דיון דיון פתוח: האם תם עידן התג?

צביזון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ולעניינינו כיום מעצבים ומקלידנים רבים מקבלים עבודות עימוד, ואם עד היום הם הפנו את הלקוחות למעמדים, מעתה הם יעשו זאת לבד.
אלו קיימים גם היום, והם עושים זאת בוורד עם תוספים, ושוק העימוד לא מתבסס על הספרים האלו גם היום, אני לא הייתי חושש מזה. תמיד יש מחברים שלא מבינים מדוע בכלל צריך עימוד בספר, והם יסתפקו בעימוד של הקלדן. קלדן שיודע לעמד, יפסיק להיות קלדן ויתעסק רק בעימוד. ואם הוא ממשיך להיות קלדן, זה אומר שמבחינת הכישורים שלו שם הוא מרוויח יותר וממילא הוא לא משקיע בעימוד, וספר שיעבור עימוד שלו, לא יכול להגיע לרמה של מעמד.

כל המגיבים האחרונים מעמדים ותיקים בתוכנת תג, כאסטרולוגים שמביטים בשמים ונהירים להם כל שבילי הכוכבים הקטנים.

נכון. בעצם יש כאן צד אחד שמכיר את שני הצדדים, הן את תג והן את אינדיזיין, ומנסה כל הזמן להסביר את הפרספקטיבה האמיתית על תג, אבל הצד השני מכיר זאת רק מתיאוריה, עושה לכך הקבלות לאינדיזיין, בזמן שזה לא מתאים. למשל, הנקודה של סקריפט בתג, שזה בעצם לא סקריפט אלא תפריט, אבל הצד שיש לו רק את המשקפיים של אינדיזיין לא מצליח להבין את זה, ומתעקש שבתג עובדים עם סקריפטים יותר מאשר באינדזיין.

אני רק חוזר על מה שכבר נאמר במילים אחרות שאולי זה יהיה יותר מובן, בתג, סקריפט הוא בעצם הגדרה שמוסיפה פונקציות לתפריטים של התוכנה, השם התיאורתי שלו הוא סקריפט, אבל אם נסתכל על זה בעיניים אובייקטיביות, זה כמו שאינדיזיין בגרסת CS5 שודרגה ונוספו בה פונקציות לCS6, וכן אח"כ נוספו פונקציות בCC, כך זה תג בענין הסקריפטים, השם סקריפטים הוא לא בהשוואה לסקריפטים באינדיזיין, אלא הוא בהשוואה לשדרוג גרסת התוכנה. סקריפט פירושו שדרוג = עוד תפריט. אני לא יודע אם מי שלא מכיר תג מסוגל להבין את המשמעות.

ומנסיון שלי, כשמקבלים קובץ מלקוח, והוא בדרך כלל מצליח לבלבל אותו כמו שצריך, וכך זה רוב הלקוחות - אין סגנונות אחידים - במקרה שבכלל קיימים סגנונות, ולאורך כל הדרך אין עיצוב אחיד באופן מוחלט, בכזה אופן הרבה יותר קל לקחת קובץ ולהכין אותו בקידוד עבור תג, מאשר להחיל עליו סגנונות אחידים וטובים לפעולה עבור אינדיזיין.

וכצריכים להכין כזה קובץ, ניתן להכינו בוורד או באינדיזיין, (בניגוד לקובץ שרוצים לעמד אותו באינדיזיין שצריך להכין אותו דוקא בוורד כידוע למעמדים), וממילא בהכנה לקובץ עבור תג, אפשר להנות בצורה מושלמת גם מהמעלות של הגרפ באינדיזיין - כשצריך אותם, וזה לא קורה הרבה, כי הגרפ בוורד ובתג הם גם מאד מתקדמים, (והנקודה שבאינדיזיין זה דינימי, זה לא מעלה שבאה לידי ביטוי אצל מעמדים, שמקבלים קובץ מוכן והם לא אמורים להקליד בו כלום).

ולכך גם מגיעים התוספים של @5127109 כהשלמה לתהליך ההכנה, שהוא מחויב המציאות הן בתג והן באינדיזיין. ולעוד שלבים בתהליך העימוד שהם נצרכים, בלי קשר לענין הנידון כאן של תג/אינדיזיין.

נערך לאחרונה ב:

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
תהיה השפעה ברובד הנמוך, ולצערי זה יביא לירידת מחירי העימוד ג"כ כפועל יוצא.
לצערי הרב מחירי העימוד נמוכים בעיקר אצל המעמדים בתג משום מה.
פגשתי אנשים שלוקחים פחות מ-2 ש"ח לעמוד, ופחות מ-3 ש"ח לעמוד רב-טקסט!!!

5127109

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אתה לא חושב שאתה סותר את עצמך?...
לא. ודו"ק.
ר׳ דוד בלאטנר
האם הוא יהודי? נראה לי שכן.

הנקודה של סקריפט בתג, שזה בעצם לא סקריפט אלא תפריט,
מודול. כפי שנכתב קודם.
פגשתי אנשים שלוקחים פחות מ-2 ש"ח לעמוד, ופחות מ-3 ש"ח לעמוד רב-טקסט!!!
הזוי לחלוטין. זה נקרא לעשות חור בספינה.

עוד נקודה, - אנשים שמעמדים בוורד ואינדזיין, מכיון שהרבה דברים מובנים וקלים נחשפים פחות לדקויות במלאכת העימוד, מכיון שהכל כבר מגיע מוכן. מש שאין כן בתג כל עיצוב של טקסט יש לו יצוג בקובץ סגנון, וקריאה שלו והתעסקות איתו ממקצעת בפני עצמה.

גיוון

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים

5127109

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
בתג יש דבר שנקרא מקרו.
אתה שם קוד בתחילת פסקה או משהו כזה, ואז ביבוא אתה יכול להגיד לו מה לעשות עם זה.
למשל פסקה שאתץה רוצה שיהא בה חלון לאחר מילה אחת אתה עושה בקובץ סגנון שכל פעם שהוא פוגש את הקוד הזה הוא סופר מילה אחת ושם שם קוד אחר. וגם על הקוד הזה יכול להיות מקרו.
יש לנו את SAV RST שזה שומר עיצובים ממקום למקום ומחזיר לרגיל. .
תג יכול לשתול מלא קודים לבד וכן תמונות בקובץ סגנון ואפשר להעתיק מקובץ סנגון אחד למשנהו בלי שיהיה צורך כל פעם מחדש לעשות גרפים וחיפושים והחלפות לדבר הזה, וכמו שאמרתי מקודם ככה אתה שומר הרבה חומר עימודי מעבודה אחת למשנה ולזה (כנראה) התכוון ידיד @בן צבי

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
אתייחס להרבה דברים שנכתבו עד כה:

א. ההכנה לתג קשה בוורד מה שבאינדי' לא
לא נכון רוב רוב הקבצים שמגיעים עם סגנונות זה לא אחיד בכלל וכדי לאחד אותם צריך גם לעשות החלפות ואם כבר אז נעשה קודים באותו הזמן.

ב. עימוד בתג מצריך סקריפטים.
לא נכון כפי שכתבו קודמי סקריפטים הם תוספי עזר בכל תוכנה יש מושג של פלאגאינים וכדו' כמו כן בתג, מה גם שרוב הסקריפטים בתג נכנס בשורת תפריט ובקיצור דרך כך שכמו לעשות מפתח באינדי' צריך ללכת לתפריט ולמצוא סגנונות ולשלוף היא הדרך המקבילה בתג אתה הולך לתפריט סקריפט ונפתח דיאלוג ושם אתה עושה אותו הדבר

ג. יש קרוב ל200 סקריפטים לתג
נכון ובשביל זה צריך 30 שנה ותק בשביל כ"כ הרבה תוספים ועזרים, וכל תוכנה יש לו תוספים ועזרים רק שזה בא מוכנס בעדכון בכל תוכנה ופה זה אחרת כי אנשים עבדו על זה אז משלמים על זה ולא מכניסים את זה בעדכון אוטומטי, לציין שהרבה דברים כן מכניסים בעדכון אוטומטי וכפי שכל מעמד זוטר יודע.

ולסיום גם באינדי' מתי שאני משתמש איתה אני מוצא את עצמי משתמש עם סקריפטים מיקום או שבירת שרשור או לתקן תמונה אני חייב להיכנס לפוטושופ ולהפעיל אקשנים.
לאחרונה דובר פה על סקריפט להכניס את שם של התמונה בדרך לא דרך שזה גם מסוג הסקריפטים דמתקרייא 'בית חולים על הגשר' (מי זוכר.......)
הפעלת סקריפטים זה חלק מהעבודה זה לא מכביד על העבודה אדרבה.

ולמר ניוגראף אדרבה תעשה לנו סקריפטים באינדי' ותקל לנו על העבודה

גיוון

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
@ניוגראף אני מציע לך לחלק בשמות בין הסקריפטים שהם כלי עזר לבין סקריפטים שהם ממש כמו תוכנה חדשה (ושבלעדיהם כמעט ואין סיכוי לבצע את מה שצריכים)

לכלי עזר תקרא סקריפט, ולאחרים תקרא תוסף!

גיוון

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
בתג יש דבר שנקרא מקרו.
אתה שם קוד בתחילת פסקה או משהו כזה, ואז ביבוא אתה יכול להגיד לו מה לעשות עם זה.
למשל פסקה שאתץה רוצה שיהא בה חלון לאחר מילה אחת אתה עושה בקובץ סגנון שכל פעם שהוא פוגש את הקוד הזה הוא סופר מילה אחת ושם שם קוד אחר. וגם על הקוד הזה יכול להיות מקרו.
יש לנו את SAV RST שזה שומר עיצובים ממקום למקום ומחזיר לרגיל. .
תג יכול לשתול מלא קודים לבד וכן תמונות בקובץ סגנון ואפשר להעתיק מקובץ סנגון אחד למשנהו בלי שיהיה צורך כל פעם מחדש לעשות גרפים וחיפושים והחלפות לדבר הזה, וכמו שאמרתי מקודם ככה אתה שומר הרבה חומר עימודי מעבודה אחת למשנה ולזה (כנראה) התכוון ידיד @בן צבי

בדיוק!!
יש עוד מלא אפשרויות כמו שתג יתפוס לבד את כל הבולדים ועוד ועוד!

באינדי מגדירים את זה ע"י גרפ סטייל או ע"י חיפוש והחלפה, אבל בכל קובץ מחדש (אולי אלו מהסטייל לא)
בתג זה בייבוא ואפשר להעתיק קובץ סגנון מקובץ לקובץ, או חלקים ממנו.

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
אני לא מכיר את תג, אבל נכתבו פה הרבה דברים לא נכונים לגבי אינדיזיין.
אין שום צורך להכין את הטקסט בוורד. את הכל עושים באינדיזיין. מחילים סגנונות איפה שצריך, מסירים דריסות, וחסל.
סקריפט באינדיזיין יכול גם להוסיף תפריט.
וסתם דרך אגב, מעניין אותי: האם אפשר לעמד ספר באנגלית בתג או שזה מיועד רק לעברית?

גיוון

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני לא מכיר את תג, אבל נכתבו פה הרבה דברים לא נכונים לגבי אינדיזיין.
אין שום צורך להכין את הטקסט בוורד. את הכל עושים באינדיזיין. מחילים סגנונות איפה שצריך, מסירים דריסות, וחסל.
וסתם דרך אגב, מעניין אותי: האם אפשר לעמד ספר באנגלית בתג או שזה מיועד רק לעברית?
הסיפור הוא לא באיזה תוכנה מכינים את הקובץ לעימוד אלא מה הם שלבי ההכנה.

לגבי אנגלית באינדי' אפשר גם אפשר! אבל ברור שזה עשוי לספרי קודש ובדיוק בשביל זה טוב לדעת את שתי התוכנות ובכל עבודה להחליט על איזה תוכנה עובדים!!

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אם הכוונה לתוכן עניינים, יש מובנה בתוכנה. בוחרים אילו סגנונות רוצים, ובאילו סגנונות הם יופיעו בתפריט, והוא עושה מהם תוכן.

יידישע קאפ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עימוד ספרים
אני רק חוזר על מה שכבר נאמר במילים אחרות שאולי זה יהיה יותר מובן, בתג, סקריפט הוא בעצם הגדרה שמוסיפה פונקציות לתפריטים של התוכנה, השם התיאורתי שלו הוא סקריפט, אבל אם נסתכל על זה בעיניים אובייקטיביות, זה כמו שאינדיזיין בגרסת CS5 שודרגה ונוספו בה פונקציות לCS6, וכן אח"כ נוספו פונקציות בCC, כך זה תג בענין הסקריפטים, השם סקריפטים הוא לא בהשוואה לסקריפטים באינדיזיין, אלא הוא בהשוואה לשדרוג גרסת התוכנה. סקריפט פירושו שדרוג = עוד תפריט. אני לא יודע אם מי שלא מכיר תג מסוגל להבין את המשמעות.
מודול. כפי שנכתב קודם.
בכלל לא הבנתי את החילוק, הרי גם בתג זה תוספים ע״י צד שלישי...
ועכשיו אני גם יכול לקרוא לזה ״מודול״...

menus.gif

אם הכוונה לתוכן עניינים, יש מובנה בתוכנה. בוחרים אילו סגנונות רוצים, ובאילו סגנונות הם יופיעו בתפריט, והוא עושה מהם תוכן.
התכוון לזה שאתה רואה בסרטון הזה.

קבצים מצורפים

• menus.mp4
    7 MB · צפיות: 41

גיוון

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
בכלל לא הבנתי את החילוק, הרי גם בתג זה תוספים ע״י צד שלישי...
ועכשיו אני גם יכול לקרוא לזה ״מודול״...
החילוק הוא לא איפה הוא נמצא בתוכנה, אלא האם זה בא עם התוכנה או שזה משהו שרוכשים בנפרד!

מה שאתה מראה זה צריך לקנות ממך בנוסף לתוכנה ומה שהוא כינה מודול פשוט בא עם התוכנה, רק שהם נמצאים בתפריט של הסקריפטים!

גיוון

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
כנראה שלא הבנת למה הייתה כוונתי!

סתם דוגמא!
בקובץ שהעלית כאן עכשיו יש בתוי"ט אות מב שהוא בסוף השורה והוא לא יפה ככה צריך לתת אחריו רווח קשיח שלא יוכל להישבר, איך עושים את זה באינדי'? בסטייל? (יש נאו בריק בסטייל, אם כן אשמח לדעת איפה) או ע"י חיפוש והחלפה?
בתג זה בייבוא על אותו קוד בלי לחפש ובלי להחליף התוכנה עושה את זה אוטמטי ומעתיקים מקובץ לקובץ את הסגנון!

RCpro

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
אההם. אם אתה מוותר על OT והפינישיין (יש תמיכה במיקוף, אבל אני מניח שהמילון באינדי הרבה יותר חכם), אפשר, למה לא?

לאחרונה נוספה תמיכה בשלל שפות, עד לאחרונה היה אפשר רק עברית ואנגלית.

ואם כבר פתחת את הנושא, אני די שונא את התמיכה בטקסט עברי באינדי: הצמדת אותיות בהגדרת אופטיקל, לא עושה מושלם בעברית. וסתם יש קטע ברווחים בין המילים שהגדרות ברירת המחדל של התוכנה, מצמידה מילים בעברית.

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
אההם. אם אתה מוותר על OT והפינישיין (יש תמיכה במיקוף, אבל אני מניח שהמילון באינדי הרבה יותר חכם), אפשר, למה לא?

לאחרונה נוספה תמיכה בשלל שפות, עד לאחרונה היה אפשר רק עברית ואנגלית.

ואם כבר פתחת את הנושא, אני די שונא את התמיכה בטקסט עברי באינדי: הצמדת אותיות בהגדרת אופטיקל, לא עושה מושלם בעברית. וסתם יש קטע ברווחים בין המילים שהגדרות ברירת המחדל של התוכנה, מצמידה מילים בעברית.
עזוב את ברירת המחדל, אפשר לשנות אותה איך שרוצים
אבל אכן חבל שהקומפוזר של העברית (world ready) גרוע בהרבה מאשר המנוע של האנגלית.

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
בא נסכם את זה שכעת
כדי לערוך גמרא צורת הדף
צריך לרכוש סקריפט צורת הדף בסך.......
ולרכוש סקריפט שעושה חלונות בסך...
ולרכוש סקריפט של שורה פחות או יותר....
ולרכוש סקריפט של קישורים....
ס"ה........

וכדי לעשות את זה בתג
אתה צריך
תג
רב טקסט
וגוף 7
ופיט 7
וRTA של ישורון
אז אנו עומדים באותו מקום
רק יחי הבדל שבתג זה רץ כמו שצריך
ובאינדי' זה יתקע שבעתיים....

ואם אתה רוצה לעמד ספר של שני טורים עם הערות בשילוב עיטורים בתג אתה לא צריך לכלום!
ובאינדי' אין לך איזון טוב בין הטורים
אין לך הערות בשני טורים בלי סקריפט
אין לך כותרת עם גרפיקה להערות בלי סקריפט
אין לך חלונות בלי סקריפט
אין לך שליפה של חצי כותרת או כותרת בלי ניקוד
הקובץ נהיה כבד על בלתי נסבל

תקן כל זה ואנו איתך!!!

עוד אחד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עימוד ספרים
בא נסכם את זה שכעת
כדי לערוך גמרא צורת הדף
צריך לרכוש סקריפט צורת הדף בסך.......
ולרכוש סקריפט שעושה חלונות בסך...
ולרכוש סקריפט של שורה פחות או יותר....
ולרכוש סקריפט של קישורים....
ס"ה........

וכדי לעשות את זה בתג
אתה צריך
תג
רב טקסט
וגוף 7
ופיט 7
וRTA של ישורון
אז אנו עומדים באותו מקום
רק יחי הבדל שבתג זה רץ כמו שצריך
ובאינדי' זה יתקע שבעתיים....

ואם אתה רוצה לעמד ספר של שני טורים עם הערות בשילוב עיטורים בתג אתה לא צריך לכלום!
ובאינדי' אין לך איזון טוב בין הטורים
אין לך הערות בשני טורים בלי סקריפט
אין לך כותרת עם גרפיקה להערות בלי סקריפט
אין לך חלונות בלי סקריפט
אין לך שליפה של חצי כותרת או כותרת בלי ניקוד
הקובץ נהיה כבד על בלתי נסבל

תקן כל זה ואנו איתך!!!

אתה רץ מהר מהר
האם תג בגרסתה הראשונה ענתה על חצי ממה שהזכרת כאן
האנשים כאן בתחילת הדרך, הדיון הוא מה יקרה בעתיד, עוד חצי שנה/שנה

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
אני רוב הספרים שעימדתי הם מעל ה3 טקסטים בעמוד!
וגם היה לי מעל ה-20 טקסטים בעמוד כולל שתי סוגי כותרות צד ואין סוף פורמטים משתנים, וכמובן כמבון על כל טקסט יש הערות שמתחברות יחד לטקסט אחד, נראה לי חתיכת כאב ראש לעשו תאת זה באינדי ללא קשר לכבדות של התוכנה... אצל תג זה אורך אותו זמן (לתוכנה) כמו טקסט פשוט עם הערות... (ואפי' יותר מהר)

יכול להעלות דוגמה של 20 טקסטים בעמוד?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה