דרוש מידע דג שהיה מחוץ למקרר

הבריסקער הנודד

משתמש מקצוען
רק כדי לקבל פרופורציות:
התארחנו בשבת. המארחים השאירו את הדגים שנשארו מסעודת השבת הראשונה,(שבת סאונה, כן?) הזאת על השיש מליל שבת עד סעודה שלישית.
אני לא העזתי לטעום. אבל כל 30 האנשים שהיו אכלו ללא היסוס, כולל ילדי.
נכון לעכשיו שלום לכולם בכל המישורים.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
השאלה מה זה כל הלילה.
אם זה מ8 בערב עד 8 בבוקר - אכן.
אם זה מעט שעות, עד שהמזון מתקרר לוקח לו זמן, ואם עוד שעתיים הוא בחוץ, אפשר לאכול אותו בכייף הוא לא מתחיל להתקלקל. (אם כי כמובן שהוא יתקלקל יותר מהר אם הוא בילה/מבלה בחוץ)
ההתרבות של החיידקים מתחילה מהרגע שהמזון יורד מ60 מעלות.
עד הרגע שהדג יגיע לטמפרטורת החדר, תתפתח בו מושבה מכובדת של חיידקים חובבי חמימות.
המטרה של הקירור המהיר, היא לגרום לזמן המסוכן הזה להתקצר.
למרות המיתוסים - הכנסת מזון חם למקרר לא פוגעת במקרר.
אני מקפיד על כך בכל בישול - וכבר כ15 שנה עם אותו מקרר, בלי שהזמנתי טכנאי אפילו פעם אחת.
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
ההתרבות של החיידקים מתחילה מהרגע שהמזון יורד מ60 מעלות.
עד הרגע שהדג יגיע לטמפרטורת החדר, תתפתח בו מושבה מכובדת של חיידקים חובבי חמימות.
המטרה של הקירור המהיר, היא לגרום לזמן המסוכן הזה להתקצר.
למרות המיתוסים - הכנסת מזון חם למקרר לא פוגעת במקרר.
אני מקפיד על כך בכל בישול - וכבר כ15 שנה עם אותו מקרר, בלי שהזמנתי טכנאי אפילו פעם אחת.
אין ספק שאתה צודק שזה לא מומלץ, במיוחד למזון שרוצים אותו איכותי לטווח ארוך יותר.
אבל ככל שמדובר בצריכה תוך זמן קצר לא צריך להפחיד אנשים.
למרות שהחיידקים מתחילים להתרבות, המזון עדיין לא מתחיל להגיע לרמת קלקול.

ואם אנשים אוהבים את המזון שלהם טרי ובטמפרטורת החדר,
לא יקרה כלום לדג שלהם מכמה שעות בטמפרטורה סבירה.
 
נערך לאחרונה ב:

איילה לב

משתמש פעיל
הבנתי שפעם היה מקרר מגושי קרח ולא הכניסו אוכל חם כדי שהקרח לא ימס
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אין ספק שאתה צודק שזה לא מומלץ במיוחד למזון שרוצים אותו איכותי לטווח ארוך יותר.
אבל ככל שמדובר בצריכה תוך זמן קצר לא צריך להפחיד אנשים.
והגם שחיידקים מתחילים להתרבות, מזון עדיין לא מתחיל להגיע לרמת קלקול.

ואם אנשים אוהבים את המזון שלהם טרי ובטמפרטורת החדר,
לא יקרה כלום לדג שלהם מכמה שעות בטמפרטורה סבירה.
תלוי איזה מזון לאיזה אנשים.
צריך לזכור שההנחיות האלה נכתבו בדם.
רוב האנשים בעלי מערכת חיסונית תקינה.
גם אם הם יאכלו מאכלים שמכילים חיידקים כמו ליסטריה ואי קולי, הם ישרדו את זה בקלות, ואולי יפתחו קלקול קיבה קל.
לאנשים בעלי מערכת חיסונית ירודה או מוחלשת - זאת יכולה להיות סכנת חיים של ממש.
 

חוחית

משתמש סופר מקצוען
מוזר.
מאין הסמכות לקחת אחריות על אנשים
כמו מנות מבוססות ביצה חיה.
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
תלוי איזה מזון לאיזה אנשים.
צריך לזכור שההנחיות האלה נכתבו בדם.
רוב האנשים בעלי מערכת חיסונית תקינה.
גם אם הם יאכלו מאכלים שמכילים חיידקים כמו ליסטריה ואי קולי, הם ישרדו את זה בקלות, ואולי יפתחו קלקול קיבה קל.
לאנשים בעלי מערכת חיסונית ירודה או מוחלשת - זאת יכולה להיות סכנת חיים של ממש.
מזון שעבר לפני 5 שעות בישול ממושך בחום קטלני, לא אמור להכיל חיידקים מסוג אי קולי וליסטריה,
בלי הפחדה.
אלו חיידקים שבכלל לא אמורים להימצא במוצרים שעברו בישול עד הסוף. (כמובן יהיו חיידקים אחרים)

(ואאל"ט אתה העלית כאן בעבר מתכונים מצויינים לסביצ'ה או דג נא, הסיכון לליסטריה בדג כזה הרבה יותר משמעותי)
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מזון שעבר לפני 5 שעות בישול ממושך בחום קטלני, לא אמור להכיל חיידקים מסוג אי קולי וליסטריה,
בלי הפחדה.
אלו חיידקים שבכלל לא אמורים להימצא במוצרים שעברו בישול עד הסוף. (כמובן יהיו חיידקים אחרים)

(ואאל"ט אתה העלית כאן בעבר מתכונים מצויינים לסביצ'ה או דג נא, הסיכון לליסטריה בדג כזה הרבה יותר משמעותי)
את כותבת כאן דבר לא נכון.
תבדקי את הנושא ותחזרי.

לגברי סביצ'ה ודג נא.
זה באמת מזון מסוכן, ולא נותנים אותו לאנשים בעלי מערכת חיסונית חלשה, ויש עוד הרבה נהלי בטיחות שצריך לנהוג בהם כדי ליצור אותו בצורה בטוחה.
 

H. Clin

משתמש מקצוען
רק כדי לקבל פרופורציות:
התארחנו בשבת. המארחים השאירו את הדגים שנשארו מסעודת השבת הראשונה,(שבת סאונה, כן?) הזאת על השיש מליל שבת עד סעודה שלישית.
אני לא העזתי לטעום. אבל כל 30 האנשים שהיו אכלו ללא היסוס, כולל ילדי.
נכון לעכשיו שלום לכולם בכל המישורים.
על זה נאמר "שומר פתאים ה'"
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
תבדקי את הנושא ותחזרי.
האמת היא שכן בדקתי, וליסטריה לפי זה אכן נמצאת במוצרים שלא עברו פסטור (ועיקור בחום גבוה)
כמוכן, עד כמה שידוע לי אי קולי לא אמור בכלל להימצא במזון שגודל, יוצר והוכן בתנאי הגיינה נאותים.
לא שהוא לא מגיע לשם מידי פעם...
אבל הוא חיידק שמקורו בביוב... ורק מפגש שלא אמור להיווצר עם מזון מביא אותו לשם. (פירות וירקות אמורים לעבור שטיפה טובה)

אני לא טוענת שאתה לא צודק. לכתחילה וודאי רצוי להכניס מזון לקירור כמה שיותר מהר ולהימנע בשיזוף כללי בחום המטבח. אבל והיה ונותר כזה מזון, או עקב רצון ספציפי יש העדפה להשאיר אותו - זה לא בלתי אפשרי או מסוכן בהכרח.
אלא תלוי בנתונים.

ויש הבדל מהותי בין מזון מקולקל - למזון מסוכן.
לא כל מזון מקולקל הוא גם מסוכן. גם אם לא טעים ולא ראוי לאכילה.
מוצרים מהחי רגישים יותר ולכן דורשים זהירות יתירה, ועדיין לא פעם יש טווח שיקול דעת.
 

-משתמש

משתמש פעיל
מה אתם אומרים על סלט כרוב סגול במיונז (קנוי) שהיה בחוץ כל השבת
(בירושלים, אבל בלי מזגן)?
טעם אולי קצת שונה, לא מרגיש מקולקל, אבל יתכן שהמיונז וכל שאר התיבול מסתירים.
 

זהבית87

משתמש מקצוען
מה אתם אומרים על סלט כרוב סגול במיונז (קנוי) שהיה בחוץ כל השבת
(בירושלים, אבל בלי מזגן)?
טעם אולי קצת שונה, לא מרגיש מקולקל, אבל יתכן שהמיונז וכל שאר התיבול מסתירים.

לזרוק!
מיונז מתקלקל מהר
 

גרפיקאית מתנסה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אפיתי אתמול מאוחר בלילה סלומון, ושכחתי להכניס למקרר,
גיליתי את זה בבוקר (אחרי חמש וחצי שעות מאז שהוא יצא)
הדג מריח מצוין,
אפשר לדעתכם לאכול?
וואוו לא ממליצה בכלל! עם כל החום שיש בשבועות האלה! אבל מה שתרצי... :giggle:
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  102  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה