דרוש מידע ביגוד יד שניה, למה לא?

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני חושבת שלחרדים יש קטע של הבנת טרנדים באיחור משמעותי, כי הטרנד של יד שניה כבר התחיל לפני יותר מעשור בחו"ל, עבר באיחור של כמה שנים אח"כ לישראל, ורק לחרדים הטרנד הזה עוד לא הגיע, ומבחינתם לקנות יד-2 זו בושה שאין כדוגמתה
חלק מהטרנד זה שמירה על איכות הסביבה, ערך שנתפס אצלינו כלא מתאים לשלב בסולם הערכים.
בתרבויות אחרות אנשים מרגישים טוב למחזר ולתרום לסביבה.
אצלינו אפשר לאמר קדם כל אנחנו תורמים לעולם לא מעט וממילא יש לנו את תחושת הספוק הזו שאצל אחרים לא קיימת ובנוסף איכשהו איכות הסביבה זה למשועממים בלבד. למרות שבעיני זה יכול להשתלב יפה בסולם הערכים שלנו.
אני באופן אישי מרגישה ממש טוב כשהצלחתי להתשמש במשהו שעמד לפני זריקה כשראית מודעת למסירה והעברתי אותה למישהו שזקוק לפריט או כשהצלחתי למסור הלאה פריטים שאין לי שימוש בהם. מעבר לחסכון הכספי זו תחושה ממש טובה בעיני.

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
חלק מהטרנד זה שמירה על איכות הסביבה, ערך שנתפס אצלינו כלא מתאים לשלב בסולם הערכים.
בתרבויות אחרות אנשים מרגישים טוב למחזר ולתרום לסביבה.
אצלינו אפשר לאמר קדם כל אנחנו תורמים לעולם לא מעט וממילא יש לנו את תחושת הספוק הזו שאצל אחרים לא קיימת ובנוסף איכשהו איכות הסביבה זה למשועממים בלבד. למרות שבעיני זה יכול להשתלב יפה בסולם הערכים שלנו.
אני באופן אישי מרגישה ממש טוב כשהצלחתי להתשמש במשהו שעמד לפני זריקה כשראית מודעת למסירה והעברתי אותה למישהו שזקוק לפריט או כשהצלחתי למסור הלאה פריטים שאין לי שימוש בהם. מעבר לחסכון הכספי זו תחושה ממש טובה בעיני.
ככה
הסיבה שהערך של שמירה על הסביבה לא נכנס צלינו
זה בגלל שאין אף אדם גדול שמעודד את הערך הזה
לשאלה למה
התשובה ארוכה ומורכבת
הבסיס הוא שהבורא נתן לנו את העולם להשתמש בו
כל עוד זה בצורה רגילה
על הערך של בל תשחית והסתפקות במועט לא צריך להטיף לנו
אבל כל עוד אנחנו עומדים בזה
אז הרעיון של לשמור על העולם יסודו במגדל בבל לעלות לחזק את השמים
אבל יד שניה זה באמת רעיון מהמם במסגרת בל תשחית וכו

ספרינגית

משתמש מקצוען
בלי לקרוא הרוב- אפילו שזה נושא שמעניין אותי מאד
מזמן טענתי כמשפחה "רק" עם 8 ילדים. ולא עניים ממש... אבל תמיד אמרתי שלפי הרמה הכלכלית האמיתית שלי ושל עוד הרבה שאני מכירה- היינו צריכים לחיות רק מיד שניה.
בפועל אם אני מקבלת לפעמים חבילות ממשפחה גיסות ולפעמים מכל מיני אחרים- אין מאושרת ממני
ואפשר לקחת רק מה שאוהבים ומתאים. כן? אין מצווה לסבול...
גם הבנות שלי רגילות ללבוש מבנות דודות. גם הן מרוצות מלחסוך לעצמינו את הזמן של ללכת ולחפש.
אני רואה את החנויות בגאולה ולפעמים בוהה בתדהמה- אין מצב שהציבור שלנו יכול לחיות ברמה הזאת. אלא מה- חיים מעבר למה שיש. הרבה לחץ חברתי אצל הבנות הגדולות...
אציין שהייתי בחנות יד שניה בלייקווד בארה"ב. הבגדים במצב כחדש. !! אין שמאטעס בכלל!!!. הרבה גם עם טיקטים- עודפי חנויות וכו'. אכן לוקח זמן . אבל כל קניה לוקחת זמן. ..
כל פריט בערך 5 או 7 דולר.
לא יודעת כמה זה כלכלי. אין לי מושג...
אל זה עבודה לא פשוטה למצוא את הפריטים האלה (אולי בארה"ב באמת יותר קל )
לסווג ולמיין ובמידה וזה לא כלכלי- למצוא תורם...
עוד משהו- אני חושבת שבגדול- בציבור הליטאי יש יותר פתיחות לפשטות בענין הבגדים.

ספרינגית

משתמש מקצוען
יש כמה דברים שהציבור צריך "לגדול" בהם, ורק אחכ זה יכול ללכת:
1. הלבשה לכל המשפחה - מה שנקרא במחוזותינו סט,
הילד בן שמונה והבגדים קטנים עליו?
-הולכים כל חמשת אחיו ואחיותיו, וקונים בגדים לכוללללם..
2. סטיגמות,
לצערינו בציבור מקובל לקחת הלוואות בלי תחתית, מקובל לגלגל גמחים, אבל ללכת לחנות יד 2?? - שומו שמים...
3. רמה גבוה,
נכנס לציבור איכשהוא , שהכל חייב להיות מותג, (הייתם פעם ברחוב תל אביבי טיפוסי? כמה עגלות בוגהבו ויויו ראיתם? - לא אמרתי שאין אבל באחוזים הרבה הרבה פחות,
אבל אם תשאלו את העוברים ושבים ברחוב החרדי, יאמרו לך שזה יחזיק מעמד עוד מלא שנים לכל השירה שתבוא אח"כ...
הכל נכון, עד שיבוא מותג אחר שיחליף בסערה את הבוגבו (או כל מותג אחר...) ואז כל הצקצקנים יעברו למותג החדש..
כנ"ל בגדים אנשים קונים בגד לילד/ה בגיל 3, בגד לשבת בהמון כסף.. גם כאן אמרו לך האיכות וכו,
אבל, אני אישית ניסיתי ולא ראיתי איכות חריגה.. כמו"כ בדיוק אותם האנשים קונים סטים.. לכל השירה אז למה זה אמור להחזיק מעמד???
4. מרכזי הקניות החרדים, הם אחד המקומות הכי יקרים בארץ (טוב נו כיכר העיר בת"א יותר יקר..)
למה בגדי נשים אמורים לעלות מעל 1000 שקל?(נכון שלא כולן קונות במחיר הזה, אבל זה במפורש מעלה את הרף..)
וזה בלי להתבייש , וכל זה לציבור הכי עני בארץ.....

בקיצור צריך כאן יותר שינוי חשיבה....

אבל אולי אולי אולי חנות שתראה ממש ממש טוב, ויביאו לשם כל מיני ידוענים בציבור, שיפרסמו שגם הם קונים שם.. אולי בצורה הזו תהיה שינוי תודעתי..

הלוואי!!!
1)משוגעים או משוגעות יותר נכון!!!! אני מלבישה לפעמים סטים אבל מעולם לא התמכרתי לענין בכזו רמה. הכל עובר מילד לילד עד שאין מה להעביר. והילדים שלי מטופחים ויפים במאה אחוז. שמרתי גם בגדים 7 שנים לילד הבא. (כשהיה מין אחר באמצע) ולא מתחרטת. גם אם לא הכל נלבש אבל הרבה.

3) תלוי מי!!!! לדעתי זה יותר בציבור החוצניקי העשירים או אצל חסידים. ליטאים זה קצת פחות רווח. גם זה- תלוי איפה גרים..
אני לא צריכה שום ידוענים . אם תהיה חנות יד שניה בגדים לא שמאטעס במצב מעולה. אני אהיה שם ולא היחידה!

קסניק

משתמש צעיר

יעקב אופרy

משתמש רשום
אתה מדבר אלי?

אף אחד לא אמר לא לדאוג
אפשר לתת לילד שכירות לשנה
אירוחי שבתות
עזרה מדי פעם של כמה מאות שקלים מתנות לחגים ימי הולדת וכו

והכי חשוב-עיצות מחכימות מההורים המנוסים
זה גם נחשב עזרה כמובן
עם כל העניין הוא עיצות חבל שנתת לו כסף לאוכל בגדים מוסדות דמי כיס

טברינית מקורית

משתמש פעיל
*לדעתי בגד, כל עוד יודעים מי לבש אותו, היחס אליו הוא X, ברגע שהוא הופך לאנונימי- כלומר נמסר לגמ"ח/חנות יד שניה, הוא "מאבד נקודות", לפחות בעיני כל אלה שאכפת להם מה עבר על זה. כדי לעקוף את הבעיה של אי הנוחות הזו, אפשר במקום חנות יד שניה ליצור סוג של תיווך בין מוכרים לקונים באותו סוג סחורה.
למשל: משפחה בסגנון A עם שני בנים בהפרש של שנתיים- מעבירה קומפלט את הבגדים למשפחה בעלת נתונים דומים שבה הילדים יותר קטנים. בחורה בגזרה B יוצרת קשר עם מישהי בעלת נתונים דומים, וכד'.
מערך כזה גם חוסך את כל הלוגיסטיקה של המיון והתפעול, ומאפשר גם סטים למי שמעונין, וכן התאמה מדויקת (למשל שמלות שעברו הארכה לבחורות גבוהות במיוחד).
זה כבר קיים ורווח בין משפחות או שכנות, המיזם אמור לפתוח את האפשרות למוכרים/קונים שלא מצאו בסביבתם משפחה מתאימה, ולאפשר גם תשלום ולא רק מסירה.
אישית, מצאתי ע"י פרסום בשכונה ילדה בעלת נתוני גוף דומים לשל בנותי, ואני מעבירה לה בקביעות בגדים שעברו הרבה השקעה בתיקונים והארכות.

*לענין שוק היד שניה, קהל היעד ומקור הסחורה לא חייבים להיות זהים. הציבור החרדי אכן גומר בגדים כמעט עד הסוף. יש ציבורים אחרים שממצים את השימוש בפריט כשהוא עוד חדש ורענן. יבואו אלה ויהנו מאלה. גם אחרי סינון של סגנון הבגדים הרלוונטי יש הרבה עם מה להתעסק.
מנגנת יקרה אני צריכה אותך לגביי שידוכים בפרק ב הבנתי שאמא שלך עוסקת בזה אייך אני פונה אלייך??

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אי מעבירה את כ הבגדים שלנו הלאה לאחייניות אן במות של חברות או שכנות.
וכולן לוקחות בכיף.
בגדים שמורים ממש כמו חדשים, למה לא?
גם לי אין בעיה לקבל דברים במצב טוב.

יש לי אחיינית שצחקה שכאשר תרואין לסמינר, יתכן שתישאל היכן היא קונה בגדים [שאלה שנשאלת בריאיונות לפעמים] היא תענה "במכירה של בקר"

11221212

משתמש צעיר
חדש!!! (נסיון)
בסיעתא דשמיא נפתח מייל לתיווך בגדים יד שניה
יש לכם בגד/ פריט לבוש שאתם רוצים למסור/למכור
שלחו מייל לכתובת FNUJSA1234 וכו'
כתבו בשורת הנושא פרטים בסיסיים כגון למסירה/למכירה בבני ברק שמלה חגיגית מידה M ובתוך המייל כתבו פרטים מדוייקים כולל פרטים ליצירת קשר וכמובן עדיפות עם תמונה
מעוניינים בבגד/פריט לבוש שלחו מייל לכתובת הנ"ל כתבו בשורת הנושא בקשה חינם/תשלום בירושלים מגפיים מידה 38 ובתוך המייל פרטים מדוייקים + פרטים ליצירת קשר
ואנו נשתדל להתאים ולתווך בין הבקשות
אם יש לכם טיפים ליעול המיזם נשמח לשמוע על כך או פה או במייל הנ"ל ולכתוב בשורת הנושא "טיפ"
בתקוה שנזכה לעשות טוב
המיזם קיים?
רציתי לפרסם בגדים והמייל לא תקין..

דן הלמדן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
טוב.
העליתי את האשכול הזה לפני בערך שנה, וכשלו ידי, טענתם פה טענות נכונות, העליתם ספקות באשר להצלחה של חנות כזו, נגעתם בנקודות הכואבות, וכצפוי שכחתי מהענין והתקדמתי הלאה בחיים.
אבל
כעת כשברור לכולנו שהמחיה הולכת להתייקר בעקבות המלחמה, כשהמיתון בפתח, כשהממשלה על סף הורדת תקציבים לאברכים ולמורות, וככל שהלחימה מתארכת לה זה רק הולך ונהיה ברור יותר, חשבתי שוב על הרעיון, והחלטתי לשקול אותו בשנית, מתוך הנחה שאנשים יחפשו איפה לחסוך בשנה הקרובה.
ואני כאן עם מספר שאלות שיעזרו לילהבין אם להכנס לסיפור הזה וזקוק לעזרתכם.
האם לפרסם מוקדי איסוף לביגוד? לשלם כסף לאנשים שיביאו לי מוצרים יד שניה? כמה כסף?
לבצע את האיסוף ואת המכירה בערים שונות?
האם ישנם עמותות שמתעסקות במיחזור ואקלים שיתנו סיוע להקמת פרויקט שכזה?
והשאלה הכי גדולה, האם הייתם נכנסים לחנות כזו? לא רוכשים או משהו? להציץ הייתם נכנסים? או שהייתם מדלגים עליה?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה