אסור למסור ד"שים!! למה אנשים לא מבינים את זה??

מצב
הנושא נעול.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
לא פסימית בכלל,
שתי הדברים הנ"ל קורים לצערנו - וכשזה קורה לא צריך להוסיף על הקושי.
זו ראיה פסימית עד שאת לומדת שהחיים לא רק ורודים.
ומנסיון אישי- אחרי לידה שקטה שעברתי תוך כדי לימודים בסמינר, למעט חברה אחת שפגשה אותי אחרי חודש ולא שאלה כלום עד שסיפרתי לה בעצמי, כל החברות/שכנות/מורות וכל העולם ברב התרגשות איחלו מזל טוב...
אני הייתי יחסית חזקה, אבל רחמתי עליהן...
שום פסימיות. רק חכמת חיים פשוטה.
אחרי שכבר פעמיים ניצלתי מפדיחות איומות, אין לי אלא להודות לאמי שתחי' שהחדירה לי את ההוראות הנ"ל בעצמות.
לא. זו לא ראיה פסימית.
לי זה קרה פעם.
מאחלת לך לעולם לא לחוות זאת מאף צד
וגם אם כמה יולדות לא יקבלו מז"ט מיד בתחילת השיחה (הן בד"כ מעדכנות כבר מעצמן, או שהמז"ט שלך לא ממש חסר להן) מאשר פעם אחת לומר מזל טוב למישהי שההריון שלה הסתיים באופן עצוב.

אף אחד לא תמים. פשוט יש "חזקת חיים"
קיים גם מוות בעריסה ל"ע שמעתם על זה?
קיים גם גירושין שמעתן על זה?

אז אל תשאלו בשלום אף אחד.
אם שמעתם על מישהי שילדה [שזה מה שצוטט בשם אותה מורה] לחשוש שמת התינוק זה כמו לחשוש שמת ילד בן שנה! זה הכל.
כנ"ל לגבי ביטול שידוך, במחוזותינו [לטאים] זה נדיר מאוד, פחות מאחוז! ולחיות את החיים בראיה פסימית לחשוב כל הזמן אולי הוא מת - אולי הם התגרשו, זה נקרא ראיה פסימית.

מצטער בצער כל מי שעבר את הנ"ל וה' יתן לכם תמיד ידיים מלאות, אך זה שהקב"ה בחר שתהיו מהאחוזים הנדירים הללו [כן, גם מי שמכירה "המון" סיפורים, היא מכירה פי מאה ויותר "זוגות נשואים, ולידות תקינות], זה לא אומר שזו מחשבה תקינה. - ברור שזה נושא רגיש.

נ.ב. בד"כ שמועות רעות מולכות ע"י עוף השמים במהירות שיא, וסביר להניח שאם היה קורה הייתם שומעים משהו, ולכן אם קרה + ולא שמעתם כלום - זה עוד יותר נדיר [ואתם לא מבינים? זה שלכם קרה כזה מקרה וניצלתם מפדיחה, זה לא אומר שזה מצוי?].

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
מעניין לעניין באותו עניין.
אדם כתב באשכול תגובה פחות ראויה.
עכשיו לאורך האשכול מצטטים אותו שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ....
-
שימו לב.
גם מצטטים שוב תגובה לא ראויה.
גם מי אמר
גם ביקורת.
וד"ל.

נפמן

משתמש מקצוען
אז אל תשאלו בשלום אף אחד.
אם שמעתם על מישהי שילדה [שזה מה שצוטט בשם אותה מורה] לחשוש שמת התינוק זה כמו לחשוש שמת ילד בן שנה! זה הכל.
מה שצוטט בשם אותה מורה זה כשלא יודעים שהיא ילדה. אם את יודעת בוודאות שנולד תינוק והכל בסדר זה באמת כמו כל ילד אחר, אבל כשפוגשים אישה שידענו שהיא "לפני" ועכשיו נראית במצב של "אחרי" ולא שמענו שהיא ילדה אסור לשאול כלום, וכמו שכבר כתבו כאן, בד"כ השואלת יותר מסכנה מהנשאלת...

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
אל תגידי מזל טוב ליולדת שנמצאת בלי התינוק, גם אם את יודעת שילדה ובטח אם לא שמעת בוודאות שילדה.
וכן- לא לומר מזל טוב לכלה שלא מספרת משהו על ענין החתונה.
.
מה שצוטט בשם אותה מורה זה כשלא יודעים שהיא ילדה. אם את יודעת בוודאות שנולד תינוק והכל בסדר זה באמת כמו כל ילד אחר, אבל כשפוגשים אישה שידענו שהיא "לפני" ועכשיו נראית במצב של "אחרי" ולא שמענו שהיא ילדה אסור לשאול כלום, וכמו שכבר כתבו כאן, בד"כ השואלת יותר מסכנה מהנשאלת...
@נפמן, תקראו לבד.

ואני חושב שהנידון על הציטוט של המורה הנ"ל מוצה, הובנו הדברים.
וניתן כבוד ורגישות לאלה שכל איזכור בעניין "לידה שקטה" "וביטול שידוך" מציף אותם רגשית.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
הייתי לפני תקופה בקופ"ח, תוך כדי ההמתנה בתור, התקשרה משהי בבהלה לחפש רופא מסוים, השיחה התנהלה ברמקול ואני זיהיתי את הדוברת בברור, משהי שמאד מאד קרובה אלי.
היה ברור לי שהיא לא תרצה לשמוע שאני יודעת שהיא חפשה את אותו הרופא. לאחר השיחה, ניגשתי למזכירה ואמרתי לה, הכרתי את הדוברת, וברור לי שהיא לא רוצה שאני אדע, בבקשה ממך אף פעם אל תנהלי שיחות ברמקול...
היא הסמיקה, אבל הבינה היטב את דברי.
יפה עשית!
אני חשבתי מס' פעמים להתלונן על מזכירה מסוימת בקופ"ח שבאופן קבוע עונה ברמקול, ואני שומעת את ההד ושואלת אותה "אני על רמקול?" ואז היא מורידה ואומרת לי לא.
דבר כל כך בסיסי אמור להיות חלק בלתי נפרד מההכשרה והכללים של המזכירות במקומות כאלו.

נפמן

משתמש מקצוען
(אכן לא בדקתי את הציטוט מרוב שברור לי לבד מה אמרה אותה מורה אבל)
כן, גם אם את יודעת שילדה אבל לא בוודאות שהכל כרגיל (למה היא לא עם התינוק?)
וגם ביטול שידוך זה נדיר אבל קיים
ותמיד עדיף להצטער על משהו שלא אמרנו מאשר על משהו שכן אמרנו...

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הייתי לפני תקופה בקופ"ח, תוך כדי ההמתנה בתור, התקשרה משהי בבהלה לחפש רופא מסוים, השיחה התנהלה ברמקול ואני זיהיתי את הדוברת בברור, משהי שמאד מאד קרובה אלי.
היה ברור לי שהיא לא תרצה לשמוע שאני יודעת שהיא חפשה את אותו הרופא. לאחר השיחה, ניגשתי למזכירה ואמרתי לה, הכרתי את הדוברת, וברור לי שהיא לא רוצה שאני אדע, בבקשה ממך אף פעם אל תנהלי שיחות ברמקול...
זה חמור מאוד! רופאים וכל העוסקים בתחום צריכים לשמור על חסיון.

תמרג

משתמש פעיל
יש דברים שפשוט אי אפשר לצפות מראש!
כמו לא להגיד שהחתן עזר עם האוטו, או מזל טוב למי שהתארסה, זה לא מוגזם??
אני מתכוונת, הרי אי אפשר באמת לצפות מראש ניואנסים או רגישויות וזה יכול לקרות גם בדברים הכי פשוטים בעולם! אל תגזימו!
שנתיים אחרי סמינר פגשתי מישהי שהכרתי מהסמינר עם פאה ואיחלתי לה בלבביות: לא ידעתי שהתחתנת! מזל טוב! והיא ענתה לי: אני לא נשואה...
לא ידעתי שהיא חולה והתביישתי ונבוכתי עד עמקי לבבי, אפילו לא הצלחתי לפתוח את הפה כדי לאחל רפו"ש.
אחר כך אמא שלי ניחמה אותי ואמרה שהיא בטח מתמודדת עם זה הרבה ומסתמא שאני הייתי יותר מסכנה ממנה. (כמו ש @כוכב103 כתבה.)
להיות רגישים ולא רכלנים תמיד צריך, ובחברה שבה אני חיה בכלל לא כל כך קיימת התרבות הרכלנית הנ"ל, אבל בגבול הנורמה :)
זה בדיוק מה שהאשכול בא להגיד-
שאפשר להיות יותר רגישים,למרות שזה נראה "מוגזם"
כי זה יכול לפגוע בהרבה אנשים בדקויות שאת לא יכולה לדעת לעולם....
(כמו חמות שלא יודעת על הרכב של חתנה,הבת שלה הסתירה זאת ממנה הרי,ואז היא כועסת ונעלבת ו....)

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני חושב שאדם לבד מחליט אם יוכלו לחפור לו.
מראים ת'כיוון לחפרנים , ומתחילים לחיות חיים רגועים.
לא לכולם יש את האומץ ולא תמיד יש את המילים בפה לענות לחפרנים כפי שמגיע להם

אי אפשר לחנך את כל העולם אבל אם כל אחת מאיתנו תחכים את סביבתה במה שנכתב כאן ותשפיע על 2 נשים לא לחפור ולא למסור ד"שים זה ישפיע לאט לאט
גם אם אי אפשר לצפות מראש יש את אלה שבאופן קבוע יחפרו וידרכו על יבלות הכי כואבות וכל מילה שלהם צריכים לקחת בע"מ כי אם לא מאבדים את השפיות. לעומת זאת אלה שתמיד יש להם את המילה הנכונה במקום הנכון ואם אין להם הם פשוט שותקים - טיפש, כשהוא שותק הוא גם חכם!!!

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
לי קרה פעם שישבתי בקופ"ח ושמעתי את המזכירה: 'שלום, זו פלונית אלמונית, רציתי להגיד לך שהגיעו הבדיקות דם ואת בהריון...'
לא הכרתי את אותה אישה, אבל זה יכלה באותו מידה להיות אחות, שכנה או חברה...

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
זה חמור מאוד! רופאים וכל העוסקים בתחום צריכים לשמור על חסיון.

עוד מקצוע שמחייב אתיקה ויראת שמים - זו החשבונאות על כל ענפיה.
אנשים לא חושבים על זה בכלל, אבל לפסיכולוג שלכם, ולרופא הפרטי שלכם, ולקבוצת הרכישה שלכם בחריש, יש מנהלות חשבונות.
והן יושבות להן במשרד ורואות בדיוק מי הגיע לפסיכולוג, ולכמה ביקורים. ומי לרופא ולאיזו פרוצדורה (זה כתוב בקבלה). והן יודעות מה הרכב האוכלוסיה בקבוצת הרכישה, ועוד כמה סודות צבאיים (למי חוזרים הצ'קים, איך מתקדמים ההליכים לליווי בנקאי).
המזל הוא שבדרך כלל העוסקות במקצוע, הן מלכתחילה נשים ריאליות יותר ופטפטניות פחות.

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
הכי הזוי זה אנשים שמקשיבים לשיחה שלך עם משהו אחר למשל באוטובוס ומתערבים לך.
לא יודעת אם קשור לאשכול אבל נסעתי פעם באוטובוס וקילפתי תפוז דיברתי עם בעלי וסיפרתי לו שאאני מקלפת תפוז ואין לי טישו איתי. אחרי חצי דקה מתעופף לו טישו מהספסל מאוחרי-גבר שצוטט לשיחה תרם את חלקו.. ממש נבוכתי.
או אנשים שמקשיבים לך לשיחה למשל בבית חולים בלי ששמת לב שהקשיבו ואחרי כמה ימים של שהות שם שואלים אותך בקשר לשיחה הנ"ל.
לא מספיק שצוטתתם אתם צריכים גם לצטט. אוףףףףףףף

הדס'וש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לי קרה פעם שישבתי בקופ"ח ושמעתי את המזכירה: 'שלום, זו פלונית אלמונית, רציתי להגיד לך שהגיעו הבדיקות דם ואת בהריון...'
לא הכרתי את אותה אישה, אבל זה יכלה באותו מידה להיות אחות, שכנה או חברה...
מענין
כי אני יודעת שלמזכירה אין אישור למסור כאלה פרטים.
אצלינו (מאוחדת) הרופאה מקבלת את התשובות ומתקשרת לעדכן......

ראיתי פעם אשה שבקשה מהמזכירה לתדפיס לה את התשובות מהבדיקות דם.
ותוך כדי שאלה אותה אם זה חיובי.
המזכירה ענתה לה: אני לא הרופאה שלך, ואין לי אישור למסור כאלה פרטים.

ts4

משתמש צעיר
עריכה והפקת סרטים

אגב, פעם מזכירה רפואית בקופת חולים אמרה לי שאסור להן לומר לאישה "את בהריון". אותה מזכירה הגישה לי את תוצאות בדיקות הדם שלי וכששאלתי אותה ת'כלס אם אני בהריון או לא, היא רק הסבירה לי איפה להסתכל ואיך להבין עפ"י רמת הערכים בדם מה התשובה..

שרשרת

משתמש מקצוען
והן יושבות להן במשרד ורואות בדיוק מי הגיע לפסיכולוג, ולכמה ביקורים. ומי לרופא ולאיזו פרוצדורה (זה כתוב בקבלה)

אשמח מאוד להכיר משרד בו למנהלת חשבונות יש זמן לעיין בתוכן הקבלות או החשבוניות.
למי שלא יודע, מנהלת חשבונות עובדת בדר"כ בלחץ של זמן. המסמכים מוקלדים בתחילת חודש לצורך דיווח לרשויות והיא פשוט מריצה מסמכים ומקלידה ברצף.
אם הלקוח עובד עם תוכנה להוצאת חשבוניות - היא קולטת ממנו קובץ מסכם ולא יודעת אפילו כמה חשבוניות נרשמו...
צריך להיות מאוד מאוד פנויה ומאוד מאוד מאוד חפרנית כדי לחפש בחשבונית את שם הלקוח ואת פרטי השרות שניתן.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
הכי הזוי זה אנשים שמקשיבים לשיחה שלך עם משהו אחר למשל באוטובוס ומתערבים לך.
לא יודעת אם קשור לאשכול אבל נסעתי פעם באוטובוס וקילפתי תפוז דיברתי עם בעלי וסיפרתי לו שאאני מקלפת תפוז ואין לי טישו איתי. אחרי חצי דקה מתעופף לו טישו מהספסל מאוחרי-גבר שצוטט לשיחה תרם את חלקו.. ממש נבוכתי.
או אנשים שמקשיבים לך לשיחה למשל בבית חולים בלי ששמת לב שהקשיבו ואחרי כמה ימים של שהות שם שואלים אותך בקשר לשיחה הנ"ל.
לא מספיק שצוטתתם אתם צריכים גם לצטט. אוףףףףףףף
לפחות זה הועיל לך במשהו :)

אני פעם חיפשתי מידע מסוים, של איך הולך תמחיר ותשלום של מקצוע ספציפי שאין אותו הרבה, ולא מצאתי אף אחת שתוכל לתת לי מידע בעניין. ישבתי באוטובוס וזו שמאחורי פטפטה בקול.. זה הפריע לי וחשבתי לבקש ממנה לדבר יותר בשקט, אבל החלטתי להתאפק לא להגיד לה אלא אם כן יגיעו מים עד נפש.
תוך כדי אני קולטת שהיא מדברת על הנושא שאני מבררת עליו לאחרונה.. ואז היא אומרת את המשפט הבא "את בטח לא יודעת איך מתמחרים את זה, נכון? אז בואי אני אסביר לך" וכאן בת שיחתה (ואני) קיבלנו הסבר מקיף מאד (היה נשמע שיש לה הרבה נסיון) על כמה שיטות תמחור, אופני פעולה וכו'. בדיוק מה שהייתי צריכה לדעת... :)
הרגשתי שה' סובב את זה שאשב בדיוק שם...

מסתבר שגם בחוסר טקט (כמו לדבר בקול כשיש מישהי שיושבת לפנייך) יש באשערט.

אבל מה, לפעמים מדברים על נושאים רגישים מאד, לפעמים לשוה"ר לפעמים זה יכול להיות מישהו שמכירים והכי גרוע - לשמוע מישהי שמקבלת טלפון שמבררים אצלה.
חברה, כל כך קשה להגיד "אני באוטובוס נדבר אח"כ?"
מעבר לעניין המכובדות והטקט, זה פשוט נימוס בסיסי.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
למי שלא יודע, מנהלת חשבונות עובדת בדר"כ בלחץ של זמן. המסמכים מוקלדים בתחילת חודש לצורך דיווח לרשויות והיא פשוט מריצה מסמכים ומקלידה ברצף.
אם הלקוח עובד עם תוכנה להוצאת חשבוניות - היא קולטת ממנו קובץ מסכם ולא יודעת אפילו כמה חשבוניות נרשמו...
צריך להיות מאוד מאוד פנויה ומאוד מאוד מאוד חפרנית כדי לחפש בחשבונית את שם הלקוח ואת פרטי השרות שניתן.

מוזמנת להכיר את המשרד שלנו :)

גם כשמקלידים ברצף ובמהירות את פנקס הקבלות הידני של הפסיכיאטרית, אפשר בקלות רבה לשים לב שבפרטים מופיע 'מנחם שטרנווסר', וזה השם של השכן מהכניסה ממול... ושקבלה על שמו חוזרת על עצמה 4 פעמים בחודש.

ובקבוצות רכישה או קבלנים, כשעובדים מול לקוחות ושינויי דיירים והתאמות בנק, בוודאי יודעים מה השמות ומי שילם מה. ויודעים גם שפלוני שידרג את האמבטיה לכן צריך לחייב אותו ב-2400 ש"ח.

וכשמחשבים שכר, יודעים היטב על מצבם של כל העובדים והעובדות, על חופשות המחלה שלהם ועוד כמה פרטים אישיים.

לא אני

משתמש סופר מקצוען
אני לא מנה"ח. לא חפרנית. ולא מאד מאד פנויה.
ובכל אופן אני יודעת מה הלקוח קנה לאשתו מתנה לחג.
או מי טופל אצל גניקולוג מומחה מטעם מכבי או בפרטי....
ולמרות שאני אישה ריאלית, לפעמים נורא בא לי לגלות על שכן בבנין שנכנס לעסקה כושלת.
או על שת"פ מעניין, או על עשיר נסתר שעומד מאחורי עמותה ידועה יותר ממנו.
ואח"כ אנשים אומרים חשבונאות? איזה מקצוע משעממממם.

שרשרת

משתמש מקצוען
היי, ברור שמנהלת חשבונות יודעת הכל על הלקוח שלה. הוא לוקח את זה בחשבון.
אבל לדעת על הלקוחות של הלקוח שלה דורש קצת יותר מזה.

כלומר, אם יהיה לי רואה חשבון/מנהלת חשבונות אדע שהם יודעים עלי המון, אבל אני ממש לא חוששת שמנהלת החשבונות של הרופא שהייתי אצלו לפני שבועיים בביקור פרטי אולי תדע את זה.
זה נראה לי כבר גובל בפרנויה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה