אם אני חוזר פה על דברים של מישהו ומעייף אתכם - אז אני מבקש סליחה מראש. [יש כאלו שכתבו פה דברים נכונים ויש שכתבו פה שטיות [מחוסר ידיעה]
אבל, אני כותב את הדברים אחרי חקירה של שנים - מקצועית, כשרותית ובריאותית של הנושא:
חברה כמו כרמל, או סגל או טעמן כותבים על הבקבוק 'ללא סוכר' וללא תוספות, זה אמיתי והם לא יסתבכו עם החוק, בנוסף לזה שהם רוצים שהציבור המהדר יקנה אותם לקידוש ללא חשש כי הרב אלישיב זצ"ל סבר, שאסור לערבב אפ' קצת מים במיץ ענבים לקידוש וארבע כוסות.
לסוכרתיים, לא יעזור כלום! מיץ ענבים גם ללא תוספת סוכר מעלה או יותר נכון מקפיץ את רמות הסוכר בדם! מה שכתבו פה זה מחוס ידיעה ברורה וחלומות בהקיץ, אפשר לומר לאותו חולה למדוד סוכר לפני ושעתיים אחרי ויראה כמה יופיע לו על המכשיר.
לסוכרתי, הכי טוב ומומלץ להתרגל ליבש או לחצי יבש ואם זה קשה - מוסיפים עד 40% מים וזה לכתחילה הן מבחינת ההלכה והן מהבחינה הסוכרתית.
כל חולה מכיר את עצמו, אם הוא 'ותיק' ואם לא ישאל רב, מה שבטוח, חולה סוכרתי, הכי טוב לליל הסדר שיחפש כוס שמכילה שיעור מדוייק וימזוג 60% יין יבש ו40% מים וזה יהיה לו קלי קלות.
אגב, אם חברה מכובדת תכתוב 'ללא סוכר' וישימו ממתיק אחר ומישהו יעלה עליהם, הם יסגרו את המפעל שלהם באותו יום - רק מהבזיון... אז אנא לא לכתוב דברים ללא מחשבה.