דגים דג סלמון קצת אחר, מחפשת רעיונות או אשכולות : )

מצב
הנושא נעול.

bat 7

משתמש סופר מקצוען
נמאס לי מהסלמון עם פלפל שחור - מלח - לימון או חרדל - דבש - רוטב טריאקי.
יש מתכון לסלמון אחר?
ממש שונה ומעניין?
אשמח לרעיונות או לאשכולות מתאימים.
תודה :)
 

יהודית ר.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
אני תמיד מכינה סלמון עם שום ושמן ועלים ירוקים
שמיר קוסברה ופטרוזיליה
ופלפל שחור
 

אשת QA

משתמש פעיל
D I G I T A L
סלומון עם גמבה?
פסטו?
פלפל שחור גרוס ופרוסות לימון
 

בת עם סגולה

משתמש מקצוען
כוזברה/פטרוזילה
רצועות גמבה
הרבה שום
פלפל,מלח,פפריקה וכורכום - מעט מכל תבלין
שמן זית ומעט מים.
לאפות 200 מעלות כ20 דק' כשהתנור חם
 

א-ת

משתמש פעיל
צילום מקצועי
מאדים בצל (המון) ובסוף מוסיפים פטריות, וממשיכים לאדות עוד מספר דקות.
מתבלים במעט פלפל שחור גרוס (אפשר גם צ'ילי גרוס).
מכינה בשתי גרסאות -
- מכניסה את הדגים למחבת עם הבצל והפטריות, מכסה ומקטינה לאש קטנה כרבע שעה - עשרים דקות,
- בתוך תבנית - מכסה את הדג בבצל ובפטריות - ולתנור.
 

שמנת מתוקה

משתמש פעיל
מערבבים קטשופ חרדל ומיונז (הרוב קטשופ)
מורחים את הדג מכל הכיוונים בנדיבות
קוביות בצל קטנטנות מלמעלה
משהים שעתיים שלוש לספיגת הטעמים
ואופים ... טעים ויפיפה!
 

bat 7

משתמש סופר מקצוען
וואו, תודה!!
אני מסודרת לחמש - שש שבתות הקרובות לפחות :cool:
שבת שלום!
 

א-ת

משתמש פעיל
צילום מקצועי
יש מתכון לדג מרוקאי/חריימה (סליחה על הבורות...) בלי רסק עגבניות/בלי עגבניות?
 

נעמה נייהוז

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
שמיר טרי ושום כתושים, רצועות דקיקות של בצל, ועגבניות שרי פרוסות דק.
לשים בתבנית חלק מהשמיר והשום, מהבצל והעגבניות, להניח את הפרוסות דגים, ולסדר מעל שוב שמיר, בצל ועגבניות בשורה, לאפות 20 דק' על 200, ואח"כ עוד 20 דק' על גריל כדי לצלות את העגבניות.
טעים ויפה!
 

nechama3048

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
סלמון עם פירורים


להשרות את הדג כנתח שלם במלח+מיץ לימון

1 כוס שמן
חצי כפית שום כתוש

להרתיח מעט


להוסיף 1 כף מחוקה א. מרק עוף
לערבב טוב שלא יהיו גושים ולכבות

לקחת 3 כפות שמן ולמרוח על הדג השלם

להוסיף לשמן בסיר 1 כוס פירורי לחם מוזהבים +1 כף שומשום
לערבב (זה נהיה קצת בצקי)
למרוח על החלק העליון

לאפות 25 דק' סגור ו10 דק' פתוח. 200 מעלות
 

מתוקיםם

משתמש רשום
סלומון טעים בטרוףף!!!

10 פרוסות סלמון,
רוטב:
חצי כוס רוטב סויה,
3 כפות סוכר חום,
3 כפות דבש,
2 כפות מיץ לימון,
3 שום שיניים כתושות,
כף קורנפלור מהול ב2 כפות מים
מרתיחים הכל, מכבים תאש, חוץ מהקונפלור והמים, ומערבבים,
שופכים על הפרווסת אופים, 18 דקות על חום גובהה

ציפוי במחבת כ-50 גרם פיסטוקים או כף טחונים, וחצי כוס פירורי זהב, מעט שמן לטיגון,
מטגנים, ולפני הגשה מפזרים מעל...
בתאבון!!!
 

diklonet

משתמש מקצוען
אני חייבת את הרוטב לנגב עם החלה
מתכון הזה הולך אצלי יופי (סגנון שונה ממה שנתנו פה)
אני לא מטגנת קודם את הסלמון
אני מכינה את הרוטב מעבירה לתבנית
שמה את הסלומון וישר על הפלטה
 

מלכהלין

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
אחד הטעימים!!!
מתכון של ישראל אהרוני
טעים, שונה לחלוטין, וסופר אלגנטי.
ובעיקר: פשוטט!
נסו ותהנו
סלט
זיגוג
רוטב
אופן הכנה
  1. מבשלים את תפוחי האדמה (שלמים) עד לריכוך מוחלט במים עם הרבה מלח. מסננים וחותכים לקוביות בגודל ביס ושמים בקערת ערבוב.
  2. חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים למשך דקה. מסננים ושומרים בצד.
  3. מדביקים את עלי המרווה לסלמון ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
  4. במחבת עם 2 כפות שמן זית, צורבים את פילה הסלמון משני הצדדים.
  5. בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הזיגוג. כשהסלמון צרוב משני צדיו, מוסיפים את תערובת הזיגוג למחבת וממשיכים לטגן כ-2 דקות. מוציאים לצלחת ומצננים.
  6. קוצצים את השמיר ומעבירים לקערת תפוחי האדמה.
  7. קוצצים דק בצל ירוק ומעבירים לקערת תפוחי האדמה.
  8. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  9. מפרקים את פילה הסלמון הצרוב בעזרת הידיים לחתיכות בגודל בינוני. מוסיפים לקערת תפוחי האדמה.
  10. מוסיפים את השעועית והרוטב לקערת תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול.
  11. מעבירים לצלחת הגשה.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה