החכמה צודקת
משתמש מקצוען
לשתי הצדדים, אל תשכחי...צריך לזכור את זה גם בנושא שלשמו התכנסנו
מדובר בחולה שיש בו סכנה, ונשים מחליטות לאחרות איך וכיצד לנהוג (או להרגיש)
לשתי הצדדים, אל תשכחי...צריך לזכור את זה גם בנושא שלשמו התכנסנו
מדובר בחולה שיש בו סכנה, ונשים מחליטות לאחרות איך וכיצד לנהוג (או להרגיש)
אף אחת לא אמרה כאן שמי שלא עושה ביות היא פושעת.את יודעת מה ההבדל בינך לביך @shira bira ?
ששירה מעודדת, אבל סומכת גם על שיקול דעתי, אם החלטתי שלא מתאים לי (כי בא לי להתפנק, טוב? סבלתי 9 חודשים ואני הולכת להשקיע את כל החיים שלי סתם, כידוע. רק כדי להתפנק).
אצלך אין אופציה שניה (כן, יש מקרי חירום, אבל...). מי שלא סבורה כמוך (מסיונרים, כלשונך) היא מזניחה פושעת (לא אני אמרתי...).
אם יש מישהי שתגרום יותר לחשוב על ביות - זו שירה ולא את, עם הגישה האגרסיבית והמוחקת.
מי שקיצוני כאן, זו מי שמסוגלת להאשים נשים יולדות בהזנחה פושעת כי שיקול דעתן מורה להן אחרת ממך.
סליחה על החריפות.
אחד הדברים שכל יועצת מתחילה יודעת להגיד לך שהנקה היא לא מסודרת...הנקה מסודרת
ילדתי בביקור חולים- כשנכנסתי לתינוקיה לא שמעתי ציוץ של בכי, היה שם רגוע...הרבה מבייתות משאירות את התינוק איתן גם בבית החלמה.
ובכל מקרה, התינוקיה בבית החלמה רגועה ונעימה וידידותית בלי שום השוואה לתינוקיה בבית חולים. ואין בה חיסונים ובדיקות ודקירות.
יולדת טריה היא בגדר חולה שיש בו סכנה אותי זה מרגיע שאני נמצאת בסביבה רפואית מקצועית.
תכל'ס הרבה נשים חולמות להשתחרר מוקדם יותר לו היו נותנים.
בדיוק בגלל שהם מוכנים לקבל רק תינוקות ישנים או רגועים...ילדתי בביקור חולים- כשנכנסתי לתינוקיה לא שמעתי ציוץ של בכי, היה שם רגוע...
וואו, לא ידעתי.לא כל חולה שיש בו סכנה מבחינת ההלכה - חייב לשהות בבית חולים.
ההגדרה ההלכתית של חולה שיש בו סכנה עבור היתרי חילול שבת או צומות - לא מחייבת שהיה בבית חולים.
מבחינת הרפואה אין הצדקה משמעותית לשהיה בבית חולים מעבר ל-8 שעות. בהרבה מדינות בעולם השיחרור מתבצע אחרי 8 שעות.
לא הבנתי מה זה נקרא "לו היו נותנים".
בכל בתי החולים נותנים להשתחרר בכל שלב שתרצי. הם יכולים להמליץ להשאר ממש לא לחייב.
אחד הדברים שכל יועצת מתחילה יודעת להגיד לך שהנקה היא לא מסודרת...
אין לי כוח להתחיל דיון נוסף אבל ממה שאני יודעת הנקה מבוססת על רגש דבר ראשון
לא סתרתי אותך שחייבים מנוחה כתבתי שההגדרה שונה אצל כל אחת.
אין לי כח לדפדף, אבל המשפט הזה נאמר. בחצי הראשון של השרשור איפשהו.אף אחת לא אמרה כאן שמי שלא עושה ביות היא פושעת.
ובהחלט מי שלא מתאים לה מכל מיני סיבות, וכמובן שיכולות להיות כאלו, באמת שתחליט מה שטוב עבורה.
אני חושבת שההודעות נכתבו על מנת לפקוח עיניים ולהעלות למודעות, לנשים שכן יכולות לביית אך - לא חשבו בכלל על הרעיון, כי הן מכירות רק את הגישה המיושנת של אמא = למחלקה ותינוק= לתינוקיה וזהו, בלי מידי הרבה מחשבה, פשוט כי לא הונגש להן ידע על יתרונות ומעלות הביות. ופשוט כי הן לא ניסו.
אני למשל אחת מאלו שלא הכירו, עד שקראתי, וניסיתי, וראיתי כי טוב, והיום כואב לי להיזכר בלידות הראשונות שלי, שבהן לא הכרתי את המושג, וסבלתי אני וגם תינוקותי הרבה יותר.
ו@תמי אחת, אני בטוחה שאת אמא טובה ומהממת! זה ניכר מההודעות שלך.
@תמי אחת לגבי התינוקיה ההיא מהלידה הראשונה, הייתי מתלוננת עליהם.
מעודי לא שמעתי על תינוקיה שמקבלת רק תינוקות רגועים.
התלוננתי, כתבתי גם מכתב.מעודי לא שמעתי על תינוקיה שמקבלת רק תינוקות רגועים.
על המקרה הזה בדיוק דיברנו. אחרי הנקה, החלפםת טיטול, אמא הרוגהכל התינוקיות כיום מוכוונות לקבלת תינוקות רגועים בלבד.
אם תינוק בוכה ולא רגוע המקום שלו בידיים של אמא.
תינוקיה סטנדרטית בימינו - תטפל בתינוק צורח ולא רגוע אך ורק אם נתת לו בקבוק וברור שהוא שבע - ואת מותשת וצריכה עזרה.
רבקי, איך יכלתי לנחש שבאותו בית חולים, שתי מחלקות יולדות,בשערי צדק במחלקה ד' לפני 4 וחצי שנים ולפני שנתיים וחצי קלחו את התינוק לידי בחדר.
ובאחד הלידות האחות הסכימה לשמור עליו לשעה.
זה תלוי באחות ובמשמרת עד כמה היא עמוסה.
אני מראש באה באפס צפיות לעזרה אז פחות מתאכזבת עם אין לי אותה.
וסתם ככה מפליא אותי על יולדות (שמעתי הרבה) שמופתעות ממדניות כזאת או אחרת של בית חולים. למה אתן לא מבררות קודם את הנקודות שחשובות לכן (לא מדברת על הפריפריה ששם לפעמים האופציות דלילות)
חברה שלי יולדת קשה וחשוב לה ממש התינוקיה בלידה השניה הלכה לעין כרם והופתעה לגלות שיש שם ביות חלקי תמיד, כלומר אין תינוקיה כמעט במהלך היום.
שאתן הולכות לכל טיפול רפואי אחר אתן גם לא מבררות את כל הפרטים מראש?
קוראת שוב הודעה שלי, ומבינה שבאמת היא יכולה להיראות כאילו עניתי לך אישית.אין לי כח לדפדף, אבל המשפט הזה נאמר. בחצי הראשון של השרשור איפשהו.
השרשור התחיל להעלות למודעות, עד שנדחפה בו נימה אגרסיבית.
תעקבי מהתחלה ותראי איך זה הדרדר, ולאן.
הודעה תמימה שלי, שבבית חולים שאין חדרים יעודיים לביות - כדאי לחשוב פעמיים אם ללדת שם, כדי לא להפריע ליולדות אחרות שבחדר, והתקפה שמי אמר שזה הנורמה.
משם הכל הלך לכיוונים הזויים ואישיים.
מחילה, ככה לא מעלים מודעות לדבר. ככה מוכרים מוצר, או מבריחים לקוחות פוטנציאליים...
ותודה על הקומפלימנט. אני בטוחה בכך למרות דעתי הלא פופולארית
על המקרה הזה בדיוק דיברנו. אחרי הנקה, החלפםת טיטול, אמא הרוגה
בכל התינוקיות שאני שהיתי בהן בשנים האחרונות תינוקות לא צרחו זמן ממושך. הצוות מזעיק את האמא ממש במהירות יחסית.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: