אסור למסור ד"שים!! למה אנשים לא מבינים את זה??

מצב
הנושא נעול.

שרשרת

משתמש מקצוען
אצלנו במשרד הייתה עובדת שבאופן רשמי לפני שקבלה תיק בררנו אתה אם יש לה הכרות אישית איתו. אם כן היא לא עבדה עליו.
מה עם העובדות האחרות? היה להן קצת יותר טקט. אף אחד אף פעם לא ידע את מי הן מכירות ואת מי לא, הן מעולם לא מסרו דשים וגם לא ספרו "בלי פרטים מזהים".
העובדת ההיא טרחה לבוא לאחראית ולומר: אני ממש מכירה אותם, לא נעים לי לעבוד על התיק, אולי זה יפריע להם. הם מכירים את ההורים שלי. בעלי לומד אתו.
אולי היא חשה שזו התגלמות האתיקה המקצועית, אני הרגשתי שזו החטטנות בהתגלמותה.

שרשרת

משתמש מקצוען
בנושאי כלה-חמות מה שתעשה החמות לא טוב.
אם השויגער שואלת, אוי לה ואבוי לנפשה. איזו שויגער מתערבת וחסרת טקט.
אם השויגער מתעלמת - אוי לה ואבוי לנפשה. אדישה וחסרת אכפתיות.
לא קשה לדמיין את כלתה של האשה הזו חושבת לעצמה או לבעלה "איזה קלפטה חמותי, היא יודעת כבר שנים שקשה לי בעבודה ולעולם לא מתעניינת" - אם לא פטרו אותה, ואם כן פטרו אותה "איזה קלפטה חמותי, היא בטוח שמעה משהו. לא שואלת, לא אומרת כלום. כאילו הכל כרגיל!"

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
הלכתי פעם לאיש מקצוע בתחום הפיננסי, איכשהו התברר לי שהוא מכיר חברה שלי.
זה הפתיע אותי כי היא ממגזר אחר ואין שום קשר!
ניסיתי לשאול אותו איך הוא מכיר אותה (לפי התגובה שלו הבנתי שהוא מכיר את השם וברור שזו היא) אבל הוא מילא פיו מים.
הבנאדם לא פלט גם לא בטעות שום שביב של מידע..
יכולתי ללכת אליה לשאול אותה איך היא מכירה אותו, ויכולתי להתעלם ולהמשיך הלאה וזה מה שעשיתי.
מאז אני סומכת עליו הרבה יותר !!

מרחבית

משתמש מקצוען
אם מדברים על זהירות בדיבור, אז בואו ניזהר גם בכתיבה. כל אחת מספרת רק סיפור אחד ורק אומרת את דעתה, ולא שמים לב שנהיה כאן אשכול ארוך ו.. מזוויע. ולגמרי לגמרי לא משקף את הציבור.
כי יש כאלה ויש כאלה, ויש כל-כך הרבה יותר סיפורים על טקט וכבוד ושתיקות, ויש כל-כך הרבה סיפורים על אכפתיות נכונה לשני, על נשיאה בעול, על עזרה מפעימה זה לזה - שזה בצד השני של אותה מטבע של האכפתיות.

תמיד כשמתמקדים במשהו ונזכרים דווקא בדוגמאות שמתאימות לזה - יוצא עיוות. עושה רושם כאילו זה הדבר ששולט במרבית הציבור ובמרבית המקרים. זה עיוות. זה להתמקד במשהו אחד שלילי, להעלות את כל המקרים הידועים לנו בעניין זה, ונוצרת תמונה רחוקה מאוד מהאמת.

את האשכולות כאן קוראים ברעיון כל עם ישראל. ומה קורה? אנחנו עצמנו מציגים את עצמנו בצורה מעוותת ומזוויעה.
לפעמים שוכחים שהוצאת שם רע על ציבור - חמורה הרבה יותר.
כולם הבינו היטב את הרעיון די מהר. לא נראה שיש עניין להביא עוד ועוד דוגמאות.

ולדעתי כדאי למחוק את רוב האשכול.

נערך לאחרונה ב:

הסכת ושמע

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אז אני אביא דוגמא של הצד השני
פגשתי מנהל חשבונות שאני עובד איתו
וסיפרתי לו שלקחתי אצל... עבודה
והוא התחיל לשאול אותי אתה מרוצה וכו'
שאלתי אותו למה?
ענה לי סתם
לאחר כמה דקות שאלתי אותו הוא גם דרכו?
ענה לי "אין מידע על הלקוחות שלי בשפו"א

ינשופי

משתמש סופר מקצוען
כל עובד שהוא צריך לשמור על חסיון לקחותיו- החל מגננת שיכולה לשחרר חופשי מידע על כל ילדה, כולל פרטים מהבית, קופאית במכולת שיכולה די בקלות לדעת את המצב הכלכלי של כל משפחה, נהג מונית שיודע בדיוק לאן אתם נוסעים וכו' לא חסר דוגמאות, לכך יש את הלכות לשוה"ר ורכילות!!!
גם אני בעבודתי יכולה לדעת הרבה מאוד על כל אחד ואחד ממכם!!! האם אעשה שימוש במידע? ברור שלא! אני חושבת שזה גם פלילי.

ינשופי

משתמש סופר מקצוען
אין הלכות לשון הרע, יש הלכות שמירת הלשון!
הלכות שמירת הלשון מחולקות להלכות לשון הרע והלכות רכילות, אני טועה?
אגב, שאתה כותב בפונט גדול כל כך זה שווה לצעקה, למה אתה צועק???

מלי רקפת

משתמש מקצוען
אשמח מאוד להכיר משרד בו למנהלת חשבונות יש זמן לעיין בתוכן הקבלות או החשבוניות.
למי שלא יודע, מנהלת חשבונות עובדת בדר"כ בלחץ של זמן. המסמכים מוקלדים בתחילת חודש לצורך דיווח לרשויות והיא פשוט מריצה מסמכים ומקלידה ברצף.
אם הלקוח עובד עם תוכנה להוצאת חשבוניות - היא קולטת ממנו קובץ מסכם ולא יודעת אפילו כמה חשבוניות נרשמו...
צריך להיות מאוד מאוד פנויה ומאוד מאוד מאוד חפרנית כדי לחפש בחשבונית את שם הלקוח ואת פרטי השרות שניתן.
הי, זה קרה לי...
ואני לא חפרנית אבל יש לקוחות שאני צריכה לרשום בפרטים של ההכנסות את שם הלקוח,
וכשהכנסתי חומר של פסיכיאטר ראיתי את שמה של אישה אחת שאני מכירה מהרחוב.
גם כשמקלידים ברצף ובמהירות את פנקס הקבלות הידני של הפסיכיאטרית, אפשר בקלות רבה לשים לב שבפרטים מופיע 'מנחם שטרנווסר', וזה השם של השכן מהכניסה ממול... ושקבלה על שמו חוזרת על עצמה 4 פעמים בחודש.

ואגב מנה"ח חייבת לשים לב לפרטים של הקבלה, אפשר לפספס הרבה פרטים חשובים.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
עוד מקצוע שמחייב אתיקה ויראת שמים - זו החשבונאות על כל ענפיה.
אנשים לא חושבים על זה בכלל, אבל לפסיכולוג שלכם, ולרופא הפרטי שלכם, ולקבוצת הרכישה שלכם בחריש, יש מנהלות חשבונות.
והן יושבות להן במשרד ורואות בדיוק מי הגיע לפסיכולוג, ולכמה ביקורים. ומי לרופא ולאיזו פרוצדורה (זה כתוב בקבלה). והן יודעות מה הרכב האוכלוסיה בקבוצת הרכישה, ועוד כמה סודות צבאיים (למי חוזרים הצ'קים, איך מתקדמים ההליכים לליווי בנקאי).
המזל הוא שבדרך כלל העוסקות במקצוע, הן מלכתחילה נשים ריאליות יותר ופטפטניות פחות.
וגם למתכנתים/ות,

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בקיצור כבר אמרו חכמינו
"כל ימי גרתי בין חכמים ולא מצאתי לגוף טוב משתיקה"
"סייג לחכמה שתיקה"

ניסתי לעשות לעצמי כלל: כל שאלה שבאה מרצון שלי לקבל מידע דינה לא להשאל.
סיפרה לי חברה שהיא בטבעה מאוד סקרנית ורוצה לדעת, שחינכה את עצמה עם השנים פשוט לא להסתקרן ולא לחשוב קדימה. שמעת סיפור על מישהי, מסקרן אותך הפרטים? משאירה את הסקרנות בצד ואומרת לעצמה משפטים בסגנון: מה יואיל לי לדעת? אהיה יותר חכמה מזה? עשירה מזה? - לא! סימן שזו סתם סקרנות.

ועוד חבירה שהיה לי סיפור משפחתי עצוב, וחיצונית לא ראו כלום. היא אמרה לי שהחיים לימדו אותה והיא אף פעם לא שואלת שאלות על משפחה, כי אי אפשר לדעת כמה זה יכול להיות טעון.

שולחנית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אם מדברים על זהירות בדיבור, אז בואו ניזהר גם בכתיבה. כל אחת מספרת רק סיפור אחד ורק אומרת את דעתה, ולא שמים לב שנהיה כאן אשכול ארוך ו.. מזוויע. ולגמרי לגמרי לא משקף את הציבור.
כי יש כאלה ויש כאלה, ויש כל-כך הרבה יותר סיפורים על טקט וכבוד ושתיקות, ויש כל-כך הרבה סיפורים על אכפתיות נכונה לשני, על נשיאה בעול, על עזרה מפעימה זה לזה - שזה בצד השני של אותה מטבע של האכפתיות.

תמיד כשמתמקדים במשהו ונזכרים דווקא בדוגמאות שמתאימות לזה - יוצא עיוות. עושה רושם כאילו זה הדבר ששולט במרבית הציבור ובמרבית המקרים. זה עיוות. זה להתמקד במשהו אחד שלילי, להעלות את כל המקרים הידועים לנו בעניין זה, ונוצרת תמונה רחוקה מאוד מהאמת.

את האשכולות כאן קוראים ברעיון כל עם ישראל. ומה קורה? אנחנו עצמנו מציגים את עצמנו בצורה מעוותת ומזוויעה.
לפעמים שוכחים שהוצאת שם רע על ציבור - חמורה הרבה יותר.
כולם הבינו היטב את הרעיון די מהר. לא נראה שיש עניין להביא עוד ועוד דוגמאות.

ולדעתי כדאי למחוק את רוב האשכול.
מרחבית אני דוקא חושבת שהדוגמאות פה לא באו כדי לקטרג על עמ"י אלא להביא עוד ועוד כוונים ותחומים שאפשר ליפול בהם בענין הזה.
ברור שאף אחד במיקרים הנ"ל לא התכוון לרע, רק שבסוף יצא רע

לא אני

משתמש סופר מקצוען
מרחבית אני דוקא חושבת שהדוגמאות פה לא באו כדי לקטרג על עמ"י אלא להביא עוד ועוד כוונים ותחומים שאפשר ליפול בהם בענין הזה.
אז שוב כאן - אף אחד לא התכוון לרע, רק להביא עוד ועוד ועוד כיוונים ותחומים, וסיטואציות ואסוציאציות.
אבל בסוף יצא מזה רע. ורע גדול יותר מאי נעימות.
"חרדים מספרים על עצמם".

מרחבית

משתמש מקצוען

אני לא רוצה לשלוח אותך לקרוא שוב את האשכול...
אינני מדברת על כולו, אלא על חלקים ממנו, וכן על הרושם הכללי המעוות שהוא גורם.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה