בואו נגיד להן "את לא לבד!" (אמהות חד הוריות.)

מצב
הנושא נעול.

שורי פלד

משתמש מקצוען
איך אפשר לעזור לשכנה שנפרדה אך עדיין לא רשמית והיא כבר מספר חודשים לבד.... מגדלת מספר ילדים קטנים ולא משוחחת על כך, אנחנו לא קרובות ואף פעם לא היינו אבל הלב נקרע כל פעם לפני החג בשבתות וכו'... אין לי מושג איך היא מסדרת ואני לא יודעת מה נדרש לעשות?
קשה מאוד לייעץ אם לא מכירים אותה אישית
אבל לדעתי תלוי
אם היא כזאת שבדברים אחרים בחיים היא כן משתפת את השכנים, ובנושא הזה היא לא מדברת
יש מצב שהיא מתביישת פשוט לדבר, ואם מישהי תפתח את הנושא איתה היא תשמח
אם היא באמת כזאת
אני חושבת שכדאי לנסות לפתוח איתה שיחה בעדינות, ז"א לא לשאול אותה ישירות אם היא צריכה עזרה, כי אז היא תרגיש מסכנה,

• תודה
Reactions: cyp

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
העזרה הכי גדולה שיכולה להיות זו ההטמעה. לקרב את הילדים בסביבתם הטבעית, להושיט יד - שכנות / בנות משפחה כשצריך, לתת ולקבל באופן טבעי.
ולהעלות את הנושא לדיון בפרוג איננו להעלות על נס, אלא פשוט להעלות למודעות שחסרה הרבה פעמים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

תרצה613

משתמש מקצוען
יש נשים שעוברות הרבה, מתמודדות, וזוכות לניכור ותגובות מתגובות שונות, לא נעימות כלל. כאלו המאשימות אותן, גורמות להן להרגיש "לא לגיטימיות"
למה לא לעודד, לחבק ולנחם?

ואם ילד יהודי מתוק אחד יזכה ללכת לבית כנסת עם השכן שאשתו קראה את האשכול הזה (או הוא עצמו), ובערב פסח מישהו פשוט יתקשר כשהוא הולך למכור חמץ וימכור גם את של שכנתו הגרושה - והיה זה שכר האשכול הזה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
תודה על התגובה.
היא פשוט מספרת בכמה משפטים את המציאות הנוכחית בה אלו שכורח הנסיבות העלה אותן על הבמה זוכות לקבל אליה בליסטראות.

- מי זה אנחנו?
- מי הסמיך אתכם / לתת או לא לתת לגיטמציה?
- אי אפשר? מי החליט? אולי כדאי לנסות ולראות שאפשר גם אפשר?
- ולמה כל עזרה וסיוע זקוקים לבמה והאם באמת רק בחשאי חשאין ניתן לעזור?

וגם אם נניח שיש צל צילו של ספק ביחס לנכונות התזה באשר לדרך ההתנהגות הראויה כלפי גרושים/ גרושות.
הילדים, באמת מגיע להם להיות בשר תותחים?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
תודה על התגובה.
היא פשוט מספרת בכמה משפטים את המציאות הנוכחית בה אלו שכורח הנסיבות העלה אותן על הבמה זוכות לקבל אליה בליסטראות.

- מי זה אנחנו?
- מי הסמיך אתכם / לתת או לא לתת לגיטמציה?
- אי אפשר? מי החליט? אולי כדאי לנסות ולראות שאפשר גם אפשר?
- ולמה כל עזרה וסיוע זקוקים לבמה והאם באמת רק בחשאי חשאין ניתן לעזור?

וגם אם נניח שיש צל צילו של ספק ביחס לנכונות התזה באשר לדרך ההתנהגות הראויה כלפי גרושים/ גרושות.
הילדים, באמת מגיע להם להיות בשר תותחים?

שימי לב מדובר במשתמש חדש.. מהיום

הגיג

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
מקווה שדברי הובנו.
דברייך לא הובנו לצערי.
יש פצועים בתאונות דרכים למשל.
יש מתוכם כאלה שלא נזהרו כשהם עברו את הכביש, אולי.
אז לכן לא נתמוך בפצועי התאונות, כי זה נותן להם לגיטימציה אולי?
מישהו רוצה להיות כמוהן?
כאילו - אם את רואה שכנה לבד - בחושך - מתמודדת בזירות בלתי אפשריות -
אז - אם את עוזרת לה - למישהו - נהיה - חשק - להיות - כמוה -
ו- הוא - יעשה - את - זה - גם - בלי - הצדקה - כי - יש - תמיכה - שהיא - אחד - מששת - אלפים - של- מה - שהוא - עובר?
חשבתי שהסטיגמות האלה כלו עברו מן העולם :(

חגית רם

משתמש רשום
בלי להתבלבל!
אי אפשר להפוך את הצד השני לקיצוני אז להלחם נגד הקיצוניות שלו.
לא אמרתי שלא לתמוך בהן - חלילה!
אמרתי שנושא זה בפני עצמו אינו זוכה לאהדה ציבורית ותמיכה כללית כדי לא לעודד אותו.

ומי שמאד מתנגדת - זכותה.
בנוסף - שאלו - מי זה אנחנו?
אנחנו זה את, ואני ואתן, זו מציאות שאלוקים קבע שהנורמה נקבעת על פי מעשי רוב האנשים, כמו ממוצע של אוסף נתונים.
ולא באנו כאן להביע פרשנות אישית אלא להביע עמדה כואבת

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הגרושות ששמעתי את סיפוריהן, טבלו בדמעות ובדם לפני שפירקו את הבית. והדם לא תמיד היה מטאפורי.
אף אחת מהן לא התגרשה, בגלל ש'אם הבנים' פרסמו מודעה בעיתון.
אף אחת מהן לא התגרשה בגלל שקראה ספר, או שמעה על הרעיון והוא מצא חן בעיניה. הי, תשמעו איזה רעיון! להיות גרושה! בואו ננסה!

הן כולן, נשים עדינות וחכמות, ידעו שהן הולכות לקראת עתיד קשה ולא ידוע.
ידעו שהכאב יגדל מנשוא.
אבל הסבל בבית היה גרוע עוד יותר, ובבחירה בין רע לרע מאד - הן בחרו לפרק את הבית.
אמיצות שכמותן. לביאות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
מחקתי - רותי קפלר היטיבה לתאר

נערך לאחרונה ב:

הגיג

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
מילים יפות הן...
כללית אני גם השתמשתי במילה 'לתמוך' והיא מעצבנת אותי, כי מצחיק אותי לקרוא ל'להיות עם' או 'להיות ליד' או 'להבין' או 'לזכור שיש קשיים שאין לנו דריסת רגל בהם כשאנחנו יושבים על סיר הבשר', במילה השנואה הזאת 'לתמוך'. מכירה נשים מהממות שמעניקות לכל העולם כל כך הרבה ומן הראוי שלפחות יזכרו שיש להן זירות מאבק קשות מנשוא.אז אני מתנצלת סתם ככה.
אבל,
אם את מתכוונת לזה ש'תופעת הגירושין' אינה זקוקה לעידוד וכולי, אז אני לא רואה שום קשר בעולם בין הקריאה העדינה כאן לפתוח עיניים ולראות לבין הדבר הזה.
אנחנו יוצאים מתוך נקודת הנחה של כבוד ואמון במי שמוכר לנו, ושלא בחר בחיים שנגזרו עליו, כשם שאף אחד ש"קרה לו"משהו לא בחר בחיים האלה, אלא בוחר לחיות במה שהקב"ה הוביל אותו אליו מתוך חשבונות שמים נסתרים - בכבוד ובאמונה ובמלחמה יום יומית על השפיות ועל הילדים.
וכשאת פוגשת חברה, שכנה, אחות, ידידה שעומדת בתוך הים הזה ואת לא עוברת את הכביש ולא מפנה את הגב ולא עוצמת עיניים לאמור 'לא רוצה לדעת מהדברים האלה' את עושה חובה כיהודייה וכאדם, לא קשור אליה בכלל.
סורי אם יצאתי לא ברורה.

שרית ו

משתמש מקצוען
חגית היקרה
פשוט לקרוא ולא להאמין... לא בטוחה שאת בעצמך מאמינה למה שאת אומרת... האם יתכן שהנאמר נובע מקושי אישי מאותו רקע וניסיון לשכנוע עצמי למה גירושין זו לא אופציה?

MAGNET

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
[
כ"כ אווילי לחשוב שמישהו עושה צעד כזה קריטי בלי לעבור טלטלות וקשיים בלי סוף, אני מכירה מקרוב מס' גרושות ושאני מעבירה את הסיפור של כל אחת ואחת מהן בראש אני לא זוכרת אפילו אחת שעשתה את זה בקלות. הן עוברות קושי שאי אפשר לתאר אפילו, אין אחת שלא ניסתה את כל מה שרק אפשר, זה הזוי לחשוב שהן מודל לחיקוי, מה למען ד' אפשר לחקות?? את החיים הקשים שלפני? את הבושות שאחרי? את היומיום הלא פשוט בכלל!? את מה??? את הלבד שהיא מרגישה שהיא רואה את כולם ביחד? את הכמיהה שלה בעיניים לבית נורמלי כמו של כולם...
אני לא חושבת שיש לי זכות להביע בכלל דעה אבל זה כ"כ כואב לראות אותן מתמודדות בגבורה ובמקום להתסכל עליהם בהערצה יש לפעמים מבט של זלזול, מין תחושה כזו של את אשמה במה שקרה... יכולת למנוע את זה אם רק היית רוצה.... בטח שהיא רצתה מה נראה לנו שאת המצב הזה היא רוצה... ואם לך היו נתונים כמו שלה??..

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
[
רק אני חושבת שצריך לתת לענין לגיטימציה?
חוזרת שוב צריך- לתת- לגיטימציה!
נשים שמתמודדות וסובלות שנים מפחד מה יאמרו עליהן זו המציאות המועדפת?
צריך לתת לגיטימציה לנשים האמיצות שבחרו באופציה של הגירושין, ולא בחרו להשאר בתוך החושך לנצח.
גם התורה נתנה לגיטימציה לגירושין, יש אפילו מסכת שלמה שנקראת גיטין.
רק בנצרות היה מושג של "חתונה קתולית"...

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
רק אני חושבת שצריך לתת לענין לגיטימציה?
חוזרת שוב צריך- לתת- לגיטימציה!
נשים שמתמודדות וסובלות שנים מפחד מה יאמרו עליהן זו המציאות המועדפת?
צריך לתת לגיטימציה לנשים האמיצות שבחרו באופציה של הגירושין, ולא בחרו להשאר בתוך החושך לנצח.
גם התורה נתנה לגיטימציה לגירושין, יש אפילו מסכת שלמה שנקראת גיטין.
רק בנצרות היה מושג של "חתונה קתולית"...
כל מילה!

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
כל המערכת החברתית שלנו בנויה ככה, גם בדברים האלה.
היום זה נראה לנו מוזר, מחר שמענו על כמה כאלה שלובשות צהוב בננה אז גם אנחנו...
כמובן שזה לא דוגמא תואמת כי אף אחד לא עושה מעשים דרסטיים כגון דא בגלל הסביבה.
אבל כשמתנדנדים - ויש ספקות - זה יכול להכריע את הכף ולא לכוון החיובי!

חגית, אגיד לך את האמת.
חלק מחברותיי הטובות בטוחות שאת טרולית: מישהו שפותח ניק בדוי, ונהנה להגיד דעות הפוכות משל כולם, סתם כך כדי לראות את כולנו מתעצבנים.

אין לי מושג אם את טרולית או לא, אבל גם אם כן - דברים כמו שכתבת, לא יכולים להשאר בלי תגובה.

יכול להיות שאת יושבת לך בבית וצוחקת על כולנו, שמבזבזות דקות ארוכות כדי להגיב. יכול להיות שלא - שאת באמת אשה אמיתית, שחושבת שיש 2% שמפרקות את בתיהן רק בגלל הלגיטימציה הציבורית לעניין, או שפירוק בית יכול לדמות ללבישת שמלת בננה צהובה.

בכל מקרה, אנחנו נגיב.
עד שהאשכול יימחק (דיר באלאכּ. יש לי כאן איזה תשע מאות לייקים מושקעים), או עד שיינעל.

שרית ו

משתמש מקצוען
חגית יקרה... זאת בדיוק הבעיה... בקרב מחנינו יש לא מעט כאלה שמייצרים "צורות חשיבה" סטיגמטיות שהופכות הכל למלאכותי... במקום להתעסק באיך לחזק את שלום הבית במקום להתעסק בחיובי... מתעסקים בשלילי ב"אי מתן לגיטימציה" והרי זה לטמון את הראש בחול... במציאות החרדית גם של ימינו אם מישהי סובלת עד שהחליטה למרות כל הגיהנום שגם כך מצפה לה לפרק את הבית כי הגיהנום שיש לה בבית חם יותר... מצפות לה בחוץ כאלה שתגדנה להם בהצטדקות להיעלם ולא להיראות כי הן נותנות "לגיטימציה" למשהו... ה"לגיטימציה" הזו מאפשרת לנו להחריג כל מה ששונה... אישה גרושה.. חרדי עמל לפרנסתו רחמנא לצלן.. ועוד ועוד ועוד אפשר להגיד הרבה דברים על ה"לגיטימציה" הזו... דבר אחד ברור כשמש "דעת תורה" זה לא! נקודה...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה