דרוש מידע בנושא הקווים IVR בקרוב (הלווי שלאא) סגירת הקווים - או תשלום גבוע למנהל הקו או למשתמשים

מצב
הנושא נעול.

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
הצחקתני זה קרה בדיוק בגלל דמי הקישוריות שנאלצו לשלם. 1000 דקות לחברה אחרת עולה 50 שקל יותר מעלות חבילה בדיוק לכן החברות הגבילו את הדקות.
הנה אמרת בפה מלא: כאשר יש לחברה התייקרות היא מגלגלת אותה לצרכן.

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
לא הנחתי כתבתי על פי מה שאתה כתבת בהודעתך תראה לי מה אני לא צודק.
החברות הקטנות אתה אומר שהיה להם בעיה עם דמי הקישוריות שנאלצו לתת לחברות הגדולות ולכן נתנו תגמול מפתה לחברות תוכן בשביל שיהא להם קיזוז אם כן גם טוב הם לא יאלצו לשלם הרבה לחברות הגדולות וגם לא יצטרכו לשלם לחברות התוכן הידד הרווח שישאר יהא לנו הצרכנים.
הן צריכות לכסות את עלות פריסת האנטנות, את רווחי הקש"ג הן לא מעבירות כיום במלואו לקווי התוכן.

לגבי פרסומות הסיבה לדעתי המרכזית שאין תביעות זה נושא הלכתי ופנים חרדי אם האיום הוא שקווי תועבה יתקשרו אני משער שזה יחשב למצווה לתבוע אותם וכולם ירוצו לבית משפט.
מי שעלול להפסיד הם קווי התוכן שגם אם ימצאו לעצמם אפיק הכנסה כזה או אחר לקו שלהם הם עלולים להצטרף לגל התביעות על ספאם. מה עוד שיתמעטו הקווים וכך שישארו בודדים ידעו בדיוק את מי לתבוע לא כמו היום שאתה מרגיש שזה כמו לרוקן את הים עם כפית.
כשיתחילו לתבוע את אגד...
הציבור החרדי נמצא היום רחוק מאוד מהמערכת הזו.

לגבי המסמך שאתה כל הזמן מדגיש סה"כ מופיע שאם החברות ירגישו שזה שווה להם לעלות את המחיר להחזיר את הפסד דמי הקישוריות הם רשאיות אם הסכמנו שהגדולות לא מפסידות וכנראה שגם הקטנות לא איזה סיבה יש להם לעלות את מחיר החבילות יותר מהיום?
כנ"ל.

אני וביתי

משתמש מקצוען
הנה אמרת בפה מלא: כאשר יש לחברה התייקרות היא מגלגלת אותה לצרכן.
ברור אבל בוא ננתח מה הסיבה להתייקרות? סיבה ישירה דמי קישוריות שלא מכסות עלות חבילה, סיבה עקיפה קווי תוכן ששאבו המון דמי קישוריות מהחברות ללא כל הצדקה, מה עושים בכזה מקרה הפלסתר של החברות זה להוריד דקות לכולם פתרון הקבע של משרד התקשורת ביטול דמי הקישוריות.
קצת מרגיש לי זעקת הגוזק הנגזל הבו לנו דמי קישוריות שנוכל להמשיך להרוויח על חשבון הציבור.
אז אתה מסכים שבחברות הגדולות העלות תרד ואנחנו הצרכנים רק נרוויח זה כבר טוב .
החברות הקטנות אתה אומר שהיה להם בעיה עם דמי הקישוריות שנאלצו לתת לחברות הגדולות ולכן נתנו תגמול מפתה לחברות תוכן בשביל שיהא להם קיזוז אם כן גם טוב הם לא יאלצו לשלם הרבה לחברות הגדולות וגם לא יצטרכו לשלם לחברות התוכן הידד הרווח שישאר יהא לנו הצרכנים.
למעשה כל אגו ששולמה לחברות התוכן הגיעה מידי הצרכנים ולא לחינם העלות של חבילות הדקות עלתה ומספר הדקות ירדו.
יש לי גם הוכחה למה שאני אומר רמי לוי מציע חבילה עם כמות דקות מועטת לחברות אחרות וכמות גדולה לחברה שלו ברגע שאין דמי קישוריות זה יהא המחיר שנשלם.
אני עדיין מחכה לתגובה ענינית לזה

אני וביתי

משתמש מקצוען
הן צריכות לכסות את עלות פריסת האנטנות, את רווחי הקש"ג הן לא מעבירות כיום במלואו לקווי התוכן.

כשיתחילו לתבוע את אגד...
הציבור החרדי נמצא היום רחוק מאוד מהמערכת הזו.

כנ"ל.
טוב אני שומע שאתה נורא דואג לחברות הקטנות.
עד היום - חברה עם נתח שוק גדול יותר נהנתה מכמות גדולה יותר של שיחות נכנסות, דבר שיצר עבורה הכנסה גבוהה יותר של קש"ג אל מול ההוצאה. חברות קטנות יותר שלהן מספר לקוחות קטן סבלו מעודף שיחות יוצאות (אל מחוץ מחוץ לרשת הלקוחות שלהן) דבר שגרם להן לתת תגמול מפתה לקווי תוכן שיתנו להן דקות נכנסות ו'יקזזו' את דמי הקש"ג שהן נדרשו לשלם. כעת החברות הקטנות מאבדות את האפיק הזה וסביר להניח שנראה העלאת מחירים.
הרי גם אתה אומר שהחברות הקטנות הם בעיקרון המפסידות העיקריות מדמי קישוריות כיום אם כן הם היו צריכים לצאת במחול הידד הולכים לצאת ממעגל העוני אלא מה יש להם הכנסה צדדית על חשבון הקישוריות של החברות הגדולות אז מצד שוק תיקני נטו של חברות סלולר הקישוריות אמורות להימחק והם רק ירוויחו גם החברות הגדולות כמו שאתה אומר
זה עניין טכני, עד היום העלות של השיחה נגזרה (גם) מדמי הקש"ג שהחברה בה הינך לקוח משלמת לחברה אשר ברשת שלה הושלמה השיחה. כך, חברה א' משלמת לחברה ב' על שיחה שלקוח מחברה א' הוציא אל לקוח בחברה ב' מכיוון שחברה א' משתמשת למעשה באנטנות שפרסה חברה ב'.
עם ביטול דמי הקש"ג עלות השיחה היוצאת תרד בחלק מהחברות, לכאו' באלו שנתח השוק שלהן גדול יותר.
אז יש עניין לעוות את כל השוק בשביל איזה הכנסה צדדית שאתה בכלל אומר שזה רק קיזוז הוצאות לחברות הקטנות ? הגיוני?

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
ברור אבל בוא ננתח מה הסיבה להתייקרות? סיבה ישירה דמי קישוריות שלא מכסות עלות חבילה, סיבה עקיפה קווי תוכן ששאבו המון דמי קישוריות מהחברות ללא כל הצדקה, מה עושים בכזה מקרה הפלסתר של החברות זה להוריד דקות לכולם פתרון הקבע של משרד התקשורת ביטול דמי הקישוריות.
קצת מרגיש לי זעקת הגוזק הנגזל הבו לנו דמי קישוריות שנוכל להמשיך להרוויח על חשבון הציבור.
חברה שמפסיקה לקבל תשלום על השלמת שיחה ברשת שלה. זה עקיף?

אני עדיין מחכה לתגובה ענינית לזה

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
טוב אני שומע שאתה נורא דואג לחברות הקטנות.
החברות הקטנות הן אלו שמורידות מחירים בד"כ כדי למשוך לקוחות והן אלו שיוצרות את התחרות, עיין ערך גולן טלקום.

אני וביתי

משתמש מקצוען
תוציא רגע את חברות התוכן מהמשוואה.
בעולם כלכלי נורמלי היא מפסיקה לקבל מליון אבל גם מפסיקה לשלם 5 מליון אם רק חברות התוכן מחזיקות את החברה שתיסגר!! אני לא רוצה לשלם זאת מכיסי כמו שאתה לא מחזיק לדוגמא את מפעל פרי הגליל.
לדעתך הגיוני להמשיך דמי קישוריות בשביל שימשיכו לחגוג?

אני וביתי

משתמש מקצוען
החברות הקטנות הן אלו שמורידות מחירים בד"כ כדי למשוך לקוחות והן אלו שיוצרות את התחרות, עיין ערך גולן טלקום.
ואז מוכרים אותם לסלקום. עד כמה שידוע לי זה בעיקר חברה אחת קטנה עשתה הסכם עם חברות התוכן לך ידוע אחרת? אולי זה הסיבה שהחברות הקטנות בקשיים?

בנימיני

משתמש מקצוען
מתייחס למקרה בו מספר בחברות במקביל צמצמו את כמות הדקות הכלולות בחבילה.
מהלך זה השפיע בזמנו על צרכנים רבים במגזר החרדי שילדיהם למדו דרך קווי הלמידה מרחוק.
שוק תחרותי?
אשמח ליותר פרטים
איזה חברות צמצמו יחד את מספר הדקות
באיזה שיעור?

לי לא הפחיתו את מספר הדקות על אף שכאמור אני לא עובר את 10% שימוש בחבילה

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
ומפסיקה לשלם . זה תיקו.

נניח ויש כיום 2 מליון שח שמתגלגלים כל חודש בענף הקישוריות.
חברת X משלמת 2 מליון
חברת Y מקבלת מליון
חברת Z מקבלת מליון
חברת X מנסה לאזן את זה באמצעות קווי תוכן, ולכן בסופו של יום היא לא משלמת מליון אלא רק חצי מליון (שיורדים מחברות Y. וZ) ועוד 100K לקווי התוכן.
החל מהשינוי חברת X משלמת 0 חברת Y וZ כנ"ל. מה שהשתנה זה רק 100 K לקווי התוכן שהרוויחה חברת X
אבל אף חברה לא מפסידה יותר. גם אם חברה ספציפית מפסידה ואחרות מרוויחות - בסופו של יום זהו שוק תחרותי ולכן לא אמורה להיות השפעה אלינו, כל עוד שחברה אחרת הרוויחה מהמהלך.

המפסידה הראשית היא חברת קווי התוכן.
המפסידים המשניים הם צרכני קווי התוכן, שהם בין השאר אנחנו
אבל אם נרוויח במקום זה שקט מצינתוקים זה די שווה.

מקוה שיהיה מודל תשלום הגיוני על קווים נצרכים , כבר כיום אנשים משלמים 8 שח לחודש על וירטואל מייל.
אם אני אצטרך לשלם 2 שח על כל קו זה שווה.
ואף אחד לא ישלם על צינתוקים או שיחות שהוא לא מרוויח מהן.

אני וביתי

משתמש מקצוען
אשמח ליותר פרטים
איזה חברות צמצמו יחד את מספר הדקות
באיזה שיעור?

לי לא הפחיתו את מספר הדקות על אף שכאמור אני לא עובר את 10% שימוש בחבילה
הם הגבילו את החבילות ללא הגבלה לסך מסויים של דקות עקב כך שזה נהפך למשאבת כספים עבור חברות הקווים ואנשים פרטיים. לדוגמא אנשים פתחו קו והתקשרו מהטלפונים שלהם אל הקו השאירו טלפונים פתוחים כל הלילה ומאז החלו ההגבלות.
שהחברות ראו שעדיין הם מפסידים כסף בגלל דמי הקישוריות שנאלצו להעביר בדרך למסחטת הכספים הם הגבילו גם את מספר הדקות ולא משנה למה אנשים התקשרו לקווי נייעס קווי קהילה למידה מרחוק או כל משהו אחר הם לא חושבים שהם צריכים לממן את זה ובעקיפין זה מתגלגל על הצרכנים לדוגמא מי שמתקשר לקווי תוכן כ1000 דקות בחודש החברה מפסידה עליו בין 20 ל30 שקל שהולכים לדמי קישוריות האם זה הגיוני? בעיני לא! ברגע שלא יהא דמי קישוריות סך הדקות יעלה.

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עד היום - חברה עם נתח שוק גדול יותר נהנתה מכמות גדולה יותר של שיחות נכנסות, דבר שיצר עבורה הכנסה גבוהה יותר של קש"ג אל מול ההוצאה. חברות קטנות יותר שלהן מספר לקוחות קטן סבלו מעודף שיחות יוצאות (אל מחוץ מחוץ לרשת הלקוחות שלהן) דבר שגרם להן לתת תגמול מפתה לקווי תוכן שיתנו להן דקות נכנסות ו'יקזזו' את דמי הקש"ג שהן נדרשו לשלם. כעת החברות הקטנות מאבדות את האפיק הזה וסביר להניח שנראה העלאת מחירים.
על איזו חברות אתה מדבר
החברה הקטנה היחידה שמתפרנסת מקש"ג זה 015
ויש לה רק קווים נייחים
אז מי הולך לשלם כאן יותר יקר?

אברהם קורניק

משתמש מקצוען

אלעזר 1@​

לא חכמה גדולה לצטט את אותם 5 שורות במסמך שהבאתי,

תיקח את זה במקרו של המסמך,
ברור שחברות הסלולר מפסידות מהקש"ג,
ראיה נוספת: אף חברת סלולר לא התנגדה בשימוע הנוכחי.
כולם כולל כולם היו בעד.

וכמו כל תרגיל פשוט,
בשניה שהם יפסיקו להפסיד - הם יתחילו להרוויח...
וזה יתן להם מרווח של רווח שהם יוכלו - אם ירצו - - לפתוח עם זה תחרות טובה ובריאה.

נערך לאחרונה ב:

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
על איזו חברות אתה מדבר
החברה הקטנה היחידה שמתפרנסת מקש"ג זה 015
ויש לה רק קווים נייחים
אז מי הולך לשלם כאן יותר יקר?
לפי מה שידוע לי, כיום גם סלקום מתגמלת עבור דקות נכנסות בקווים הנייחים שלה (0732 אאל"ט).
אני אישית קיבלתי הצעה כזו כשביררתי על פתיחת קו SIP (אל תתפוס אותי על ההגדרה המדוייקת).

אני וביתי

משתמש מקצוען
לפי מה שידוע לי, כיום גם סלקום מתגמלת עבור דקות נכנסות בקווים הנייחים שלה (0732 אאל"ט).
אני אישית קיבלתי הצעה כזו כשביררתי על פתיחת קו SIP (אל תתפוס אותי על ההגדרה המדוייקת).
גם אם זה נכון זה לא אומר כלום ברגע שאלו כללי המשחק כל אחד ירצה משאבות כסף אצלו במקום שיאלץ לשלם דמי קישוריות למפעילים אחרים חשבון פשוט עדיף לשלם 2 אגו לדקה לעיקבתא דמשיחא מאשר 5 אג לחברה אחרת.

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
סלקום זו לא חברה קטנה ורוב התעבורה (ימות המשיח)לא נמצאת אצלהם
יש גם את הוט (ימות המשיח) ו019 (קליקול)
אבל זה הכנסה צדדית שלהם של המחלקה של הקווים הנייחים
איך זה משפיע על העלות של הקו הנייד שלי?

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
גם אם זה נכון זה לא אומר כלום ברגע שאלו כללי המשחק כל אחד ירצה משאבות כסף אצלו במקום שיאלץ לשלם דמי קישוריות למפעילים אחרים חשבון פשוט עדיף לשלם 2 אגו לדקה לעיקבתא דמשיחא מאשר 5 אג לחברה אחרת.
מעניין איך תסביר את הפיסקה הבאה (בטקסט המודגש) :
p and Bill") BaK – ("משטר קש"ג, שלמטרת שימוע זה, הוא משטר רגולטורי בו כל מפעיל בעל רשת נושא בעלויותיו ואין העברת תשלומים בין המפעילים – במשטר BaK במובנו זה הרגולטור משמר את חובת הקישוריות, ו קובע כי לא יועברו תשלומים בין המפעילים . כל מפעיל בעל רשת יכול, לפי בחירתו, להחזיר את עלות ההשלמה של השיחה ברשת אחרת, ככל שישנה עלות כזו, באמצעות חיוב מנוייו בכל דרך תמחור שהוא מוצא לנכון ומותרת לו לפי רישיונו.
אם הקש"ג מופסק, איזו עלות תהיה על השלמת שיחה ברשת אחרת?

אני וביתי

משתמש מקצוען
מעניין איך תסביר את הפיסקה הבאה (בטקסט המודגש) :

אם החברה חושבת שהיא נפגעת היא ראשית לעלות את מחירי החבילות או מה שהיא רוצה המשרד מגדיר את כללי התחרות מחדש זה הכל. לא תחרות על משאבות כסף אלא שרות מול מחיר חבילה ללקוח.

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
יש עלות של שרתים+אנטנות+עובדים בשביל לתפעל קו
בדיוק כמו שיש כדי לתפעל קו אינטרנט.
וכמו שהאתרים לא מקבלים קש"ג על תעבורה נכנסת
אלא כל צד משלם על התעבורה שלו, וכך יוצא שגם אתה וגם מנהל האתרים משלמים טיפה.
כך מפעילי סלולר לא צריכים לקבל קש"ג אלא כל צד משלם על התעבורה שלו
למה שיהיה הבדל?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  63  פעמים

לוח מודעות

למעלה