"בעלי קוראים"?-הכנסו לכאן!!!

בן של מלך!

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עימוד ספרים
אני התגובה ה-1000!!!

סטודיו לגרפיקה

משתמש מקצוען
אני התגובה ה-1000!!!
טעית
אתה אלף ואחד:(

שאלה שלא כ"כ קשורה לפה
ב"יעלה ויבוא" -
"זכרינו ד' אלוקינו בו (ב' דגושה) לטובה ופקדינו בו (ב' רפה) לברכה והושיעינו בו (ב' רפה) לחיים טובים".
למה הראשונה דגושה והשאר רפה?

בן של מלך!

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עימוד ספרים
טעית

שאלה שלא כ"כ קשורה לפה
ב"יעלה ויבוא" -
"זכרינו ד' אלוקינו בו (ב' דגושה) לטובה ופקדינו בו (ב' רפה) לברכה והושיעינו בו (ב' רפה) לחיים טובים".
לא טעיתי, אני התגובה ה-1000, וזה כי הראשון שפתח את האשכול לא נחשב 'מגיב', הסימון # בצד שמאל זה מספר ההודעות שזה באמת 1001 אך מספר התגובות הוא 1000 (פשוט כי ראיתי 999 תגובות והחלטתי לעלות ל1000...).
מצינו כמה פעמים שבמקומות שיש כפילויות של מילים אז אחד מהם מודגש כמו בגאה גאה, מי כמכה ועוד, והגם ששם המודגשות היא במילה השנייה ופה זה בראשונה, אבל שם זה דגש חזק (נראה לי), ופה מסתמא זה דגש קל, ואני חושב שהסיבה היא בגלל שבעיקרון מה שאהו"י מבטל דגש זה דווקא במילים סמוכות דהיינו צמד מילים ולא סתם מילים בשורה, אלא שלאו דווקא בצמד עם מקף הדגש מתבטל אלא גם במילים שקשורות מעט זו לזו, ולכן אילו היה כתוב זכרנו בו ה' אלוקינו, אה"נ שהדגש היה מתבטל כמו ב-פקדינו בו וב-הושיענו בו, אך כאן זה כאילו כתוב זכרנו ה' אלוקינו, בו, לטובה, שזה אומר שהמילים לא כ"כ קשורות לכן זה לא מתבטל.
אני מקווה שאני די ברור, למה לא נראה לי...

נ. ה.

משתמש מקצוען
מצינו כמה פעמים שבמקומות שיש כפילויות של מילים אז אחד מהם מודגש כמו בגאה גאה, מי כמכה ועוד, והגם ששם המודגשות היא במילה השנייה ופה זה בראשונה, אבל שם זה דגש חזק (נראה לי), ופה מסתמא זה דגש קל, ואני חושב שהסיבה היא בגלל שבעיקרון מה שאהו"י מבטל דגש זה דווקא במילים סמוכות דהיינו צמד מילים ולא סתם מילים בשורה, אלא שלאו דווקא בצמד עם מקף הדגש מתבטל אלא גם במילים שקשורות מעט זו לזו, ולכן אילו היה כתוב זכרנו בו ה' אלוקינו, אה"נ שהדגש היה מתבטל כמו ב-פקדינו בו וב-הושיענו בו, אך כאן זה כאילו כתוב זכרנו ה' אלוקינו, בו, לטובה, שזה אומר שהמילים לא כ"כ קשורות לכן זה לא מתבטל.
אני מקווה שאני די ברור, למה לא נראה לי...
זה אכן ההסבר! (אמר לי מישהו פעם)
(לי זה היה מובן, אולי בגלל שידעתי את זה ממקור אחר ג"כ)

בן של מלך!

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עימוד ספרים
טעית
לא טעיתי, אני התגובה ה-1000, וזה כי הראשון שפתח את האשכול לא נחשב 'מגיב', הסימון # בצד שמאל זה מספר ההודעות שזה באמת 1001 אך מספר התגובות הוא 1000 (פשוט כי ראיתי 999 תגובות והחלטתי לעלות ל1000...).
איך זה יכול להיות שיש צפיות אבל אין בכלל תגובות???

1650460873527.png

נ. ה.

משתמש מקצוען

בן של מלך!

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עימוד ספרים
למה לא?
כל אשכול שתפתח יהיה כתוב צפיות: 1
מפני שאתה צפית בו...
(מס' הצפיות לא מדוייק, הרבה פעמים אני רואה הרבה לייקים על הודעה שצפו בה פעם אחת... :rolleyes:;))
כן אני יודע, פשוט התכוונתי להראות שההודעה הראשונה לא נחשבת תגובה.

סטודיו לגרפיקה

משתמש מקצוען
אם טעיתי במילה במהלך הקריאה ואח"כ תקנו אותי, אני חוזר רק על המילה או על כל המשפט?
לדוג':
"כי נפש כל בשר דמו בנפשו הוא על כן אמרתי וכו'"
אני קראתי "כי נפש כל בשר דמו בנפשו היא על כן אמרתי" וכאן תקנו אותי שצריך לקרוא הוא.
האם אני יכול כעת לחזור רק מהמילה "הוא" ולקרוא: "הוא על כן אמרתי..." או שעלי לחזור מתחילת המשפט?

מקוה שהובנתי...

MDG

משתמש פעיל
בדוגמא שהבאת לכאו' כדאי לחזור מתחילת המשפט, כי כבר המשכת הלאה, ואין קשר לקרוא "על כן אמרתי...הוא על כן אמרתי לבני ישראל...
אבל אם מתקנים אותך מייד ואתה מצליח לקלוט את הערה מיד, אז אפשר לחזור רק על המילה הנכונה "כי נפש כל בשר דמו בנפשו היא ....הוא... על כן אמרתי וכו'"

ראיתי בתיקון קוראים סימנים, סימן עבור הפסוקים הללו בפר' אחרי היא, הוא, הוא, היא.
"נקבה תסובב גבר"

ואני עצמי מתי שאני מסופק אם אמרתי נכון (בד"כ הבעיה היא בתז"מ) אני מכה שבריר שניה לאחר המילה, אם לא מתקנים אותי אני ממשיך הלאה

גידל

משתמש פעיל
טעית

שאלה שלא כ"כ קשורה לפה
ב"יעלה ויבוא" -
כי שם ה' אינו מרפה בגד כפת בהברה פתוחה

forty thousand feet

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אין הבדל בין נך לתהלים.
החלוקה של ה"פרקים" נעשתה ע"י גוים וחלוקת ה"פרשיות" מקורו במסורת. אלא שבתהילים חלוקת הפרקים היא היא חלוקת הפרשיות.
לפי הידוע לי, בחלוקת התהלים של דוד המלך ישנם קמז או קמח פרקים, (לדוגמא מובא בגמרא שפרק א וב הם פרק אחד). סתם לשם העשרת הידע.

בן עמרם

משתמש פעיל
עצה לבעלי הקריאה ששמעתי בראש ישיבה אחד.לטעות טעות בתחילת הפרשה כדי שכולם יעירו ומשם והלאה כולם יקשיבו טוב טוב אולי הם יתפסו עוד טעות
קצת כבוד למעמד הבעל קורא... חלילה לנו מלטעות בכוונה.
משנה ברורה (קמ''א ס"ק טז): נוהגין שהגבאי או הקונה המצות עומד אצל ס"ת וזה נקרא סגן כדי שיהיה ג' היינו שהסגן הוא כביכול במקום השם יתברך שהוא מצוה לקרות לכל מי שירצה והקורא הוא הסרסור במקום משה והעולה הוא המקבל במקום כל ישראל ובשליחותם [לבוש]

בן של מלך!

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עימוד ספרים
כי שם ה' אינו מרפה בגד כפת בהברה פתוחה
כן נכון ולא נכון, נכון בכללי והסיבה כי את שם השם קוראים באדנות ואז זה י' שנשמעת שלא מבטלת דגש, אבל זה לא דין בשם השם, וכאן זה אלוקינו שגם בקריאה זה מסתיים בהברה שמבטלת.

בן של מלך!

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עימוד ספרים
עצה לבעלי הקריאה ששמעתי בראש ישיבה אחד. לטעות טעות בתחילת הפרשה כדי שכולם יעירו ומשם והלאה כולם יקשיבו טוב טוב אולי הם יתפסו עוד טעות
מזל שאמרת ראש ישיבה, נו בטח, הוא רוצה שכל הישיבה לא תירדם לו בקריאה... זה לא ראייה לכלום, אם יקרה והוא יקרא בתורה (זכור וכדו'), שהוא יטעה לא אתה.
כמו @בן עמרם, ובעיקר אני לא יודע אם זה מותר הלכתי, לטעות בכוונה, כאשר אני לא זוכר מה אומרים, אז אני מחכה שניה אחרי המילה (כביכול להפסקת אויר), ואם יש שקט, אז אני ממשיך, וגם מילה קודמת אני מסמן למסמן שלי, באופן שהוא מבין מה אני רוצה.

בן של מלך!

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עימוד ספרים

ימין

משתמש פעיל
כן נכון ולא נכון, נכון בכללי והסיבה כי את שם השם קוראים באדנות ואז זה י' שנשמעת שלא מבטלת דגש, אבל זה לא דין בשם השם, וכאן זה אלוקינו שגם בקריאה זה מסתיים בהברה שמבטלת.
בורא פרי הפ דגושה
והטעם שאם היה טעמים היה טפחא בבורא
ובטעם מפסיק מתבטל הכלל שאהוי במילה לפני ב ג ד כ פ ת בראש מילה מבטל הדגש
והסיבה
שהמילים פרי הגפן מחוברים ובורא בנפרד

אוריאל דיין

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
חברים.
אני מנסה להשיג את הרב ריאחי על מנת לרכוש את הספר והדיסק ללימוד טעמי המקרא (אם ניתן עוד להשיג אותו כיום) יש למישהו טלפון של הרב ריאחי לשלוח לי?
תודה רבה לכולכם

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה