דרוש מידע ביגוד יד שניה, למה לא?

שיר פורום

משתמש פעיל
יש חנות אונליין בשם newish -אתר של בגדי יד שניה מצב מעולה
קניתי משם כבר פעמיים מגיעים בגדים ממותגים כמו חדשים
עולה גם המשלוח אז לא תמיד שווה
אבל אם תקחו את החנות הזו כדוגמא זה יכול ללכת מעולה
כי אנשים לא צריכים ללכת לנבור
ואף אחד גם לא צריך לדעת שהחולצה של זארה היא לא מזארה ישירות
מה שכן, זה דורש המון
כי ההצלחה שלהם זה שהם מסננים מאוד מאוד ולא מקבלים כל בגד
רק כזה שאחרי כיבוס וגיהוץ שלהם נראה כמו חדש ממש.
תודה לך!! אני מחפשת גם כאלה חנויות. האם הבגדים לא מגיעים מכוצים אחרי כביסות?- כלומר קצת יותר קטנים מהמקור? קנית את כל סוגי הבגדים?

SHILATI

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אני יותר קונה בסוף עונה או בחנויות OUTLET
כנ"ל
ואין לי עגלת בוגבו או יויו, יש לי אחת מעולה חברה מצוינת שנקנתה במחיר אפסי לאחר סקר שוק מקיף והמון מחשבה.
כוונתי לומר שאני אכן בוחנת כל קנייה ולטעמי ביגוד יד 2 פחות רלוונטי ומעשי.

שטרנ

משתמש צעיר
אפשר לחלק את התגובות לשתיים
מי שגר במרכז ומי שגר בפריפריה מבדיקה שעשיתי בערים בירושלים בני ברק קצת מ"ע
וכדומה מחירי הבגדים עולים בין300 ל2000 לבגד שבת לנערה ויש לחץ חברתי מטורף בין הבנות
ומה שראיתי בפריפריה אין בעיה לבנות ללבוש תמנון מלפני כמה שנים
לדעתי עם יהיה חנות יד שניהשל בגדים מגג עונה לפני בנות יקנו כי בדרך כלל זה עדיין אותה אופנה.
כמו שפחות תראו בפריפריה בוגבו ויויו

ק'סניק

משתמש מקצוען
רעיון שעלה לי בתקופה האחרונה, ואני סקרן להבין למה הוא לא נכון,
בציבור החילוני זה טרנד שצובר תאוצה, וישנם ידוענים רבים שמצהירים שהדרך היחידה בה הם רוכשים ביגוד היא רק יד שניה, מטעמי סביבה ואקלים.
וכל מי שאני שואל ומתייעץ, מסרב להאמין בהצלחת עסק שכזה.
ואני באמת מעונין להבין, למה?
חנות מעוצבת וממותגת ברמה, שתציע סחורה אופנתית ועדכנית, במצב חדש ונקי לגמרי, במחירים הגיוניים, עם שירות מעולה, ועם פירסום נכון, לא מכירת חסד ולא ארגון חסד, פשוט חנות למכירת ביגוד יד שניה לנשים.
בזמן כזה של מיתון בכל המשק, והמחירים המטורפים של הביגוד, למה חנות כזו של בגדים עדכניים במחיר השווה לכל נפש נועדה לכישלון?
אשמח לחוות דעתכם
חושב שבציבור שלנו זה קצת לא שייך...
הציבור קונה בגדים לילד הראשון ומוריש אותם לילד השני והשלישי.. וכן הלאה.. ולאחמ"כ אם זה עדיין במצב טוב הוא מעביר את זה לגיסה שמסכימה לקבל את זה...
בקיצור הבגדים נהיים סמרטוטים כבר ביד הראשונה..
מה גם שקונים בכל מיני מקומות זולים יחסית שהבגדים גם כך אינם איכותיים בכדי להעביר אותם יד נוספת...
ואם הבגדים בכלל נשארו במצב תקין אין אף אחד שזורק אותם... הוא מעביר אותם לגמ"ח..(או מוריש אותם..)
כך ששוק היד שניה בציבור החרדי ממש לא יכול להתקיים..
בשונה מהציבור הכללי ששם אין יותר מ3 ילדים וההפרשים בינים גדולים כך שכל אחד אחרי השימוש שלו הבגד נשאר במצב מצויין שלא מבייש שום מקבל...

שטרנ

משתמש צעיר
אז אפשר לעשות כללים לקבלת בגדים לגמ"ח כמו רק בגדים עד שתי עונות לפני וכדומה כדי שלא יהיה גמח

מ. ק.

משתמש מקצוען
זה לגמרי "עולמך תראה בחייך",
מי שקונה בחנויות מותגים, מחכה שהאחרים יעשו שינוי.

אין לי בעיה ללכת עם בגד יד 2, והגאווה אצלנו בשולחן עם הגיסות זה לומר: נכון מהמם? זה מיד 2, עלה גרושים
או: תראי איזה סיעתא דשמיא, מלכי של יעל העבירה לי 2 שמלות שקטנות על הבת שלה, וזה בדיוק מתאים לדבורי שלי...
לאירועים לוקחים מגמ"ח, ויש שם דברים טובים!
ואפילו: ראית את הפינת אוכל החדשה שלנו? עברנו ברחוב ובדיוק ראינו מישהו שמוציא אותה לפח, שאלנו אותו אם אפשר לקחת... ניקינו את זה והחלפנו ריפוד. יצא לנו 300 ש"ח לפינת אוכל.
כן. גם פאות הולכים ביחד למכירות של יד 2, ומוצאים דברים מעולים!
ובחיים לא קניתי בגד שבת ב800 ש"ח, ובטח שלא מעל 1000!!

וממש לא מרגישים עם זה עניים או חסכנים או משהו בסגנון. ב"ה יש לנו כל מה שאנחנו צריכים, ויכולים לסגור חודש ללא חובות.

מי שמרגיש שהחברה צריכה שינוי- ההצעה שלי הוא שיתחיל עם השינוי בעצמו, ואז הוא יתחיל לראות רבדים חדשים בחברה.

ראש השב"כ

משתמש פעיל
חוץ מיד שניה, אפשר למצוא בגדים מהממים וזולים בשווקים.
יש כאלה שבושה אצלם ללכת לשוק ולומר שהבגד הזה משם.
לדעתי זו טעות.

ולגבי בגדי יד 2 לדעתי בציבור החרדי יש קטע כזה לקנות בגדים יקרים בטרוף ולהתלהב מזה... גם אם זה בא על חשבון דברים אחרים.
אם תצליחו להכניס את זה גם לציבור שלנו, זה יהיה מעולה!

חסידויסית

משתמש מקצוען
וכדומה מחירי הבגדים עולים בין300 ל2000 לבגד שבת לנערה ויש לחץ חברתי מטורף בין הבנות
לדעתי עם יהיה חנות יד שניהשל בגדים מגג עונה לפני בנות יקנו כי בדרך כלל זה עדיין אותה אופנה.
לא יודעת על איזו פריפריה את מדברת, אבל הבוגבו יויו ושאר ירקות חוגגים היום בכל פינה, כולל ביגוד אופנתי וממותג.
כולם מסתובבים באותן חנויות /אתרים ומעודכנים באותם דברים.

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לא יודעת על איזו פריפריה את מדברת, אבל הבוגבו יויו ושאר ירקות חוגגים היום בכל פינה, כולל ביגוד אופנתי וממותג.
כולם מסתובבים באותן חנויות /אתרים ומעודכנים באותם דברים.
אם את ממש מתעקשת שיקראו לילד בשמו .. למרות שלאורך כל האשכול זה פחות נאמר..
אז בפריפריה שגרות בהן נשים @חסידויסית , אכן תראי את המותגים שם שם..
ואם תסתובבי בשאר ערי הפריפריה שאין בהם אחוז גדול של חסידים, תראי את ז הפחות,
לעניות שעתי הסיבה היא שחסידים שגרים בפריפריה, יש בהם עדיין יותר פשטות מאנשים המרכז (פשטות חיובית!)
אבל הם עדיין מגיעים הרבה למרכז, בשבתות ובימים טובים - יותר מהזוג הליטאי/הספרדי..
ולכן הם יותר מעודכנות.., מה גם שהלחץ החברתי ככל שהקהילה קטנה והומוגנית יותר - גדול יותר....

נ.ב. כותבת את זה ממש לא בזלזול, כי דווקא הסביבה ההומוגנית הזו יש בה שמירה יחסית גדולה יותר,
כמו"כ בהחלט ניתן לומר (בהכללה גסה כמובן) שהלבוש המוקפד הזה, הארופאי והמחויט, הרבה פעמים יותר צנוע... למרות שלא חסר נשים שלבושות צנוע מ-א-ד גם כשהן לא לובשות חליפה מחויטת.. - כך שזה לא באמת סיבה...

דיני

משתמש מקצוען
יש הבדל גדול בין 300 ש"ח לבגד שבת לבין 2000.. לא נכון להכניס את זה בהכללה אחת.
אנחנו מירושלים והבנות שלי ורוב החברות שלהן מעולם לא קונות ביותר מ-300 וקצת מקסימום של המקסימום.
והגאווה שלהם זה לספר אחת לשניה איזה בזול הם מצאו
אולי בבני ברק בסמינרים הטיפה יותר מודרנים זה כך .

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
יש הבדל גדול בין 300 ש"ח לבגד שבת לבין 2000.. לא נכון להכניס את זה בהכללה אחת.
אנחנו מירושלים והבנות שלי ורוב החברות שלהן מעולם לא קונות ביותר מ-300 וקצת מקסימום של המקסימום.
והגאווה שלהם זה לספר אחת לשניה איזה בזול הם מצאו
אולי בבני ברק בסמינרים הטיפה יותר מודרנים זה כך .
לא יודעת
הייתי לא מזמן בחתונה של בחורה מהחדש..
הרבה מהבנות (לא כולן!! ממש לא כולן!!)
היו לבושות במיטב במחלצות, מהחנויות שמוכרות באזור ה800+..

ואם תלכי לחתונה חסידית , ותראי בנות תבדקי איפה הן קונות בגדים .. המצב שם יותר גרוע..

דיני

משתמש מקצוען
לא יודעת
היו לבושות במיטב במחלצות, מהחנויות שמוכרות באזור ה1000 +..
אולי בחורות בשידוכים זה משהו אחר.
אני שונאת הכללות אבל "ידוע" שבחדש יש יותר תחרות בענייני מותגים.

פירי

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
לא יודעת
היו לבושות במיטב במחלצות, מהחנויות שמוכרות באזור ה800+..

ואם תלכי לחתונה חסידית , ותראי בנות תבדקי איפה הן קונות בגדים .. המצב שם יותר גרוע..
אולי הן קנו את השמלות יד שניה

את נורא אוהבת להבדיל בין חסידיות לליטאיות. לפעמים זה לא ממש במקום.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה