אסור למסור ד"שים!! למה אנשים לא מבינים את זה??

מצב
הנושא נעול.

טעם של פעם

משתמש פעיל
אתה, moc, בן מיכאל ו-105 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
WOW
כל כך הרבה לייקים על הודעה אחד זה אומר הרבה
חשבתי לעלות כאן נקודה נוספת עניין והוא לדעת שזכותנו ואף חובתנו להציב גבולות ברורים לכל המתענינם (ואף לאלו שפתאום ר(ו)צים לעזור..)
ולהגיב באלגנטיות -ובנחישות-שהשני יבין שנכנס בשטח פרטי.
כגון :
החופר:הי שלום קיבלתי ד"ש ממך מרעננה.
הנחפר:OK תודה
החופר: איך היה ?
הנחפר: תודה !
החופר:מי יש ליהודי לחפש שם בסתם יום של חול ?
הנחפר: כל אחד ועניניו הוא.
ברוב המקרים יעזבו בשלב כזה ואם מדובר ב"מקצוען" אף אנחנו נגיב בהתאם.כמו

החופר : מה זה סוד?
הנחפר: אולי, אבל לא חייב להיות.
ואז יבין שנכנס לשטח לא לו.

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אתה, moc, בן מיכאל ו-105 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
WOW
כל כך הרבה לייקים על הודעה אחד זה אומר הרבה
חשבתי לעלות כאן נקודה נוספת עניין והוא לדעת שזכותנו ואף חובתנו להציב גבולות ברורים לכל המתענינם (ואף לאלו שפתאום ר(ו)צים לעזור..)
ולהגיב באלגנטיות -ובנחישות-שהשני יבין שנכנס בשטח פרטי.
כגון :
החופר:הי שלום קיבלתי ד"ש ממך מרעננה.
הנחפר:OK תודה
החופר: איך היה ?
הנחפר: תודה !
החופר:מי יש ליהודי לחפש שם בסתם יום של חול ?
הנחפר: כל אחד ועניניו הוא.
ברוב המקרים יעזבו בשלב כזה ואם מדובר ב"מקצוען" אף אנחנו נגיב בהתאם.כמו

החופר : מה זה סוד?
הנחפר: אולי, אבל לא חייב להיות.
ואז יבין שנכנס לשטח לא לו.
אולי אני היחידה אבל מאוד מעצבן אותי השאלה מה בישלתי לצהריים
אני בקביעות עונה ברווז צלוי...

bbh200

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
חשבתם פעם איזה מידע המלמד או הגננת מקבלים מהזאטוטים על כל מה שקורה בבית וכן להפך איזה מידע ההורים מקבלים ממה שקורה בגן
סליחה על הסטיה מנושא האשכול זה פשוט מזכיר לי סיפור משעשע
ילד של חברה שלי סיפר לגננת שאמא צעקה בבית ואבא שבר את כל הכוסות
אותה גננת הכירה את המשפחה היטב והבינה שיש עיוות בסיפור ושאלה בצורה חכמה את האמא
מה שהתברר זה שהאבא ערם הרבה כוסות זכוכית לגובה מרשים והאמא אמרה לו תזהר זה יפול או משהו בסגנון ואכן זה מה שקרה
זה פשוט מרתק להבין מה רואים ממרום גובהם של הילדים....

קופירייטה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
הפקות ואירועים
שמעתי על אישה שלא שואלת את כלותיה איך בעבודה כי אולי פיטרו אותה והיא לא רוצה שידעו??
אולי שלא תשאל אותה מה שלום הילדים כי אולי ילד חולה והיא לא רוצה שיידעו?

נתניה

משתמש רשום
בעקבות האשכול סיפרתי לילדים שלי שיכול להיות מצב שהם ימסרו ד"ש למישהו ממישהו שראו ויגרם נזק ואז זה נכלל בהלכות רכילות. הם היו די המומים ולא הבינו בהתחלה. מה, אסור לי לומר?
אז נסינו לדמין כל מיני סיפורים שיכולים לקרות נזקים מכאלו דשים,
למשל, "סיפרת לחברה שראית את אחותה הגדולה ליד רחוב זה וזה או בחנות זה וזה, ובעצם האחות הקטנה רצתה להצטרף ולא רצו לצרף אותה לקניה והגדולה התחמקה ואמרה לה אני לא הולכת בסוף. ובסוף היא כן הלכה וכך נגרמה מריבה..."
היה לנו שעה נפלאה של דמיון וגם מודעות.
אז תודה למי שהעלתה את הנושא.

תוספת:
העירו את תשומת ליבי שאולי יש פה חשש של חינוך לשקר.
ברור ששקר לא מוצדק אף פעם.
ואולי היא רצתה לקנות לאחותה מתנה בהפתעה?...

נערך לאחרונה ב:

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
נראה לי שיש הבדל בין לאחל איחול והשתתפות בשמחה / ל"ע צער,
לעומת למסור דרישת שלום שלא ביקשו ממני.

לעניות דעתי, אשה שילדה ל"ע לידה שקטה, יודעת שהיו נשים שראו אותה בהריון והאיחולים יגיעו. החכמה היא איך להגיב כשהיא אומרת שזו היתה לידה שקטה.
היא לא מצפה שאף אחד בעולם לא יגיד לה כלום, כי ברור לה מטבע הדברים שזה יקרה.. כאן החכמה צריכה להיות של המאחלת והשתתפות בצערה והצעת עזרה כלשהי (בכל זאת עברה לידה!) יתקבלו אחרת לגמרי מתגובה לא חכמה.
כנ"ל במקרה של ביטול שידוך.. החכמה היא להגיב באופן טקטי ונכון. הרי מטבע הדברים שידוך הוא דבר מפורסם והגיוני מאד שאנשים יאחלו מזל טוב בלי לדעת.

אבל אם ראיתי מישהו במקום X אין לי שום רשות לספר ע"כ לאף אחד.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מורה אחת בסמינר אמרה לנו שכשהיא פוגשת בוגרת נשואה היא שואלת אותה איפה היא גרה...
היא לא שואלת אם היא עובדת - כי אולי היא לא עובדת.
היא לא שואלת איך הילדים - כי אולי עוד אין ילדים.
מה שכן כמעט בטוח - זה שהיא גרה באיזשהו מקום... אז את זה היא שואלת.

האמת היא שבעקבות האשכול הזה עולה כי גם השאלה הזו רגישה...

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מורה אחת בסמינר אמרה לנו שכשהיא פוגשת בוגרת נשואה היא שואלת אותה איפה היא גרה...
היא לא שואלת אם היא עובדת - כי אולי היא לא עובדת.
היא לא שואלת איך הילדים - כי אולי עוד אין ילדים.
מה שכן כמעט בטוח - זה שהיא גרה באיזשהו מקום... אז את זה היא שואלת.

האמת היא שבעקבות האשכול הזה עולה כי גם השאלה הזו רגישה...

אני שואלת מה נשמע ומה שלומה. מה שתרצה, תספר.
אני נזכרת איך פגשתי חברה לפני שזכיתי לבן שלי, והיא שאלה אותי כמה ילדים יש לי. איזו שאלה משונה! מילא אם נפגשנו אחרי עשרים שנה, יש טעם לעשות ספירת מלאי (ולא שאז השאלה נעימה יותר...) אבל זה היה משהו כמו שנתיים אחרי החתונה. כמה כבר יכול להיות לי??

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נראה לי שיש הבדל בין לאחל איחול והשתתפות בשמחה / ל"ע צער,
לעומת למסור דרישת שלום שלא ביקשו ממני.

לעניות דעתי, אשה שילדה ל"ע לידה שקטה, יודעת שהיו נשים שראו אותה בהריון והאיחולים יגיעו. החכמה היא איך להגיב כשהיא אומרת שזו היתה לידה שקטה.
היא לא מצפה שאף אחד בעולם לא יגיד לה כלום, כי ברור לה מטבע הדברים שזה יקרה.. כאן החכמה צריכה להיות של המאחלת והשתתפות בצערה והצעת עזרה כלשהי (בכל זאת עברה לידה!) יתקבלו אחרת לגמרי מתגובה לא חכמה.
כנ"ל במקרה של ביטול שידוך.. החכמה היא להגיב באופן טקטי ונכון. הרי מטבע הדברים שידוך הוא דבר מפורסם והגיוני מאד שאנשים יאחלו מזל טוב בלי לדעת.

אבל אם ראיתי מישהו במקום X אין לי שום רשות לספר ע"כ לאף אחד.
אם אין מה להגיד עדיף לשתוק מאשר לדבר שטויות!!!
לעולם אל תגידו לאשה שעברה לידה שקטה:
היה לך זכות, זה היה נשמה גבוהה (רוצה גם?...)
ילד חינוך מיוחד יותר גרוע
טוב שזה קרה בחודש שישי / שביעי ולא בסוף ההריון
ועוד ועוד
אלו משפטים שהיא יכולה לחזק את עצמה אבל לא שאחרים ישמיעו לה אותם כי את כל זה היא יודעת לבד!!!

בכל נסיון שהוא:
לפעמים האשה רוצה שיקשיבו לה ויתנו לה להוציא את הכאב ולא נותנים לה! או שמספרים לה סיפורי אלף לילה ולילה
לא צמחו לה קרניים, אין לה מחלה מדבקת וזה לא סיבה לעבור את הכביש, לפעמים נראה לכם שהצלחתם להתחמק וזאת מסובבת את הראש ורואה אתכם רצים...
תדברו איתה כרגיל ותראו לפי המצב אם היא מעוניינת לדבר ותכבדו את דעתה אם לא, גם אם זה מאוד מסקרן אתכם לדעת פרטים!!!
שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו!

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני נזכרת איך פגשתי חברה לפני שזכיתי לבן שלי, והיא שאלה אותי כמה ילדים יש לי. איזו שאלה משונה! מילא אם נפגשנו אחרי עשרים שנה, יש טעם לעשות ספירת מלאי (ולא שאז השאלה נעימה יותר...) אבל זה היה משהו כמו שנתיים אחרי החתונה. כמה כבר יכול להיות לי??
חברה סיפרה שבאה לשמחה משפחתית שבוע אחרי החתונה שלה, מדדו אותה מכף רגל ועד ראש ושאלה:
נניח שאני כבר בהריון, מה אתם רוצים לראות בשבוע אחד?!

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
ועוד ועוד
אלו משפטים שהיא יכולה לחזק את עצמה אבל לא שאחרים ישמיעו לה אותם כי את כל זה היא יודעת לבד!!!

בכל נסיון שהוא:
לפעמים האשה רוצה שיקשיבו לה ויתנו לה להוציא את הכאב ולא נותנים לה! או שמספרים לה סיפורי אלף לילה ולילה
לא צמחו לה קרניים, אין לה מחלה מדבקת וזה לא סיבה לעבור את הכביש, לפעמים נראה לכם שהצלחתם להתחמק וזאת מסובבת את הראש ורואה אתכם רצים...
תדברו איתה כרגיל ותראו לפי המצב אם היא מעוניינת לדבר ותכבדו את דעתה אם לא, גם אם זה מאוד מסקרן אתכם לדעת פרטים!!!
הוא אשר אמרתי.
כשכבר נמצאים בסיטואציה יש להגיב בחכמה וברגישות.
ולגבי איך להגיב / לא להגיב במקרים כאלו כבר היה אשכול שלם ולא כדאי להסיט את הדיון

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אצל חברות שלי זה הולך (ג"כ קרוב לשנתיים מהחתונה):
רגע, אז מה יש לך, בן או בת?

(לא זה ולא זה, טוב לך?)

טרוצער

משתמש סופר מקצוען
ועוד ועוד

בכל נסיון שהוא:

על ילדים מיוחדים וחוסר טקטיקה של אנשים אפשר לפתוח אשכול שלם
וואו וואו כמה יש לי לומר

cyp

משתמש מקצוען
אי אפשר לברוח מזה, מי שחפרן זה בעיה שלו לנו נותר רק להתמודד, הכי גרוע ידעו את הסוד!!! אני למדתי כלל ! כמה שפחות סודות! וגם כמה שפחות לספר דברים אישים, מי שראה משהו או חשב או דמיין... שיתבשל עם עצמו, אני לא אמורה לספק מידע וגם לא לחשוש, אם זה מאוד חשוב אז אפשר לבקש לא לספר, אשה הולכת לרופא נשים לעוד סיבות לא רק לגלות הריון ואם היא גילתה שאמא שלה גם הלכה אז מה? יש לה סיבות משלה לא צריך לחשוב או להתעסק או לדבר מזה, שכל אחד יחיה את חייו בלי לחשוב יותר מדי מה חושבים עליו! ומה הוא חושב על אחרים, החיים מספיק יפים בשביל להתעסק בשטויות, אז מי שראה משהו וריכל זו בעיה שלו ומי שממשיך לרכל ולחפור אפשר להגיד בצורה ברורה, זה עניינים שלנו וזה לא עניין ונושא לדיבור,

cyp

משתמש מקצוען
ועוד דבר! גם שקרה משהו וגילו או ראו או דיברו משהו עלינו אז זה גם משמיים וצריך לקבל את זה בהכנעה ובאהבה,
והכי חשוב לא לתרץ ולא להתנצל ולא לפתוח פתח לדיון בעניין תשאירו את הסקרנים עם פה פתוח!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה