כמשפחה לדוברי אידיש מכל הכיוונים ולאורך הדורות, ראיתי שהבנות הלומדות בבתי ספר שהאידיש היא השפה הבלעדית כותבות נכון -והבנים בכלל לא.'כמדומה' לי, שגם בין הדוברים בעולם המציאותי נדירים הם.
כמשפחה לדוברי אידיש מכל הכיוונים ולאורך הדורות, ראיתי שהבנות הלומדות בבתי ספר שהאידיש היא השפה הבלעדית כותבות נכון -והבנים בכלל לא.'כמדומה' לי, שגם בין הדוברים בעולם המציאותי נדירים הם.
ברור. הרי הן למדו את כללי הכתיבה בה...ראיתי שהבנות הלומדות בבתי ספר שהאידיש היא השפה הבלעדית כותבות נכון
למרות שגם הם לומדים בת"ת בו האידית היא השפה הבלעדית?והבנים בכלל לא.
וודאי.ברור. הרי הן למדו את כללי הכתיבה בה...
אציע, למשל, לפנות ולבקש מהסבתא תליט"א לכתוב מספר שורות באידית (התוצאה די־ידועה מראש...).
למרות שגם הם לומדים בת"ת בו האידית היא השפה הבלעדית?
אז זו הסיבה היחידה.בתכלס לא יודעת עד כמה בת"ת משקיעים בכתיבה באידיש.
אכן, זה לצערי המצב העגום כאן בארץ. בחוץ לארץ זה לא כך, כי אין להם עוד שפה ללמוד... שם, ה'לשון הקודש' זו השפה החורגת שבקושי לומדים. גם מצבה של האנגלית דומה לזה... (כמובן בתלמידי התורה דוברי אידיש)אז זו הסיבה היחידה.
אם לומדים את הכללים - יודעים; אך רוב דוברי־האידית אינם בקיאים בהם...
ובפרט, שהפרש גדול יש ביניהן:עדיין עדיף לשון הקודש על פני אידיש...
שריד להגי' פולנית?...בתלמידי התורה
זה נכון... אבל לא הסיבה. פשוט שגיאת כתיב.שריד להגי' פולנית?...
מוזמן לבחון אותי מר מתנשא..מעניין לדעת כמה אחוזי פרוגיסטים דוברי אידיש. (מתכוונת ממש ולא יודעי כמה משפטים עלגים..)
יודעים לכתוב נכון כמעט לא מצאתי בכל אופן.
למהמה?'כמדומה' לי, שגם בין הדוברים בעולם המציאותי נדירים הם.
אני אגיד את דעתיאשמח לעזרה מהמקצוענים איך אומרים את המילים האלו ביידיש:
עששת
תזונה
טיפול (בשיניים)
תפקוד
תודה
אתה מצליח להגיד את זה או רק לכתוב?תזונה- נערונג
טיפול- באהאנדעלונג
תפקוד- פונקציאנירונג
כמדומה: מרת.מוזמן לבחון אותי מר מתנשא..
זה כבר שאלה אחרתאתה מצליח להגיד את זה או רק לכתוב?
הכוונה ל'הערליכער'? ירא־שמים, ישר־דרך.איך אומרים הערליך בעברית?
לעניות דעתי המקום האחרון בעולם בו מדברים עדיין את היידיש כמו שדיברו אבותינו בפולין ובהונגריה לפני השואה הוא- אנטוורפן....אכן, זה לצערי המצב העגום כאן בארץ. בחוץ לארץ זה לא כך, כי אין להם עוד שפה ללמוד... שם, ה'לשון הקודש' זו השפה החורגת שבקושי לומדים. גם מצבה של האנגלית דומה לזה... (כמובן בתלמידי התורה דוברי אידיש)
אולם למעשה: אם האפשרות היחידה היא ללמוד טוב רק שפה אחת, עדיין עדיף לשון הקודש על פני אידיש...
נכון, אבל כמדומני שהנושאים שמעלים כאן, עכ"פ מה שאני מעלה, זה לא איך לדבר... רק איך לכתוב, ובנקודה זו טובה חו"ל מהארץ.לעניות דעתי המקום האחרון בעולם בו מדברים עדיין את היידיש כמו שדיברו אבותינו בפולין ובהונגריה לפני השואה הוא- אנטוורפן....
כל השאר כמו אנגליה וארה"ב מדברים יידיש שיש בו יותר אנגלית מיידיש...
אתה מצליח להגיד את זה או רק לכתוב?
ברורנכון, אבל כמדומני שהנושאים שמעלים כאן, עכ"פ מה שאני מעלה, זה לא איך לדבר... רק איך לכתוב, ובנקודה זו טובה חו"ל מהארץ.
וזו תשובה גם לתגובה הזו:
נכון, רק טיפול אומרים באהאנדלונגאני אגיד את דעתי
תזונה- נערונג
טיפול- באהאנדעלונג
תפקוד- פונקציאנירונג
הערליך= יפהקופצת על האשכול
איך אומרים הערליך בעברית?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: