החכמה צודקת
משתמש מקצוען
נכון וזה לא סותרודעתי היא שבהחלט מה שהכי חשוב לתינוק
הרבה יותר מלאכול לפני שהוא בוכה
לרוגע שלווה ולכל הצרכם שלו זה אמא
לא עייפה
שמחה ורגועה
זו העבודת חיים לשלב בחכמה.
נכון וזה לא סותרודעתי היא שבהחלט מה שהכי חשוב לתינוק
הרבה יותר מלאכול לפני שהוא בוכה
לרוגע שלווה ולכל הצרכם שלו זה אמא
לא עייפה
שמחה ורגועה
אני חושבת שאפס הפרדה יכול להיות גם בביות חלקי וזה אומר שכל הבדיקות והחיסונים וכו' עושים בחדר עם האמא.1.מה ההבדל בין אפס הפרדה לביות מלא? או שאין הבדל?
יכולה לומר לך מידיעה אישית שיש נשים שמפורקות אחרי הלידה ברמות כאלה שישנות ביממה הראשונה יותר חזק ממה שהן ישנות כל חייהן ולא מתעוררות אפילו מכנופית רופאים שמגיעה לביקורת...אבל האם אשה שישנה במקום ציבורי חושיה לא ערים לתזוזת וילון? לכניסה של מישהו ל-4 אמות שלה? לשינוי במצב הילוד?
לא, יש גם אימהות לילד ראשון שזה קורהתראי,
את יכולה לומר מה שאת רוצה, אבל אין השואה בין ילד ראשון לילד עשירי מבחינת הפניות.
לא אשכח שהבת שלי היתה בת 3 חודשים, מפונקת ורגילה רק לידיים כל היום,
הלכתי לבית כנסת בחגים וראיתי מכרה שילדה את הילד ה-11.
הוא היה בן חודש.
שכב בצד בעגלה, עם חיתול סביב הצואר ועל זה נשען בקבוק, ממנו הוא אכל...אף אחד לא היה לידו...
וזו אמא חמה ומסורה!
אבל זוכרת את ה"הלם תרבות" שחשתי...
לא נעים, אבל פתאום הצדקתי את כל האמירות האנטישמיות על החרדים.
לא יודעת עד כמה זה מזיק לו לאכול לבד, אולי אפילו לבת שלי מזיק הפינוק יתר שלה, עדיין זה צרם לי.
אבל כנראה אני מדברת ממקום של אמא לילדה אחת..
מבחינתי הביות מאפשר הרבה יותר מנוחה מאשר לא-ביות.אצל 2 הראשונים שלי לא חשבתי בכלל על ביות כי אני בטוחה עדין שיותר חשוב שהאמא תתאושש טוב ושיהיה לה מספיק כח לחזור הביתה ולטפל בילדים האחרים ובתינוק בבית. אבל לכולם אצלי היה צהבת מוקדמת - והיו תחת אור כחול מכמה שעות לאחר הלידה - והיה אסור לי להוציא אותם לרגע. שזה אומר לשאוב ולשמוע בחדר הנקה את התינוק שלך צורח מהתינוקיה, לעלות על העצבים של כל האחיות כי את שורצת שם, וכו'
ככה בלידה האחרונה החלטתי לנסות ביות מלא בשע"צ ואין מה לומר זה פשוט מושלם (הרבה יותר קל ונעים ממה שחשבתי שיהיה) למרות שכמעט ולא היו אצלי אנשים ( בעלי הגיעה פעם ביום לשעה בערך) למרות שלא יכלתי לזוז מהחדר בלי לקרוא לבת שירות שתשמור לי על התינוק. הפסדתי ככה ארוחת צהרים פעם אחת, וגם הייתי מאושפזת ארוך יותר בגלל הצהבת, אבל המחלקה הרבה יותר שקטה פחות המונית צוות ברובו ממש מדהים אנושי וסימפטי.
אני באה לומר פה שאני בטוחה לחלוטין שזה לא מתאים לכל אחת ויש תינוקות צרחנים (התינוק שלי) ויש אמהות שזקוקות להמון מנוחה (אני ספציפית יותר מידי בהיי אחרי הלידה) . אבל נראה לי שווה לכל אחת לנסות אני ממש הופתעתי, ווידעתי קודם שיהיה לי אפשרות להיתחרט... והם שאלו אותי אחרי שראו שהתינוק צהוב אם אני רוצה לעבור לתינוקיה, וגם אח"כ שאלו שוב. אבל אני חייבת לציין שזה פשוט היה כיף ומדהים ככה.
איפה זה כתוב?דיייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי
כאילו כל האימהות ששמות לב 24/7 התינוק שלהם אף פעם לא בכה מרעב
ואף פעם הם לא רדפו אחרי אחיו הגדול גם כשהתינוק היה רעב
ואף פעם לא קרסו לשינה כשכל הילדים בבית חגגו
הלוואי עלי.........אני חושבת שאפס הפרדה יכול להיות גם בביות חלקי וזה אומר שכל הבדיקות והחיסונים וכו' עושים בחדר עם האמא.
יכולה לומר לך מידיעה אישית שיש נשים שמפורקות אחרי הלידה ברמות כאלה שישנות ביממה הראשונה יותר חזק ממה שהן ישנות כל חייהן ולא מתעוררות אפילו מכנופית רופאים שמגיעה לביקורת...
מאמינה שכמוהן יש נשים שלוקח להן ההתאוששות הראשונית יותר מיממה
כמו?
נראה לי שרק מי שמנסה את זה תגיד את זה...מבחינתי הביות מאפשר הרבה יותר מנוחה מאשר לא-ביות.
הרוגע הנפשי הוא אחר, התינוק באמת בדרך כלל הרבה יותר רגוע -
אבל גם אם לא, לא הייתי יכולה לישון דקה אם הייתי יודעת שהוא שואג בתינוקיה כלשהי..
בעיני הביות הוא באמת עבור האמא לא פחות מאשר עבור התינוק,
זו מתנה לכל החיים בשבילי.
אהבה ענקית.
לא מסכימה.תראי,
את יכולה לומר מה שאת רוצה, אבל אין השואה בין ילד ראשון לילד עשירי מבחינת הפניות.
הוא היה בן חודש.
שכב בצד בעגלה, עם חיתול סביב הצואר ועל זה נשען בקבוק, ממנו הוא אכל...אף אחד לא היה לידו...
וזו אמא חמה ומסורה!
לא יודעת עד כמה זה מזיק לו לאכול לבד, אולי אפילו לבת שלי מזיק הפינוק יתר שלה, עדיין זה צרם לי.
תביאי רעיונות למבייתות, שלא יטיפו לאחרים משיעמום...את הביות עוד לא מצליחים לבלוע פה, אז לא נראה לי שכדאי להמשיך הלאה
זה באמת גרם לי להרהר,לא מסכימה.
יכולה להביא לך דוגמאות הפוכות.
הפניות שלי לתינוק בלידה מתקדמת גדולה מהפניות בלידה ראשונה. אולי טכנית יש יותר מעכבים אבל נפשית. היכולת להכיל, הידיעה לקראת מה אנחנו הולכים, הצרכים שלי שהתרגלו להמתין.
אין בכלל מה להשוות מבחינתי. גם ילד ראשון שלי היו על הידיים. וגם ילדים בלידה מתקדמת. אבל בעוד הראשון הוחזק בחוסר סבלנות. בלידה מתקדמת זה מובן מאליו מבחינתי וזה ממילא רק תקופה (קשה!) שעוברת. אז כן האמהות היא אחרת. אבל לטוב. לא למוטב.
וכן, האמהות שלך תתפתח ותגלי בה רבדים נוספים. זה נראה לי מאד עצוב לחשוב שיום אחד לא יהיה לך פניות לגדל את התינוק שלך. מציעה לך לגייס גישה אופטימית יותר....
סיקרנת.את הביות עוד לא מצליחים לבלוע פה, אז לא נראה לי שכדאי להמשיך הלאה
כל פעם שאני נותנת לקטן שלי שלי לאכול לבד אני נזכרת בזעזוע שהיה לי כשראיתי את התופעה הזאת לראשונה (כן, כמובן שכשהייתי עם ילדה אחת...)תראי,
הוא היה בן חודש.
וזו אמא חמה ומסורה!
ועד שאני גומרת את כל המלל הארוך אני רואה שזה כבר נכתבלא מסכימה.
יכולה להביא לך דוגמאות הפוכות.
הפניות שלי לתינוק בלידה מתקדמת גדולה מהפניות בלידה ראשונה. אולי טכנית יש יותר מעכבים אבל נפשית. היכולת להכיל, הידיעה לקראת מה אנחנו הולכים, הצרכים שלי שהתרגלו להמתין.
אין בכלל מה להשוות מבחינתי. גם ילד ראשון שלי היו על הידיים. וגם ילדים בלידה מתקדמת. אבל בעוד הראשון הוחזק בחוסר סבלנות. בלידה מתקדמת זה מובן מאליו מבחינתי וזה ממילא רק תקופה (קשה!) שעוברת. אז כן האמהות היא אחרת. אבל לטוב. לא למוטב.
וכן, האמהות שלך תתפתח ותגלי בה רבדים נוספים. זה נראה לי מאד עצוב לחשוב שיום אחד לא יהיה לך פניות לגדל את התינוק שלך. מציעה לך לגייס גישה אופטימית יותר....
אולי כי אחרי 3 ילדים היא הגיעה למסקנה שזה ממש בסדר מידי פעם להאכיל ככה?זה באמת גרם לי להרהר,
למה מביאים כל כך הרבה ילדים, אם זה הטיפול בהם?
רותי, יש פה טעות בסייסית.את הביות עוד לא מצליחים לבלוע פה, אז לא נראה לי שכדאי להמשיך הלאה
אה, זה היה עוד הזיה - נלחמתי עם הצוות שיביאו תמ"ל. הם דרשו שאנסה עוד ועוד הנקה, גם שכמעט בכיתי שזה לא הולך
אין שום השוואה בין ילד ראשון לילד... טוב, לא יכולה לומר עשירי -תראי,
הוא היה בן חודש.
וזו אמא חמה ומסורה!
סיקרנת.
מנסה לחשוב אם יש משו שאני לא מכירה
את מדברת על סידינג למשל?
שלא רלוונטי לי כי אני לא קיסרית
בהנחה שמדובר בתחום הלידה.
אה וואיElimination communication
אבל כרגע אין לי שמץ עניין או סבלנות להגן פה על הדבר המדהים הזה, שלצערי מתאים רק לאמהות שנמצאות עם הילד 24/7 עד גיל שנתיים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: