לא ראיתי צורה גלויה יותר.בצורה סמויה.
לא ראיתי צורה גלויה יותר.בצורה סמויה.
לא ראית דמיון בנבחר? הלן ללילי? ילד עם כוחות מול נבל? וזה רק חלק...צודקת. גם אחותי בת 10 שקוראת את הארי פוטר לא מבינה אותו בצורה שילדה בוגרת יותר מבינה.
אבל בבסיס הספר מיועד לילדים. (המשך הסדרה כבר שינה כיוון) והדופליקטים בבסיס מיועד לקהל בוגר יותר.
לגמרייי. והרבה שאלות!!!
אבל- המסרים הסמויים ברובם מותאמים להבנה של גיל צעיר יותר, ככל שאת מתבגרת אפשר להבין אותם בצורה הרבהה יותר עמוקה. אבל הם לרוב דילמות של ילדים (לפחות בספרים הראשונים)
אפילו הגיל של גיבור הסיפור הוא שונה.... אם הגיבור הוא בן 20... אז הדילמות שהוא מתמודד איתם חופפות לגיל 20!! ולא לגיל 11....
אולי בגלל שאני מכירה ספרי פנטזיה רבים, לא ראיתי כ"כ הרבה דמיון....
אלא דמיון לספרים שונים לגמריי!!
הדמיון היחידי שראיתי היה בעיצוב העטיפה, סמל המסדר, הציפור והדפלקות (התעתקות)
נראה לי שרוב המגיבים פה הם מבוגריםזה ממש לא נכון.
דופליקטים למבוגרים? אחותי בת 11 קוראת אותו בעיון רב זה לא אומר שאא שמבוגרים יקראו אותו אבל קשה לי להאמין שזה קהל היעד.
כשיש דמיון הרבה יותר מדיוק בין דופליקטים- לציידי הצללים..לא ראית דמיון בנבחר? הלן ללילי? ילד עם כוחות מול נבל? וזה רק חלק...
נכון הוא בהחלט דומה להרבה ספרי פנטזיה אבל לי הכי זעק הארי פוטר.כשיש דמיון הרבה יותר מדיוק בין דופליקטים- לציידי הצללים..
מסדר-למסדר
כוח על-לרונות
דני-לקלרי (גם ילדה שלא ידעה כלום על הכוחות המיוחדים והמסדר שהיא חלק ממנו עד שנפלה לזה בסכנת חיים...)
זה קופץ לפני... ואז לא מבינים את הקשר למשהוא אחר...
להזכירכם אייל גלבוע לא היה בכלל חרדי בספר הראשון והשני וגם בספר השלישי הוא דתי ולא חרדיהדפקט היחיד זה הדבקת נושא הדת... שרואים שהוא נדחף בכוח....
חבל שהציבור לא בשל לספרים שגיבור הסיפור הוא לא חרדי.... המסרים הסמויים הם החזקים לא הגלויים...
וואו לא חשבתי על זה, אבל זה דווקא מסתדר..יש עוד דמות מסתורית בספר: אמא של דני. היא רבת עוצמה, בזה אין ספק. מה התפקיד שלה מלבד להסתתר ולהחליף את הבייס של דני בסקנדר? ואולי - ממש רק אולי - היא מקסימיליאן?????
לא נראה לי...יש עוד דמות מסתורית בספר: אמא של דני. היא רבת עוצמה, בזה אין ספק. מה התפקיד שלה מלבד להסתתר ולהחליף את הבייס של דני בסקנדר? ואולי - ממש רק אולי - היא מקסימיליאן?????
ספציפית זה מאפיין של ספרי פנטזיה מסוג זהדני-לקלרי (גם ילדה שלא ידעה כלום על הכוחות המיוחדים והמסדר שהיא חלק ממנו עד שנפלה לזה בסכנת חיים...)
כתבתי פה לפני זה תגובה ונטפרי חסמומשהו היה מוזר לי עם אוצרת הרפואה שהוזכר בהמשך כאוצר. יכול להיות שזה מחזק את הערבוב בין בנים לבנות- או שהאוצרת התחלפה מתישהו.
וקצת עצבן אותי שהרבה דברים מאנגלית כמו דופליקטים פיוצר וכו(למרות שאין שום סיבה להתעצבן מזה).
למה עצבן?
ממש ממש מעצבן.
מסכימה איתךלמה עצבן?
זה היה נחמד כזה, לזהות מאיזה מילה המקור...
למרות שמילים בעברית זה לא היה נחמד
לדוגמא אינדיבידואל
מה הקשר?ומי קבע שמי שנוגע בחשמל מתחשמל ומי שלייד האטום מקבל קרינה?
זה תוצאה אוטומטית.
מה גם שאי אפשר כל כך להשוות, אחרי הכל...
כתוב שצריך להתייעץ לפני שמוסיפים לברלר?מקסימיליאן חייב להיות מישהו דרמטי בסיפור שאנחנו לא יודעים שזה הוא בגלל שהוא דמות אחרת בארץ.
יש לו יד מדי חופשית, שזה מחשיד שהוא הפך 3 אנשים ללברלרים בלי להתייעץ עם המסדר קודם, והוא יודע מדי הרבה.
מי אמר שלא? [אולי הוא דוד בן?]גם למה הוא ומייקל לא בקשר?
לא כתוב מפורש בספר, שמי שהוכנס לאי השדים, זומן גם לבית משפט סקנדרי, ואם פסקו לרעתו, אסרו לו את הסקנדר בבית כלא עד להודעה חדשה?וגם ראיתי שמלא שאלו למה מי שבאי השדים לא יכול לזמן סקנדר, נראה לי זה פשוט בלתי אפשרי שם. כי בנדו הוא סקנדר, והוא לא יכל לברוח מאי השדים.
למה יכל לעוף? הבייס לא יכול לעוף, מישהו צריך לסחוב אותו.גם החלק של טהולא. איך הוא הביא את כדור הטונגו כשהשרשרת באזור? כלומר, הוא היה צריך לזמן סקנדר שעובר באש רחוק מזירו ומהשרשרת, ואז להביא את הכדור. הוא יכל פשוט לעוף משם כשהיה מספיק רחוק כדי לזמן סקנדר.
גם לי הפריע.מה שכתבתי שם זה שגם אני שמתי לב לזה, וזה ממש הצחיק אותי
ואולי האוצרת מתה והוחלפה באוצר
לא רואה בעיהלמה עצבן?
כי זה מרגיש לי קצת זלזול באינטלגנציה של הקוראים. למה? לא יודעת....
כאילו משדרת- "תראו, זה ספר שווה, יש פה מילים באנגלית..."- בשביל מה? הספר ממש שווה גם ככה,
ראשון מסוגו בציבור שלנו! עצם זה שיש כ"כ הרבה אנשים שמגיבים ודנים עליו, מראה את ההתעניינות של הציבור!
במשך כל הספר ברור לקוראים שבעולם בתקופה הזאת מדברים אנגלית,
אז למה זירו אומר לדני " אני סטורי- טלר מעולה"? אני מסכימה עם זה שקצת קשה למצוא תחליף למילים סטורי- טלר,
אבל סומכת על יונה, היא התגברה על דברים קשים מזה...
חשוב לי לציין שאני שואלת מתמיהה וממש לא מזלזול, ממש אהבתי את הספר.
כן, בהחלט מאנגליתמסכימה איתך
גם אני אהבתי את הרעיון
מקור המילה אינדיבדואל לא באנגלית?
אני מסכימה איתך, רק מציינת שזה מעצבן קצת.... אותי בכל אופן. עניין של טעם, אני מניחה.לא רואה בעיה
קריאת שמות באנגלית היא נוסחה מקסימה, שגם יוצרת שמות מעט רחוקים מהשפה היומיומית ומכניסים אותך ל'עולם אחר', ומצד שני מאפשרת לזכור ולהבין בקלות את ההקשר, ולא צריך כל פעם לחשבן אז מה זה ארץ 'פיוצ'ר'.
יש מצב!יש עוד דמות מסתורית בספר: אמא של דני. היא רבת עוצמה, בזה אין ספק. מה התפקיד שלה מלבד להסתתר ולהחליף את הבייס של דני בסקנדר? ואולי - ממש רק אולי - היא מקסימיליאן?????
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: