דרוש מידע ביות מלא לעומת ביות חלקי

מצב
הנושא נעול.

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
נו, אל תגזימי אם כבר אז להתלונן על האימהות המבייתות שמתמוטטות...
אולי כדאי להתלונן ברווחה על האימהות שהשאירו את ילדם בתינוקייה
תגובה ל...
חוץ מזה אני רואה בזה גם חובה. אמא שמסוגלת לתפקד אחרי לידה ולא מטפלת בתינוק שלה מועלת בתפקידה בזמן מאוד קריטי, יודעת שיש מי שקשה לה לשמוע את זה אז סליחה מראש.

mirimer13

משתמש פעיל
אני הייתי ביות מלא בשמיר
חדרים מלונאים, יפיפיים!!
חבל ש"גיליתי" את זה רק בלידה החמישית
בזכות אנשים טובים שאמרו שמה פתאום להתשתגע ולביית, וצריך לנוח וכו' וכו'
ממליצה מאד לכולם
ליבי ליבי על ארבעת הגדולים שלי
שנזקקו לטובת אחיות בתינוקיה
(נראה לכם סביר שאחות בתינוקיה מופקדת על כ20 תינוקות בני יומם?!)
ותודה לרבקי שינקר שבזכותה עשיתי את הצעד הזה (ועוד כמה צעדים שלא יודעת איך בלי שהגעתי לקורס שלה לא חשבתי עליהם לבד)
החסרון בשמיר שמי שבוחרת ביות מלא אין אופציה בכלל לתינוקיה
המעלה, חדר ענק, יפהיפה, מאובזר בשלמות,
מקלחת ענקית, כורסא נפתחת לבעל

סטודיו בול

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
@קרן שמש , בשבילך.
צודקת. לא הזנחה פושעת. רק מעילה בתפקיד.
וההתנצלויות בין לבין לא ממש משכנעות
האומץ שלך לעמוד מול כולם ראוי להערכה בעיני
לתשומת ליבך, יש נושאים רבים בפרוג שכבר הוכרעו משום מה
ואז קולך הבודד כקול קורא במדבר
תלוש, נכון, אבל זאת המציאות
יש עוד כמה נושאים כאלה.

mirimer13

משתמש פעיל
יש בחלק מבתי החולים אופציה לאפס הפרדה בלי ביות,
שזה אומר שאת הבדיקות הרפואיות לא עושים בלי נוכחות האם
חושבת שאת זה חובה לדרוש!
הם עוברים כמה בדיקות וחיסונים מסייטים
ועם האמא הכל נעשה בצורה עדינה יותר!

bat 7

משתמש סופר מקצוען
לא מבחינה בטיחותית (רק לי מרגיש פחד ללכת לישון במקום ציבורי כשהתינוק שלי מונח לידי תכל'ס בלי השגחה כי אני הרי ישנה?!)
מזדהה עם זה ממש.
אהבתי את הביות עצמו, אבל ממש לא הצלחתי להירדם עם התחושה שהתינוק מונח לידי במקום ציבורי בלי השגחה (כשאני ישנה).
יכול להיות שבאשמת ספרי/ סרטי הבלהה החרדיים על החלפת תינוקות וכו' בבתי חולים... אבל זאת עובדה.
בדרך כלל אני לא לוקחת ביות, אבל בפועל התינוק נמצא לידי רוב הזמן כשאני ערה, וגם בלילה אני הולכת לבקר אותו מדי פעם) זה נשמע לי פשרה די הגיונית ונוחה.

נערך לאחרונה ב:

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
רבקי, איך יכלתי לנחש שבאותו בית חולים, שתי מחלקות יולדות,
שני עולמות שונים?
מחלקה אחת מאירת פנים, מושיטה יד, מרפדת, אכפתית, מתענינת ורגישה-טופ,
מחלקה שניה מחמיצת פנים, נמנעת עקרונית מלעזור, דוקרת, מתעלמת, מאד לא רגישה ורשלנית?
לכן חשוב שיש את פרוג..
להכיר גם את הניואנסים.
זאת מעבר לעובדה שאפשר ליפול כנראה על צוות גרוע פה ושם.
פרוג זה גם סוג של לברר התנהלות של בית חולים.
בד"כ ההפתעות הגדולות זה אצל אלו שמגיעות לבית חולים ומופתעות מחוסר העזרה הענות לעזרה.
בהרבה בתי חולים מונהגת מדיניות של ביות חלקי.
גם בבתי חולים שמצהיר על העזרה ליולדת ברוב המקרים יתנו לה להתמודד לבד במיוחד אם יש לה תינוק צרחן. תנסי להכניס תינוק צרחן לתינוקיה תקבלי אותו אחרי 2 דק' בחזרה אליך לחדר.

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
נראה לי שהמסקנה די ברורה
כל יולדת ומה שטוב לה
אין כללים גורפים
ולרק צריך לקחת בחשבון את כל האופציות

מטרת העל!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח להבהרה העניין, מכל המבייתות בעלות הניסיון:
1.מה ההבדל בין אפס הפרדה לביות מלא? או שאין הבדל?
2.מה עושים בלילה, אם כמו שכתבו פה, אני חוששת להשאיר את התינוק לבד כשאני ישנה?
3.בביות מלא ואפס הפרדה לא נותנים אופציה לתמ"ל?

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
החשש להשאיר תינוק בחדר כשאני ישנה ובמילא לא רואה את "החיפוש" אחרי האוכל...
ובבית?
נראה לי מרבית האמהות מתעוררות מתזוזות קלות מכוון העריסה ולא רק בכי גדול או צרחות.
וזה גם התשובה למי שכתבה שבית חולים הוא מקום ציבורי ולא בטוח לשים תינוק ליד אם ישנה. (ואם אין תינוק לידה זה כבר בסדר לאשה לישון במקום ציבורי?)
זה נכון שזה מקום ציבורי. אבל האם אשה שישנה במקום ציבורי חושיה לא ערים לתזוזת וילון? לכניסה של מישהו ל-4 אמות שלה? לשינוי במצב הילוד?
אני באמת מתפלאה... אפילו מקנאה על היכולת הזו לישון בצורה כזו. אני בטוחה שבמקום אחר ובזמנים אחרים זה כיף גדול.

אמא חדשה

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אצל 2 הראשונים שלי לא חשבתי בכלל על ביות כי אני בטוחה עדין שיותר חשוב שהאמא תתאושש טוב ושיהיה לה מספיק כח לחזור הביתה ולטפל בילדים האחרים ובתינוק בבית. אבל לכולם אצלי היה צהבת מוקדמת - והיו תחת אור כחול מכמה שעות לאחר הלידה - והיה אסור לי להוציא אותם לרגע. שזה אומר לשאוב ולשמוע בחדר הנקה את התינוק שלך צורח מהתינוקיה, לעלות על העצבים של כל האחיות כי את שורצת שם, וכו'
ככה בלידה האחרונה החלטתי לנסות ביות מלא בשע"צ ואין מה לומר זה פשוט מושלם (הרבה יותר קל ונעים ממה שחשבתי שיהיה) למרות שכמעט ולא היו אצלי אנשים ( בעלי הגיעה פעם ביום לשעה בערך) למרות שלא יכלתי לזוז מהחדר בלי לקרוא לבת שירות שתשמור לי על התינוק. הפסדתי ככה ארוחת צהרים פעם אחת, וגם הייתי מאושפזת ארוך יותר בגלל הצהבת, אבל המחלקה הרבה יותר שקטה פחות המונית צוות ברובו ממש מדהים אנושי וסימפטי.

אני באה לומר פה שאני בטוחה לחלוטין שזה לא מתאים לכל אחת ויש תינוקות צרחנים (התינוק שלי) ויש אמהות שזקוקות להמון מנוחה (אני ספציפית יותר מידי בהיי אחרי הלידה) . אבל נראה לי שווה לכל אחת לנסות אני ממש הופתעתי, ווידעתי קודם שיהיה לי אפשרות להיתחרט... והם שאלו אותי אחרי שראו שהתינוק צהוב אם אני רוצה לעבור לתינוקיה, וגם אח"כ שאלו שוב. אבל אני חייבת לציין שזה פשוט היה כיף ומדהים ככה.

ילילי

משתמש מקצוען
ובבית?
נראה לי מרבית האמהות מתעוררות מתזוזות קלות מכוון העריסה ולא רק בכי גדול או צרחות.
וזה גם התשובה למי שכתבה שבית חולים הוא מקום ציבורי ולא בטוח לשים תינוק ליד אם ישנה. (ואם אין תינוק לידה זה כבר בסדר לאשה לישון במקום ציבורי?)
זה נכון שזה מקום ציבורי. אבל האם אשה שישנה במקום ציבורי חושיה לא ערים לתזוזת וילון? לכניסה של מישהו ל-4 אמות שלה? לשינוי במצב הילוד?
אני באמת מתפלאה... אפילו מקנאה על היכולת הזו לישון בצורה כזו. אני בטוחה שבמקום אחר ובזמנים אחרים זה כיף גדול.

גם אני מתעוררת לתזוזת הווילון ולתנועת התינוק.
אבל עדיין לא רגועה מספיק לישון כשהתינוק לידי בבית החולים.

מציאות.
אולי מוזר אבל יש עוד כמוני.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כנראה כל ילד שלישי ומעלה אומלל
כל הדיבורים על תשומת לב לתנועות חיפוש טובים כשיש פניות
ורוגע לשים לב
מה שלא סותר את ההנחה שאם רואים את הילד מחפש אוכל כדאי לתת לו
למה להניח שמילד שלישי ומעלה אמא לא שמה לאיתותים ולתנועות?
ממש מאושש את האמירות כאילו אם יש משפחה גדולה אז הילד מגדל את עצמו ואין לאף אחד פניות אליו.

מי שמרגישה ככה ענין שלה. אבל לחשוב שזה טריואילי וכל אמא למשפחה ברוכה אין פניות לצרכים של תינוקה הרך. בי באופן אישי זה ממש פוגע.

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
למה להניח שמילד שלישי ומעלה אמא לא שמה לאיתותים ולתנועות?
ממש מאושש את האמירות כאילו אם יש משפחה גדולה אז הילד מגדל את עצמו ואין לאף אחד פניות אליו.

מי שמרגישה ככה ענין שלה. אבל לחשוב שזה טריואילי וכל אמא למשפחה ברוכה אין פניות לצרכים של תינוקה הרך. בי באופן אישי זה ממש פוגע.
עוד יותר, לדעתי זה ענין של מודעות , ואחת שאין לה את זה אז גם בילד הראשון זה לכאורה לא יקרה.
עם כל הפניות...

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הטענה שלי היא הפוכה
שלא כל חוסר תשומת לב היא הזנחה
לא כל חוסר תשומת לב היא הזנחה.
אבל כל אמא בטח אם היא מנוסה יודעת שתינוק צריך לתשומת לב. 24/7. וזה לא סותר תשומת לב לדברים נוספים. אמהות היא בהחלט משימה מורכבת למי שלא הבינה את זה עד היום.

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
אבל כל אמא בטח אם היא מנוסה יודעת שתינוק צריך לתשומת לב. 24/7. וזה לא סותר תשומת לב לדברים נוספים. אמהות היא בהחלט משימה מורכבת.
דיייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי
כאילו כל האימהות ששמות לב 24/7 התינוק שלהם אף פעם לא בכה מרעב
ואף פעם הם לא רדפו אחרי אחיו הגדול גם כשהתינוק היה רעב
ואף פעם לא קרסו לשינה כשכל הילדים בבית חגגו

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
ודעתי היא שבהחלט מה שהכי חשוב לתינוק
הרבה יותר מלאכול לפני שהוא בוכה ולהחליף טיטול לפני שעובר 20 שניות
לרוגע שלווה ולכל הצרכים שלו זה אמא
לא עייפה
שמחה ורגועה

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
יש ידיעה, ויש מציאות, צריך קודם כל לדעת (נגיד שתינוק זקוק ליחס 24/7) ואז ליישם במסגרת המציאות האפשרית.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה