דיון דיון פתוח: האם תם עידן התג?

גיוון

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אוקיי, אבל אני מדבר על המאתיים סקריפטים שלא באים עם התוכנה...צפה בקובץ המצורף 367582
אבל זה רק כלי עזר ולא דברים שצריכים

זה עושה שלא יישבר בתוך הקראקטר סטייל האם הוא תופס גם את הרווח שאחרי המילה?

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
אני לא חושב שצריך את כל זה
מה שצריך זה תג ורב טקסט!

כל השאר זה בונוסים

הוא דיבר על זה שצריך לרכוש כל הזמן סקריפטים
אז הוכחתי לו שאפי' שצריך כל הסקריפטים החדשים עם הבונוסים
זה מגיע לאותו מקום שצריך לרכוש ממנו כל הסקריפטים לאינדי' כי לולי הסקריפטים שלו אי אפשר בכלל להתחיל לעמד באינדי'

גיוון

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
האם אתה יודע כמה הם יעלו?
אולי יהיה חבילה של הכל ביחד - במחיר מפתיע? :D

לאחרונה דיברתי עם מישהו שמלמד את תג למי שקונהו דרכו, ובאמת חשבתי להיכנס לתג, אבל התברר שאצטרך להשקיע בזה כמה אלפי שקלים [לפני כל הסקריפטים שצריך לכל דבר קטן], וגם ללמוד תוכנה שמחזיר אותך כמה עשורים... אז חשבתי - זהו, אני נשאר באינדיזיין, ומשקיע בה עד הסוף להוסיף לו כמה שאוכל...

לא רעיון טוב?!
שוב אתה חוזר על זה שצריכים כל הסקריפטים לכל דבר קטן, אני אישית משתמש אולי ב-3-4 סקריפטים, ואתה מכיר את הספרים שאני מעמד...

רעיון טוב! למי שיודע תכנות ויודע לבנות לבד תוספים לאינדי', אני אישית בדעה שאתה יכול מאוד להצליח בתג יש לך ראש בדיוק לזה, זה קשה בהתחלה למי שבא מכל התוכנות החדשות אבל לומדים לזרום עם זה...

יידישע קאפ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עימוד ספרים
זה עושה שלא יישבר בתוך הקראקטר סטייל האם הוא תופס גם את הרווח שאחרי המילה?
אז תחיל את הסגנון תו הזה גם על הרווח!!!
מה הבעיה?????????????????????????????????????????????????????????????????????? :D

צביזון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אתה רץ מהר מהר
האם תג בגרסתה הראשונה ענתה על חצי ממה שהזכרת כאן
האנשים כאן בתחילת הדרך, הדיון הוא מה יקרה בעתיד, עוד חצי שנה/שנה
תג בגרסתה הראשונה דוקא ענתה על כל הדברים המשמעותיים ברשימה הזו.
ואגב, לשאלה ששאלת בתחילת האשכול, כמדומני שכבר יש תשובה.
אם אלו שמכירים את שני התוכנות אומרים בנחרצות שאין תחליף לתג, זה בעצם עונה טוב על העובדה שתג כאן בשביל להישאר, וגם מעלה בי מחשבה מעניינת, שיש כאלו שמוכיחים כשרונות נפלאים ועצומים, וחבל שזה לא מופנה לאפיק של קידום ושדרוג תג, אלא רק מנסה להביא דברים אחרים אל המקום של תג.
האם זה לא בגלל שמבחינת הביצועים הנדרשים בשביל עימוד, תוכנת תג כבר הגיעה למצב שמביא את המקסימום שצריך בשביל זה?

גיוון

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אז תחיל את הסגנון תו הזה גם על הרווח!!!
מה הבעיה?????????????????????????????????????????????????????????????????????? :D
אז בתג לא צריך בכלל להחיל כלום קוד אחד יעשה לך את כל העבודה כולל השתלה של רווח קשיח!

יידישע קאפ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עימוד ספרים
אז בתג לא צריך בכלל להחיל כלום קוד אחד יעשה לך את כל העבודה כולל השתלה של רווח קשיח!
אההה... הזכרת אותי!!!
לא צריך להחיל שום no-break...
פשוט מחליפים את הרווח לרווח קשיח [nonbreaking-space] וזהו!!!
הנה צילום מסך איך הסימון שלו נראה:
Screen Shot 2018-07-02 at 17.21.00.png

נערך לאחרונה ב:

גיוון

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
יפה מאוד! אבל זה דרך חיפוש והחלפה!

5127109

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אגיב בעז"ה מאוחר יותר, אבל בנתיים אם כבר יש כאן אשכול נוסטלגי המפרט את מעלותיה של תוכנת העימוד הבלתי מעורערת, דבר טוב להזכיר את הכנס קפה עוגה ופלאג של הקהילה

http://imud.co.il/iyun/index.html

עוד אחד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עימוד ספרים
תג בגרסתה הראשונה דוקא ענתה על כל הדברים המשמעותיים ברשימה הזו.
ואגב, לשאלה ששאלת בתחילת האשכול, כמדומני שכבר יש תשובה.
אם אלו שמכירים את שני התוכנות אומרים בנחרצות שאין תחליף לתג, זה בעצם עונה טוב על העובדה שתג כאן בשביל להישאר, וגם מעלה בי מחשבה מעניינת, שיש כאלו שמוכיחים כשרונות נפלאים ועצומים, וחבל שזה לא מופנה לאפיק של קידום ושדרוג תג, אלא רק מנסה להביא דברים אחרים אל המקום של תג.
האם זה לא בגלל שמבחינת הביצועים הנדרשים בשביל עימוד, תוכנת תג כבר הגיעה למצב שמביא את המקסימום שצריך בשביל זה?
אהבתי :)

מה שכתבת על המעמדים הוותיקים לא נוגע לדיון שעוסק בעיקר במעמדים שמתחילים את דרכם, להם יהיה קל יותר להיכנס לתוכנה קליטה וברת השגה.
ואם תגיד מי הם המתחילים בכלל... התשובה לכך שכל הוותיקים של היום הם המתחילים של פעם, ברגע שתתקבץ קהילה של מעמדים באמצעות תוכנה או תוסף כלשהו הם יקדמו את פיתוח הממשק והפתרונות, ועל השלב הזה אני מדבר.

לדעתי יש שלוש אפשרויות לעתיד העימוד בעוד שנתיים שלוש:
  1. הקהילה הוותיקה והממסד תדחה את הפתרונות החדשים, תצר את צעדם ויתקעו להם מקלות בגלגלים. - טוב, זו אפשרות ממש פרועה, אין כאן אינשי דלא מעלי, כולם כאן מאמינים בהשגחה פרטית ובאין אדם נוגע וכו'.
  2. יוצרי תג ישכללו את התוכנה, יכניסו לתוכה סקריפטים בצורה מובנית, יחדשו את הממשק ויאפשרו קיצורי דרך לכתיבת קודים ועוד. תג תשמור על מעמדה בשוק כתוכנה המובילה במקביל לתוכנות מתחרות שיצברו קהל יעד משלהם.
  3. כמה שנים יחלפו והתוכנות המתחרות לתג יצברו מוניטין, רבים יכנסו לנישת העימוד ביתר קלות ויעשו זאת בהצלחה רבה, לאט לאט אלו שיעמדו בתג ימותגו בשוק כאנשי העבר וכאלה שנותרו מאחור.

מבין כל שלושת האפשרויות, השניה היא היותר סבירה בעיני.

5127109

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
ודאי שעם C++ אפשר לעבוד עם אובייקטים של ה-DOM...
ברור. לא לזה התכוונתי. אלא למה שהוא אינו בDOM מבעיא לן C++
לא צריך לעשות override, אפשר לעשות רוב דברים ע״י הוספת properties ו-functions לאובייקטים קיימים...
בדרך אגב, גם ב-JS אפשר להוסיף פונקציות לאובייקטים קיימים... צריך לדעת איך ;)... האם שמעת מדבר שנקרא prototype?
לא כל דבר אתה יכול להוסיף לפעמים אתה צריך לדרוס כדי לקבל את כל הפונקציונאליות או לדחות אותה. זה אחד מעקרונות הירושה והוא אחד מארבעת העקרונות של OOP, שאגב גם JS היא אחת מהם (רק לא נוהגים לממש אותה ככה, עכ"פ לא כמו C# ו C++).
לדוגמא הפונקציה של הדפסה - אם אתה רוצה "לתפוס" דברים בדרך ולסנן כל מיני דברים אתה חייב לזה פלאג אין מונחה עצמים מכיון שאתה רוצה ממש להכנס לקישקע של הפונקציה ולא רק להעביר פרמרטים אלו או אחרים.
וממקומו הוא מוכרע שיש דברים שצריך לזה C++ ולא די בJS על פארותיה.
להשקיע בזה כמה אלפי שקלים
לכלי מקצועי תג =! כסף. ובשבילך תג ==! כסף. !!!
זה מחזיר את עצמו במהירות האור, כמו לעמד כמה ספרים... ושאל לבעלי נסיון.
אדרבה, היכולות התכנותיות המדהימות שאתה מפגין כאן תואמים היטב לעימוד בתג.
אך - בהצלחה בכל מה שתבחר, מכל ליבי.

אגב גם וורד נכתבה במקור בC++. ובדווקא, מחמת שהוא נייטיב קוד וקצרתי ודו"ק.

5127109

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
1. ח"ו. לא תהיה כזו בישראל.
יוצרי תג ישכללו את התוכנה, יכניסו לתוכה סקריפטים בצורה מובנית, יחדשו את הממשק ויאפשרו קיצורי דרך לכתיבת קודים ועוד.
ח"ו לא תהיה כזו בישראל.
3.ימים יגידו. מה שכן ככל שיהו יותר תכונות עימוד זה בהחלט יביא הרבה מעמדים ויוריד את המחירים, ובקשתי שטוחה בפינהם למכור את זה במחיר כיאה לכלי מקצועי ולא ככלי חובבני. אך באמת, להספיד את תג או למתג אותם כאנשי העבר - האנשים שכמעט תמיד יהיה להם מענה מהיר ומקצועי לכל הזיה של לקוח - ח"ו לא תהיה כזו בישראל. :;

צביזון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
גם בעיני האפשרות השניה היא היותר סבירה, אבל בתיקון קטן: כתבת שם יוצרי תג ישכללו את התוכנה, לדעתי האפשרות הזו היא הסבירה גם אם תג תשאר כמות שהיא.
בנוסף לגבי מה שכתבת "יכניסו לתוכה סקריפטים בצורה מובנית", נראה מהמשפט הזה שהתעיפת מלקרוא כאן כמה הודעות. ראה למשל כאן וכאן וכאן ובעוד הודעות.
ואם יהיו מעמדים שילכו לאפיקים אחרים, זה יהיה בגלל נוחות של ממשק וחזות, ולא בגלל שהם התיעצו עם בעלי ניסיון. ממילא יקח להם ארוך יותר לעמד ספר.

tkh

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
עריכה תורנית
מעניין אותי האם מישהו כאן זוכר תוכנת עימוד בשם 'דטה-סט'... (לפני כ-25 שנה)
במובנים מסויימים היתה דומה לתג, ולכאו' היה לה עתיד, אלא שנעלמה מן העולם בטרם עת...

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
לאף תוכנה אין ביטוח
ולשום דבר אין ביטוח
ואם יבוא משהו יותר טוב
בטח שנעבור אליו
כמו שכל העולם מתקדם
אבל עדיין זה לא אפי' התחלה של התחלה
אם משהו יעשה תוכנה שיענה על כל הדרישות בטח שהוא יצליח
נכון פעם גם עבדו עם ספיר ועם משבצת והם נעלמו מן העולם (כמעט) לגמרי

רעיון

משתמש רשום
עימוד ספרים
אני לא מכיר את תג, אבל נכתבו פה הרבה דברים לא נכונים לגבי אינדיזיין.
אין שום צורך להכין את הטקסט בוורד. את הכל עושים באינדיזיין. מחילים סגנונות איפה שצריך, מסירים דריסות, וחסל.
סקריפט באינדיזיין יכול גם להוסיף תפריט.
וסתם דרך אגב, מעניין אותי: האם אפשר לעמד ספר באנגלית בתג או שזה מיועד רק לעברית?
בתג אפשר אנגלית וצרפתית גם משולב בעברית

קבצים מצורפים

• oa80.pdf
    KB 67.9 · צפיות: 40

גשן

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אחרי כל הדיון הארוך (שקראתי מהתחלה עד הסוף בעיון...)

הנה כל הדיון שהיה כאן היה בין מעמדים ותיקים בתג ובאינדי', אשר כמו שקדמוני כבר, התג'יניקים לעולם לא יוותרו עליו, ומומחי האינדי' מתעקשים כי אין צורך בו, אלא אדרבא אפשר לעשות הכל בתוכנה העדכנית.

ובכן, אני כתלמיד הדן לפני רבותי, באם ארצה ללמוד עימוד בעידן הקרוב, (אני כבר מתעסק בתכנות אדובי קרוב לשמונה שנים, בעיקר בתוכנת איניד' לעיצוב ועימוד פרוספקטים וכו', וגם ספרים וקונטרסים תורניים) מה ההצעה היותר שווה: לרכוש את תג, או להתמקצע באינידי'?

שכן מבחינת כספית: אני יצטרך לרכוש את תג, וללמוד את רזי התוכנה לעומק. או לרכוש (רק) את הסקריפטים החדשים (והישנים) לאינדי', וללמוד את רזי הגרפ לעומק.
ומבחינת קהילה תומכת, שכמה העירו כאן, הרי כשם שלתג יש את הקהילה הסגורה, גם לאינדי' יש את הקהילה הפתוחה כאן בפורום, וכן את הבלוג של אברהם רחמים ועוד.

המחכה לתשובה מחכימה ותמציתית.
בתודה מראש.

נערך לאחרונה ב:

יוחנן ק

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
UX UI
דיברתי עם מכר אמריקאי,
הוא מספר שאביו עובד עם תוכנה בשם "דווקא"
האם מישהו מכיר ?
מעולם לא ראיתי מישהו בארץ שעובד עם התוכנה,
האם יש סיבה ?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה