראש צוות טוב שיבין את מי לגייס לצוות. ועד מנהל עסקי. וכו' כל מה שעסק צריך.
זה לא שונה מהקמת עסק של חנות גדולה. הרבה השקעה בהקמה. לא משהו זעיר בקטנה.
אמנם. עם סייג, ככל שהמקים צריך כהתחלה מענה טכני בעיקר של כתיבת קוד, וגם הוא מבין בתחום, ככה הוא יצטרך בהתחלה פחות אנשים. כי הוא מסוגל לאמוד מהי העבודה וכמה צריכה לקחת, והאם מה שסופק באיכות טובה.
אבל למי שלא מבין בתכנות אבטחת מידע וui ux, אינני רואה איך יוכל להמנע מלפול להרבה בורות טכניים וכלכליים, אם לא ישכור אנשי מקצוע לפני כן שכן מבינים בזה.
כל זה לעניות דעתי הקלושה. מתוך הכרותי עם הצד של התכנות בלבד. אבל זה מספיק כדי שאדע שמי שלא מתכנת לא יוכל להבין כיצד לאמוד עלויות איכויות וזמנים של פרויקט תוכנה. (גם למי שכן מתכנת זה קשה מאד)
בכל מקרה
המון הצלחה