בשרי בשר בתנור. אתם תאהבו את השיטה

  • פותח הנושא java
  • פורסם בתאריך

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
- נתח מס' 8 יכול להתאים?
כן, בהחלט
כשמכינים תערובת "חומר מקשר ותבלינים"- מכינים בכלי נפרד ומורחים את הנתח מכל הצדדים?
בדיוק
כמה בערך... הרבה, קצת?
משהו כמו 3-5 כפות לנתח ממוצע
- הצעת הרבה אפשרויות לתבלינים וכו'... אני מחפשת שילוב מאוזן וטעים (לא רוצה לשים מה שנראה לי..) יש לך רעיון לשילוב מוצלח שאת ניסית, עם כמויות מדויקות?
ויש לך ממש מתכון מסודר עם כל התבלינים ואיזה סוג יין?
אין לי כמויות מדויקות...
אני יכולה לתעד בפעם הבאה שאני אכין.
- אם אין לי ציר בשר, יין לבן יכול לשמש כנוזלים? (רק יין בלי מים... או שזה יתן טעם מריר מידי?)
כן הייתי מדללת במים.
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ועוד שאלה מסקרנות @java או מישהי אחרת שהכינה...
מבין שלל הנתחים שעלו פה, איזה נתח היה הכי מוצלח חוץ ממס' 5 (שזה נתח שגם אם תבשלו ככה הוא יצא טעים...והמחיר שלו בעייני, לא של שבת-שבת)
מעניין לשמוע...
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ועוד שאלה מסקרנות @java או מישהי אחרת שהכינה...
מבין שלל הנתחים שעלו פה, איזה נתח היה הכי מוצלח חוץ ממס' 5 (שזה נתח שגם אם תבשלו ככה הוא יצא טעים...והמחיר שלו בעייני, לא של שבת-שבת)
מעניין לשמוע...
לדעתי 6 נותן פה את הכי תמורה למחיר ולצורת ההכנה
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
ועוד שאלה מסקרנות @java או מישהי אחרת שהכינה...
מבין שלל הנתחים שעלו פה, איזה נתח היה הכי מוצלח חוץ ממס' 5 (שזה נתח שגם אם תבשלו ככה הוא יצא טעים...והמחיר שלו בעייני, לא של שבת-שבת)
מעניין לשמוע...
2 נתח לא יקר יחסית ויוצא מעולה בצורת ההכנה הזו.
בגלל שהוא לא נחתך כל כך טוב, אני פשוט מפרקת אותו לרצועות עם שני מזלגות, ויוצקת מעל רוטב חם.
לא הכי אלגנטי אבל מאד טעים.
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
שיתוף:)
אז הכנתי לשבת את הבשר, בשר מס' 8. הוא היה משהו כמו... 10 שעות בתנור ושעה וחצי על הגז (ואח"כ הרגשתי שהיה צריך עוד טיפה)
יצא טעים ממש!! רך ועסיסי!
היה קצת קשה לחתוך את הנתח הזה, שהתפרק מאוד כשעשיתי את זה... אבל בגדול זה לא ממש הפריע לאף אחד ההגשה הלא אלגנטית הזו...
אחרי שאני התלבטתי איזה תבלינים להכניס, ומה מהם יתן את התוצאה הכי טעימה... משתפת מה אני שמתי בסופו של דבר, כי התוצאה היה מעלפת...

עיסיתי את הבשר לפני האפיה ב- חרדל, דבש בשפע, ומעט קטשופ לאיזון הטעמים. הוספתי פלפל שחור גרוס, פפריקה מרוקאית בשמן, מעט תבלין לעל האש, ומעט גריל בשר. (ומלח כמובן) ומלמעלה בנדיבות פיזרתי טימין מיובש.
לאחר האפיה- טיגנתי מלא בצל, הוספתי פטריות טריות ותבלתי בעיקר עם תבלין מוכן של 'אהרוני', אבל מהצצה קטנה על הרכיבים אפשר להרכיב את זה לבד: "תערובת לצלי לבקר", היה בפנים- פלפל אנגלי, פפריקה, כורכום, אגוז מוסקט, עלי דפנה, עשבי תיבול וכו'...
הוספתי מעט גריל עוף וגריל בשר ובישלתי הייטב. הוספתי את פרוסות הבשר (פרוסות
72.png
) ובישלתי.
זהו. יצא מהמם!
תודה @java !
 
נערך לאחרונה ב:

תמיש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מס' 8 תמיד לא נפרס יפה,
זה לא שאת הבעיה ...
 

ליאונרדו

משתמש סופר מקצוען
אז כמו שהבטחתי, אני רוצה לתת מתכון מפורט להכנת בשר בתנור.
נתקלתי בשיטה הזו בערב שבועות והחלטתי לנסות.
קראתי חומר על הנושא הזה, ניסיתי את הטכניקה, ומאז אני רק אופה בקר, חוץ מאשר בחמין ...

ראשית, יש למרוח את הבשר בתבלינים ובחומר מקשר.
חומר מקשר יכול להיות כל חומר דביק שיחבר בין הבשר והתבלינים, וכמובן - יוסיף טעם.
זה יכול להיות: שמן, חרדל, דבש, רוטב סויה, ברביקיו, ואם תרצו נורא קטשופ - מי אני שאמנע ממכם.
כמובן, ניתן לשלב יותר מחומר אחד.
לחומר המקשר מוסיפים תיבול מתאים. הבסיס הוא כמובן פלפל שחור (על המלח אני מוותרת, הבשר עבר כבר המלחה כמובן). לזה ניתן להוסיף תיבול כמו פפריקה, גריל בשר, תבלין על האש, עשבי תיבול מיובשים כמו טימין (מטורף!) רוזמרין, ואפשר גם כוסברה יבשה.
לר״ה הכנתי משרה של חרדל, דבש ופלפל שחור גרוס, והנוזל הוא ציר בקר ויין (פירוט על הנוזל - ממש בעוד שניים שלושה משפטים). בנוזל אני מפזרת שיני שום לתוספת טעם.
מושחים היטב את הבשר בתערובת ומשהים במקרר למספר שעות. לממהרים ניתן לדלג על ההשהיה.
מניחים את הנתח בתבנית תנור סגורה, עדיף כזו רב פעמית. מוזגים עד חצי מגובה הנתח - נוזל, החל ממים וכלה בציר בשר, ירקות, או יין.
עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף. שלב זה חשוב על מנת לשמור על האדים.
תחילה יש לאפות את הבשר על 200 מעלות במשך 30 דקות כדי לתת לו מכת חום ראשונית.
לאחר מכן מנמיכים את החום ל120 מעלות, לוחשים לבשר לילה טוב, ופונים לישון.
ההמלצה היא לאפות את הבשר 8 שעות ומעלה, אבל לפי הניסיון שלי, לאחר 6-7 שעות הבשר כבר מוכן,
אם כי עודף בישול לא יהרוס את הבשר, כשמדובר בטמפרטורה כזו.
החל משלב זה התהליך הוא כמו בבישול בסיר.
יש לקרר היטב את הבשר, לפרוס אותו לפרוסות ולבשל כשעה שעתיים בתוך רוטב.
אני אוהבת לטגן בצל ופטריות, להוסיף לסיר את הנוזלים מהתנור ושקית אבקת רוטב צלי,
ובזה לבשל את הפרוסות.
כמה גלוטמט, ככה טעים :)
שיטת ההכנה הזו מתאימה לכל סוג בשר שתקנו, והוא יצא לכם בע״ה רך וטעים, לכבוד שבת ויום טוב.

בהרכבת המתכון התבססתי על הראיון הבא עם ישראל דודק:
ג'אווה ידידתי
הבשר בטעות הושם מהשעה 8 ועד עכשיו על 105° במקום על 120
רק עכשיו חזרתי לביתי מעמל יומי וגיליתי את העוול הנוראי והאיומי ש!$$@%#$^%^#E עשה לי
מרוב פחד אפילו לא בדקתי מה איתו
לבדוק?
יש תקווה?
להעלות את המעלות?
לעשות את צמי כאילו זה לא קרה ולחכות שיגיע ל10 שעות כלומר לשעה 19.00?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ג'אווה ידידתי
הבשר בטעות הושם מהשעה 8 ועד עכשיו על 105° במקום על 120
רק עכשיו חזרתי לביתי ועמל יומי וגיליתי את העוול הנוראי והאיומי ש!$$@%#$^%^#E עשה לי
מרוב פחד אפילו לא בדקתי מה איתו
לבדוק?
יש תקווה?
להעלות את המעלות?
לעשות את צמי כאילו זה לא קרה ולחכות שיגיע ל10 שעות כלומר לשעה 19.00?
מסכימה עם @פרוגיוזרית
 

יוסי בר

משתמש פעיל
האם המתכון הנ"ל מתאים גם לבשר מספר 10?
והאם מכינים אותו לפי המתכון?
אז כמו שהבטחתי, אני רוצה לתת מתכון מפורט להכנת בשר בתנור.
נתקלתי בשיטה הזו בערב שבועות והחלטתי לנסות.
קראתי חומר על הנושא הזה, ניסיתי את הטכניקה, ומאז אני רק אופה בקר, חוץ מאשר בחמין ...

ראשית, יש למרוח את הבשר בתבלינים ובחומר מקשר.
חומר מקשר יכול להיות כל חומר דביק שיחבר בין הבשר והתבלינים, וכמובן - יוסיף טעם.
זה יכול להיות: שמן, חרדל, דבש, רוטב סויה, ברביקיו, ואם תרצו נורא קטשופ - מי אני שאמנע ממכם.
כמובן, ניתן לשלב יותר מחומר אחד.
לחומר המקשר מוסיפים תיבול מתאים. הבסיס הוא כמובן פלפל שחור (על המלח אני מוותרת, הבשר עבר כבר המלחה כמובן). לזה ניתן להוסיף תיבול כמו פפריקה, גריל בשר, תבלין על האש, עשבי תיבול מיובשים כמו טימין (מטורף!) רוזמרין, ואפשר גם כוסברה יבשה.
לר״ה הכנתי משרה של חרדל, דבש ופלפל שחור גרוס, והנוזל הוא ציר בקר ויין (פירוט על הנוזל - ממש בעוד שניים שלושה משפטים). בנוזל אני מפזרת שיני שום לתוספת טעם.
מושחים היטב את הבשר בתערובת ומשהים במקרר למספר שעות. לממהרים ניתן לדלג על ההשהיה.
מניחים את הנתח בתבנית תנור סגורה, עדיף כזו רב פעמית. מוזגים עד חצי מגובה הנתח - נוזל, החל ממים וכלה בציר בשר, ירקות, או יין.
עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף. שלב זה חשוב על מנת לשמור על האדים.
תחילה יש לאפות את הבשר על 200 מעלות במשך 30 דקות כדי לתת לו מכת חום ראשונית.
לאחר מכן מנמיכים את החום ל120 מעלות, לוחשים לבשר לילה טוב, ופונים לישון.
ההמלצה היא לאפות את הבשר 8 שעות ומעלה, אבל לפי הניסיון שלי, לאחר 6-7 שעות הבשר כבר מוכן,
אם כי עודף בישול לא יהרוס את הבשר, כשמדובר בטמפרטורה כזו.
החל משלב זה התהליך הוא כמו בבישול בסיר.
יש לקרר היטב את הבשר, לפרוס אותו לפרוסות ולבשל כשעה שעתיים בתוך רוטב.
אני אוהבת לטגן בצל ופטריות, להוסיף לסיר את הנוזלים מהתנור ושקית אבקת רוטב צלי,
ובזה לבשל את הפרוסות.
כמה גלוטמט, ככה טעים :)
שיטת ההכנה הזו מתאימה לכל סוג בשר שתקנו, והוא יצא לכם בע״ה רך וטעים, לכבוד שבת ויום טוב.

בהרכבת המתכון התבססתי על הראיון הבא עם ישראל דודק:
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
האם המתכון הנ"ל מתאים גם לבשר מספר 10?
והאם מכינים אותו לפי המתכון?
כן. לא מניסיון אישי שלי אבל היו מספר שיתופים מוצלחים כאלו פה באשכול.
 

מ. י.

משתמש מקצוען
@java , אחרי 16 עמודים שמלאים בתשבחות עשית לי חשק לחרוג ממנהגי הקבוע של בישול בקר ולעבור לאפייה לילית.
אבל שאלה קטנה: אם אני אופה את הבקר ברוסטר, לאחר שאני פורסת לפרוסות - עדיף להמשיך ולאפות או לבשל בסיר? ואם אפיה- אז על כמה מעלות וכמה זמן?
 

שםמשתמש

משתמש פעיל
אם לתנור שלי יש תיימר של עד שעה וחצי יש אופציה לנתרל חד פעמי כדי לאפות את הבשר כמה שעות טובות?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אבל שאלה קטנה: אם אני אופה את הבקר ברוסטר, לאחר שאני פורסת לפרוסות - עדיף להמשיך ולאפות או לבשל בסיר? ואם אפיה- אז על כמה מעלות וכמה זמן?
לא ניסיתי אפיה חוזרת. חוששת שייבש.
הייתי מעדיפה לוותר עליה אם את רוצה להשאר ברוסטר.
ופשוט אופה עוד איזה חצי שעה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כה

א לְדָוִד אֵלֶיךָ יְהוָה נַפְשִׁי אֶשָּׂא:ב אֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:ג גַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:ד דְּרָכֶיךָ יְהוָה הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ה הַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:ו זְכֹר רַחֲמֶיךָ יְהוָה וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:ז חַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יְהוָה:ח טוֹב וְיָשָׁר יְהוָה עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:ט יַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:י כָּל אָרְחוֹת יְהוָה חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יא לְמַעַן שִׁמְךָ יְהוָה וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יב מִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יְהוָה יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יג נַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:יד סוֹד יְהוָה לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טו עֵינַי תָּמִיד אֶל יְהוָה כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טז פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יז צָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יח רְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יט רְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כ שָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כא תֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כב פְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

פלינדרום • אתגר 52

לוח מודעות

למעלה