כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבע ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, ליתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אתגר מעניין בשיתופכם:

אתמול הייתי בנתיבות, ביחד עם חברי וועד הדיור ועוד. ביקרנו בשכונה החדשה שאנחנו מנסים להפוך לחרדית, ואצל רבני העיר.

אנחנו משקיעים שם הרבה, כבר הבוקר הבאתי לשם ספסלים והשגנו דירה ששם ייפתח כוילל כבר השבוע.

מאוד מעניין אותי, כקבוצת מיקוד לצורך הפרסום, מה אנשים חושבים על נתיבות, מה הבעיות ולמה לא באים לשם מספיק?

כי אני ראיתי שם אתמול רק יתרונות:

1)המקום הכי קרוב בפריפריה (קרית מלאכי וחריש כבר מחירים של מרכז).
2) קהילה גדולה ומבוססת.
3) כל צרכי הציבור החרדי.
4) עיר מסורתית.
5) דירות פאר והדר שאין כמוהו אצלינו.

באמת למה לא?

לפי התשובות כאן, נדע מה צריך לתקן ולהדגיש.

אשמח לתגובות. תודה מראש

אפשר לתקן

משתמש פעיל
אתגר מעניין בשיתופכם:

אתמול הייתי בנתיבות, ביחד עם חברי וועד הדיור ועוד. ביקרנו בשכונה החדשה שאנחנו מנסים להפוך לחרדית, ואצל רבני העיר.

אנחנו משקיעים שם הרבה, כבר הבוקר הבאתי לשם ספסלים והשגנו דירה ששם ייפתח כוילל כבר השבוע.

מאוד מעניין אותי, כקבוצת מיקוד לצורך הפרסום, מה אנשים חושבים על נתיבות, מה הבעיות ולמה לא באים לשם מספיק?

2) קהילה גדולה ומבוססת.
3) כל צרכי הציבור החרדי.
4) עיר מסורתית.

באמת למה לא?

אשמח לתגובות. תודה מראש
כמה דירות יש שם ומה המחיר?

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אני מכיר טוב את הדרום.
אלו הסטיגמות עליו:
א. גרים שם רק עדות מסוימות
ב. חם שם, זה כבר בחצי הדרך לאפריקה.
ג. זה רחוק מאוד. (זה פלא, כי צפת תמיד לא נורא רחוקה, ואילו נתיבות ואופקים תמיד יהיו מעבר להרי החושך ולא דרך שם אדם).
ד. יש בדואים
ה. הכל נוף מדברי מדכא
ו. כל שאר הסטיגמות שיש על כל פריפריה בשילוב דעות קדומות והמון חוסר ידע.

די

משתמש סופר מקצוען
האם נתיבות היא א"י? כתוב מאשקלון לדרום וכך נפסק ברמב"ם. גם אם באר שבע היא א"י, הקו בין באר שבע לאשקלון משאיר את נתיבות בחוץ. אם נתיבות היא חלק מפלישתים שלא נכבשו בכניסה לארץ אז היא לא חלק מא"י לעניין ישוב א"י. יש מחלוקת ראשונים האם אזור עזה נכבש ע"י עולי מצרים או עולי בבל. למ"ד שנכבש ע"י ע"מ ישוב א"י תלוי בע"ב, ולמ"ד שנכבש ע"י ע"ב ישוב א"י תלוי בע"מ ככה שלכו"ע לכאורה זה לא א"י. ברור שגבול רצועת עזה לא נקבע בשנת 1948. יש ישוב פטיש ליד אופקים שמזוהה כעיר פלישתית. גם אם לא מאמינים להם לא הייתי גר שם בלי הוכחה ברורה להיפך. דיברתי על כך עם הרב טשזנר מאופקים ולא היה לו מה לענות.

נערך לאחרונה ב:

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
האם נתיבות היא א"י? כתוב מאשקלון לדרום וכך נפסק ברמב"ם. גם אם באר שבע היא א"י, הקו בין באר שבע לאשקלון משאיר את נתיבות בחוץ. אם נתיבות היא חלק מפלישתים שלא נכבשו בכניסה לארץ אז היא לא חלק מא"י לעניין ישוב א"י. דיברתי על כך עם הרב טשזנר מאופקים ולא היה לו מה לענות.

כשרציתי לעשות משהו ברמת הגולן - אמרו לי חשש חו"ל.
כשדיברנו על הקמת קהילה בעכו - קפצו שזה לא ארץ ישראל.
ירוחם ודימונה - טענו שזה לא טוב לפי השיטות שהערבה זה חו"ל.
עכשיו גם נתיבות ואופקים?

בסוף נישאר רק עם אום אל פאחם ותל אביב.

לדעתי הרב טשזנר לא ענה לך לא בגלל שלא היה לו, אלא שהוא רצה לרמז לך לא להתעסק עם זה. זה מסוכן אש.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
עשיתי אז ככל יכולתי להחדיר את המודעות לתכנית, כולל כנסים ופרסומים על חשבוני הפרטי. עד שנפל לי האסימון שבמקום להשקות עם דלי ועוד דלי שאני שואב מהבאר בקושי בכוחותיי הדלים, צריך לגרום שיירד גשם.

עתרתי לבג"ץ על כך שאין פרסום בעיתונות החרדית.

העתירה לבג"ץ עזרה מיד תוך שבוע: משרד השיכון השקיע בבת אחת כמה מיליונים בפרסום מודעות, כדי שיוכלו לחזור לבג"ץ "ולהוכיח" כי הם כן מפרסמים אצל החרדים (שופטי הבג"ץ דווקא האמינו לי ולכן לא חייבו אותי הוצאות, רק אמרו שהעתירה התייתרה כי הושגה מטרתה) ואז נרשמו בו זמנית עשרות אלפי (!) חרדים בתוך חודשיים.

כך, במחיר של אגרת בג"ץ (1760 ש"ח) ששילמתי מכיסי גרמתי לפרסומים בשווי מיליונים, ולאלפים לזכות בדירה, ולשכונות שלימות להתחרד או לפחות להקמת קהילות.

זכרה לי זאת אלוקיי לטובה.
יישר כוחכם. לא מובן מאליו כלל.
אני יודע שזה נשמע לא אמין, דירות כאן נושקות לשני מיליון, וזה נשמע כאילו אנחנו במרכז בני ברק.

אבל לא, אנחנו ביו"ש, השכנים המתוקים שלנו הם בילעין ממזרח (בשעה הזאת של יום שישי אפשר לראות את העשן מההפגנה הקבועה שלהם על הגדר, חצי דקה הליכה מרחוב אביעזרי) דיר קדיס מצפון, ונעלין ממערב.
רק מדרום אנחנו גובלים במתתיהו (שזה התנחלות שהתחרדה) ועוד כמה התנחלויות של חילונים עשירים.

אם שני הצדדים לוקחים את אותו עורך דין, זה מקטין את העלויות ויש הנחה של 500 שח
כל זה ידוע. שאלתי לעניין הזמן. קיבלתי תשובה. תודה

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אתגר מעניין בשיתופכם:

2) קהילה גדולה ומבוססת.
3) כל צרכי הציבור החרדי.
4) עיר מסורתית.

באמת למה לא?

אשמח לתגובות. תודה מראש
אנחנו עכשיו בעניין דירה.
למה לא נלך לנתיבות?
א. מזג האוויר. (גם בני ברק נוראה. מסכימה).
ב. אין את הנוף של הצפון. הנובע מזה - השכרת דירה בשבתות וחופשות (בצפת, למשל, זה יכול להיות חתיכת משכורת...)
ג. בצפת המוסדות יותר מפותחים
ד. הסגנון הצפוני שונה מהדרומי, בעיקר מבחינה מנטלית
ה. יותר קרוב לטילים (גם אשדוד ואשקלון ירדו בגלל זה)
ו. - סטיגמה

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
א. מזג האוויר. (גם בני ברק נוראה. מסכימה).
חם ולח כן, אבל עדיין לא חנוק כמו בני שסגורה עם תל אביב ורמת גן.
ב. אין את הנוף של הצפון. הנובע מזה - השכרת דירה בשבתות וחופשות (בצפת, למשל, זה יכול להיות חתיכת משכורת...)
נכון.

ג. בצפת המוסדות יותר מפותחים
לא נכון.

ד. הסגנון הצפוני שונה מהדרומי, בעיקר מבחינה מנטלית
פעם היה, אולי. אבל לא רלוונטי אליכם. אתם זוג חרדי קלאסי שמתלבט בין צפת לנתיבות, למה לא תחליטו לפי המנטליות? כי היום זה אותם בוגרי ישיבות/סמינרים שהולכים גם לכאן וגם לכאן. ולא נראה לי שאתם מתעניינים אם דור המייסדים כבודו במקומו מונח הגיע מקזבלנקה או מבוקרשט.

ה. יותר קרוב לטילים (גם אשדוד ואשקלון ירדו בגלל זה
נכון.

עיין סעיף ג.

איזה טוב השם

משתמש פעיל
ה. יותר קרוב לטילים (גם אשדוד ואשקלון ירדו בגלל זה)
ו. - סטיגמה

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
האמת שמפתיע אותי לגבי המוסדות.
ובני ברק זה זוועה עם מזג אוויר. כבר כתבתי

די

משתמש סופר מקצוען
כשרציתי לעשות משהו ברמת הגולן - אמרו לי חשש חו"ל.
כשדיברנו על הקמת קהילה בעכו - קפצו שזה לא ארץ ישראל.
ירוחם ודימונה - טענו שזה לא טוב לפי השיטות שהערבה זה חו"ל.
רמת הגולן זה ודאי חו"ל. על עכו כתוב במפורש מנשק כיפי דעכו ולא יצאו מעבר לחצי עכו שא"י (דווקא המחיר למשתכן האחרון נראה לי בסדר כי הוא מעבר לכביש 4). ירוחם כתוב בחוט שני שזה ספק חו"ל.
דרך אגב שכחת את בית שאן שגם אותה לא כבשו עולי בבל ויש לה טומאת ארץ העמים.
אם אתה מחפש פריפריה אז יש את הצפון או את יו"ש.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  24  פעמים

לוח מודעות

למעלה