בואו נגיד להן "את לא לבד!" (אמהות חד הוריות.)

מצב
הנושא נעול.

קול תודה

משתמש מקצוען
תודה, יקרה. תודה לכל מי שהגיבה בחום ובאכפתיות. הם באמת יוצרים חיבוק ענק.
אני אגיב בתור אחת ששייכת לסטטוס כבר יותר מעשור. קצת מתקשה לכתוב את התגובה הזו, ואני בדרך כלל לא סובלת ממחסור במילים כתובות :), אבל לאף אחת לא קל להיחשף, להתקלף עד הלב והבשר. אני בכל זאת מכריחה כל מילה אישית להיוולד, כי זה בדיוק העניין: להרשות לעצמי להיות...

הקושי שלנו לדבר קשור בקושי של הזולת לשתוק. החיים אחרי בית הדין הם חיים שזורקים את מי שביקר שם לתוך המלתעות של הציבור. מנסה להסתכל על הפטפטת הזו מהצד ולהבין שהיא לא נובעת מרוע, חלילה. זה פשוט מעניין. וחוזרת עכשיו למקומי במרכז ואומרת בכנות: גם אחרי אלפי פעמים של מפגש חזיתי או עקיף עם ההתמודדות הזו, היא עדיין כואבת. מלתעות הן מלתעות.

נעשתה כאן השוואה בין האשכול של המצפות לאשכול של כל אלו ששייכות לסטטוס (ביום שבו המילה 'גרושה' תקבל לגיטימציה, המשיח יעמוד בפתח...). מתקשה להשוות. לא רוצה להשוות. רק מצביעה על הבדל אחד מהותי, והוא נמצא בשיפוטיות.
ואף שרווקות / ממתינות / אימהות לילדים מיוחדים פוגשות גם כן את השיפוטיות, הן פוגשות אותה ממוקדת מאד ולא מכוונת על עצם קיומן.
רווקה נשפטת על ה'בררנות' שלה. אישה ממתינה נשפטת על ה'השתדלות' שלה, הן נשפטות על המאמצים שהן עושות או לא עושות כדי לצאת מהמציאות הזו. וכל שיפוטיות היא מיותרת ומייסרת ממש.
אבל אישה גרושה נשפטת על מה שהיא. היא לא רק נשפטת על הבחירות שלה, היא נשפטת על עצם קיומה.
לא יכולה אפילו להגיד כמה פעמים בחיי פגשתי את האפיזודה הבאה:
אני מכירה מישהי. אנחנו מתקשרות בזירה המקצועית או הידידותית, היא מתוודעת לעובדה שאני גרושה, ואז כמעט תמיד תגיע התגובה הבאה, בווריאציה כזאת או אחרת: "וואי! ממש אי אפשר להאמין עלייך! את דווקא כזאת נורמלית!"
אני מחייכת תוך כדי כתיבת המילים הללו, כי זה קרה לי כל כך הרבה פעמים, שזה כבר משעשע ממש: לפגוש את ה'אוטומט' הזה. וזה קרה גם כשהיו מעורבות באפיזודה הזאת נשים מקסימות, מכילות, כאלו שהפכו בהמשך לחברות טובות ויקרות, ועדיין המפגש הראשון שלהן עם המציאות שלי הוליד את המילים 'את דווקא כזאת נורמלית'...
זהו. זה מה שרציתי לומר, שאני לא יודעת כמה אני נורמלית, אבל אני לא 'דווקא'.

דבורי, נגעת בנו.
תודה על השיתוף, על הכנות ועל מה שלמדתי מכך.
ושאלה: כשאת אומרת למישהי שאת גרושה, לאיזו תגובה את מצפה?
- אה
- טוב (מה טוב בזה)
- נחמד (כנ"ל)
- לא ידעתי (מאיפה שתדעי אם את לא מכירה אותי)
- את לא נראית (וכי אני אמורה ללכת עם קרן על הראש?)
- כמה זמן? מה קרה? הילדים בקשר עם בעלך? (חפירותתת...)
- ואיך את מסתדרת? (תודה, כמו שהסתדרתי עד שהכרתי אותך)

כל תגובה נראית לי מטופשת יותר מקודמתה
אז מה כן?

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מתנצלת שהשתמשתי במילה "סטטוס"... כתבתי בתחילה גרושה, רק מכיון שיש כאלו שבשבילן המילה נושאת עמה מטען - לא רציתי לפגוע, או לתת תויות.
.
אין לך מה להתנצל. את מקסימה ואכפתית. ובסך הכל, גם לי קשה לעשות שימוש במילה גרושה. יש לה קונוטציה לא נעימה. :(

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
דבורי, נגעת בנו.
תודה על השיתוף, על הכנות ועל מה שלמדתי מכך.
ושאלה: כשאת אומרת למישהי שאת גרושה, לאיזו תגובה את מצפה?
- אה
- טוב (מה טוב בזה)
- נחמד (כנ"ל)
- לא ידעתי (מאיפה שתדעי אם את לא מכירה אותי)
- את לא נראית (וכי אני אמורה ללכת עם קרן על הראש?)
- כמה זמן? מה קרה? הילדים בקשר עם בעלך? (חפירותתת...)
- ואיך את מסתדרת? (תודה, כמו שהסתדרתי עד שהכרתי אותך)

כל תגובה נראית לי מטופשת יותר מקודמתה
אז מה כן?
אני עונה רק בשם עצמי, בסדר? אין לי זכות לדברר את כל הגרושות באשר הן, ייתכן מאד שמה שמתאים לי לא מתאים לאחרות.
בואי נחלק בין שני מצבים הכי שכיחים:
1. מישהי שומעת שאני גרושה, לא ממני. היא מיידעת אותי בהתרגשות שהיא שמעה שאני גרושה, ואז מוסיפה את משפט המחץ 'בחיים לא הייתי מנחשת' או 'את דווקא נורמלית' או כל גרסה אחרת של המשפט הזה. אני לא מצפה לזה בחיים :). מצדי, אל תיידעי אותי מה שמעת עלי או מה את חושבת עלי.
2. מישהי מבינה שאני גרושה, בעקבות שיח שלי ושלה. אישה נשואה לא מדווחת לכל אחת: 'אה, אגב, אני נשואה', נכון? אז גם אני לא מסתובבת ומספרת לכולם: 'אה, אגב, אני גרושה'. אם אני מציינת את העובדה הזאת, זה בהקשר למשהו אחר, ואז אפשר פשוט להגיב על המשהו האחר. בשנה שעברה בערב פורים שלחתי פוסט מסוים, בקשה לזכור את כל אלו שפורים בשבילן הוא לא ממש יום שמח. בין הנשים שקיבלו את הפוסט הזה, היו כמה שרק אז גילו שאני גרושה. מאד נהניתי מהתגובות של חלק מהן שהתייחסו עניינית לפוסט שכתבתי. סיפרו איך הן הרגישו בגללו, בישרו שבזכותו הן הלכו להזמין מישהי לסעודת פורים או לשלוח לה משלוח מנות, דילגו באלגנטיות על הרגע שבו הן הבינו מי אני ומה אני. היו גם תגובות אחרות, פחות מהנות, אבל אני משאירה אותן בצד כרגע...

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
ועוד משהו:
יש אנשים מדהימים בעולם. גם בעולם של הגרושות. כאלה שהסיווג האישי שלי לא מעניין אותם בכלל, כאלה שהסיווג האישי שלי מעניין אותם מאד ולכן הם מושיטים יד לעזרה. פוגשת הרבה יותר את הצד היפה והמאיר של האנושות מאשר את הצד האפל שלה.
מעבירה בראש שלי עכשיו את רשימת החברות שלי ומבינה שוב כמה אני אישה מבורכת. הן חכמות ורגישות ויודעות מתי להגיב ומתי לשתוק ואיך לחבק ואיך לאהוב מרחוק. מודה להן. מודה עליהן.

יטל

משתמש פעיל
אני אגיב בתור אחת ששייכת לסטטוס כבר יותר מעשור. קצת מתקשה לכתוב את התגובה הזו, ואני בדרך

דבורי תודה על השיתוף ,הוא מרגש אותי. מ2 סיבות:

1. כבר תקופה שאני קוראת את הספרים שלך,וחושבת לעצמי כמה הרבה חוכמה יש לאשה הזאת,בטוח לי שהיא עברה משהוא בחיים,בשביל להגיע לכזאת חוכמה , אבל באמת שלא ידעתי מה.
אז אולי זאת התשובה.

2.אני גם בסטטוס הזה ,וזה מרגש אותי לראות נשים כמוך ,מה שעוזר לניפוץ הסטטוס.

וקצת מעבר...

אני חושבת שזאת עבודה שלנו מול עצמינו לנפץ את הסטיגמה הזאת לעצמינו ולזכור מה האמת ,מה בחרנו או למה נבחרנו?

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
יודו או לא יודו - לדעתי זה לא העיקר. כמה בכלל ילדים מכירים ומודים להורים שלהם? וזאת רק כשהם הורים בעצמם.

אבל שהאישה חכמה, אין ספק. למרות שהיא עושה את זה מאינטואציה בריאה ומאכפתיות לילדים שלה - היא זאת שתהיה מורווחת. ילדים לא טיפשים. הם מבינים כבר כשהם קטנים, אבל כשיגדלו, אפילו אם יהיו בקשר עם ההורה המשמיץ - בלבם יבוזו לו.

בנוסף, בין הפגיעות הכי קשות בילדים זאת השמצה של ההורים. אז תחשבו איך ילד מרגיש כשהורה שאמור להגן עליו - פוגע בו בהשמיצו את ההורה השני.
לא יודעת אם הם יגידו לה יום אחד "תודה אמא"
אבל בלב שלהם בפנים זה יהיה

דבורי, מותר לשאול איזו תגובה היה לך הכי נעים לקבל?

קול תודה

משתמש מקצוען
ועוד משהו:
יש אנשים מדהימים בעולם. גם בעולם של הגרושות. כאלה שהסיווג האישי שלי לא מעניין אותם בכלל, כאלה שהסיווג האישי שלי מעניין אותם מאד ולכן הם מושיטים יד לעזרה. פוגשת הרבה יותר את הצד היפה והמאיר של האנושות מאשר את הצד האפל שלה.
מעבירה בראש שלי עכשיו את רשימת החברות שלי ומבינה שוב כמה אני אישה מבורכת. הן חכמות ורגישות ויודעות מתי להגיב ומתי לשתוק ואיך לחבק ואיך לאהוב מרחוק. מודה להן. מודה עליהן.

מרגש
אשרי כל אשה שאלו הן חברותיה, השותפות לשמחה ולאושר, לצער ולכאב.
אשתדל לאמץ, ושוב תודה לך. מעריכה מאד את המאמץ שבשיתוף הלא קל הזה

imac100

משתמש מקצוען
היחס החברתי לנשים גרושות הוא כל כך מחליש ולא פר.
אנחנו משכירים דירה.
לפני כמה שנים הגיעה אישה ממש נחמדה לראות אותה, נהנתה ואמרה שתדבר איתי בטלפון.
למחרת היא מתקשרת אומרת שרוצה את הדירה רק יש בעיה (זה היה הניסוח שלה) מה הבעיה? שהיא גרושה. אני שואלת ואז?
אנשים לא רוצים להשכיר לגרושות ואם הם מוכנים בסוף השכנים עושים בעיות.
אמרתי לה מיד שאין לי שום בעיה
ומיד היא מתחילה להתנצל שיש לה עבודה טובה ב××× ואבא שלה יחתום ערבות והיא תביא מראש חודשים וכו וכו.
אמרתי לה הכל בסדר אני אבקש ממך את אותם תנאים שהיה לדיירים הקודמים ואם פעם יש לך בעיה את יכולה לבקש לדחות את הצק. גם השוכר הקודם שהיה אברך ביקש מדי פעם ודחיתי לא קרה כלום.
סיימתי את השיחה וממש בכיתי. מה היא עברה קודם אם היא כל כך טעונה וכל כך מתנצלת.
היום אחרי כמה שנים אני יכולה לומר שהיא אישה מקסימה. מעולם לא ביקשה ממני לדחות תשלום או משהו.
ואני עוד יותר שמחה שגם רב השכנים בבניין ממש נחמדים מזמינים לשבתות ועוזרים עם הילדים.
ברוך ה שיש גם כאלה אנשים בעולם.

שידרוגים

משתמש מקצוען
היחס החברתי לנשים גרושות הוא כל כך מחליש ולא פר.
אנחנו משכירים דירה.
לפני כמה שנים הגיעה אישה ממש נחמדה לראות אותה, נהנתה ואמרה שתדבר איתי בטלפון.
למחרת היא מתקשרת אומרת שרוצה את הדירה רק יש בעיה (זה היה הניסוח שלה) מה הבעיה? שהיא גרושה. אני שואלת ואז?
אנשים לא רוצים להשכיר לגרושות ואם הם מוכנים בסוף השכנים עושים בעיות.
אמרתי לה מיד שאין לי שום בעיה
ומיד היא מתחילה להתנצל שיש לה עבודה טובה ב××× ואבא שלה יחתום ערבות והיא תביא מראש חודשים וכו וכו.
אמרתי לה הכל בסדר אני אבקש ממך את אותם תנאים שהיה לדיירים הקודמים ואם פעם יש לך בעיה את יכולה לבקש לדחות את הצק. גם השוכר הקודם שהיה אברך ביקש מדי פעם ודחיתי לא קרה כלום.
סיימתי את השיחה וממש בכיתי. מה היא עברה קודם אם היא כל כך טעונה וכל כך מתנצלת.
היום אחרי כמה שנים אני יכולה לומר שהיא אישה מקסימה. מעולם לא ביקשה ממני לדחות תשלום או משהו.
ואני עוד יותר שמחה שגם רב השכנים בבניין נמש נחמדים מזמינים לשבתות ועוזרים עם הילדים.
ברוך ה שיש גם כאלה אנשים בעולם.

העלית לי דמעות ממש

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
הו, כמה שאת צודקת.
אלו זמנים קריטיים בטירוף.

אנחנו רגע לפני פורים אז זה הכי בוער
תסתכלו סביבכם אולי יש ילד חמוד בן שמונה או עשר
שלא הולך לביהכ"ס כי הוא מפחד מהנפצים ואין לו אבא שישמור עליו?
או ילד שאין מי שילמד איתו ב"מרדכי הצדיק"...

ואח"כ פסח, תחשבו על זה
לעשות פסח לבד לבד... לגרור להזיז
להטיל משמעת על הקטנים שמסתובבים עם פרורים בכל הבית...
בקיצור כל עזרה תתקבל בברכה..

סתם כך לשאול בעדינות את השכנה אם היא צריכה איזה תיקון קל בבית
להזמין תיקונצ'יק זה סכום לא קטן ולא כל אישה יודעת להחזיק מקדחה...

(אני כותבת הכל אחרי שראיתי את האנשים הטובים והמתחשים
את המלמד שהודיע שהשנה מסיבת פורים בלי האבות
ואת המורה שוויתרה על פירוט בעץ משפחה...)

מנוחהלה, את כל כך צודקת!

לגבי פסח -
אם תוכלו לכתוב לי בפרטי אם מישהו/י מכיר/ה מקום במחיר שפוי/מסובסד/חינם לאמא עם ילדים אפילו רק לחלק מימי הפסח?
מדגישה - נא לענות בפרטי בלבד

מרחבית

משתמש מקצוען
אם אני מציינת את העובדה הזאת, זה בהקשר למשהו אחר, ואז אפשר פשוט להגיב על המשהו האחר.

אני שואלת, דבורי יקרה, רק כדי להבין טוב יותר: ההתעלמות הזו לא פוגעת? איך זה? כל-כך אשמח להבין יותר.
למישהי נודע על התמודדות שלך. על צער. כאן זו גרושה. שם זו אלמנה. אולי מישהי שעדיין לא נפקדה. מישהו שעדיין לא בנה את ביתו. מתמודדים במשפחה עם חולה בגוף או בנפש. מישהו ירד מהדרך. משפחה אבדה ילד...
מספרת למישהי על העובדה הזו, אמנם בהקשר למשהו אחר. והיא - כלום. ממשיכה כאילו לא שמעה עכשיו על התמודדות, על צער.
אני לא מדברת על רגשנות מוגזמת. לא מדברת על פניקה. לא מדברת על חיטוטים סקרניים. תלוי מאוד גם במידת הקרבה.
אבל כלום? מילה? התייחסות? הכל ממשיך אותו דבר? עולם שלם של קושי - לא מזיז?...
זה לא כואב?

קריאייטיבית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני שואלת, דבורי יקרה, רק כדי להבין טוב יותר: ההתעלמות הזו לא פוגעת? איך זה? כל-כך אשמח להבין יותר.
למישהי נודע על התמודדות שלך. על צער. כאן זו גרושה. שם זו אלמנה. אולי מישהי שעדיין לא נפקדה. מישהו שעדיין לא בנה את ביתו. מתמודדים במשפחה עם חולה בגוף או בנפש. מישהו ירד מהדרך. משפחה אבדה ילד...
מספרת למישהי על העובדה הזו, אמנם בהקשר למשהו אחר. והיא - כלום. ממשיכה כאילו לא שמעה עכשיו על התמודדות, על צער.
אני לא מדברת על רגשנות מוגזמת. לא מדברת על פניקה. לא מדברת על חיטוטים סקרניים. תלוי מאוד גם במידת הקרבה.
אבל כלום? מילה? התייחסות? הכל ממשיך אותו דבר? עולם שלם של קושי - לא מזיז?...
זה לא כואב?
סליחה שאני מתערבת בשאלה לא לי.
אני לא שם
אבל בא לי להסביר לך מה אני חושבת.
לא מכירה אותך, אבל אין ספק שיש לך איזושהי התמודדות בחיים (ולו מזערית, הלוואי!)
תארי לך שאת פוגשת אדם ואיכשהו נודעת לו ההתמודדות שלך (ולא משנה אם זה בתחום הכלכלי, החברתי, התעסוקתי, האישי..)
מה היית רוצה שיגיב לך??
וואוו , אני בשוק, איזה קושי מטורף, איך את חיה בכלל? צכה אמבולנס? צכה קרן בקופת העיר, מבטי חמלה עוטפים וזגזוגי עיניים לשמים..
או פשוט שיקשיבו לך, למה שאת משתפת וימשיכו לנהל שיחה בצורה תקינה ורגילה בלי התעלמות חלילה אבל גם בלי ההתפעלות שציינתי והגדלת הקושי עד הפיכתו לחלק מהדמות איתה את משוחחת...
מקווה שהבנת אותי.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
פוגשת הרבה יותר את הצד היפה והמאיר של האנושות מאשר את הצד האפל שלה.

השמש אמרה פעם: 'למה אנשים אומרים שיש לילה? אני תמיד רואה רק את הצד המואר של כדור הארץ!'
יא מצחיקה, זה כי את שמש זורחת. את פשוט פוגשת השתקפויות של עצמך מכל הכיוונים.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
פשוט שיקשיבו לך, למה שאת משתפת וימשיכו לנהל שיחה בצורה תקינה ורגילה בלי התעלמות חלילה אבל גם בלי ההתפעלות שציינתי והגדלת הקושי עד הפיכתו לחלק מהדמות איתה את משוחחת...
מדויק (מנקודת מבטי,כמובן)

גרניום

משתמש צעיר
כמו בכל תחום בהבנה חברתית - קשה עד בלתי אפשרי לתת כללים מדויקים.
להגיב- להתעלף? להשתנק? מספיק לדמוע?
להתעלם- כאילו אמרה משהו רע? כאילו זה כל כך נורא שעדיף שאשתוק? או כאילו אני חרשת?

הכל תלוי מצב/ הקשר/ קרבה/סיטואציה/זמן וכו'

ההנחיה מול כל אדם מתמודד שמשתף בקושי - היא פשוט(?) להקשיב, ולהיות מספיק רגיש.

וגם- לדעת שלפעמים נטעה, ואם נהיה רגישים לטעות, תהיה לנו אי"ה גם אפשרות לתקן.
חכמים כבר הנחו אותנו "מה ששנואי עליך אל תעשה לחבריך" זה אולי הכלל היחיד במערכת הלא מהונדסת הזאת של יחסי אנוש.

מרחבית

משתמש מקצוען
תארי לך שאת פוגשת אדם ואיכשהו נודעת לו ההתמודדות שלך

שימי לב. היה מדובר על מקרה שהיא בעצמה מספרת. לא 'איכשהו נודע'.

וואוו , אני בשוק, איזה קושי מטורף, איך את חיה בכלל? צכה אמבולנס? צכה קרן בקופת העיר, מבטי חמלה עוטפים וזגזוגי עיניים לשמים..

שימי לב, כתבתי שם: "אני לא מדברת על רגשנות מוגזמת. לא מדברת על פניקה. לא מדברת על חיטוטים סקרניים. תלוי מאוד גם במידת הקרבה".

או פשוט שיקשיבו לך, למה שאת משתפת וימשיכו לנהל שיחה בצורה תקינה ורגילה בלי התעלמות חלילה

שמי לב, דבורי כתבה: "ואז אפשר פשוט להגיב על המשהו האחר".

רוטב שום

משתמש מקצוען
אני שוחחתי עם שכנה ותוך כדי השיחה בדיוק כמו אצל דבורי העלתי קושי שלי משמעותי מאוד, שאמור באמת לסקרן והמשכתי את השיחה - הסיבה שספרתי היתה כי לא היה איך להמשיך את השיחה בצורה אחרת.
ומאז כמה פעמים ניסתה השכנה לשאול אותי על כך, לדובב אותי

ולא! לא רציתי לספר מעבר למסופר, למרות שזה שכנה יחסית קרובה אלי

אחרי פעם פעמיים הבינה את הנקודה ומאז לא מנסה להעלות שוב.

אז נכון כאב כשניסתה להעלות שוב אבל אני ידעתי שהבחירה היתה שלי לספר או לא

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה