דרוש מידע ביות מלא לעומת ביות חלקי

מצב
הנושא נעול.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
לא .
המקרה שלי הוא אחרי בקבוק תמ"ל ולא אחרי הנקה.
כשברור שהתינוק אכל.
אחרי הנקה זה לא תמיד ברור במיוחד בימים הראשונים .
(לא כל התינוקות ישנוניים בימים הראשונים ומסתפקים בקלוסטרום. יש תינוקות עירניים יותר שזקוקים ליותר.
לא כל התינוקות מספיק חזקים בשביל האנרגיה הנדרשת ליניקת חלב וחלקם לא באמת מצליחים בימים הראשונים להוציא מספיק חלב. בדיוק בגלל זה השם ברא שבימים שלישי - רביעי יבוא כזה שפע שיהיה להם קל להוציא ולהתחזק...)
אה, זה היה עוד הזיה - נלחמתי עם הצוות שיביאו תמ"ל. הם דרשו שאנסה עוד ועוד הנקה, גם שכמעט בכיתי שזה לא הולך
לא ממש קשור לאשכול, אבל פותחת האשכול- חשוב שתדעי :)
אם את מרגישה חלושה במיוחד וזקוקה עדיין לעזרת הצוות את יכולה ללחוץ על הבית חולים שיביאו לך עוד לילה או שתיים שם.
לא בכל בית חולים

chaia

משתמש מקצוען
@תמי אחת לגבי התינוקיה ההיא מהלידה הראשונה, הייתי מתלוננת עליהם.
מעודי לא שמעתי על תינוקיה שמקבלת רק תינוקות רגועים.
לא הבי"ח היחיד.
ילדתי בבי"ח אחר (לא בירושלים) לפני 7 שנים והטראומה עוד זכורה לי.
התינוק יכל להיות בתינוקיה רק אם הוא רגוע והיו שעות שהתינוקיה היתה סגורה, ז.א. א"א להביא תינוקות בכלל לתינוקיה בשעות האלו.
באופן כללי התינוקיה היתה לשירות האמהות בשעות הלילה בלבד ובשאר שעות היום לתינוקות רגועים בלבד.
הייתי לבד עם תינוק צרחן ואני זוכרת עד היום איך התחננתי לאחיות שאני רוצה רק להתקלח/ ללכת לאכול.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
קוראת שוב הודעה שלי, ומבינה שבאמת היא יכולה להיראות כאילו עניתי לך אישית.
אבל באמת סתם נתפסתי להודעה שלך, כדי להביע את דעתי באופן כללי.
אז קבלי את התנצלותי, ממש לא התכוונתי אישית אלייך.
ובאמת, כל אחת מכירה את עצמה ויודעת האם זה אפשרי לה או לא, רק חשוב שנשים ידעו על האופציה הזו, ועל מעלותיה, ומי שבוחרת לשים בתינוקיה מתוך בחירה והכרה של 2 הצדדים על מעלותיהם וחסרונותיהם, אני בהחלט מכבדת את הבחירה.
אבל יש כאן נשים שמגיבות רק מתוך התפיסה הישנה הזו של "אמא צריכה לנוח אחרי לידה" בלי להכיר בכלל את הנושא ובלי שבדקו לעומק, וייתכן מאד שאם היו בודקות ולומדות היו מגלות שדווקא ככה הן יכולות לנוח יותר.
לא את כתבת שזו הזנחה פושעת. מישהי אחרת.
לא משנה, זה נשב מהרבה הודעות, גם אם נאמר רק פעם אחת באופן רשמי.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אה, זה היה עוד הזיה - נלחמתי עם הצוות שיביאו תמ"ל. הם דרשו שאנסה עוד ועוד הנקה, גם שכמעט בכיתי שזה לא הולך

את התמ"ל (וגם את הבקבוק שאליו את רוצה להרגיל את התינוק) מביאים מהבית, במקרה שמדובר על בית חולים שמקמצן על תמ"ליו.

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
לפי דעתי, בבי"ח יותר מוצלח ביות חלקי מאשר ביות מלא.
החשש להשאיר תינוק בחדר כשאני ישנה ובמילא לא רואה את "החיפוש" אחרי האוכל...

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אמאלה
רק לי בשחרור שאלו אם אני רוצה לקבל כמה בקבוקי תמ"ל מוכנים?

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
את התמ"ל (וגם את הבקבוק שאליו את רוצה להרגיל את התינוק) מביאים מהבית, במקרה שמדובר על בית חולים שמקמצן על תמ"ליו.
רותי, באמת. למה שאני אחשוב שהתינוקת שלי תצטרך תמ"ל? (ולראיה, בלידה האחרונה בעלי התאבזר בסימילאק עוד לפני הלידה. ב"ה זה מיותר)
ולמה שאחלום שבי"ח יריב איתי כשאין לי? לדעתי, הם האשמים לריאקציה שהבת שלי פיתחה להנקה (רק בגיל חודש הצלחתי להניק. עד אז שאבתי)

קצרה

משתמש מקצוען
@קצרה יש לי נסיון רק עם ילד אחד בתינוקיה ומכמה ביקורים עם המבוית כדי לשאול את האחיות שאלות.
היו שם הרבה תינוקות לא רגועים ורובם לא בגלל רעב.
לא תמיד קוראים לאמא ובטח לא מגדירים את זה כדרישת סף.

לא יודעת מתי הניסיון שלך עם תינוקיות.
בנסיונות שלי עם תינוקיות אם לא אמרתי במפורש שהתינוק קיבל בקבוק ושבע - הן התקשרו במידי להחזיר.

מי שנכנס לתינוקיות באופן רגעי
מקבל לפעמים רושם של רעש והרבה בכיות
אפשר לקבל את הרושם הזה גם אם יש רק 10 אחוז של התינוקים שלא רגועים ובדיוק קראו / קוראים לאמא שלהם.

מי שמשתמשת בתינוקיות היא זו שיכולה לספר. ומרבית האמהות ששמות בתינוקיה יספרו לך שהן לא מטפלות בתינוקות יונקים צורחים.
לא לחינם יועצות ההנקה מתלוננות על זה שתינוקיות "מעודדות תמ"ל" כי אכן זו התגובה שלהם לתינוק צורח - או שהאמא לוקחת אותו אליה להרגעה או להנקה חוזרת גם אם עברו 5 דקות מהנקה קודמת - או בקבוק תמ"ל.

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
האמת שאנחנו בלידה הראשונה היינו בפגיה
שם רודפים אחרי כל טיפת חלב
מה שנתן לי יועצת הנקה צמודה
וערך לחלב מה שעזר ממש בלידה הבאה

קצרה

משתמש מקצוען
בכי הוא סימן רעב מאוחר מאוד.
ובוודאי ש'צרחות'.
תינוק אמור לקבל אוכל הרבה לפני הצרחות.

זו אחת הסיבות לכדאיות של השארת התינוק עם האמא: מיד עם תנועת ה'חיפוש' הראשונה, הרבה לפני הבכי והצרחות, היא יכולה לתת לו לאכול, ולבנות ביניהם מעגל של היקשרות נכונה.

ככל שמתמידים בהיענות מיידית אליו, התינוק רגוע ובוטח יותר, והתקשורת בינו לאמא הרבה יותר זורמת.
טוב בהצלחה לאמהות המסורות.
אצלי בבית כשאני חוזרת עם התינוק לבית מלא ברוך השם אני ניגשת לתינוק אם חלפו 3 שעות והוא עדיין שקט או אם הוא בוכה. בדיוק כמו שאני עושה בתינוקיה.

אין לי יכולת טכנית לחכות לתנועות חיפוש.
ולכן כנראה לעולם אני לא בונה עם ילדי היקשרות ותקשורת נכונה וזורמת
אומללים שכמותם.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
ביות זה מתנה לאמא ולתינוק. נדירות הנשים שניסו והתחרטו, לא סתם פותחים עוד ועוד מחלקות ביות.
חוץ מזה אני רואה בזה גם חובה. אמא שמסוגלת לתפקד אחרי לידה ולא מטפלת בתינוק שלה מועלת בתפקידה בזמן מאוד קריטי, יודעת שיש מי שקשה לה לשמוע את זה אז סליחה מראש.
לא מכירה אמא שמוכנה בגיל שבוע להשאיר את התינוק אצל הרופא ולחכות בחוץ בזמן הבדיקה והטיפול. אז למה בגיל שעה או יום זה הגיוני? לא מכירה אמא שמשאירה את התינוק בן השבוע בחדר נפרד עם דלת סגורה ונותנת לו לבכות עד שבאה לבדוק אותו פעם בחצי שעה. למה תינוקיה זה הגיוני?
כשיש צורך, זה לא רק הגיוני, זו חובה. אשה חלשה או בכל מצב מיוחד חייבת לטפל בעצמה קודם. זו חובתה.

אבל להגיד אני חייבת לישון ברצף כדי להתאושש אז לא נורא אם התינוק בן השעתיים בוכה קצת באור פלורוסנטים ומקבל אוכל מרוחק ורועש? העניין הוא שמדובר באמהות שברגע שהגיעו הביתה הופכות למסורות כ"כ, מי לא דחתה במשך שעות צרכים בסיסיים שלה בגלל תינוק בוכה? מי לא נוטשת הכל כשהתינוק רעב? יש פה דיסוננס מוזר שאשמח אם יש למי מהקוראות דרך לפתור אותו.
אם ניגנתי למישהי על המצפון פה, אזקוף זאת לזכותי וברור לי גם שהיא תודה לי לאחר מעשה. שיכנעתי עשרות נשים לנסות ביות, אני ממש מסיונרית של הנושא, וכולן כולן מודות לי ללא הרף. אחרי שחווים את זה זה כ"כ ברור שזה הדבר הנכון שאין ספקות בכלל.

למען הסר ספק אשוב ואדגיש כי אשה שיש לה סיבה שבגללה לא יכולה לביית, מחובתה לטפל בעצמה ובכוונה לא כתבתי על תועלות/נזקים לתינוק כי מי שלא יכולה לביית לא צריכה להאשים את עצמה בכלום. היא עושה מה שנכון.
שאר הנשים מוזמנות להצטרף לחוויה.
@קרן שמש , בשבילך.
צודקת. לא הזנחה פושעת. רק מעילה בתפקיד.
וההתנצלויות בין לבין לא ממש משכנעות

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
טוב בהצלחה לאמהות המסורות.
אצלי בבית כשאני חוזרת עם התינוק לבית מלא ברוך השם אני ניגשת לתינוק אם חלפו 3 שעות והוא עדיין שקט או אם הוא בוכה. בדיוק כמו שאני עושה בתינוקיה.

אין לי יכולת טכנית לחכות לתנועות חיפוש.
ולכן כנראה לעולם אני לא בונה עם ילדי היקשרות ותקשורת נכונה וזורמת
אומללים שכמותם.
כנראה כל ילד שלישי ומעלה אומלל
כל הדיבורים על תשומת לב לתנועות חיפוש טובים כשיש פניות
ורוגע לשים לב
מה שלא סותר את ההנחה שאם רואים את הילד מחפש אוכל כדאי לתת לו

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
רותי, באמת. למה שאני אחשוב שהתינוקת שלי תצטרך תמ"ל? (ולראיה, בלידה האחרונה בעלי התאבזר בסימילאק עוד לפני הלידה. ב"ה זה מיותר)
ולמה שאחלום שבי"ח יריב איתי כשאין לי? לדעתי, הם האשמים לריאקציה שהבת שלי פיתחה להנקה (רק בגיל חודש הצלחתי להניק. עד אז שאבתי)

כבר כתבתי שלידה ראשונה זה עולם שונה ואחר.
זו טראומה נפשית ופיזית שמשנה את כל הכללים.
מלידה שניה והלאה - אט אט מתחילים להרגיש את הכיף ולהזות על רעיונות טבעיים וחדשניים. (ביות הוא לא האחרון מביניהם).

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
ביות זה מתנה לאמא ולתינוק. נדירות הנשים שניסו והתחרטו, לא סתם פותחים עוד ועוד מחלקות ביות.
חוץ מזה אני רואה בזה גם חובה. אמא שמסוגלת לתפקד אחרי לידה ולא מטפלת בתינוק שלה מועלת בתפקידה בזמן מאוד קריטי, יודעת שיש מי שקשה לה לשמוע את זה אז סליחה מראש.
לא מכירה אמא שמוכנה בגיל שבוע להשאיר את התינוק אצל הרופא ולחכות בחוץ בזמן הבדיקה והטיפול. אז למה בגיל שעה או יום זה הגיוני? לא מכירה אמא שמשאירה את התינוק בן השבוע בחדר נפרד עם דלת סגורה ונותנת לו לבכות עד שבאה לבדוק אותו פעם בחצי שעה. למה תינוקיה זה הגיוני?
כשיש צורך, זה לא רק הגיוני, זו חובה. אשה חלשה או בכל מצב מיוחד חייבת לטפל בעצמה קודם. זו חובתה.

אבל להגיד אני חייבת לישון ברצף כדי להתאושש אז לא נורא אם התינוק בן השעתיים בוכה קצת באור פלורוסנטים ומקבל אוכל מרוחק ורועש? העניין הוא שמדובר באמהות שברגע שהגיעו הביתה הופכות למסורות כ"כ, מי לא דחתה במשך שעות צרכים בסיסיים שלה בגלל תינוק בוכה? מי לא נוטשת הכל כשהתינוק רעב? יש פה דיסוננס מוזר שאשמח אם יש למי מהקוראות דרך לפתור אותו.
אם ניגנתי למישהי על המצפון פה, אזקוף זאת לזכותי וברור לי גם שהיא תודה לי לאחר מעשה. שיכנעתי עשרות נשים לנסות ביות, אני ממש מסיונרית של הנושא, וכולן כולן מודות לי ללא הרף. אחרי שחווים את זה זה כ"כ ברור שזה הדבר הנכון שאין ספקות בכלל.

למען הסר ספק אשוב ואדגיש כי אשה שיש לה סיבה שבגללה לא יכולה לביית, מחובתה לטפל בעצמה ובכוונה לא כתבתי על תועלות/נזקים לתינוק כי מי שלא יכולה לביית לא צריכה להאשים את עצמה בכלום. היא עושה מה שנכון.
שאר הנשים מוזמנות להצטרף לחוויה.
תודה בשם כל התינוקים שהיו בתינוקייה וקיבלו אמא יותר רגועה כשחזרו הביתה
אגב
אולי כדאי להתלונן ברווחה על האימהות שהשאירו את ילדם בתינוקייה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה