דרוש מידע בנושא הקווים IVR בקרוב (הלווי שלאא) סגירת הקווים - או תשלום גבוע למנהל הקו או למשתמשים

מצב
הנושא נעול.

א.ש. אמיתי

משתמש מקצוען
בדרך אגב, אמר לי יהודי שמעורב קצת בנושאים, שייתכן והמהלך הזה יביא להגברת ההטרדות עוד יותר ממה שעכשיו!!!
והוא מסביר ככה, כהיום בגלל שיש דמי קישורית, אז לא כל אחד מרשה לעצמו לעשות צינתוקים (כי בסופו של דבר יש לזה עלות מסוימת), ובוודאי שלרוב האנשים אין את הכסף להפעיל הודעות קוליות, מאותה סיבה, כי הודעה קולית זה בעצם שיחה שיוצאת מהמערכת הקולית (קרי מהחברה המפעילה, לדוגמה ימות המשיח), ובעצם הם אמורים לשלם על השיחה וחלק נכבד בגלל שיש לזה דמי קישורית.
אז ברגע שלא יהיה דמי קישורית, לא יהיה כל עלות לשליחת הודעות קוליות! (אולי עלות סמלית כלשהי, אבל בוודאי שלא לפי דקות וכו'), וככה נמצא את עצמינו לא רק מקבלים צינטוקים, אלא מקבלים הודעות קוליות מלאות (מכאלה שמשתלם להם להחזיק את הקו, ולא צריכים האזנה רק רוצים להודיע לך על הפגנה, ורק רוצים לצעוק נגד החיסונים או בעד וכו'...).
ואם כהיום עוד איכשהו מחכים כמה שניות ואם הצלצול מפסיק אז יודעים שזה צינטוק, כאשר זה יהיה הודעה קולית, לא תוכל לדעת, הטלפון לא יפסיק לצלצל, (ואולי אף ינדנד עד שתענה).

לא כ"כ מכיר את הפרטים, אבל אם זה נכון אז לא בטוח שהמהלך הזה נכון.

לענ"ד צריכים לדרוש משר התקשורת, להקים מערך אכיפה קשוח מוקפד בנושא של ספאם שיחות ולהוציא נהלים ותקנונים מאוד מפורטים, ע"מ למנוע את ההטרדה הקיימת כהיום (במקום להתעסק כל היום בשינויים דרסטיים שמבצעים בכמה שניות, אבל אח"כ מתחרטים על זה).
מבחינה תיאורטית אתה צודק,
אבל אם הרפורמה של ביטול הקומה הכשרה תעבור, הציתוקים הללו ייעלמו, התופעה הזו קיימת רק במספרים של הקומה הכשרה.

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
מבחינה תיאורטית אתה צודק,
אבל אם הרפורמה של ביטול הקומה הכשרה תעבור, הציתוקים הללו ייעלמו, התופעה הזו קיימת רק במספרים של הקומה הכשרה.
מה הקשר?
הרפורמה אומרת שיהיה אפשרות לנייד קו כשר ללא כשר
רוב הציבור לא יעבור לקווים לא כשרים מבחירה חופשית
כמו שלא קונים היום סים נוסף בשביל קו לא כשר.

לוי יצחק.

משתמש מקצוען
מה הקשר?
אנחנו כואבים ודואגים על המיעוט, שלא ממש מבינים את ההבדל,
בין סים כשר ללא כשר, שבס"ה יש גם SMS, ומצלמה, ואין בזה שום בעיה הלכתית, ואז זה ממשיך למייל, שבטח אין בזה בעיה, וואטסאפ, טויטר.......

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
בין סים כשר ללא כשר, שבס"ה יש גם SMS, ומצלמה, ואין בזה שום בעיה הלכתית, ואז זה ממשיך למייל, שבטח אין בזה בעיה, וואטסאפ, טויטר.......
זה כבר דיון נוסף שגם בו אני לא בדיוק מסכים איתך
אני הגבתי למי שחשב שכבר לא יהיה את בעיות הצינתוקים

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
או על בחורי הישיבה, שיקפצו לחנות ליד הישיבה ויניידו את המספר למסלול לא כשר, והפלאפון ה'תומך כשר' יגלה את תמיכתו בדברים נוספים.

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
בתכל'ס
שווה להפסיד בשביל האידישקייט!

ואם חברת ימות המשיח שהיא דחפה מאוד לפרק את וועדת הרבנים בלי שיש תחליף אחר, אז מגיע לה!

ואני יודע שאני יסבול מזה!

וכבר נאמר וכל הרשעה כולה כעשן תכלה, כן גם הרשע אומר את זה!

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
בתכל'ס
שווה להפסיד בשביל האידישקייט!

ואם חברת ימות המשיח שהיא דחפה מאוד לפרק את וועדת הרבנים בלי שיש תחליף אחר, אז מגיע לה!

ואני יודע שאני יסבול מזה!

וכבר נאמר וכל הרשעה כולה כעשן תכלה, כן גם הרשע אומר את זה!
הבעיה היא שכאשר משרד התקשורת מתערב זה לא תמיד לטובתנו. כך במקרה הזה בו משרד התקשורת רוצה לבטל את הקומה הכשרה כך שנפסיד חלילה גם את האידישקייט.

א.ש. אמיתי

משתמש מקצוען
מה הקשר?
נכון, אבל באותה מידה גם אנשים חילוניים יוכלו לקבל מספר עם קידומת 'כשרה',
ברגע שהם יחוו את הצנתוקים הללו, הם לא ישתקו, אם החברות המפרסמות יקבלו כמה תביעות על דיוור ספאם, הם יחשבו פעמיים לפני שהם יפנו לאופציה הזו.

אתהלך

משתמש צעיר
מישהו כאן יודע אם מבחינה הלכתית מותר לתבוע על צינתוקים?
אם כן, כדאי להקים פלטפורמה נוחה ונגישה לזה. מי שיקים את זה יוכל להרוויח הרבה, אפילו אם הוא יקח כעמלה רק 5 אחוזים

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
הבעיה היא שכאשר משרד התקשורת מתערב זה לא תמיד לטובתנו. כך במקרה הזה בו משרד התקשורת רוצה לבטל את הקומה הכשרה כך שנפסיד חלילה גם את האידישקייט.
חשבתי מה יענה שר התקשורת
אני עושה איזון!
מה אתם טוענים הרבנים?.... שיש קוי תועבה ותוכן בעייתיים...
אני סוגר גם את כל קוי התוכן..... קיבלתם!

אתהלך

משתמש צעיר
חשבתי מה יענה שר התקשורת
אני עושה איזון!
מה אתם טוענים הרבנים?.... שיש קוי תועבה ותוכן בעייתיים...
אני סוגר גם את כל קוי התוכן..... קיבלתם!
או במילים אחרות:
החברה ההיא טוענת נגד ועדת הרבנים? בסדר, נסגור את הועדה
ועדת הרבנים טוענת נגד החברה ההיא ? בסדר, נסגור את החברה ההיא
עכשיו כולם אמורים להיות מרוצים, לא?

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
או במילים אחרות:
החברה ההיא טוענת נגד ועדת הרבנים? בסדר, נסגור את הועדה
ועדת הרבנים טוענת נגד החברה ההיא ? בסדר, נסגור את החברה ההיא
עכשיו כולם אמורים להיות מרוצים, לא?
נקודה למחשבה, אם שני הניצים לא היו מהמגזר החרדי, האם הוא היה נוגע באחד מהם...

א.ש. אמיתי

משתמש מקצוען
הם יקנו קו כשר כדי להעביר אותו ללא כשר? בשביל מה
לא יהיה מושג כזה, כשאתה תקנה קו חדש אתה תקבל מספר רנדומלי, יכול להיות שהוא יתחיל בקידומת שהייתה עד כה הקומה הכשרה ויכול להיות גם מספר אחר.

קצרה

משתמש מקצוען
למה שאני יצטרך לשלם על שירות אלמנטרי שמדינת ישראל צריכה לספק לי?
כמו שיש אפליקציה לזמני התחבורה כך גם צריך להיות קו טלפון נגיש לעיוורים!

אין אפליקציה ממשלתית לזמני תחבורה.
משרד התחבורה הוציא רק ממשק חינמי שדרכו כל מי שרוצה יכול לשלוף את המידע ולעשות עמו כרצונו .

חברות או יחידים פיתחו אפליקציות על בסיס הממשק והם גובים כסף על האפליקציות / מתבססים על פרסומות.
קל קו התבססה על דמי קישוריות - והיא תצטרך גם כן לעבור למודל כמו האפליקציות הקיימות.

קצרה

משתמש מקצוען
או על בחורי הישיבה, שיקפצו לחנות ליד הישיבה ויניידו את המספר למסלול לא כשר, והפלאפון ה'תומך כשר' יגלה את תמיכתו בדברים נוספים.

אם הקו שייך להם והם המשלמים(נדיר) - הם יכלו גם עד היום אם רצו ללכת על קו לא כשר .
אם הקו שייך להורים - הם לא יוכלו לנייד מספר למסלול לא כשר בלי ידיעת ההורים .

לוי יצחק.

משתמש מקצוען
אם הקו שייך להם והם המשלמים(לא נדיר בכלל היום) - הם יכלו גם עד היום אם רצו ללכת על קו לא כשר .
ממש לא נכון, הם היו חייבים חברתית להיות עם מספר קידומת כשר.
בגזירה הזו, פשוט לא נדע מי עם כשר ומי לא, תוהו ובוהו, נפרצו כל הגדרים.

קצרה

משתמש מקצוען
ממש לא נכון, הם היו חייבים חברתית להיות עם מספר קידומת כשר.
בגזירה הזו, פשוט לא נדע מי עם כשר ומי לא, תוהו ובוהו, נפרצו כל הגדרים.

לא יודעת באיזו חברה אתה חי
בחברה שאני חיה בה נדיר למצוא נער סטנדרטי במסגרת סטנדרטית
שלא משתמש בטלפון שלכל הפחות רשום בחשבון ההורים.
והוא מחזיק חשבון בנק/כרטיס אשראי + טלפון . והטלפון הזה הוא גם כשר ...

מי שכבר מחזיק מכשיר על חשבונו + חשבון בנק וכו'
איכשהו גם אם מחזיק מכשיר כשר לטענתך , כדי לרצות איזה מישהו - החזיק גם כזה שלא או שהיתה לו גישה לכזה שלא.

ואכן אנחנו לא נדע למי יש מכשיר כשר ולמי לא. כמו שאנחנו לא יודעים למי יש אינטרנט מסונן ולמי לא. כמו שאנחנו לא יודעים מי אוכל כשר ומי לא.
עוד דבר שיהיה מסור לעבודת השם של כל יחיד ויחיד ללא פיקוח הציבור.

איזה טוב השם

משתמש פעיל
אָשִׁירָה נָא לִידִידִי

שִׁירַת דּוֹדִי לְכַרְמוֹ

כֶּרֶם הָיָה לִידִידִי בְּקֶרֶן בֶּן שָׁמֶן

וַיְעַזְּקֵהוּ חוֹמָה גְּבֹהָה סָבִיב,

דְּלָתַיִם וּבְרִיחַ,

נָתַן אֶת הַכֶּרֶם לַנֹּטְרִים

וְעֵין שָׁכֵן שָׁמְרָה נֶשֶׁף,

וַיֵּלֶךְ אֶל בֵּית הַמּוֹשֵׁל וַיְדַבֵּר אֵלָיו רָעָה

וַיּוֹסֶף עוֹד

וְיַחְתֹּר בַּחֹשֶׁךְ חוֹמָה

וַיְהִי בַּבֹּקֶר וַיַרְא יְדִידִי

וְהִנֵּה חֹר אֶחָד בַּקִּיר,

וְיִזְעַק אֶל יוֹשֵׁב יִשְׂרָאֵל לֵאמֹר

שְׁמָעוּנִי אַחַי וְעַמִּי

כִּי כֶּרֶם חֶמְדָּה נְטַע שַׁעֲשׁוּעַי,

הֵסִיר מְשׂוּכָּתוֹ וְהָיָה לְבָעֵר,

פָּרץ גְּדֵרוֹ וְהָיָה לְמִרְמָס

שִׁפְטוּ נָא אחַיי בֵּינִי וּבֵין שְׁכֵנִי

וַיִּגַּע הַדָּבָר עַד בֵּית הַמֶּלֶךְ וַיֹּאמֶר

מִטַּעַם הַמֶּלֶךְ וּגְדֹלָיו

עָנוּשׁ יַעֲנֹשׁ הָאִישׁ,

לֹא יִפְרֹץ עוֹד פֶּרֶץ

וְאוּלָם

לֹא יֵעָשֶׂה כֵּן בִּמְקוֹמֵנוּ עוֹד

לַעֲשׂוֹת אִישׁ גָּדֵר לְכַרְמוֹ

אִישׁ כָּל הַיָּשָׁר בְּעֵינָיו

כִּי בַּיָּמִים הָאֵלּוּ

יֵשׁ מֶלֶךְ בְּיִשְׂרָאֵל

לֹא

אִישׁ הַיָּשָׁר בְּעֵינָיו יַעֲשֶׂה!

פנרס

משתמש מקצוען
הרבנים הראשיים לישראל הראשון לציון הגר”י יוסף ונשיא בית הדין הגדול הגר”ד לאו מפרסמים היום (ראשון) מכתב נגד ניסיון משרד התקשורת לבטל את הקומות הכשרות.

התערבות הרבנים הראשיים נדירה משום שבנושאים פוליטיים נאסר על הרבנים להתערב, והמכתב מוכיח כי הנושא הלכתי ולא פוליטי.

הרבנים פותחים את מכתבם וכותבים “אנו חיים בעולם עתיר מדע, ומושפעים מן הטכנולוגיה המודרנית כשבוחנים את השלכותיהם מרחיקות הלכת של השינויים הללו רואים גם את הסכנות החמורות שהן טומנות בחובן. עיקר הדברים מופנים כלפי כלי התקשורת”

“אפשר להשתמש בהן באופן בונה אולם גם באופן הרסני. הם עלולים לחשוף את המשתמשים למחוזות שאחריתן מי ישורנו, וכבר רואים בעליל שרבים חללים הפילו , גרמו להרס נפשות ולחרבן רוחני”

הרבנים מוסיפים כי “גדולי ישראל בעיני הבדולח שלהם צפו את הדבר והתריעו על כך ואף התוו הדרך אשר ילכו בה להימנע מליפול במוקש זה”.

וכאן עוברים הרבנים להחלטה מעשית “החובה מוטלת על כל מי שבידיו היכולת לעמוד על כך שתינתן אפשרות להשתמש בטכנולוגיה מבלי אפשרות להגיע למחוזות לא ראויים ומסוכנים, ובמסגרת זו פותח טלפון שנועד לדיבור בלבד. ללא שירותי תוכן הפועל ב’קומות כשרות ייחודיות, זהו צעד נדרש וחיוני מבחינת ההלכה

“בשל כך אין למנוע מציבור שלם שמעייניו נתונים לשמירה על טוהר המחנה שלא יכול לחיות ולקיים את אורח חייו כפי דרכו, על פי התורה אשר יורוך, ואין לכפות עליו את הדרך העלולה לפגוע קשות באמונתו ובהשקפת עולמו” על החתום הרבנים הראשיים הגר”י יוסף והגר”ד לאו.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  63  פעמים

לוח מודעות

למעלה