ממש ממש לאאני חושב שאדם לבד מחליט אם יוכלו לחפור לו.
מראים ת'כיוון לחפרנים , ומתחילים לחיות חיים רגועים.
אין לי כח להכנס לוויכוח בציבורי, אבל את/ה לא צודק/ת
ממש ממש לאאני חושב שאדם לבד מחליט אם יוכלו לחפור לו.
לא פסימית בכלל,
שתי הדברים הנ"ל קורים לצערנו - וכשזה קורה לא צריך להוסיף על הקושי.
זו ראיה פסימית עד שאת לומדת שהחיים לא רק ורודים.
ומנסיון אישי- אחרי לידה שקטה שעברתי תוך כדי לימודים בסמינר, למעט חברה אחת שפגשה אותי אחרי חודש ולא שאלה כלום עד שסיפרתי לה בעצמי, כל החברות/שכנות/מורות וכל העולם ברב התרגשות איחלו מזל טוב...
אני הייתי יחסית חזקה, אבל רחמתי עליהן...
שום פסימיות. רק חכמת חיים פשוטה.
אחרי שכבר פעמיים ניצלתי מפדיחות איומות, אין לי אלא להודות לאמי שתחי' שהחדירה לי את ההוראות הנ"ל בעצמות.
לא. זו לא ראיה פסימית.
לי זה קרה פעם.
מאחלת לך לעולם לא לחוות זאת מאף צד
וגם אם כמה יולדות לא יקבלו מז"ט מיד בתחילת השיחה (הן בד"כ מעדכנות כבר מעצמן, או שהמז"ט שלך לא ממש חסר להן) מאשר פעם אחת לומר מזל טוב למישהי שההריון שלה הסתיים באופן עצוב.
מה שצוטט בשם אותה מורה זה כשלא יודעים שהיא ילדה. אם את יודעת בוודאות שנולד תינוק והכל בסדר זה באמת כמו כל ילד אחר, אבל כשפוגשים אישה שידענו שהיא "לפני" ועכשיו נראית במצב של "אחרי" ולא שמענו שהיא ילדה אסור לשאול כלום, וכמו שכבר כתבו כאן, בד"כ השואלת יותר מסכנה מהנשאלת...אז אל תשאלו בשלום אף אחד.
אם שמעתם על מישהי שילדה [שזה מה שצוטט בשם אותה מורה] לחשוש שמת התינוק זה כמו לחשוש שמת ילד בן שנה! זה הכל.
אל תגידי מזל טוב ליולדת שנמצאת בלי התינוק, גם אם את יודעת שילדה ובטח אם לא שמעת בוודאות שילדה.
וכן- לא לומר מזל טוב לכלה שלא מספרת משהו על ענין החתונה.
.
@נפמן, תקראו לבד.מה שצוטט בשם אותה מורה זה כשלא יודעים שהיא ילדה. אם את יודעת בוודאות שנולד תינוק והכל בסדר זה באמת כמו כל ילד אחר, אבל כשפוגשים אישה שידענו שהיא "לפני" ועכשיו נראית במצב של "אחרי" ולא שמענו שהיא ילדה אסור לשאול כלום, וכמו שכבר כתבו כאן, בד"כ השואלת יותר מסכנה מהנשאלת...
יפה עשית!הייתי לפני תקופה בקופ"ח, תוך כדי ההמתנה בתור, התקשרה משהי בבהלה לחפש רופא מסוים, השיחה התנהלה ברמקול ואני זיהיתי את הדוברת בברור, משהי שמאד מאד קרובה אלי.
היה ברור לי שהיא לא תרצה לשמוע שאני יודעת שהיא חפשה את אותו הרופא. לאחר השיחה, ניגשתי למזכירה ואמרתי לה, הכרתי את הדוברת, וברור לי שהיא לא רוצה שאני אדע, בבקשה ממך אף פעם אל תנהלי שיחות ברמקול...
היא הסמיקה, אבל הבינה היטב את דברי.
זה חמור מאוד! רופאים וכל העוסקים בתחום צריכים לשמור על חסיון.הייתי לפני תקופה בקופ"ח, תוך כדי ההמתנה בתור, התקשרה משהי בבהלה לחפש רופא מסוים, השיחה התנהלה ברמקול ואני זיהיתי את הדוברת בברור, משהי שמאד מאד קרובה אלי.
היה ברור לי שהיא לא תרצה לשמוע שאני יודעת שהיא חפשה את אותו הרופא. לאחר השיחה, ניגשתי למזכירה ואמרתי לה, הכרתי את הדוברת, וברור לי שהיא לא רוצה שאני אדע, בבקשה ממך אף פעם אל תנהלי שיחות ברמקול...
זה בדיוק מה שהאשכול בא להגיד-יש דברים שפשוט אי אפשר לצפות מראש!
כמו לא להגיד שהחתן עזר עם האוטו, או מזל טוב למי שהתארסה, זה לא מוגזם??
אני מתכוונת, הרי אי אפשר באמת לצפות מראש ניואנסים או רגישויות וזה יכול לקרות גם בדברים הכי פשוטים בעולם! אל תגזימו!
שנתיים אחרי סמינר פגשתי מישהי שהכרתי מהסמינר עם פאה ואיחלתי לה בלבביות: לא ידעתי שהתחתנת! מזל טוב! והיא ענתה לי: אני לא נשואה...
לא ידעתי שהיא חולה והתביישתי ונבוכתי עד עמקי לבבי, אפילו לא הצלחתי לפתוח את הפה כדי לאחל רפו"ש.
אחר כך אמא שלי ניחמה אותי ואמרה שהיא בטח מתמודדת עם זה הרבה ומסתמא שאני הייתי יותר מסכנה ממנה. (כמו ש @כוכב103 כתבה.)
להיות רגישים ולא רכלנים תמיד צריך, ובחברה שבה אני חיה בכלל לא כל כך קיימת התרבות הרכלנית הנ"ל, אבל בגבול הנורמה
לא לכולם יש את האומץ ולא תמיד יש את המילים בפה לענות לחפרנים כפי שמגיע להםאני חושב שאדם לבד מחליט אם יוכלו לחפור לו.
לי קרה פעם שישבתי בקופ"ח ושמעתי את המזכירה: 'שלום, זו פלונית אלמונית, רציתי להגיד לך שהגיעו הבדיקות דם ואת בהריון...'הייתי לפני תקופה בקופ"ח, תוך כדי ההמתנה בתור, התקשרה משהי בבהלה לחפש רופא מסוים, השיחה התנהלה ברמקול ואני זיהיתי את הדוברת בברור, משהי שמאד מאד קרובה אלי.
זה חמור מאוד! רופאים וכל העוסקים בתחום צריכים לשמור על חסיון.
מעניןלי קרה פעם שישבתי בקופ"ח ושמעתי את המזכירה: 'שלום, זו פלונית אלמונית, רציתי להגיד לך שהגיעו הבדיקות דם ואת בהריון...'
לא הכרתי את אותה אישה, אבל זה יכלה באותו מידה להיות אחות, שכנה או חברה...
לי קרה פעם שישבתי בקופ"ח ושמעתי את המזכירה: 'שלום, זו פלונית אלמונית, רציתי להגיד לך שהגיעו הבדיקות דם ואת בהריון...'
והן יושבות להן במשרד ורואות בדיוק מי הגיע לפסיכולוג, ולכמה ביקורים. ומי לרופא ולאיזו פרוצדורה (זה כתוב בקבלה)
לפחות זה הועיל לך במשהוהכי הזוי זה אנשים שמקשיבים לשיחה שלך עם משהו אחר למשל באוטובוס ומתערבים לך.
לא יודעת אם קשור לאשכול אבל נסעתי פעם באוטובוס וקילפתי תפוז דיברתי עם בעלי וסיפרתי לו שאאני מקלפת תפוז ואין לי טישו איתי. אחרי חצי דקה מתעופף לו טישו מהספסל מאוחרי-גבר שצוטט לשיחה תרם את חלקו.. ממש נבוכתי.
או אנשים שמקשיבים לך לשיחה למשל בבית חולים בלי ששמת לב שהקשיבו ואחרי כמה ימים של שהות שם שואלים אותך בקשר לשיחה הנ"ל.
לא מספיק שצוטתתם אתם צריכים גם לצטט. אוףףףףףףף
אשמח מאוד להכיר משרד בו למנהלת חשבונות יש זמן לעיין בתוכן הקבלות או החשבוניות.
למי שלא יודע, מנהלת חשבונות עובדת בדר"כ בלחץ של זמן. המסמכים מוקלדים בתחילת חודש לצורך דיווח לרשויות והיא פשוט מריצה מסמכים ומקלידה ברצף.
אם הלקוח עובד עם תוכנה להוצאת חשבוניות - היא קולטת ממנו קובץ מסכם ולא יודעת אפילו כמה חשבוניות נרשמו...
צריך להיות מאוד מאוד פנויה ומאוד מאוד מאוד חפרנית כדי לחפש בחשבונית את שם הלקוח ואת פרטי השרות שניתן.
אני לא מנה"ח. לא חפרנית. ולא מאד מאד פנויה.אשמח מאוד להכיר משרד בו למנהלת חשבונות יש זמן לעיין בתוכן הקבלות או החשבוניות.
למי שלא יודע, מנהלת חשבונות עובדת בדר"כ בלחץ של זמן. המסמכים מוקלדים בתחילת חודש לצורך דיווח לרשויות והיא פשוט מריצה מסמכים ומקלידה ברצף.
אם הלקוח עובד עם תוכנה להוצאת חשבוניות - היא קולטת ממנו קובץ מסכם ולא יודעת אפילו כמה חשבוניות נרשמו...
צריך להיות מאוד מאוד פנויה ומאוד מאוד מאוד חפרנית כדי לחפש בחשבונית את שם הלקוח ואת פרטי השרות שניתן.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: