אלו קיימים גם היום, והם עושים זאת בוורד עם תוספים, ושוק העימוד לא מתבסס על הספרים האלו גם היום, אני לא הייתי חושש מזה. תמיד יש מחברים שלא מבינים מדוע בכלל צריך עימוד בספר, והם יסתפקו בעימוד של הקלדן. קלדן שיודע לעמד, יפסיק להיות קלדן ויתעסק רק בעימוד. ואם הוא ממשיך להיות קלדן, זה אומר שמבחינת הכישורים שלו שם הוא מרוויח יותר וממילא הוא לא משקיע בעימוד, וספר שיעבור עימוד שלו, לא יכול להגיע לרמה של מעמד.ולעניינינו כיום מעצבים ומקלידנים רבים מקבלים עבודות עימוד, ואם עד היום הם הפנו את הלקוחות למעמדים, מעתה הם יעשו זאת לבד.
כל המגיבים האחרונים מעמדים ותיקים בתוכנת תג, כאסטרולוגים שמביטים בשמים ונהירים להם כל שבילי הכוכבים הקטנים.
נכון. בעצם יש כאן צד אחד שמכיר את שני הצדדים, הן את תג והן את אינדיזיין, ומנסה כל הזמן להסביר את הפרספקטיבה האמיתית על תג, אבל הצד השני מכיר זאת רק מתיאוריה, עושה לכך הקבלות לאינדיזיין, בזמן שזה לא מתאים. למשל, הנקודה של סקריפט בתג, שזה בעצם לא סקריפט אלא תפריט, אבל הצד שיש לו רק את המשקפיים של אינדיזיין לא מצליח להבין את זה, ומתעקש שבתג עובדים עם סקריפטים יותר מאשר באינדזיין.
אני רק חוזר על מה שכבר נאמר במילים אחרות שאולי זה יהיה יותר מובן, בתג, סקריפט הוא בעצם הגדרה שמוסיפה פונקציות לתפריטים של התוכנה, השם התיאורתי שלו הוא סקריפט, אבל אם נסתכל על זה בעיניים אובייקטיביות, זה כמו שאינדיזיין בגרסת CS5 שודרגה ונוספו בה פונקציות לCS6, וכן אח"כ נוספו פונקציות בCC, כך זה תג בענין הסקריפטים, השם סקריפטים הוא לא בהשוואה לסקריפטים באינדיזיין, אלא הוא בהשוואה לשדרוג גרסת התוכנה. סקריפט פירושו שדרוג = עוד תפריט. אני לא יודע אם מי שלא מכיר תג מסוגל להבין את המשמעות.
ומנסיון שלי, כשמקבלים קובץ מלקוח, והוא בדרך כלל מצליח לבלבל אותו כמו שצריך, וכך זה רוב הלקוחות - אין סגנונות אחידים - במקרה שבכלל קיימים סגנונות, ולאורך כל הדרך אין עיצוב אחיד באופן מוחלט, בכזה אופן הרבה יותר קל לקחת קובץ ולהכין אותו בקידוד עבור תג, מאשר להחיל עליו סגנונות אחידים וטובים לפעולה עבור אינדיזיין.
וכצריכים להכין כזה קובץ, ניתן להכינו בוורד או באינדיזיין, (בניגוד לקובץ שרוצים לעמד אותו באינדיזיין שצריך להכין אותו דוקא בוורד כידוע למעמדים), וממילא בהכנה לקובץ עבור תג, אפשר להנות בצורה מושלמת גם מהמעלות של הגרפ באינדיזיין - כשצריך אותם, וזה לא קורה הרבה, כי הגרפ בוורד ובתג הם גם מאד מתקדמים, (והנקודה שבאינדיזיין זה דינימי, זה לא מעלה שבאה לידי ביטוי אצל מעמדים, שמקבלים קובץ מוכן והם לא אמורים להקליד בו כלום).
ולכך גם מגיעים התוספים של @5127109 כהשלמה לתהליך ההכנה, שהוא מחויב המציאות הן בתג והן באינדיזיין. ולעוד שלבים בתהליך העימוד שהם נצרכים, בלי קשר לענין הנידון כאן של תג/אינדיזיין.
נערך לאחרונה ב: