D
Deleted member 80979
אורח
זייער אינטרעסאנט!!!של בנים
אויב דו קענסט אפשר שרייבן וועלכע חדרים פון אינגלאך לערנען אויס צו שרייבן אידיש, וועל איך זיך זייער פרייען.
זייער אינטרעסאנט!!!של בנים
יש כמה סוגים אידיש פולני הונגרי אמריקאי לכן כשמשוחחים שני חברים משני מגזרים נפגשים עם הרבה מילים שנשמע מוזר ולפעמים עם מילים שלא יודעים פירושם.האידיש של היום ממש מורכב יש עיתונים באידיש שמשווקים בארץ ובחו"ל,
וזה ממש בעייתי כי או שאנחנו מבינים את האידי או שהם, היום האידיש כבר חתיכת מישמש
אויפשפרינגען זה יותר כמו "קפצו על זה.... "שפרינגען יא, אבער צו זאגן אויפשפרינגען א פריערדיגער אשכול, דאס רעדט מען נישט ברגיל, ריכטיג?
בערך.שפרינגען זה מילה נרדפת לטאנצן
פון וואו ביסטו?זייער אינטרעסאנט!!!
אויב דו קענסט אפשר שרייבן וועלכע חדרים פון אינגלאך לערנען אויס צו שרייבן אידיש, וועל איך זיך זייער פרייען.
פון ירושלים.פון וואו ביסטו?
עס איז זיכער דא חיידרים פון אינגלאך
שגרתי לכתוב למשל-שפרינגען יא, אבער צו זאגן אויפשפרינגען א פריערדיגער אשכול, דאס רעדט מען נישט ברגיל, ריכטיג?
אויפשפרינגען זה מילה שמתמשים ביום יום,שגרתי לכתוב למשל-
אויפגעשפרונגען פון פלאץ/בעט וכד'.
לא הטייה נדירה כלל.
אייך זענען זייער גירעכט, איך האב נאר געהאלטן, אז צו אויפוועקען א אלטער אשכול, שרייבט נישט אזוישגרתי לכתוב למשל-
אויפגעשפרונגען פון פלאץ/בעט וכד'.
לא הטייה נדירה כלל.
גערעכט!מי שקורא הרבה עיתונים באידיש כגון באלייכטונגען/ מעלות וכו' אוטומטי יודע גם לכתוב נכון יותר טוב
זה תלוי מאוד אם למדו אותו פעם לכתוב באידיש, ופעמים זה מגיע מדיסלקציה... אני למדתי לכתוב בעברית כל שנות הלימוד שלי ואני חוגגת על שגיות כתיב (סוג של דיסלקציה אצלי...)ס'י דא אין דעם שרשור אפאר מענטשן וואס האבן געפלאנט צוזאמען צו אויסלערנען אלעמען ליינען און אפשר רעדן אידיש?
בכל אופן בעלי מדבר אידיש עוד יותר טוב ממני, ויותר טוב מעיברית, אבל לכתוב- הוא לא כ"כ יודע, אני למדתי בבית ספר. לקרוא- זה לא חכמה- בדיוק כמו בעברית
ניקוד איז גאר שווער צו שרייבן ווייל יעדער ליינט אנדערשט,אפשר לייגט איינער ארויף אויפן אשכול די כללים צו שרייבן אידיש, ס'איז אינגאצן נישט דא קיין סאך, א' אלץ א קמץ אדער א פתח, ע' פאר א סגול, ס'איז נישט דא קיין אותיות ב' כ', ווער עס קען שרייבן נאך כללים לטובת דעם ציבור, ש'כוח.
לענ"ד צריך לכתוב 'דער מצב' - בלשון זכר.די מצב דארטן איז טאקע נישט די זעלבע ווי אין אנדערע קהלות אין א"י
לענ"ד התרגום המדוייק ביותר הוא 'נאמן' - א ערליכער מענטש = אדם נאמן, ישר.קופצת על האשכול
איך אומרים הערליך בעברית?
לצערי אין הערליך באידיש!!! הערליכע זה רק האלה שמדברים באידיש...לענ"ד צריך לכתוב 'דער מצב' - בלשון זכר.
לענ"ד התרגום המדוייק ביותר הוא 'נאמן' - א ערליכער מענטש = אדם נאמן, ישר.
אה, ואגב אני גבר, לא למדתי בחיידר איך לכתוב באידיש, ואני כותב באידיש לא רע בכלל.
(רק שהשתכנעתי מהאשכול שאני לא אמור לדעת, כך שאין לי את האומץ...)
מקווה שאם אני קופץ על הקפצה של מישהו אחר אני לא נחשב כמקפיץ....
גזענות...לצערי אין הערליך באידיש!!! הערליכע זה רק האלה שמדברים באידיש...
סליחה על הגיזנות....
התכוונתי שאין הערלאכער בעברית... הערליכער זה רק באידיש,גזענות...
אפילו איך האב נישט פארשטאנען, וואס דו האסט געמיינט צו שרייבן...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: