קררתי שלוש שעות אבל כנראה לא מספיק אני אכניס למקרר
תודה.
קררת אותו מספיק?
זה אמור אחרי כמה שעות במקרר להיות גוש פלסטלינה.
תודה.
קררת אותו מספיק?
זה אמור אחרי כמה שעות במקרר להיות גוש פלסטלינה.
בשמחה.אני אכניס למקרר
אם כבר את פהבשמחה.
אם קררת בחוץ - זה לא יספיק גם יום שלם.
זה צריך להתמצק וזה קורה רק במקרר.
כן. לא נשמע שצריך עוד תיבול.לשים אותו עם המים של האפייה בסיר?
אם אין מי שיטעם, נסי למולל חתיכה קטנה בין האצבעות ולראות עד כמה היא רכה ללעיסה.אז איך יודעים אם צריך עוד בישול?
אהה כל העניין בבישול זה רק לרכות? כי זה רך מאוד.כן. לא נשמע שצריך עוד תיבול.
אם אין מי שיטעם, נסי למולל חתיכה קטנה בין האצבעות ולראות עד כמה היא רכה ללעיסה.
עקרונית כשזה פרוס זה יותר חודר,חשבתי שיש עניין נוסף של חדירת טעמים.
הקפצה לרגל חגיגות שנתיים (להיכרות עם השיטה)מקפיצה.
אחרי הכל ערב חג,
ואני חוגגת שנה להיכרות עם השיטה
הקפצה לרגל חגיגות שנתיים (להיכרות עם השיטה)
ועכשיו תורי לנסות את המתכון הזה
עד עכשיו הבשר התאים לגודל של הסירשנתיים ולא ניסית עד עכשו??
נו נו נו
כבר מזמן שמתי עלייך עין.עד עכשיו הבשר התאים לגודל של הסיר
בשר אסאדו
צפה בקובץ המצורף 1117591
משוח מכל הכיוונים
צפה בקובץ המצורף 1117592
אח"כ הוספתי בצלים ושומים מים ומעט יין ולתנור כל הלילה
יצא מהתנור בבוקר
צפה בקובץ המצורף 1117593
הפרדת כוחות לצורך קירור לפני הפריסה
צפה בקובץ המצורף 1117594
צפה בקובץ המצורף 1117595
טעמתי חתיכונת
יצא יאמיי
@java תודה על המתכון!
אישית ניסיתי על בשר 3 ויצא מעולה.@java
ראשית, תודה על המתכון ועל כל התשובות.
ממה שעברתי על בערך מחצית מהאשכול לא מצאתי שום אזכור לבשר מס' 3 (חזה)
האם המתכון מתאים גם לנתח כזה כי זה מה יש לי, או שזה יצא מדי יבש ?
כמעט.ו השיטה שהבשר יוצא בה הרך והעסיסי ביותר.
זה תלוי ברמת הרכות של הבשר בשלב הזה.האם הבישול לאחר שהבשר התקרר ונפרס הוא חובה?
או שאפשר להגיש פרוס בתוך הרוטב המקורי?
ויש לך ממש מתכון מסודר עם כל התבלינים ואיזה סוג יין?זה תלוי ברמת הרכות של הבשר בשלב הזה.
כמה שאלות:אז כמו שהבטחתי, אני רוצה לתת מתכון מפורט להכנת בשר בתנור.
נתקלתי בשיטה הזו בערב שבועות והחלטתי לנסות.
קראתי חומר על הנושא הזה, ניסיתי את הטכניקה, ומאז אני רק אופה בקר, חוץ מאשר בחמין ...
ראשית, יש למרוח את הבשר בתבלינים ובחומר מקשר.
חומר מקשר יכול להיות כל חומר דביק שיחבר בין הבשר והתבלינים, וכמובן - יוסיף טעם.
זה יכול להיות: שמן, חרדל, דבש, רוטב סויה, ברביקיו, ואם תרצו נורא קטשופ - מי אני שאמנע ממכם.
כמובן, ניתן לשלב יותר מחומר אחד.
לחומר המקשר מוסיפים תיבול מתאים. הבסיס הוא כמובן פלפל שחור (על המלח אני מוותרת, הבשר עבר כבר המלחה כמובן). לזה ניתן להוסיף תיבול כמו פפריקה, גריל בשר, תבלין על האש, עשבי תיבול מיובשים כמו טימין (מטורף!) רוזמרין, ואפשר גם כוסברה יבשה.
לר״ה הכנתי משרה של חרדל, דבש ופלפל שחור גרוס, והנוזל הוא ציר בקר ויין (פירוט על הנוזל - ממש בעוד שניים שלושה משפטים). בנוזל אני מפזרת שיני שום לתוספת טעם.
מושחים היטב את הבשר בתערובת ומשהים במקרר למספר שעות. לממהרים ניתן לדלג על ההשהיה.
מניחים את הנתח בתבנית תנור סגורה, עדיף כזו רב פעמית. מוזגים עד חצי מגובה הנתח - נוזל, החל ממים וכלה בציר בשר, ירקות, או יין.
עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף. שלב זה חשוב על מנת לשמור על האדים.
תחילה יש לאפות את הבשר על 200 מעלות במשך 30 דקות כדי לתת לו מכת חום ראשונית.
לאחר מכן מנמיכים את החום ל120 מעלות, לוחשים לבשר לילה טוב, ופונים לישון.
ההמלצה היא לאפות את הבשר 8 שעות ומעלה, אבל לפי הניסיון שלי, לאחר 6-7 שעות הבשר כבר מוכן,
אם כי עודף בישול לא יהרוס את הבשר, כשמדובר בטמפרטורה כזו.
החל משלב זה התהליך הוא כמו בבישול בסיר.
יש לקרר היטב את הבשר, לפרוס אותו לפרוסות ולבשל כשעה שעתיים בתוך רוטב.
אני אוהבת לטגן בצל ופטריות, להוסיף לסיר את הנוזלים מהתנור ושקית אבקת רוטב צלי,
ובזה לבשל את הפרוסות.
כמה גלוטמט, ככה טעים
שיטת ההכנה הזו מתאימה לכל סוג בשר שתקנו, והוא יצא לכם בע״ה רך וטעים, לכבוד שבת ויום טוב.
בהרכבת המתכון התבססתי על הראיון הבא עם ישראל דודק:
רגע לפני פורים: השף ישראל דודק עם כל הטיפים להכנת בשר
עומדים להכין בשר לסעודת הפורים, ומתלבטים באיזה נתח להשתמש? חוששים שהבישול לא יצליח לכם? תוהים מהו משך זמן הבישול המומלץ, ואיך הופכים את הבשר לרך וטעים? השף ישראל דודק עם כל הטיפים והעצות להכנת הבשר. חג שמח!www.hidabroot.org
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: