"בעלי קוראים"?-הכנסו לכאן!!!

תיקון קוראים

משתמש פעיל
אם אני מבין נכון
הכלל הוא:
אותיות גרוניות א, ה, ח, ע בחטף פתח, נקראות כפתח.
ובשאר האותיות נקראות בשווא.
הבנתי נכון?!
בהחלט. למשל בפסוק "וזֲהב הארץ ההיא טוב", יש לקרוא את הז' כאילו היא שווא. אך כמדומני שלמנהג הספרדים קוראים אותה כפתח

• תודה
Reactions: ץ

סטודיו לגרפיקה

משתמש מקצוען
בלק/כ"ג/י"ג
"ויאמר אליו בלק לְךָ-נָא איתי וכו'"
לא היה אמור להיות כתוב "לכה"?
זה הרי מלשון הליכה...?

ברוך הוא

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
היא קשה בעיקר בעקבות השינויים בכל מפטיר של החגים.
@מרובע פירסם את זה שנה שעברה בפורום זה
1625214909600-png.921647

סטודיו לגרפיקה

משתמש מקצוען
מישהו יכול להסביר לי למה בני חו"ל עדיין לא השתוו לבני א"י?
היו להם כמה הזדמנויות
ומתי הם כן ישתוו?

ברוך הוא

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מישהו יכול להסביר לי למה בני חו"ל עדיין לא השתוו לבני א"י?
היו להם כמה הזדמנויות
ומתי הם כן ישתוו?
כתוב בגמרא מגילה שקוראים לפני עצרת (שבועות) את הקללות שבתורת כוהנים (בחוקותי) ויש עניין שמובא בראשונים (תוס' שם ובבא בתרא) שתהיה פרשה אחת מפסקת ביניהם (במדבר) כדי שירמוז לתכלה שנה וקללותיה, ולכן תמיד מעדיפים שהחיבורים יהיו רק אחרי שבועות ואם יצטרפו קודם יצא שיקראו את נשא קודם שבועות כמו בא"י (שכאן אין ברירה).
וחוקת בלק גם מחברים בחו"ל רק באין ברירה כיוון שאינם דומים בעניין, משא"כ מטות מסעי שהם בעצם פרשה אחת ונפרדת רק בזמנים מסוימים כשצריך שדברים יהיה שבת חזון (בחו"ל אגב זה מאוד נדיר שמטות ומסעי נפרדים).
[נ.ב. ייתכן ואם היו מתקנים את זה היום שיש שיירות מצויות בכאלו כמויות אולי היו דואגים לחבר כבר את אח"ק].

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה