דרוש מידע דג שהיה מחוץ למקרר

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לא שיש לי משהו נגד אנשים שמבחינתם זה בטוח להשאיר מזון כל הלילה בחוץ, אבל בתוך העקרונות של בטיחות מזון זה לא תופס.
לא הייתם רוצים לאכול במסעדה שנוהגת כך, ומסעדה שתיתפס בביקורת מנון, כשהיא נוהגת באופן הזה - תיסגר.
הסיבה לכך היא די פשוטה:
חיידקים ובקטריות מתרבים במהירות אדירה במזון בטמפרטורות שבין 5 מעלות ל60
ברגע שהקירור של המזון לא מהיר מספיק, יש סיכון אמיתי להתרבות של חיידקים שמגיעים מהאוויר, ומחפשים קרקע חמימה ונעימה להתרבות עליה ולהקים את המושבה שלהם.
חרגתם לפה ולשם בכמה דקות - יכול להיות שזה בסדר.סבתא שלכם עושה ככה שנים?
יכול להיות שאתם כבר חסינים לחיידקים הנחמדים של סבתא, אין לי מושג.
בטוח - זה לא.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
לא שיש לי משהו נגד אנשים שמבחינתם זה בטוח להשאיר מזון כל הלילה בחוץ, אבל בתוך העקרונות של בטיחות מזון זה לא תופס.
לא הייתם רוצים לאכול במסעדה שנוהגת כך, ומסעדה שתיתפס בביקורת מנון, כשהיא נוהגת באופן הזה - תיסגר.
הסיבה לכך היא די פשוטה:
חיידקים ובקטריות מתרבים במהירות אדירה במזון בטמפרטורות שבין 5 מעלות ל60
ברגע שהקירור של המזון לא מהיר מספיק, יש סיכון אמיתי להתרבות של חיידקים שמגיעים מהאוויר, ומחפשים קרקע חמימה ונעימה להתרבות עליה ולהקים את המושבה שלהם.
חרגתם לפה ולשם בכמה דקות - יכול להיות שזה בסדר.סבתא שלכם עושה ככה שנים?
יכול להיות שאתם כבר חסינים לחיידקים הנחמדים של סבתא, אין לי מושג.
בטוח - זה לא.
אנחנו לפעמים מכינים עוף בלילה ומכבים את האש לפני שהולכים לישון, מכסים בכיסוי של הצונט' ומשאירים ככה עד הבוקר, אתה אומר שעדיף להכניס את הסיר רותח למקרר ולהסתכן שהמקרר יתחמם בגללו? (לפעמים בבוקר הסיר עדיין חמים)
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אנחנו לפעמים מכינים עוף בלילה ומכבים את האש לפני שהולכים לישון, מכסים בכיסוי של הצונט' ומשאירים ככה עד הבוקר, אתה אומר שעדיף להכניס את הסיר רותח למקרר ולהסתכן שהמקרר יתחמם בגללו? (לפעמים בבוקר הסיר עדיין חמים)
המקרר לא מתחמם בגלל עוף חם, הוא פשוט פועל יותר זמן בלי הפסקות בגלל הטרמוסטט.
אם הטמפרטורה של הסיר נשמרת גבוהה עד הבוקר - אין בעיה.
 

אלי מאיר

משתמש צעיר
עריכה תורנית
המקרר לא מתחמם בגלל עוף חם, הוא פשוט פועל יותר זמן בלי הפסקות בגלל הטרמוסטט.
אם הטמפרטורה של הסיר נשמרת גבוהה עד הבוקר - אין בעיה.
מה שידוע לי האדים היוצאים מהאוכל החם עלולים לקפוא על המאוורר במקפיא
ולגרום לו להפסיק להסתובב, ובכך לגרום לשרשרת תקלות
 

nar

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש עניין לא להכניס אוכל חם למקרר בכל מקרה.
מכניסים רק לאחר שמתקרר
כמה זמן לוקח לדגים להתקרר?
אז מעבר לזמן הזה , זה היה עוד קצת זמן בחוץ - לא נראה לי נורא בכלל.
 

חוחית

משתמש סופר מקצוען
דג מתקלקל בקלות
בטיחות מזון זה לא בדיחה.
תקראו קצת חומר לפני שאתם אומרים "הכל בסדר".
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש עניין לא להכניס אוכל חם למקרר בכל מקרה.
מכניסים רק לאחר שמתקרר
כמה זמן לוקח לדגים להתקרר?
אז מעבר לזמן הזה , זה היה עוד קצת זמן בחוץ - לא נראה לי נורא בכלל.
אין עניין כזה
להפך.
אחד התפקידים של מקרר, זה לקרר מזון חם.
 

חוחית

משתמש סופר מקצוען
יש עניין לא להכניס אוכל חם למקרר בכל מקרה.
מכניסים רק לאחר שמתקרר
כמה זמן לוקח לדגים להתקרר?
אז מעבר לזמן הזה , זה היה עוד קצת זמן בחוץ - לא נראה לי נורא בכלל.
פעם עשו את זה-בשביל לשמור על המקרר...
 

H. Clin

משתמש מקצוען
פעם עשו את זה-בשביל לשמור על המקרר...
גם היום אם מכניסים כמות גדולה של אוכל חם למקרר זה יכול להעלות את הטמפטורה של המקרר ודברים אחרים יכול להתקלקל. עם כמויות קטנות זה פחות בעיה.
 
  • תודה
Reactions: nar

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לא שיש לי משהו נגד אנשים שמבחינתם זה בטוח להשאיר מזון כל הלילה בחוץ, אבל בתוך העקרונות של בטיחות מזון זה לא תופס.
לא הייתם רוצים לאכול במסעדה שנוהגת כך, ומסעדה שתיתפס בביקורת מנון, כשהיא נוהגת באופן הזה - תיסגר.
הסיבה לכך היא די פשוטה:
חיידקים ובקטריות מתרבים במהירות אדירה במזון בטמפרטורות שבין 5 מעלות ל60
ברגע שהקירור של המזון לא מהיר מספיק, יש סיכון אמיתי להתרבות של חיידקים שמגיעים מהאוויר, ומחפשים קרקע חמימה ונעימה להתרבות עליה ולהקים את המושבה שלהם.
חרגתם לפה ולשם בכמה דקות - יכול להיות שזה בסדר.סבתא שלכם עושה ככה שנים?
יכול להיות שאתם כבר חסינים לחיידקים הנחמדים של סבתא, אין לי מושג.
בטוח - זה לא.
יש לך מטבח נפרד לבשר ולדגים?
 

noam1

משתמש מקצוען
מי עושה ככה?
למה לא?

לפעמים אנחנו מכינים את הדג סמוך לשבת ומכבים את התנור בהדלקת נרות והדג נשאר חם עד הסעודה
אבל לפעמים גם מכינים יותר מוקדם והדג נשאר שעתיים שלוש בחוץ עד ששמים על הפלטה ולא קורה שום דבר

אם אתה לא גר במקום ממש ממש חם דג מבושל לא מתקלקל כ"כ מהר
בחורף חופשי אנחנו משאירים סירים חמים בחוץ עד הבוקר כי הכיריים ליד חלון וקר שם לא פחות מאשר במקרר.....
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מזון כל הלילה בחוץ
השאלה מה זה כל הלילה.
אם זה מ8 בערב עד 8 בבוקר - אכן.
אם זה מעט שעות, עד שהמזון מתקרר לוקח לו זמן, ואם עוד שעתיים הוא בחוץ, אפשר לאכול אותו בכייף הוא לא מתחיל להתקלקל. (אם כי כמובן שהוא יתקלקל יותר מהר אם הוא בילה/מבלה בחוץ)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  103  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה