אסור למסור ד"שים!! למה אנשים לא מבינים את זה??

מצב
הנושא נעול.

עיגול רבוע

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
בני ברק נבנתה בשביל כפר, ויש בה מאות אלפי תושבים מה שגורר בעיות צפיפות וכד', כך שהפתרון היחיד הוא פשוט לשטח אותה ולבנות הכל מחדש (ויש חולקים על הסיפא...)
מועתק מה"דר שטירמר" ?

מצד חמישי, בכפר הגלובלי שבו אנו חיים, עם האמצעים הטכנולוגיים הקיימים, אין מצב להיות במקום מסוים, סודי ככל שיהיה מבלי שידעו מזה.
מכירה מישהו שטס לחו"ל בסודי סודות, והתרעם מאוד להיווכח ש"גילו" את זה.
פעם הבאה שיבקש לנסוע בתא המטען.
את מה זה מצדיק ?
המידע לא מתגלה בגלל ההתקדמות הטכנולוגית (אם כי בעזרתה), אלא בגלל הנסיגה האנושית.
ולשם כך בא האשכול הזה לעצור את הנסיגה מסיני.
כשננצור את פינו, הכפר הגלובלי יהיה ממודר.

כל מה שנאמר לעיל על אנשים שמחטטים בחייהם של אחרים, בין אם הכוונה היא למישהו שראה אותך ובין אם מדובר באחים שהתקשרו מיד לשאול ולדחוף את האף, כל הנאמר לעיל זה עניין של חינוך מהבית!
אנחנו, בתור הורים, צריכים לחנך את הילדים לא להיות חטטנים וכמובן גם להראות להם דוגמא אישית, ולא כל טלפון שלנו צריך להיות עמוס רכילויות והתעניינות יתר בחיים של השני.
מה השאלה. אין דבר יותר ברור.

הג"ר אברהם גניחובסקי זצ"ל הגיע לבקר חולה במחלקה לתשושי נפש. ו...פגש שם ראש ישיבה חשוב שהיה ניכר כי הוא מטופל שם....
הגאון זצ"ל התעשת מיד, ניגש אליו בהליכה מהירה ולחוצה, והתחנן בפניו "במטותא, אני מתחנן לפניך, אל תספר לאף אחד שהייתי כאן..."
ועוד על הגאון הנפלא הזה (שמעתי מר' "ראובן", אברך ממקורביו, בעל המעשה. קשור ביותר לאשכול):
ר' "שמעון", אברך שהיה מקורב מאד לגאון, חיבר ספר. אחד מעותקי הספר היה אמור להגיע לידי אחד מגדולי הדור (השם שמור במערכת. כמדומני שהוא היה בין ה"מסכימים" לספר), והגאון היה אמור לטפל בכך (מה פתאום ? בודאי הוא הציע את עצמו, וחייב את האברך להסכים לכך. מי שמכיר מבין). לבסוף בפועל הוא לא היה יכול למסור בעצמו את הספר לידי אותו גאון (אולי גם מלכתחלה לא כך היתה התכנית), והוא בקש מר' שמעון, המתגורר בקרבת מקום לאותו גדול, שבדרכו לביתו יקפיץ את הספר לרב-המסכים. שאל את שמעון את הגרא"ג האם אוכל לומר לרב-המסכים, שהספר הגיע נשלח באמצעות הגרא"ג, והשיב לו בחיוב. (כי באמת למה לא ? אין בכך שום דבר רע. אתה רוצה, תספר). אך מיד חזר בו ואמר אל תספר. ונימק את הסירוב. אף על פי שאין בידי שום טעם בעולם למה לא לספר, אבל זה ודאי - שמלא לספר בודאי לא יגרם שום נזק בעולם, מה שאין כן ע"י הסיפור, רמת הודאות אינה במדה שוה !

פעם החמאתי לאישה ע"כ שחתנה עזר לנו עם הרכב שלו מתובתה הבנתי שבכלל לא ידעה שיש לו רכב (ואולי גם לא רישיון) מאז למדתי שעל מילה שלא נאמרה, אף פעם (כמעט.) לא מתחרטים ומילה שכן נאמרה, גם בכוונות הטובות ביותר, כבר אי אשר להחזיר.
סיפור עצום !!
רצון להיטיב. אבל הזהירות עולה על הכל !!!

נערך לאחרונה ב:

הסכת ושמע

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
כמה שאני מזדהה עם האשכול הזה
אין לכם מושג בכלל
התחלתי לכתוב ומחקתי כי יש פה כמה שמכירים אותי
אבל הנושא הזה גרוע ביותר
הכמות של הד"שים שאני מקבל על כ"מ דברים עולה על כל דמיון אפשרי,
(לפעמים גם על הדמיון שלי)

עיגול רבוע

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
ההורים שלי לימדו אותנו תמיד שאין להתעסק בענייני השני ושזה לא אמור לעניין אותנו כלל (כשהיה עובר אמבולנס במושב בו גרנו דבר נדיר ביותר ב"ה, אימי אסרה עלינו לגשת לחלון והושיבה אותנו לומר תהילים)
אחרי החתונה גיסתי סיפרה לי משהו ובקשה ממני לא לספר לאף אחד ע"כ, הייתי המומה וכמעט נפגעתי מכך שהיא חושבת שאלך לספר למישהו מה אמרה לי, עד שהבנתי איך זה הולך במקומות מסוימים, רואים משהו מתחילים לחפור מכל הכיוונים, דברים בין בני זוג, אחים, הורים , חברים ומי לא
ממש ניתוחי מתים....
10
--------------------------------

כמו כן גם נותני שרות אמורים לשמור על חסיון.
גיסי שליט"א היה בטיפול ממושך אצל מטפל מקצועי, ששלב בטיפולו סיפורים אודות מטופלים אחרים, לפעמים הסיפורים כללו שמות. מאז למד גיסי שאצל מטפל זה עליו לנצור את פיו ככל האפשר...

נערך לאחרונה ב:

הסכת ושמע

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
יכול להיות
מהיכרות אצל רופא שיניים שטיפלתי אצלו בעבר

אמיליה

משתמש מקצוען
קרה לי סיפור הפוך- הייתי אצל הפאנית והיא בקשה ממני למסור ד"ש:
הי, תזכירי לגיסתך שהיא חייבת לי כסף על הסירוק מלפני חצי שנה...
הבהרתי לה בעדינות שאני לא שירותי דואר.

לה היה לא נעים להזכיר לגיסתי בעצמה כי הן חברות . אז היא בקשה מאחות אחרת שלי.
אחותי לתומה העבירה את ההודעה וגיסתי כ"כ הסמיקה שאחותי נשבעה לעצמה שזו הפעם האחרונה שהיא מעבירה דשים ומתווכת בין אנשים

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא אשכח מישהי שעברה הפלה אחרי החתונה וכעבור תקופה ראו אותה במרפאת U.S. רצו לרכל עליה שהיא בהריון עוד לפני שנכנסה בכלל...

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
גיסי שליט"א היה בטיפול ממושך אצל מטפל מקצועי, ששלב בטיפולו סיפורים אודות מטופלים אחרים, לפעמים הסיפורים כללו שמות. מאז למד גיסי שאצל מטפל זה עליו לנצור את פיו ככל האפשר...
לא חסר בקופ"ח מזכירות רכלניות שמוסרות ד"שים מיותרים

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אוי וויי !

יש להזהירן מראש, ואם לא תועיל האזהרה, יש לפטרן.
זה דבר שאין לך שליטה
יש הרבה רופאים במרפאות פרטיות ומקבלים מכמה קופות, באיזה קופה תתלונני על המזכירה?

אציין לשבח את האחיות מהפגיה שלא מוסרות שום מידע על תינוק אחר גם אם מהשהות יחד נוצרו היכרויות והאמא מעדכנת בשמחה על כל התקדמות

שולמית אור

משתמש מקצוען

טיגר

משתמש מקצוען
הייתי פעם אצל רופא נשים בשלב שעוד לא ידעו על הריון והרופא שואל אותי- אמא שלך זה ****? יש לה תור אצלי היום.
אחרי שנה בערך סיפרתי זאת לאמא שלי שתיזהר מהרופא והיא הסמיקה כמה פעמים, היא הלכה וממש לא רצתה שאני אדע.
ואני כל הזמן חששתי שהרופא יספר לאימי שהייתי אצלו.

אמנת רופאים....

רבקי בינעט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
הייתי פעם אצל רופא נשים בשלב שעוד לא ידעו על הריון והרופא שואל אותי- אמא שלך זה ****? יש לה תור אצלי היום.
אחרי שנה בערך סיפרתי זאת לאמא שלי שתיזהר מהרופא והיא הסמיקה כמה פעמים, היא הלכה וממש לא רצתה שאני אדע.
ואני כל הזמן חששתי שהרופא יספר לאימי שהייתי אצלו.

אמנת רופאים....

הזוייי......אוף.

ayle

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לא חסר בקופ"ח מזכירות רכלניות שמוסרות ד"שים מיותרים

הייתי לפני תקופה בקופ"ח, תוך כדי ההמתנה בתור, התקשרה משהי בבהלה לחפש רופא מסוים, השיחה התנהלה ברמקול ואני זיהיתי את הדוברת בברור, משהי שמאד מאד קרובה אלי.
היה ברור לי שהיא לא תרצה לשמוע שאני יודעת שהיא חפשה את אותו הרופא. לאחר השיחה, ניגשתי למזכירה ואמרתי לה, הכרתי את הדוברת, וברור לי שהיא לא רוצה שאני אדע, בבקשה ממך אף פעם אל תנהלי שיחות ברמקול...
היא הסמיקה, אבל הבינה היטב את דברי.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה