דרוש מידע ביגוד יד שניה, למה לא?

עולם קטן

משתמש פעיל
ברור לא להגזים היו לי כמה קורדרוי בכביסה או לא יבש וגרביון לילד לא היה נוח. הייתי חייבת מכנס חם (אם אני זוכרת למחרת ירד שלג) אז שלחתי אותו עם מכנס לא אלגנטי ובצבע אחיד אבל לא מחוייט.
חושבת שאם ניצור שינוי ולא נפחד לשלוח ככה את ילדנו לגן, יקבלו מכך אומץ עוד אמהות....
אין שום סיבה שבעולם!!!!!! שילד בן 3-4 יסתבך עם מכנס מחויט בשירותים או שיקפא מקור....
לא מתאים לחברה שלנו, שהכי מצופה ממנה שתסכתכל קצת פחות על חיצוניות (ושלא ישוו כאן מה קורה אצל החילונים- סולם הערכים שלנו ושלהם אף אף פעם לא היה זהה), לאמלל ילד קטן שמחכה שהסיעת/עוזר רבה היחיד/ה בגן יבוא לעזור לו לפתוח רוכסן וכפתור של מכנס צמוד...
וכן, לא צריך לשלוח אותם עם מכנס מכוער, יש גם מכנסי פוטר מחממות עם גיזרה יפה יותר או קורדרוי לא צמוד מידי.

לי קשה לשמוע שיש אמהות שלא שולחות תינוק למעון עם חליפת פוטר חמודה ויפה- "כי זה פיג'מה",
ולא שיש לי בעיה עם זה שהן חושבות אחרת ממני, אלא עם זה שהן מסתכלות עלי כאילו נפלתי מהירח....
מגיך 0 צריכים להיות מחויטים?

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
חושבת שאם ניצור שינוי ולא נפחד לשלוח ככה את ילדנו לגן, יקבלו מכך אומץ עוד אמהות....
אין שום סיבה שבעולם!!!!!! שילד בן 3-4 יסתבך עם מכנס מחויט בשירותים או שיקפא מקור....
לא מתאים לחברה שלנו, שהכי מצופה ממנה שתסכתכל קצת פחות על חיצוניות (ושלא ישוו כאן מה קורה אצל החילונים- סולם הערכים שלנו ושלהם אף אף פעם לא היה זהה), לאמלל ילד קטן שמחכה שהסיעת/עוזר רבה היחיד/ה בגן יבוא לעזור לו לפתוח רוכסן וכפתור של מכנס צמוד...
וכן, לא צריך לשלוח אותם עם מכנס מכוער, יש גם מכנסי פוטר מחממות עם גיזרה יפה יותר או קורדרוי לא צמוד מידי.

לי קשה לשמוע שיש אמהות שלא שולחות תינוק למעון עם חליפת פוטר חמודה ויפה- "כי זה פיג'מה",
ולא שיש לי בעיה עם זה שהן חושבות אחרת ממני, אלא עם זה שהן מסתכלות עלי כאילו נפלתי מהירח....
מגיך 0 צריכים להיות מחויטים?
צריך לדעת שהציבור החרדי הוא הציבור שהכי מסתכל על חיצוניות
וזה לא בטעות
אנחנו היחידים בעולם
שמבינים כמה החיצוניות משפיעה
לבוש מכובד גם לילד הופך אותו למכובד
לבוש זול משפיע עליו
מה הגבול מאיזה גיל
ואיזו רמה זה שאלה
ולכן זה לא נכון בכלל שממנו הכי פחות מצופה להסתכל על חיצוניות
הפוך אנחנו הכי מבינים את הערך של החיצוניות

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
לא יודעת
הייתי לא מזמן בחתונה של בחורה מהחדש..
הרבה מהבנות (לא כולן!! ממש לא כולן!!)
היו לבושות במיטב במחלצות, מהחנויות שמוכרות באזור ה800+..

ואם תלכי לחתונה חסידית , ותראי בנות תבדקי איפה הן קונות בגדים .. המצב שם יותר גרוע..
זה עדיף מבנות שלבושות זול
אנחנו בהחלט
מחנכים ללבוש חשוב ומכובד
אנשים תמיד נוטים להקצנה
ואני סבור שההקצנה הזאת עדיפה
מבנות שהולכות עם פיזמה ברחוב

פירי

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צודקת,
במקרה דנן,
אני חושבת שכן..
אבל זכותך לחשוב אחרת...

(רמז: תנסי לחשוב למה לא חילקתי בין ליטאיות לספרדיות...)
אולי הסגנון שלהן שונה, והבגדים שהן לובשות שונים. לפעמים רק המידה והאורך עושים רושם שונה מאד.
בכל אופן בחנויות שאני נכנסת בהן מדי פעם אני רואה בנות ונשים מכל הסוגים :unsure:
גם בחנויות של בגדים במחירים בין 20-200 וגם באחרים.
ובאופן אישי, גם בחנויות יקרות סטייל אירופה יש שמלות ב500 ש"ח.

רוחי ב

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
@פירי מסכימה איתך לחלוטין,
אולי בבני ברק זה לא ככה, לא מספיק מכירה,
בירושלים בהחלט אין הבדל בסטיילים ובמותגים בין חסידיות לליטאיות,
ואת האמת אני עובדת בעיקר עם בנות ונשים ליטאיות ואפשר להגיד שהצעירות לפחות, בגילאי 20-27,
יותר סטייליסטיות מרוב החסידיות שאני מכירה בגילאים האלה...
בגילאים המבוגרים יותר ובפריפריה זה כנראה משתפר, אצל רובן, ללא הבדל דת מין וגזע ;)

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
ובאופן אישי, גם בחנויות יקרות סטייל אירופה יש שמלות ב500 ש"ח.
מסכימה איתך שההכללה ממש גסה...

לעניות דעתי לקנות שמלה ב500 שקל,
זה גם יקר (ואת עוד מציינת את זה כמחיר זול..)
זה כל ההבדל - לדעתי...

וגם אני מכירה בנות חסידיות שנראות מעולה ! צנוע! מוקפד - ולא קונות במחירים האלו...

ואני כן חושבת שהמכירות/חנויות החסידיות , הן יקרות יותר - בלי השוואה..

אבל זה באמת לא נושא האשכול...

פירי

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
לעניות דעתי לקנות שמלה ב500 שקל,
זה גם יקר (ואת עוד מציינת את זה כמחיר זול..)
לא, ציינתי את זה רק כי את כתבת שבנות ליטאיות קונות ב800 וחסידיות עוד יותר...

זה קצת קשור לנושא, כי היום אפשר למצוא בגדים באמת בזול, במיוחד אלה שקונים את הזולים ממש, קונים יותר מאחד לעונה ולא שומרים יותר מעונה אחת. חנות לבגדי יש שניה לנשים כנראה לא תהיה רווחית לבעל החנות ולא תוזיל בהרבה את המחירים לקונים. וגמ"חים כבר יש הרבה גם עכשיו.

דוקים

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אז ככה, אני ידבר אולי מהשטח. מהכרות קרובה.
את עולם היד השניה הכרתי דרך חמותי לפני שניםםם
והם משפחה בעלת אמצעים שהיתה גרה תקופה בחו"ל.
בפעם הראשונה שהציע לי לבוא למכירת יד שניה אמרתי לה שאנחנו לא עניים.
והיא צחקה ואמרה, מה הקשר? באמריקה העשירות הגדולות הולכות למכירות יד שניה.
זה כל הכיף, ללבוש יפה בלי להוציא סכומי עתק.
מאז הכל הסטוריה.
ומה שאפשר לרכוש יד שניה רוכשים ובאמת שזה עולם שלם ובעיקר משתלם.
אבל,
צריך ללמוד את הנושא, וכמה טיפים שלי:
צריך לוותר על הסטים. [למרות שגם בזה יש מציאות והפתעות]
צריך לוותר על הבגד שנמצא עכשיו ממש בחלון הראווה.
צריך לחשוב קדימה, ללמוד לאסוף מציאות, כלומר, אם עכשיו חורף ויש שני מכנסיים קייציות במצב חדש בחמישה שקלים, לקחת. לא להמתין לקיץ.
ולכן צריך ללכת עם מלאי של סבלנות לדפדוף הלא ממוקד.
צריך להסכים עם זה שאין הבדל בין מצעים במלון או צימר יוקרתי לחולצה מכובסת בביתי שלי תחת השגחת ההגיינה שלי...
צריך לבדוק היכן נעים ללכת והיכן מרגישים מצוקה. כי יש מקומות שעם כל הכבוד למציאות שיש שם, ניהול המקום גורם למצוקה.
אצל מתבגרות צריך לבדוק את ההתאמה לבחורה. יש בנות ששמחות עם כל הנושא. יש להן יותר מבחר ולפעמים מציאות שלא היו מעלות בדעתן. [ובסוגריים לגבי המחירים. כל בית צריך להציב גבולות של תקציב. כמה מוכנים לשלם על שמלה. והרגשת הבת בנושא תהיה בדרך כלל שילוב של הרגשת ההורים ובחירה אישית שלה].

אבל,
אם יפתחו אתר הדומה לקישור שהובא חבל על המאמץ.
במחיר הזה פלוס מינוס ניתן לרכוש באתרים כמו נקסט או ג'ורג' או בסיילים של סוף עונה בגדים חדשים וסטים.
על בגדי ילדים יד שניה לא אשלם לעולם סכומים כמו שהאתר ההוא מציע. [לדוגמא קפוצון סריג חמוד שעולה בג'ורג' 42 עולה שם 36-לא כולל משלוח!! ורוב מה שראיתי ברפרוף מלמעלה נע על הפער הזה].
וגם בבגדי נערות ונשים. היום בסיילים של סוף עונה ניתן למצוא מציאות בסכומים נמוכים ממש.
לכן, אנשים שמחפשים את היפה והזול לא יקפצו על אתר/חנות שהפער לא משמעותי מאד. [לדוגמא: 500 במקום 1000 זה לא שווה, כי מי שמוכנה לשלם 500 תלך למכירות סוף עונה ותמצא בגדים יפיפיים ובמחיר נמוך מזה].
ולנושא המותגים:
אם לא הולכים על חיקויים [שכולם יכולים להשיג באלי] קצת קשה לחשוב איך אפשר למצוא כמות שתצדיק השקעה.
זה טוב בשביל סטנד צדדי 'למען הסטייל והרושם' ולא כבסיס קבוע המצדיק את קיומו.

דיני

משתמש מקצוען
וזה לא בטעות
אנחנו היחידים בעולם
לבוש זול משפיע עליו
מה הגבול מאיזה גיל
ואיזו רמה זה שאלה
אתה קורא לעצמך יהודי-פשוט? :)
לענ"ד ילד שמדי מקפידים איתו על הלבוש, קולט שמראה חיצוני זה דבר חשוב, ואחכ בגיל הנעורים ההורים בוכים שהוא מסדר את הצופ ומתגנדר מול המראה.
צריך להפריד בין נקי ומסודר, לבין מגונדר וממותג.

פשטות מקנים מינקות.

הרב עובדיה אמר פעם לנכדות שלו שלא טוב להלביש את הילדים מדי יפה כי זה משפיע להם על הנפש.
גם הוא כשהיה קטן, ככה סבתא שלו אמרה לאמא שלו, שלא תגנדר אותו יותר מדי.

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
@דוקים
החיפושים האלה לא אורכים מדי הרבה זמן? שלפעמים אין לנו
וגם את אוחזת ראש נגיד בקיץ, שקנית בחורף 2 מכנסיים ?
אני לא נראה לי אשרוד בסגנון כזה
כי בקושי קניות מינימליות למה שחייבים, אני עושה
ואני הולכת למקומות שמיד אמצא ולא
אצטרך יותר מדי להסתובב.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
חוזרת רגע לגבי הריווחיות
אני חושבת שלפני שבכלל בודקים אם יהיה ביקוש מומלץ לבדוק מאיזה היקף מכירות יהיה בלי הפסדים לכל הפחות, ולראות האם זה ריאלי.
אני לא יודעת את כל העלויות- אבל שכירת שטח אם צריך, שילוט, הפרשות מס ובט"ל ופנסיה וכו', תשלום לעובדים אם יש, כל זה מאוד יקר ובח יש עוד הוצאות שלא עלו לי בשלוף.

דוקים

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
@דוקים
החיפושים האלה לא אורכים מדי הרבה זמן? שלפעמים אין לנו
וגם את אוחזת ראש נגיד בקיץ, שקנית בחורף 2 מכנסיים ?
אני לא נראה לי אשרוד בסגנון כזה
כי בקושי קניות מינימליות למה שחייבים, אני עושה
ואני הולכת למקומות שמיד אמצא ולא
אצטרך יותר מדי להסתובב.
נכון. זה לא מתאים לכל אחת.
כל אחת והיכולות שלה. בזמן בכסף ובסבלנות. ולפי התנאים שלה היא צריכה לבנות את גודל ההשתדלות שלה.
בנוגע לאחיזת הראש במה שנקנה:
אפשר לתלות דף באחד מדלתות הארון ולעליו לרשום מה קנינו וקיים במאגר לקראת הקיץ/החורף. מדות וכו'.

חוזרת רגע לגבי הריווחיות
אני חושבת שלפני שבכלל בודקים אם יהיה ביקוש מומלץ לבדוק מאיזה היקף מכירות יהיה בלי הפסדים לכל הפחות, ולראות האם זה ריאלי.
אני לא יודעת את כל העלויות- אבל שכירת שטח אם צריך, שילוט, הפרשות מס ובט"ל ופנסיה וכו', תשלום לעובדים אם יש, כל זה מאוד יקר ובח יש עוד הוצאות שלא עלו לי בשלוף.
אני משערת שמהסיבה הזו יש שני סוגי חנויות לממכר יד 2.
א. גמחי"ם בהן המקום והמוכרים ממומנים על ידי גורם שלישי, או על ידי מתנדבים.
ב. חנויות יד בהם המחירים גבוהים כדי לכסות גם את כל ההוצאות.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נכון. זה לא מתאים לכל אחת.
כל אחת והיכולות שלה. בזמן בכסף ובסבלנות. ולפי התנאים שלה היא צריכה לבנות את גודל ההשתדלות שלה.
בנוגע לאחיזת הראש במה שנקנה:
אפשר לתלות דף באחד מדלתות הארון ולעליו לרשום מה קנינו וקיים במאגר לקראת הקיץ/החורף. מדות וכו'.

אני משערת שמהסיבה הזו יש שני סוגי חנויות לממכר יד 2.
א. גמחי"ם בהן המקום והמוכרים ממומנים על ידי גורם שלישי, או על ידי מתנדבים.
ב. חנויות יד בהם המחירים גבוהים כדי לכסות גם את כל ההוצאות.
נכון.
אבל מי שהגה פה את הרעיון לא רוצה גמ"ח ( שבד"כ העובדים הם מתנדבים והמקום ממומן ע"י גורם שלישי)
וגם רוצה שיהיה מחיר זול.
לכן לפני שהוא בודק אם יהיה ביקוש- שיבדוק אם זה ריאלי...

עולם קטן

משתמש פעיל
וזה לא בטעות
אנחנו היחידים בעולם
לבוש זול משפיע עליו
מה הגבול מאיזה גיל
ואיזו רמה זה שאלה

לא כתבתי שלא להסתכל על חיצוניות.
אלא קצת פחות.
לחנך ילד לערכים של תורה, צניעות והסתפקות במועט - לא יכול להגיע ביחד עם השדר (וזה צועק למרות שאף אחד לא אומר את זה!)
"הכי חשוב שתראה יפה מגיל 0, גם אם ממש לא נוח"
" אין סיכוי שאקנה עגלה שאינה ממותגת" (למרות שיש עגלות זולות יותר ולא בהכרח חזקות פחות) וכו'.

עצוב לראות משפחות אברכים שחיים במינוסים גדולים רק כי הם לא קישרו את החיים של תורה להסתפקות במועט.
ולא. אני דווקא לא מתכוונת ללבישת סמרטוטים או עגלה לתינוק סוג ג'.....

דוקים

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכון.
אבל מי שהגה פה את הרעיון לא רוצה גמ"ח ( שבד"כ העובדים הם מתנדבים והמקום ממומן ע"י גורם שלישי)
וגם רוצה שיהיה מחיר זול.
לכן לפני שהוא בודק אם יהיה ביקוש- שיבדוק אם זה ריאלי...
את צודקת לגמרי.
זה נראה לי תסמונת הגם והגם של הדור שלנו;)
גם בעל אברך, גם רמת חיים של איש עסקים.
גם לרכוש הכל בכל מכל לפי ה'תקן האופנתי' וגם ללמד לערך של הסתפקות במועט.
גם חנות רווחית גם מחירי גמ"ח:eek:

מנגנת

משתמש מקצוען
*לדעתי בגד, כל עוד יודעים מי לבש אותו, היחס אליו הוא X, ברגע שהוא הופך לאנונימי- כלומר נמסר לגמ"ח/חנות יד שניה, הוא "מאבד נקודות", לפחות בעיני כל אלה שאכפת להם מה עבר על זה. כדי לעקוף את הבעיה של אי הנוחות הזו, אפשר במקום חנות יד שניה ליצור סוג של תיווך בין מוכרים לקונים באותו סוג סחורה.
למשל: משפחה בסגנון A עם שני בנים בהפרש של שנתיים- מעבירה קומפלט את הבגדים למשפחה בעלת נתונים דומים שבה הילדים יותר קטנים. בחורה בגזרה B יוצרת קשר עם מישהי בעלת נתונים דומים, וכד'.
מערך כזה גם חוסך את כל הלוגיסטיקה של המיון והתפעול, ומאפשר גם סטים למי שמעונין, וכן התאמה מדויקת (למשל שמלות שעברו הארכה לבחורות גבוהות במיוחד).
זה כבר קיים ורווח בין משפחות או שכנות, המיזם אמור לפתוח את האפשרות למוכרים/קונים שלא מצאו בסביבתם משפחה מתאימה, ולאפשר גם תשלום ולא רק מסירה.
אישית, מצאתי ע"י פרסום בשכונה ילדה בעלת נתוני גוף דומים לשל בנותי, ואני מעבירה לה בקביעות בגדים שעברו הרבה השקעה בתיקונים והארכות.

*לענין שוק היד שניה, קהל היעד ומקור הסחורה לא חייבים להיות זהים. הציבור החרדי אכן גומר בגדים כמעט עד הסוף. יש ציבורים אחרים שממצים את השימוש בפריט כשהוא עוד חדש ורענן. יבואו אלה ויהנו מאלה. גם אחרי סינון של סגנון הבגדים הרלוונטי יש הרבה עם מה להתעסק.

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
אתה קורא לעצמך יהודי-פשוט? :)
לענ"ד ילד שמדי מקפידים איתו על הלבוש, קולט שמראה חיצוני זה דבר חשוב, ואחכ בגיל הנעורים ההורים בוכים שהוא מסדר את הצופ ומתגנדר מול המראה.
צריך להפריד בין נקי ומסודר, לבין מגונדר וממותג.

פשטות מקנים מינקות.

הרב עובדיה אמר פעם לנכדות שלו שלא טוב להלביש את הילדים מדי יפה כי זה משפיע להם על הנפש.
גם הוא כשהיה קטן, ככה סבתא שלו אמרה לאמא שלו, שלא תגנדר אותו יותר מדי.
טוב אז לא הובנתי
אני לא מעודד מותגים
אני כן מעודד לבוש מאוד מכובד
בדרך כלל בחנויות של הזול ביפו או אפילו במלכי ישראל ושמגר
יותר זרוק ורחובי
הלבוש המכובד יותר יקר
עכשיו
השאלה מה המחיר
האם אני מוכן שהילד שלי ילבש משהו שנראה כמו פיג'מה כדי לחנך אותו לפשטות?
בעיני ערך הפשטות חשוב
אבל קודם לו בהרבה ערך הנכבדות
אני לא יחנך לחיצוניות אני יודע שהחיצוניות לא נפרדת מהפנימיות
ההלכה היא שכהן ששימש מחוסר בגדים חייב מיתה
והנימוק הוא שכשאין בגדיהם עליהם אין כהונתם עליהם וזר ששימש במיתה
כנראה הכותב היה זועק מרה
איזה חינוך מעוות לחיצוניות
מה בלי בגדים הוא לא כהן
אבל המציאות היא
שאנשים שלובשים זרוק מתנהגים זרוק
ואנשים שלובשים מכובד מתנהגים מכובד
ולכן אני אחנך את הילד שלי שיש צורה איך יוצאים מהבית
ויש צורה איך מתלבשים
אני מבין שהטרחתי
אבל בעיני זה חשוב שיהיה ברור שאנחנו כן מסתכלים על חיצוניות
ומראה מכובד הוא חשוב
אגב יד שניה ועודפים הם באמת פתרון נהדר

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
"הכי חשוב שתראה יפה מגיל 0, גם אם ממש לא נוח"
לא זה מה שהתכוונתי
חשוב שתראה מכובד גם אם זה לא נוח
לא יפה
אגב בגדים צנועים הרבה פחות נוחים
והחינוך הבסיסי הוא שנוחות לא קודמת לשום ערך
" אין סיכוי שאקנה עגלה שאינה ממותגת" (למרות שיש עגלות זולות יותר ולא בהכרח חזקות פחות) וכו'.
שוב אני מדגיש אני מתכוון למכובד
ולא. אני דווקא לא מתכוונת ללבישת סמרטוטים או עגלה לתינוק סוג ג'.....
מה ששללתי זה לא סמרטוטים אלה בגדים זולים ורחוביים

פירי

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אם הבעיה היא השכירות והחזקת החנות וכו' - אפשר לחשוב על מחלקה של יד שניה בחנות בגדים רגילה.
יחסוך גם את בעית ה"מה יגידו".

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה